The ​Winner's Kiss – A nyertes csókja (A nyertes trilógia 3.) 273 csillagozás

Marie Rutkoski: The Winner's Kiss – A nyertes csókja

Háborúban és szerelemben nincsenek játékszabályok.

Kestrel a tundra felé tart egy rabszállító kocsin, és kevés a valószínűsége, hogy a munkatábort élve megússza. Abban bízhat csak, hogy kódolt üzenete eljut Arinhoz, és hogy a fiú megérti az üzenet tartalmát. A múlttal birkózó Arin és keleti szövetségesei közben behajóznak Herranba, számolva egy esetleges támadás lehetőségével. Kestrel üzenete és a háború nagyjából egy időben érkeznek a városba: megkezdődik a versenyfutás az idővel, az elemekkel, az emlékekkel és az ellenséggel. A küzdelem minden fronton reménytelennek tűnik.

Ha belátod, hogy vak voltál… van-e megbocsátás?

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
512 oldal · ISBN: 9789634573043 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
512 oldal · ISBN: 9789634573050 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573036 · Fordította: Neset Adrienn

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Arin · Kestrel · Roshar · Rishanaway (Risha) · Sarsine · Trajan tábornok


Kedvencelte 42

Most olvassa 7

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

reccs P>!
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss – A nyertes csókja

A trilógia első részében egyértelművé válik, hogy nem vár könnyű út a két főszereplőre, miután összegabalyodott a sorsuk. Rengeteg irányba kanyarodhatott volna ez a történet, de az írónő talán a legjobb lezárást választotta.
Arin és Kestrel nagyon jó karakterek. Mindketten elég különlegesek, bonyolultak ahhoz, hogy érdekessé váljon a sorsuk. Roshar lehetett volna zavaró is, de éppen hogy hozzá tett a történethez egy korábban hiányzó elemet: a humort, ami elkelt ebben a borongós hangulatú háborús részben. A főszereplők mellett még esetleg a fontosabb mellékszereplők későbbi sorsáról is eshetett volna szó.
Ez a rész lett a legmozgalmasabb a három közül, hiszen ebben már összesűrűsödnek az események. Izgalmas lett a romantikus szál, a politikai taktikázás, a csatajelenetek.
Összegezve ez egy remekül megírt trilógia, amit végig élvezet olvasni. Hol nyugodtabb, hol pörgősebb, talán van is benne néhány hiba, de végig izgalmas és lebilincselő.

Szilvi00 P>!
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss – A nyertes csókja

Csak ámulok és bámulok azon, milyen grandiózus befejező részt varázsolt a lapokra Marie Rutkoski! Minden percét imádtam. Úgy kellett visszafogjam magam, nehogy túl hamar kiolvassam. Mennyi érzelem tolongott a könyvben?! Árulás, düh, fájdalom. A kedvencem (természetesen) a gyönyörű, romantikus szál volt, de élveztem a csatajeleneteket, a taktikázást és nyugodtabb, őszinte beszélgetéseket is. Ebben a részben, a legkedvesebb szereplőmmé lépett elő Roshar herceg. Micsoda dumája volt! Üdítő színfoltja volt a történetnek, bár a spoiler vacsorán a frászt hozta rám. A végével nem vagyok maximálisan elégedett, érdekelt volna például, hogy mi lett később spoiler stb. Ettől függetlenül jár az öt csillag. Arin és Kestrel örök nyomott hagytak bennem.

2 hozzászólás
DarknessAngel>!
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss – A nyertes csókja

Imádom! A legtöbb disztópiának elég hiányos, semmitmondó befejező része szokott lenni, de it?! Itt megvolt minden!
Körömrágósan izgultam a szereplőkért, alig vártam, hogy Arin végre megtudja, mi is történt az előző rész végén, aztán ami kiderült… hát, basszus! Nem semmi, de mégis, ez így volt pont tökéletes. Kestrel annyi mindenen ment keresztül, de továbbra is képes harcolni az igazságért, a szerelemért. A szívem ezerrel repesett a romantikus jeleneteknél. Végre megkaptuk azt, amire már az első könyv óta várok. *-*
A csaták, a taktikák is mind olyan érdekesen voltak leírva. Semmi sem volt fölöslegesen elnyújtva, a nézőpont is mindig cserélkezett, így tényleg nem unatkoztam egyszer sem.
Imádtam Arin és Kestrel őszinteséget, hogy Arin megkegyelmezett, hogy Kestrel megbocsátott. Örülök, hogy végre igazán ott voltak egymásnak.
Roshar és Verex, nem okoztatok csalódást. :) Sajnálom, hogy az utóbbi csak elég keveset szerepelt, de legalább ott volt, és az is több a semminél.
Ez a befejező rész mindent visz. Tényleg. Még a borító is tetszik.
Az biztos, hogy ez az egyik legjobb tiltott szerelem történet, amit valaha olvastam! ^-^

4 hozzászólás
kellyolvas P>!
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss – A nyertes csókja

Végre sort kerítettem a sorozat befejezésére, imádtam minden sorát. Alig vártam, hogy az előző rész függővége után végre újra találkozzanak Arin és Kestrel. Addig le se tettem, míg ez bekövetkezett. Zseniális volt az ötlet, hogy a lány a munkatáborban kapott szer hatására sok mindent elfelejtett, így nem zúdult egyszerre a nyakába minden, volt idő felépülni testileg és érzelmileg. Remek volt a cselekmény lezárása, a hatalmi harcok csavaros megoldásokkal végződtek, mindenki a helyére került. A tábornok kapcsolata Kestrellel hangyányit nyitott maradt, reménykedhet az olvasó, hogy egyszer talán szót tudnak érteni egymással.
A szerelmi szál az egyik legjobb, legédesebb a ya zsáneren belül, nagyon élveztem az egész sorozaton át, főleg Arin gondolatai dobogtatták meg a szívemet.
Nagyon szeretnék még olvasni a szerzőtől.

Naiva P>!
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss – A nyertes csókja

Hűha! Ez a trilógia valami hihetetlenül jól sikerült. Már a borítója alapján eldöntöttem, hogy ez a hármas nem hiányozhat majd a gyűjteményemből. Az már csak bónusz, hogy ez egy remek trilógia. A könyv első része nagyon nem akart jönni, de a könyv második felétől valósággal faltam a sorokat, oldalakat. Megjött az áttörés. Végül azt is megkaptam, amire már az első rész óta annyira vágytam. Ami a romantikát illeti, a romantikus énem végre boldog lehetett, az előző kötet csalódottsága után. A karaktereket nagyon megszerettem.
Kestrel és a császár közös jelenete/Marj és csípj! játéka szerintem a történet csúcspontja volt. Még lúdbőröztem is. Aztán olyan gyorsan véget ért az egész. Úgy olvastam volna tovább. Érdekelt volna, hogy mi lesz Kestrel apjának sorsa, vagy milyen lesz a páros jövője. A teljes trilógiát nézve megadom az 5 csillagot.

Evelena P>!
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss – A nyertes csókja

Nem jár erre a részre sem ötnél kevesebb csillag, rég olvastam olyan trilógiát, ami ennyire tartotta volna magát ugyanahhoz a szinthez, amit az első részben mutatott.
Az első fejezetek (sőt talán hosszabban is) részletesen bemutatták a tundrán eltöltött időszakot, ami a legmegrázóbb volt talán az egész történet során, amellett is, hogy mennyi minden történt ezelőtt is. Ezen a helyen az emberek teljesen elvesztik a józan eszüket a sok gyógyszernek köszönhetően, amivel folyton tömik őket, egész nap spoiler.
Próbál mindenki segíteni Kestrelnek, de ő már nem látja a reményt, a kiutat ebből a helyzetből, már az emlékei is halványulni látszanak. Aztán valaki ismét a segítségére siet.
A gyógyulás kínzó és nagyon fájó, felismerve a valóságot, amiben a helyzet szintén nem rózsás.
Roshar egyre többet szerepelt és nagy kedvencemmé lett az utazás során.
tetszett, ahogy a szálak kibontakoztak, Kestrel apját még mindig nem tudom hova tenni és elfeledni, hogy mit tett.
spoiler

Egy kérdésem lenne csak, az első részben mintha Kestrelnek lett volna természetfeletti képessége, azáltal, hogy meglátta az igazságot mások hazugsága mögött. Hová lett ez a képesség? Nekem ez hiányzott már a második rész kezdete óta. Mert, ha meg is jelent valami kis hasonló dolog, nem úgy, mint az első részben.
Arin és Kestrel nekem kedvenc páros lett.
A döntéseikben is megmutatkozott, hogy mekkora lélek lakozik bennük.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss – A nyertes csókja

A nyertes trilógia 3

Én ugyan nem szeretem a disztopiákat, de ez a sorozat nagyon tetszett. Nem véletlenül van a legjobb könyvek között.
A befejező rész is rendkívül izgalmas volt, tele kalanddal és megpróbáltatásokkal, amivel a háború és a függetlenségért vívott harc együtt jár.
Arin és Kestrel szerelme is kiteljesedett, sok nehéz döntést kellett hozniuk.
A sorozat végére minden úgy-ahogy elrendeződött, legalábbis ami a szabadságot és a békét illeti. Volt azért olyan, amit én másképpen zártam volna le, de így is szimpatikus befejezés volt.

anikho P>!
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss – A nyertes csókja

A nyertes csókja sem egy közönséges regény. Vers. Egy szomorú dallam. Az ereidben pumpáló vér. A hajadat összeborzoló szél. Ígéret. Elveszett és megtalált szerelem ígérete. Gyönyörűség, a szó legtisztább, legragyogóbb értelmében.” Katherina, goodreads

A könyv hátlapján ez a pár soros ajánló annyira tükrözi az én érzéseimet is, hogy ezzel kellett kezdenem.

Az előző könyv hazugságai most kerülnek napfényre. Akkor alig bírtam ki, hogy Arin és Kestrel között egy igaz szó nem esett. Itt pótolnak mindent, mindig csak is az igazat mondják egymásnak. Már amikor végre egymásra találnak ugye. Az ő szerelmük még mindig nagyon közel áll hozzám.. olyan szívfájdítóan kegyetlen és gyönyörű egyszerre.

Roshart nagyon megkedveltem, nem is gondoltam volna, hogy ennyire beeszi magát a szívembe. :) spoiler

Faltam a lapokat! Imádtam. A könyv elején Kestrel szenvedése szörnyű volt.., ahogy Arin lelkiismeret-furdalása is, amikor is rájött a már említett titkokra. Itt is nagy szerepet kap a stratégiai helytállás, bebizonyosodik, hogy Kestrel valóban jól ért ehhez. Herran, Dacra és egy száműzött Valorai szembeszáll a kegyetlen Valorai császárral és Kestrel apjával, hogy megállítsák az előretörésüket.
Lassan történik az ütközet, de mindig történt valami. A csaták és taktikai megbeszélések között pedig élvezhetjük, ahogy Kestrel és Arin végre hazugságok nélkül újra egymásba szeret. De ez a szerelem nem is tűnt el egyik fél részéről sem. Viszont most beteljesedhet.
Hangsúlyt kap továbbá az apa-lánya szálon a megbocsátás kérdése. Szeretet-gyűlölet. Túl lehet lépni egy ekkora áruláson?

A sorozat a könyvespolcom ékessége. Sok mindent lehet belőle tanulni. Hogy mi is az a tartás, becsület, hűség. Hogy saját magadnak, ezzel együtt a szívednek, vagy a hazádnak tartozol-e elsősorban hűséggel? Ez a kérdés mindegyik kötet olvasása közben felvetődik. És a főhősök mindig meg is küzdenek a válasszal. Ahogy ők lavíroztak a lehetséges kimenetelek között, úgy lettem okosabb én is. Terveztem, hadakoztam és szerettem.
Imádtam megélni ezt a történetet. Köszönöm.

Camilo>!
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss – A nyertes csókja

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány, aki nagyon biztos volt önmagában.”

Először is, ha neked tetszett eddig a trilógia, mindenképpen olvasd el ezt a részt is, megérdemled a kerek lezárást. Én a másik végletbe tartozom. Az előző rész teljesen elvette a kedvem a folytatástól, nekem rettentő fájdalmasan lassú volt a történetszála. Úgyhogy nem sok kedvvel kezdtem neki ennek a könyvnek. Az eleje nekem nagyon vontatott és erőltetett volt. és ez így maradt a kb. könyv feléig spoiler Kestrel a munkatáborban szenved spoiler . Számomra Kestrel és Arin szerelmi szála unalmassá vált, legfőképp Kestrel miatt, mert természetesen még mindig nem tudja elfogadni azt a tényt, hogy szerelmes. Milyen meglepő! Szóval, Kestrel nekem nem nyerte el a tetszésemet, és nagyon idegesítőnek tartom. Persze vannak jó tulajdonságai és egyedibb mint más főhősnő. Mindkét szereplő jelleme sokat változott a könyvek során. Roshar-t úgy, ahogy megkedveltem és a tigrisét is. A történet vége izgalmasra sikerült és jól le lettek írva a csata jelenetek. Külön tetszett, hogy ezt az írónő rendesen kidolgozta mindkét szereplő szemszögéből. Ha azt kérdezik tőlem, hogy megérte-e elolvasni a könyvet azt mondanám hogy nem, de azt is megértem , miért szeretik ezt a trilógiát sokan.


Népszerű idézetek

anikho P>!

– Van egy alapvető különbség kettőnk között. Ha én meghalok, túléled. Ha te halsz meg, abba belepusztulok!

284. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arin
1 hozzászólás
anikho P>!

– Gyere vissza hozzám! – suttogta.
– Visszajövök.

297. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arin · Kestrel
SzRéka P>!

Roshar hanyatt feküdt, a nyakát egy összecsavart hálózsákkal támasztotta meg. Dohányzott.
– Gondolkodtam.
– Jaj nekünk!

Kapcsolódó szócikkek: Arin · Roshar
anikho P>!

Később azt kívánta, bár beszélt volna akkor, bàr ne veszítettek volna el értékes időt. Azt kívánta, bàr lett volna elég bátorsága ahhoz, hogy bevallja Arinnak, amit végre igaznak érzett: hogy teljes szívéből szereti.

365. oldal

Libricica P>!

A tömeg kettévált előttük. Visszamentek a lovakhoz, és felültek rájuk.
– Látod? – kérdezte Roshar. – Hát nem remek mulatság?
Arin a legszívesebben lerúgta volna a herceget a lováról.

Kapcsolódó szócikkek: Arin · Roshar
anikho P>!

– Mi lenne – mondta a fiú –, ha ezentúl őszintén beszélnénk egymással?
Kestrel nem tudta, mi lehetett az arcára írva, ami miatt remény ébredt a fiúban. Mit láthatott rajta?
– Arin…- mondta. – Nagyon tetszik a tőr.
A fiú elmosolyodott.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arin · Kestrel
anikho P>!

Néha az igazság úgy megszorongat, hogy levegőt sem kapsz.

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arin
Eszti_TDA>!

Amikor Roshar meglátta Kestrelt az egyszárú nadrágabn, Arinnal az oldalán, a szeme vidáman felcsillant, és Kestrel biztos volt benne, hogy a herceg megemlíti, már régen itt volt az ideje, hogy Arin letépje a lányról a ruhát. Aztán nyilván nem múlasztja el megjegyezni, hogy Arin megint félmunkát végzett ("Csak egy nadrágszárat?" – hallotta Roshar hangját a képzeletében. "Jaj, de lusta vagy Arin!"), vagy sajnálkozni Arin visszafogottsága felett ("Milyen ártatlan bárányka vagy te!"). Talán még részvétet is nyilvánít Kestrelnek a nadrágszár elvesztése miatt. És megkérdezi, hogy szándékosan sérült-e meg pont ott.

318. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arin · Kestrel · Roshar
Libricica P>!

– Még nem ismerlek eléggé – mondta Risha halkan. – De Verex sokat mesélt rólad, és én sem vagyok vak. Nincs neked arra szükséged, hogy ügyesen bánj a fegyverekkel. Te magad vagy a fegyver.

Kapcsolódó szócikkek: Kestrel · Rishanaway (Risha) · Verex

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Aranylánc
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Tahereh Mafi: Ne félts
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Amy Ewing: A fekete kulcs
Sara Raasch: Hó mint hamu
Richelle Mead: A végső áldozat
Stephanie Garber: Legendary
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza