Megjelenésének várható időpontja: 2021. július 6.
58. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

A ​rabság gyönyöre 133 csillagozás

Marilyn Miller: A rabság gyönyöre Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

Egyszerű nyaralásnak indul az egész, ami rémálommá válik.
Egy barátnő. Egy ház. Ahol semmi sem az, aminek látszik.
Egy titkos buli, ahol Aisha elveszíti a legfontosabbat.
A szabadságát.
Az élete már nem az övé, más rendelkezik vele.
Olyan életet kell élnie, amit nem ő választott, hanem amibe belekényszerítették.
Minden napja szenvedés, amiből egy kiút látszik.
Ám a pokolból nem ilyen egyszerű a menekülés.
Egy majdnem tragikus találkozás mindent megváltoztat, szabadságának kulcsa Roman Raine kezébe kerül. Egy olyan férfi kezébe, akihez még vonzódni is veszélyes.
Azonban az ellentétek ellenére feltámad a vágy, a határok, amik elválasztják őket,
egy napon elmosódnak, hogy átadhassák magukat a gyönyörnek.
A rabság gyönyörének.

„ Semmi mást nem akarok ebben a pillanatban, csak a karjaiban darabokra hullni, hogy a végén csak azokat a darabkákat szedhessem össze, amik fontosak. Azokat, amikben ő már benne él.”

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635701018 · Megjelenés időpontja: 2021. július 6.
>!
NewLine, Bakháza, 2020
430 oldal · ISBN: 9786156182074
>!
NewLine, Bakháza, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956430

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Roman Raine


Kedvencelte 35

Most olvassa 4

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 77


Kiemelt értékelések

Anarchia_Könyvblog>!
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

Ez a kötet megmutatta nekem azt, hogy miért szeretek igazán az olvasás nyújtotta mentsvárba menekülni. Egy olyan világba repített, ami a jelenlegi napjainkat dolgozza fel, mégis egy tökéletes utazásra hívott a mű kezdetekor, ám más bőrben hozott vissza. Adott egy hatalmas ütést, egy lélegzetelállító élményt, romantikát tele kalanddal és akcióval!

Könnyeket ejtettem, mosolyogtam, dühöngtem! Ezernyi érzelem játszott arcomon az olvasás folyamán, de megérte. Bámulatos!
(Bea)

A teljes értékelésem itt olvasható:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/02/08/marilyn_mi…

1 hozzászólás
Ács_Milán>!
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

"Egymásba fonódik nedvességtől csillogó testünk, egymásba kapaszkodik segítségért kiáltó lelkünk. Mert biztos vagyok benne, hogy nem csak az én lelkem vágyja a szabadulást, hanem Romané is. Elvett tőlem, de adott cserébe valamit.
Gyönyört.
A rabság gyönyörét."

Már az első pillanattól kezdve mind a borító, mind a fülszöveg felkeltette az érdeklődésemet.

És akkor a férfi főszereplő nevéről már ne is beszéljünk. Roman Raine… Hmm. Hangzatos és izgalmas név és csak bízni tudtam benne, hogy a karakter is ennyire ütős lesz, mint a neve.
Nos! Nem okozott csalódást! Nem az a tipikus rosszfiú, mint akire elsőre gondoltam, de azért így is megmozgatta a fantáziámat.

Aisha a női főszereplő viszont részben csalódást okozott… Az elején nagyon megkedveltem ezt a lányt. A maga egyszerűsége, a családjával való őszinte és szerető kapcsolata imponált nagyon. Viszont nem igazán értettem, hogy hova is lett a szülei és testvére iránti nagy őszintesége? Miért is nem tudta értesíteni a szüleit, amikor már alkalma is lett volna rá? Mintha 180 fokos fordulatot vett volna ez a lány spoiler.

Maga a történet könnyen olvasható, szórakoztató volt, amit több izgalmas jelenet tett még színesebbé.
Egy percig nem kételkedtem abban, hogy mi lesz Aisha és Roman sorsa, ettől függetlenül erősen drukkoltam, hogy minden az én gondolataim szerint alakuljon.
Marcus egy igazi szívtelen állat volt, aki megérdemelte a sorsát. Viszont túl könnyen kikerült a képből. Sokszor egyébként kíváncsi lettem volna, hogy az ő fejében milyen gondolatok és érzések kavarognak.
Az epilógus édes és szívet melengető volt, ami remek lezárást adott ennek a történetnek.

„Mert ezek vagyunk mi. Két ember, akik egymásba kapaszkodnak, hogy együtt alkossanak egy tökéletes egészet.”

2 hozzászólás
Trice29>!
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

A történet nagyrészt tetszett, bár voltak benne üres járatok. A jellemek kidolgozásával már voltak gondjaim. Nem tudtam igazán megkedvelni senkit. Valahogy az érzelmek sem jutottak el mindig hozzám. Az azonban vitathatatlan, hogy a mondanivaló megérintett.

1 hozzászólás
Ella_Steel I>!
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

Egy igazi érzelmi hullámvasút.

Könyörtelen mégis gyönyörrel teli…

Ez a történet sokkal többet rejt magában, mint elsőre hinnénk. Ez a könyv rengeteg mindenre megtanít minket. Megtanít átértékelni bizonyos helyzeteket, megtanít minket a dolgok mögé látni. Megismerhetjük saját magunkat, a határainkat. Sőt, ha akarjuk le is rombolhatjuk azokat.

A rabság gyönyöre tükröt állít elénk. Megmutatja milyen könnyen eshetünk egyik érzelemből a másikba. Megmutatja, hogy az ész érvek sokszor kevésnek bizonyulnak a szív szavai ellen…

De mi történik valójában?
A magasba emel, hogy még fájdalmasabb legyen amikor a mélybe taszít.

Ez a történet tele van érzelemmel. Megismerhetünk vele számos gyönyörű tájat. A sorokat olvasva mi is jelen lehetünk az izgalmas pillanatokban.

Betekintést nyerhetünk az extrém sportok mögött húzódó tudásba. Megtudhatjuk mennyi mindenre ügyel az, aki a teljes szabadságot választja… De élhetünk következmények nélkül? Élhetünk úgy, hogy mindent és mindenkit figyelmen kívül hagyunk? Mehetünk csak a saját fejünk után?

Hogy sikerült-e Marilyn Millernek maradandót és egyedit alkotnia? Igen. Hisz megint hozta a formáját, sőt.

Hogy mi határozza meg, hogy egy könyv jó-e vagy sem? Számomra a leírt szavak szépsége, a megformált mondatok mögé rejtett tanítások. Aki olvasott már Marilyntől tudja miről beszélek. Ő nem csak ír, hanem alkot és én ezért szeretem annyira, amit csinál.

A rabság gyönyöre igencsak sötét mélységekig taszít minket, hogy a végén…

Nem. Nem árulom el hol ér véget a történet…
A sztori elején azonnal egy fájdalmas jelenttel kezdünk, megismerjük a férfi főhőst, akiről itt még nem derül ki szinte semmi, azon kívül, hogy lelkileg megtört és elkeseredett. Vajon milyen férfi válik a szörnyű fájdalmakat átélt kamaszfiúból?

Túl tudja magát tenni az őt ért tragédián vagy a jellemét erősen meghatározza az akkor történt baleset?

A másik főszereplő Aisha, Romannel szemben csodálatos életet él, szerető család, csodás otthon, mindenben támaszt nyújtó barátnő…

Mi történik, ha egy varázslatosnak induló nyaralás pokollá változik?
Aishaék nem elég körültekintőek és ennek csúnyán megfizetik az árát a barátnőjével együtt…

Mi lesz velük azután, hogy elveszítik a szabadságukat?
Megmenekülhetnek a rabságból? Élve kijutnak a pokolból?
Mindenre választ kaptok, ha elolvassátok a könyvet.

Aisha fogságban töltött napjai brutális kegyetlenséggel mutatják be az elrabolt lányok életét… A leírt események szörnyűek, mégis megszakítás nélkül szinte egy levegővétellel kell elolvasnod, mert az írónő oly módon írja le a jeleneteket, hogy képtelenség megválni a soroktól. Furcsa ezt kimondani, de Marilyn még a brutalitást is széppé varázsolja… Nem. Nem cukormázassá, de egyszerűen élvezetes elmerülni a betűinek sokaságában.

A történet folytatódik, a szálak összefutnak… De kiben bízhatunk ebben a világban? Mikor nevezhetjük magunkat Stockholm-szindrómásnak? Aisha vajon azzá válik?

Ki az a Roman Raine? Kit takar az extrém sportokban kimagasló tudású férfi? Mit akar? Mi a célja? Mi vezérli?

Aisha meg tud menekülni vagy örökre rabságban reked?

És mi vár ránk a kegyetlenségen kívül, ha a kezünkbe vesszük az írónő legújabb könyvét?

Humor és persze az elmaradhatatlan vérforraló erotika. Igen. Hiába a durva, lélekfacsaró alaptörténet, Marilynnek most is sikerült megfűszerezni a leírtakat a stílusának elengedhetetlen elemeivel.

https://ellasteel.blogspot.com/2019/09/marilyn-miller-r…

1 hozzászólás
Angieolvas>!
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

Sajnos annyira nem kötött le. Gyorsan olvasható, jó történet, de most ez engem nem fogott meg.

1 hozzászólás
genevieve P>!
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

Azzal kezdeném hogy szerelmes vagyok a borítóba! Lélegzetelállítóan gyönyörű lett. Azonban egy kicsit megtévesztő is, de amire a borító nem figyelmeztet arra a cím annál inkább.
Marilyn Miller ezúttal is egy sötét világba kalauzol el bennünket, legnagyobb örömömre úgy érzem nagyon ráharapott az ilyen és hasonló könyvek ízére. Ugyan az én ízlésemnek megfelelően voltak helyzetek ahol még elbírt volna egy cseppnyi sötétséget, de így sincs okom panaszra, a történet tökéletes lett!
A cselekmény már az elején pörög majd egy kicsit visszaesik, de éppen annyit amennyit a történet megkövetel. Úgy érzem az írónő alaposan utánanézett a témának, már-már túlságosan is valóságosra sikeredett. Hol a borzalmaktól hol az izgalomtól leszel lúdbőrős.
Főszereplőnk Aisha & Roman, az ő szemszögükből olvashatjuk a könyvet. Két totálisan ellentétes karakter. De ahogy mondani szokták az ellentétek vonzzák egymást.

Bővebben itt: https://www.gcksbookreviewblog.com/2019/10/eloolvasas-m…

1 hozzászólás
Kovács_Ági_3 P>!
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

Hűha, hűha és megint, hűha! Anyám, ez a történet… Nem semmi… Abba, ne merd hagyni, Marilyn. Ez igényes történet, mely mindenkinek el kell olvasnia. Azt hiszem ez többször olvasós lesz számomra.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/11/marilyn-miller-rabs…

7 hozzászólás
meteoritastar>!
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

A fülszöveg alapján egy megrázó történetre számítottam. Azt meg is kaptam. Az írónő nem szépítette a dolgokat.
Nagyon sajnáltam a lányokat. Példa, hogy miért nem menj ilyen helye bulizni. Csöppet nagyon felelőtlenek voltak a csajok.
Olvasatta magát a történet. Érdekelt és vártam, hogy mi lesz velük, hogy menekülnek meg, hogy kerül a képbe a romantika, szerelem.
Nem volt nagyon meglepő fordulat, mikor kiderült, hogy Aishát ki tartotta fogva. Így adta magát a Romannal való találkozás is. Bár a módja, nem volt hétköznapi. spoiler
Romanban csalódtam. Ahogy be lett mutatva a gyerekkora, ahogy felnőtt, akivé vállni akart, azt le is rombólta azzal, mikor beszélgetett a barátjával. Meg utánna, ahogy viselkedett Aishával. Hamar lerombólta a falait.
De ez se zavart annyira. Még így is érdekelt, hogy mi lesz.
De Aisha viselkedése olyan szinten felmérgelt, kiábrándított, hogy onnantól kezdve elásta magát nálam a könyv. Hitelét vesztette.
Aisha úgy lett bemutatva a történet elején, hogy megbízható nő. A családjával olyan összetartóak, hogy az szinte példa nélküli. Nagyon szeretik egymást, öszinték.
Erre… spoiler Ez értelmetlen volt.
Nem is beszélve arról, ami ezek után történt. A tipikus elvakult viselkedés. Majd én! Fejjel a fajnak stílusú nyomozás, aminek persze, hogy nem sok értelme lesz. Végül a drámai pillanat. spoiler
Viszont a vége izgire sikerült és ismét érdekelt, hogy hogy fognak megoldódni a dolgok.
Sajnálom, mert a könyv alaptörténete nagyon jó volt. De a romantikus vonal gyenge lett, nem jöttek át az érzések. De ezen sokat segített volna, ha a karakterek, Aisha és Roman személyisége jobban ki van dolgozva, a cselekedeteik jobban illenek az adott szituációba.
Viszont a Dark vonal dark lett. Az már biztos.
De ez a könyv nem nekem íródott.

1 hozzászólás
Tünde_Vágási>!
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

Ez valami eszméletlen volt. Az első sorával felkeltette az érdeklődésemet és fenn tartotta a könyv végéig. Az első könyvem az írónőtől és feltehetőleg nem is az utolsó. Nem is értem miért vártam idáig az elolvasásával pedig már 1 ideje a polcomon csücsül. Érdemes elolvasni. Határozottan újra olvasós könyv.
A történet tele van izgalmakkal, adrenalinnal és jó sok bonyodalommal. Egyszerűen imádtam minden egyes sorát :)

1 hozzászólás
Ani249>!
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

Nem egy finom romantikus, inkább eseménydús és izgalmas. A történet első fele igazán gyomorszorító és fájdalmas. A másik fele már kicsit könnyedebb, de azért a görcs a gyomorban nem enged fel :) Roman nagyon szimpatikus volt az első pillanattól, Marcus-szal szemben volt egy kis ellenérzésem, ami mint kiderült, nem volt ok nélkül. Undorító volt, remélem, nem támad fel! :P Aisha egy hihetetlenül erős lány, nem semmi, amit átélt! Az epilógus igazán jó lezárása volt a történetnek.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ács_Milán>!

Az álmokat kergetni kell, majd befogni és a magunkévá tenni.

94. oldal

Ács_Milán>!

Talán ez volt a mi sorsunk. Hogy találkozzunk.Bizonyos emberek okkal lépnek ki vagy be az életünkbe. Mindegyik tanít nekünk valamit. Még azok is, akik fájdalmat okoznak.

276. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Roman Raine
Ács_Milán>!

Olyan nőre vágyom, aki önmagamért szeret. Nem a pénzem vagy a külsőm vonzza. Hanem én. Roman Raine. A férfi. És nem a milliárdos.

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Roman Raine
Ács_Milán>!

Mert nem kell sötétség ahhoz, hogy a félelem megszülessen. A félelmet mi magunk tápláljuk.

263. oldal

Ács_Milán>!

Az életünk a miénk, aminek minden pillanatát kötelesek vagyunk megélni. Sohasem szalaszthatjuk el a lehetőséget, hogy megvalósítsuk önmagunkat és az álmainkat.

124. oldal

Ella_Steel I>!

Soha nem voltam még szerelmes. Nem találkoztam még azzal a nővel, aki ki tudta volna váltani belőlem ezt a szélsőséges és romboló érzést. Pedig nagyon sok nőt vittem már az ágyamba. Azonban egyikük sem ütötte meg a mércét.

Ella_Steel I>!

Egy pillanatra újra megcsapott a szabadság szele. Mintha csak felültem volna egy vadlóra, hogy a széllel szembe vágtázhassak. Szinte éreztem az arcomon végigsuhanni lágy, ám mégis hűvös érintését. De a szél nem fújt, a ló sohasem létezett, ahogy a szabadság ígérete sem.

Ella_Steel I>!

Összefonódó végtagok, izzó hús és lüktető vér vagyunk. Egymásnak feszülő vágy és kitörni készülő szenvedély érzelmeinek tömkelege.

Ella_Steel I>!

Egymásba fonódik nedvességtől csillogó testünk, egymásba kapaszkodik segítségért kiáltó lelkünk. Mert biztos vagyok benne, hogy nem csak az én lelkem vágyja a szabadulást, hanem Romané is. Elvett tőlem, de adott cserébe valamit.
Gyönyört.
A rabság gyönyörét.

inci81 P>!

Mindig is szerettem olvasni, mert az írók egy olyan világot teremtenek nekünk, olvasóknak, amiben olyan jó kalandozni. Kiszabadulhatunk a szürke hétköznapok monotonitásából. Olyan életet élhetünk, amire a szívünk mélyén vágyunk.
Én mindig is szerettem olvasni, és erről a szenvedélyemről nem vagyok hajlandó lemondani.

37. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Mira Sabo: Amíg kinyílik a szemünk
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Ashley Carrigan: Két lépésre a mennyországtól
Francesca H. Nielk: Megsebzett
Baráth Viktória: A főnök
Baráth Viktória: A főnök 2.
Baráth Viktória: Az igazság nyomában