31. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
71. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

A ​királynő (Az alvilág vezérei 2.) 188 csillagozás

Marilyn Miller: A királynő Marilyn Miller: A királynő

Az ​én esküvői fogadalmam a sírig tart…

Serena Salvatore vagyok, és egy olyan világ részévé váltam, amely nem ismeri a könyörületet, ahol mindennap meg kell küzdeni az életben maradásért. Egyetlen és eltörölhetetlen szabály létezik, mégpedig a hűség. Félre kellett tennem az elveimet, azt, aki voltam, hogy azzá az emberré válhassak, aki ma vagyok.

Egy maffiavezér felesége. Szerelme. Társa. Bizalmasa.

Hogy féltem-e? Igen. Hogy akartam? Az már nem számít, mert ezt az életet választottam. Egy kegyetlen férfit, akibe visszavonhatatlanul beleszerettem. Akinek bár sötét szíve van, mégis képes volt elragadni az enyémet. De nem hagyott üres kézzel, mert cserébe én is megkaptam az övét. És ez az igazi hatalom.

Már az övé vagyok. Az alvilág része vagyok. Én vagyok: A KIRÁLYNŐ.

A nagysikerű szerző, Marilyn Miller sorozatának ebben a kötetében arra keresi a választ, hogy egy hétköznapi nő miként képes az alvilág egyik legmeghatározóbb személyévé… (tovább)

>!
Álomgyár, 2024
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635707126
>!
Álomgyár, Budapest, 2023
416 oldal · ISBN: 9789635707133
>!
Álomgyár, Budapest, 2023
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635707126

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Alexander Salvatore · Serena Salvatore


Kedvencelte 43

Most olvassa 2

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Dorina_S>!
Marilyn Miller: A királynő

Atyaúristen…egyszerűen nem jutok szóhoz. Kellett egy kis idő míg összeszedtem a gondolataimat. Marilyn Millertől ez volt a második könyv, amit olvastam…az első a Vezér volt, ami indokolatlanul sokat várakozott a polcomon. A Vezér olvasása utána egyszerűen leesett az állam, sokkolt a történet és imádtam. Akkor tudtam, hogy az írónő minden könyvét meg fogom venni és el fogom olvasni, mert annyira magával ragadott a történet, hogy napokig a hatása alatt voltam. És persze, majd kiugrottam a bőrömből, amikor megtudtam, hogy jön a folytatás. Nem is várattam soká a „királyi” párt….nem követtem el újra ezt a hibát. Marilyn könyveit halogatni a legnagyobb vétek…így ezen a hétvégén birtokba is vettem. Hát nem tartott sokáig…egy hétvégé alatt lenyomtam. Esküszöm, peróbáltam halogatni, spórolni vele…de nem ment. Nem gondoltam, hogy Alexander történetét lehet még fokozni…megint tévedtem, ez sokkal ütősebb lett. Egy sötét, brutális világ tele erőszakkal, fájdalommal, kegyetlenséggel…és mégis…a sötétség párban jár a fénnyel, a tisztasággal, az erkölccsel, a jóval, a szeretettel, a szerelemmel. Ezek mind-mind jellemzik a Királynőt. Igazából ez Serena, mig a Vezér Alexnader története…igaz, hogy a váltott szemszög mindkettő kötetben megvan, de én mégis így éreztem…és nem csak a címek alapján.

A Királynő ott folytatódik, ahol a Vezér véget ért. Serena már Salvatore. Túlontúl romantikus, és idilli képekkel kezdődik a második rész. Furcsálltam ezt a nagy romantikát, és sejtettem, hogy ennek nagyon hamar vége fog szakadni…..mert ebben a világban, amelyben ők élnek ez csak egy illúzió, pillanatkép, délibáb ha úgy tetszik…nem tart sokáig, ezért ki kell élvezni. Nekem általában az ilyen típusú történetekben a női főszereplő nem szokott a szívem csücske lenni..vagy azért mert hisztis, vagy mert butácska, vagy mert egyszerűen nyafka és csak ő akar lenni a középpontban. De Marilyn Miller megalkotta a tökéletes női karaktert, akivel azonosulni tudtam. Serena okos, talpraesett, erős és akaratos. Nem enged, megmutatja mire képes…nem egy gyenge asszonynak tartja magát, hanem egy domnáns nőnek, aki igenis kivívja a helyét és megküzd a pozíciójáért. A Királynő tipikusan az a történet, amely megmutatja, mire is vagyunk képesek ha szeretünk valakit. Mit vagyunk hajlandóak feláldozni, hogy annak az ebernek megfellejünk, hogy a világa részévé váljunk. Serena is ezt tette..sutba dobta a korábbi énjét, és elkedzett idomulni új világához..ami nem ment könnyen. És ezért tiszteltem a legjobban. Ha egyből beilleszkedik, és nem küzd saját belső démonaival, lelkével, elveivel akkor nem lett volna szimpatikus és egy felszínes picsának gondoltam volna….de Serena küzdött, foggal-körömmel….lépésről-lépésre vívta ki a helyét egy férfiak uralta világban. Ezért tudtam vele azonosulni: az ereje, a kitartsása és a makacssága miatt. Félt, számtalanszor reszketett…de nem mutatta, megtanulta a saját hasznára fordítani ezt az érzést. Nem hagyta magát, nem hagyta hogy egy oltalomra szoruló gyenge nőnek tűnjön, és hogy szolgaként kezeljék. Serena ebben a részben megmutatja a lelkét, belső vívódásait, harcait saját magával, a családjával…és rájön, hogy ő már nem az a nő, aki korábban. Imádja a szüleit, és a testvérét…de ő már nem tud közéjük beilleszkedni…ő már más világba tartozi, ahol a kegyetlenség és a brutalitás uralkodik. Nő létére nehezebben simul ebbe bele, de ha veszély fenyeget gondolkodás nélkül cselekszik és válik harcos amazonná aki pillanatok alatt méri fel a helyzetet és húzza meg a ravaszt.

Annak ellenére, hogy ez a kötet Serena regénye, Alexander is hatalmas változásokon megy keresztül. A Vezér. A don. A maffiafőnök…akinek egyetlen szavára képesek meghalni és ölni az emberek. Nem tudtam mit várhatok tőle, de nem azt kaptam amit vártam. Ebben a részben folyamatosan meglepett, és én is felpofoztam volna párszór….és valószínű nem nyerte volna el a tetszését a tettem. A romantikus nyaralás után visszazökkent az alvilágba és az a terve, hogy a feeségét annak Királynőjévé teszik. Eltökéli, hogy kiképzi errre a feladatra, amely akadályokat neje majdhogynem hibátlanul teljesít. Ugyanakkor Alexander is vívódik. Ő is fél, mégha nem is imeri be…fél, mert ezzel a tettével céltáblát ragasztott a szeretett nőre. Alexander teljesen más Serena mellett, megjelennek az érzelmei, és újra képes lesz szeretni. Nemcsak a testiség, a vágy hajtja hanem a szerelem, a gyengédség, a védelmező ösztön, és a felelősség. A Vezér ugyanolyan kegyetlen maradt, de van benne fény…van benne jóóság…de ezt csak egy ember képes előcsalogatni…a NŐ…akiért az életét áldozná, aki nélkül már nem tudna élni, aki nélkül sötétek és borongósak lennének a napjai. A Vezér is szerelmes, a lelke legmélyebb zugáig, akkora szerelemmmel szereti a nőt, hogy attól féltem felemészti mindkettejüket…de ez egy magasztos szerelem, amelynek minden pillanata gyönyörű, igaz sokszor tarkított fájdalommal…de két ilyen erős karakternek nem könnyű megtalálni minden helyzetben a közös hangot. Ebben a kötetben sok volt a veszekedés, súrlódás kettejük között….Alexander nem értette meg sokszor a feleségét, nem adott neki kellő időt. Serena nem ebbe a világba született, neki meg kell tanulnia milyen is ebben élni. Ahelyett, hogy mellette állt volna, sokszor ellökte magától, eltaszította..ezzel mindkettejük lelkébe hatalmas sebet ütve. Igaz, hogy nem a szavak ember, és nem is cáfolom hogy sokszor a szavak mit sem érnek tettek nélkül..mert a tettek beszédesebbek…de vannak helyzetek, amikor kellenek a szavak. És a Vezérnek ezt kellett megtanulnia ebben a kötetben, hogy kimondja amit érzez, amit gondol.

A régi szereplők mellett számos új is feltűnik. Jók és rosszak egyaránt. Érdekes volt Jasmine és Debbi karaktere, kellettek ebbe a történetbe…hogy finomítsák a történet ívét. A rengeteg bonyodalom, probléma csak viszi előre a cselekményt, eléreve a tetőpontra -nem is tudom abból hány volt, de nem egy- szinte robban. Csak kapkodtam a fejem, és izgultam…ha rágtam volna a körömöm, most biztos tövig lennének lelennének rágva.

Az egész regényt áthatja ennek a világnak a brutalitása, az erőszakossága. Itt nincs kegyelem, nincs második esély. Csak a hűség van, és a tisztelet. Ha áruló vagy véged van és feldarabolva végzed a halak között. Mindent a pénz, a drog mozgat. Az írónő bemutatta a maffia világát, a szabályait..ezáltal is közelebb hozva a történetet az olvasóhoz. Élt és lélegzett ez a történet, nem lehetett letenni, elszakadni tőle…valahogy így képzelem a valódi alvilágot is…hiszen én is csak könyvekből tanultam a szervezett bűnözésről, de azt hiszem Alexanderrel hasonlatos figurák uralják. Ezáltal vált ennyire valódivá Marilyn Miller története, mert merít a való életből. És ami valóság, az mindig mellbe vágja az embert, és elgondolkodik utána. Nem tudom én hogyan tudnék élni ebben a világban, Serenához hasónló harcok dúlnának bennem…és nem tudom mit tennék meg a szeretett férfiért, ha ilyen közegből jönne…számos kérdés, amelyen elgondolkodtam miután becsuktam a könyvet. Sütött a nap, csicseregtek a madarak és én közben ezen gondolkodtam. És ez egy jó könyv fokmérője, hogy utána még él az olvasóban, mert azon gondolkodik ő mit tett volna.

Ami mellett még nem tudok elmenni szó nélkül az a borító. Egyszerűen csodálatos, káprázatos és kifejező. Odavonzza a tekintetet. Imádom. A könyvespolcom ékessége ez a kötet.

Elégedettem csuktam be a könyvet, mert megkaptam amit akartam, amire vágytam ezzel a sorozattal kapcsolatban. Kiváltképpen az Üldözöttek beleolvasója után húzódott mosolyra a szám. Várom az írő következő könyveit, mert biztosan nem hagyok ki egy Marilyn Miller könyvet sem. A neve garancia a letehetetlen könyvekre. Ezzel a sorozattal pedig, feltette a pontot arra a bizonyos „i” betűre.

4 hozzászólás
Ács_Milán>!
Marilyn Miller: A királynő

„Nem egy fényes korona tett azzá, aki ma vagyok. Nem egy ékszer miatt ragyogok. A férjem tett királynővé. Egy maffiavezér szerelme, akiért képes voltam feláldozni egy olyan nőt, aki már nem én vagyok.”

Nálam „Alexander könyve”, A vezér a kedvenc könyveim sorát gyarapítja. Rettentő kíváncsi voltam „Serena könyvére”, az ő történetére.

Alexander mellett Serena is az első pillanattól kezdve szimpatikus volt számomra. Ezt a szimpátiát csak fokozni tudta ebben a részben. Szinte felnéztem erre a nőre, hogy ebben a kegyetlen alvilági életben hogyan tudja élni az életét. Mert azért nem egy egyszerű helyzetbe került főhősünk, de úgy néz ki, hogy mi nők a szeretett férfiért és annak szerelméért sok mindenre, illetve mindenre képesek vagyunk. Serena is megmutatta, hogy a férjéért mindenre képes.
Ahogy az írónő leírta Alexander és Serena szerelmét, én elhittem. Elhittem és éreztem a lapokon keresztül is azt a mérhetetlen vágyat, szenvedélyt és tüzet, amit egymás iránt táplálnak és éreznek. Kevés olyan könyvet olvastam, ahol ennyire erősen tudtam érezni a főszereplők közötti határtalan szerelmet. Erről rögtön Serena egy gondolata jutott eszembe: „Szeretni valakit annyi, mint a szívünk egy darabját nekiadni. Minden dobbanásával, minden érzésével, minden fájdalmával és reményével együtt.”

A történet egyébként nagyon tetszett. Mint ahogy az első részben, itt sem lehetett unatkozni. Sőt! Talán már egy kicsivel több is történt, mint amit én elképzeltem.
Meglepetésekből, izgalmakból és meghökkentő eseményekből sem volt hiány. És természetesen az erotikus jelenetek is csak színesítették Serena történetét.

A történet háromnegyedénél történtek lelkileg nagyon megérintettek. Izgultam Serenáért és nagyon bíztam benne, hogy időben sikerül abból a helyzetből szabadulnia, amibe került. Már az elején éreztem, hogy Raulnak sokkal több szerepe lesz a történetben, mint egy egyszerű kis testőr. Mindenesetre leesett az állam, amikor fény derült a titkára.

Az utolsó fejezeteknél már a könnyeimmel is meg kellett küzdenem. Egy kicsit irigykedtem is Serenára és Alexanderre. Hatalmas ajándékot kaptak a sorstól.

Az epilógus nagyon jó lezárást adott a történetnek. Tetszett, hogy mind a két főszereplőnek jutott külön-külön rész még a lezárásban is.

„Nem bántam meg semmit. Bármikor újrakezdeném, mert te vagy életem szerelme. Veled vagyok tökéletes, veled vagyok igazi és valódi.”

>!
NewLine, 2020
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956720
8 hozzászólás
Ella_Steel I>!
Marilyn Miller: A királynő

https://ellasteel.blogspot.com/2020/03/marilyn-miller-k…

Egy szerelem, ami a pokol tornácán kezdődött és az alvilág legmélyén született újjá.

Sokan talán azt hihettétek, hogy az írónő már megmutatta a sötét oldalát. Hát nem… nagyon nem.
A királynő nemhogy megütötte a Vezér szintjét, de annál jóval magasabbra is ugrott.

Ez a történet megmutatja, mire vagyunk képesek és meddig megyünk el, ha szerelmünkről van szó.

Marilyn minden eddiginél mélyebbre ránt minket az alvilágba.
Elénk tárja, mit tesz egy nő, hogy megfeleljen egy férfinak.
Megmutatja mire képes egy férfi, ha a szeretett nőt fenyegetés éri.

Összeesküvés, gyilkosság, fájdalom, kín.
Minden érzékünket felperzselő szenvedély, összetartás, család.

„Serena maga az élet, a mennyország, amibe egy magamfajta pokolravaló reményvesztetten kapaszkodik.”

Cselszövések, agresszió, súlyos döntések sorozata.

És ez még nem minden. Ez a könyv végigvezet minket az érzelmi skálánk egészén.

Megmutatja, mennyi megoldandó feladattal kerülünk szembe, ha beengedünk valakit a szívünkbe. Ez a történet tökéletesen leírja, mennyire nehéz elnyerni valakinek a feltétlen bizalmát egy olyan világban, amiben Alexander él. Hiába az első rész lezárása a szívek igazi küzdelme csak a második részben kezdődik.

„Úgy látszik, a mi szerelmünknek ebben a világban ára van, amit mi vérrel fizetünk meg.”

Alexander jelleme nem puhul el, sőt talán még erősebbé válik, hiszen most nem csak ő áll az ellenségei keresztjében. Tudja, hogy Serenát akkor tudja megvédeni, ha őt is felkészíti az alvilági életre.
És ezt hogyan teszi?
Hmmm… Határozottan célravezetően. Igen. Alexander mindig tudja, mit és hogy tegyen… Mégis van egy pont, amikor összecsapnak a feje fölött a hullámok és elérkezik az idő, hogy Serena megmutassa mit tanult a férjétől.

A történet, amely lépésről-lépésre mutatja be egy új helyzethez való alkalmazkodás lelkifolyamatait.

Marilyn minden eddiginél kegyetlenebb csavarokkal fokozza az olvasás élményét, hogy a tetőpont bekövetkeztében már csak a levegőt kapkodhassuk. Amikor már azt hinnénk kezdenek lenyugodni a kedélyek, akkor bebizonyítja, hogy ebben a sötét és brutális világban nem létezik ez a szó.

„Én kegyetlenségre tanítom, ő érzelmekre.”

De hogyan ér véget Serena és Alexander története?

Serena képes eggyé válni az alvilággal? Megbirkózik az akadályokkal?
A Vezér érzései elég erősek ahhoz, hogy igazán közel engedje magához a feleségét?

„Az ember szabályok szerint él. Legyen az saját, vagy a társadalom szabálya. Én viszont… ezek fölött állok. Rám más szabályok vonatkoznak. Amiket a férjem, vagy én hozok.”

Ami biztos. Marilyn Miller újra könnyeket csalt a szemembe. És ez nálam mindennél többet elárul.

„ Csak addig szeress, amíg szerelmemet belesóhajtom az utolsó lélegzetvételembe…”

2 hozzászólás
Bookaholic77 >!
Marilyn Miller: A királynő

Egyszerűen imádom ezt a két főszereplőt. Bárhol vannak, bármit csinálnak egyszerűen izzik a levegő, és hatalmas a szenvedély. A történet első részét is nagyon szerettem, de nagyon vártam, hogy Serena hogy áll helyt ebben a világban és milyen felesége lesz a Vezérnek. Minden kapcsolat az alkalmazkodásról, elfogadásról szól, ami ebben a helyzetben különösen nehéz volt, hiszen mindketten egy más világból jöttek. De nekik ez is sikerült. Alexander nem lett puhány, mert érzései lettek, és engedett Serena-nak. A szerelem mindent legyőz, és tényleg!!! És a epilógos…. Fantasztikus volt. Köszönöm, hogy részese lehettem Marilyn Miller és a Salvatore pár „sötét” világának.

2 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Marilyn Miller: A királynő

Nem semmi történet volt. Nem semmi, hogy milyen élete lett Serenának. Nem gondoltam bele teljesen milyen is lehet az élet a maffián belül. Valahogy naivan abban bíztam, hogy spoiler Örültem neki, hogy Alexander megállta, hogy Serena apjával ne csináljon semmit. spoiler Szerintem egy hajszálon múlt. Raul nem volt szimpatikus, gondoltam, hogy spoiler Serena hihetetlen átalakuláson ment át, nagy erő lett benne. A végén már féltem tőle. Az epilógust nagyon imádtam, örültem Alexander döntésének.

2 hozzászólás
genevieve>!
Marilyn Miller: A királynő

A történetet jelen időben és váltott szemszögben olvashatjuk. A cselekmény lassan fokozatosan indul be majd felgyorsul, aztán ismét lelassul egy kicsit és így tovább… Azt azonban biztosíthatom hogy egy percig sem fogsz unatkozni. Az írónő rengeteg meglepő csavart adott történetéhez. Serena & Alexander mellett pedig rengeteg új mellékszereplőt ismerhetünk meg.
Nagyon sokat gondolkodtam hogy mit írjak A királynőről. Nem volt egyszerű megfogalmazni az érzéseimet, na nem azért mert nem tetszett, hanem azért mert Marilyn ismét valami újat nyújtott. Ahogy az első részben megismertük Alexander kemény világát, úgy mutatta be most Serena érzéseit és betekintést kaptunk kettejük közös életébe. Serenának az első részben a testvére miatt kell erősnek lennie, ebben viszont Alexander miatt kell megállnia a helyét.

Beleolvasó és teljes értékelés: https://www.gcksbookreviewblog.com/2020/04/eloolvasas-b…

Laura_Bakos P>!
Marilyn Miller: A királynő

Imádom Marilyn Miller regényeit, és roppantul örülök, hogy a Vezér után megírta A királynőt.
Nagyon érdekelt, hogyan folytatódik Serena és Alexander története, mert az előző részben teljesen elrabolták a szívemet. Nekem picivel jobban bejött ez a rész, bár az előzmény is nagyon ütősnek érződött, ebben valahogy ebben úgy éreztem, hogy több esemény történik és az érzelmek is itt teljesedtek ki igazán. A karakterek is sokkal szimpatikusabbak voltak, bár akadtak helyzetek/pillanatok, amik teljesen beszippantottak, viszont itt-ott néha kicsit vegyesebb véleményem volt az adott eseményről. Az írónő nagyon jól áttudja adni az erotikus perceket, de leginkább a gondolatok szippantottak be, mert a legtöbből nagyon szép idézet lett. Én kíváncsian várom Marilyn további regényeit, mert engem nagyon megnyert.

Ani249>!
Marilyn Miller: A királynő

Jó volt a történetet Serena szempontjából is olvasni. Izgalmas és fordulatos volt! Nem semmi nő, az biztos!

Viktória_Erdei P>!
Marilyn Miller: A királynő

Teljesen beszippantott. Louist én nagyon megkedveltem, mindvégig hűséges volt Alexanderhez. Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, de Alexander-Louis, Alexander-Serena kapcsolata is túlélte a megpróbáltatásokat. Serena és Alexander kémiája csak úgy szikrázott. Hihetetlen, hogy felnőtt a Királynő szerepére Serena.

Hársi_Era >!
Marilyn Miller: A királynő

Huuu… Ez nem semmi volt, krimi az alvilágból, hozzá egy kis romantika. Izgalmas volt nagyon, meglepetések sora ért a történet olvasása közben, néhol bizony elborzadtam. Serena egy nagyon bevállalós, bátor feleség, aki nem riadt vissza semmitől és senkitől, csak hogy bizonyítson a férjének, a maffiavezérnek. A Vezér pedig a feleség kedvében akart járni, kellő romantikát hozva az életükbe és így a történetbe is. Persze Serena is sokat hozzátett, hogy a kapcsolatuk megmaradjon. Jó lenne, ha ilyen boldog családként élnének, ahogy a végén, de ki tudja mi jön még … Szívesen olvasnék még róluk. :)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

marilynmiller I>!

Mellette lenni olyan, mintha nem is földi halandók lennénk, még csak nem is evilági teremtmények, hanem attól sokkal többek. Mintha ez, ami köztünk van, egy öröklétig szólna.

Ács_Milán>!

Sok ember nem tud bocsánatot kérni, mert büszkék. A szeretetben nem létezik büszkeség.

347. oldal

Ács_Milán>!

Semmi sem tud nagyobb sebet ejteni rajtad, mint a szerelem. Semmi sem tud úgy fájni, mint az az érzés, hogy ezt elveszik tőled.

393. oldal

Ács_Milán>!

Az életünk a miénk, csakis mi dönthetünk róla. A mi felelősségünk, a mi utunk, amit nekünk kell végigjárni.

405. oldal

Ács_Milán>!

Az élet túl rövid ahhoz, hogy haraggal a szívünkben éljük le.. A harag nem képes építeni, a harag pusztításra született. A lelkünk pusztítására.

337. oldal

Ács_Milán>!

Szeretni valakit annyi, mint a szívünk egy darabját nekiadni.

142. oldal

Ács_Milán>!

Szeretni valakit egy érzés, amitől értelmet kap minden nap. Küzdeni ebben a világban annyi, mint hogy alkalmad legyen szeretni.

212. oldal

Ács_Milán>!

Ebben a világban szeretni annyi, mint tálcán kínálni a szívedet az ellenségeidnek.

376. oldal

Ács_Milán>!

Mert a testvér mindig testvér marad. Kerüljön tőled akármilyen messze, legyen bármilyen, akkor is a véred.

82. oldal


A sorozat következő kötete

Az alvilág vezérei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lexie King: A jégszívű herceg
A. Zavarelli: Crow – Varjú
Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Skye Warren: The Pawn – A gyalog
K. M. Holmes: Dario
Becca Prior: Stockholm-szindróma
Borsa Brown: Párban Nápolyban
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes
Anne L. Green: Baljós szitakötő
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon