The ​Winner's Crime – A nyertes bűne (A nyertes trilógia 2.) 155 csillagozás

Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne

Szerelem vagy a hazád. Te mit választanál?

Lady Kestrel eljegyzése Valoria koronahercegével bőven ad okot az ünneplésre: bálak, előadások, tűzijáték és mulatságok követik egymást a birodalom fővárosában. De Kestrel számára olyan az egész, mintha a maga készítette kalitkába kellene beülnie. Mikor kémkedni kezd a császári udvarban, egész élete merő színlelés lesz, és épp annak az embernek nem mondhat semmit, akinek a bizalma a legfontosabb számára…

Arin, aki továbbra is népe szabadságáért harcol, sejti, hogy Kestrel többet tud, mint amennyit elárul neki. Amikor a lány egyre közelebb kerül egy döbbenetes rejtély megoldásához, az Arin arcát elcsúfító vágásnál is fájdalmasabb lehet az igazság.

A nyertes trilógia második részében a hazugságok mellett az is kiderül, hogy Arinnak és Kestrelnek mivel kell fizetnie az egymás ellen elkövetett bűneikért.

Eredeti mű: Marie Rutkoski: The Winner's Crime

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571391 · Fordította: Neset Adrienn

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Arin · Kestrel · Roshar · Tensen · Verex


Kedvencelte 28

Most olvassa 11

Várólistára tette 81

Kívánságlistára tette 107

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
vikcs P
Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne

" Az írónő a könyv elejétől a végéig egyetlen kérdést vonultat végig: a szerelmet vagy a hazát válasszák a főhősök? A szabadságot vagy a kedvest? Elég nehéz kérdés, és fogalmam sincs, hogy én is mit választottam volna Kestrel helyében. Valószínűleg én is ugyanazt tettem volna legtöbb esetben, mint ő.

A történet ugyanott folytatódik, ahol abbamaradt. Kestrel a valoriai császár palotájában tölti mindennapjait, várva az elkerülhetetlen esküvőt. Minden porcikájával igyekszik megvédeni szeretett herrani férfiját és az édesapját. Azonban ez a két ember nem is lehetne különbözőbb és Kestrelnek vigyáznia kell minden egyes szavára, óvatlan pillantására és tettére, mert az az ő, vagy egy szerette életébe kerülhet.

Tetszett ez a cselszövés és ármánykodás ami végigkísérte a lapokat, nagyon vártam már, hogy mi fog kisülni az egészből és hogy mi lesz a főszereplőkkel. A hangulat végig felfokozott volt és érezhető volt, hogy valami nagyon durva fog történni, a lapok csak úgy pörögtek és az feszültség egyre csak vibrált.

A történet nálam egy kicsit lassabban haladt, és kevésbé kötött le, mint az első, de ez nem von le az értékéből, mivel sokkal több izgalom és váratlan fordulat várt ránk.
Egyelőre elképzelni sem tudom, hogy mit fog összehozni az írónő, hogy hogyan fogja összefésülni a szálakat.

Ajánlom a romantika és a bonyodalom szerelmeseinek! :)

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/11/marie-rutkosk…

>!
Naiva P
Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne

„Amikor kicsi voltam, szerettem a meséket. Biztos vagyok benne, hogy te is. Hiszen szebbek az igazi életnél, ahol az emberek saját érdekükben hoznak döntéseket. A valóságban nincs semmi költői, tudom én.”

Valamelyik nap, amikor éppen az egyik Book Tag-et töltöttem ki, az volt az egyik kérés, hogy ”Ajánlj egy alulértékelt könyvet!”
Akkor ezt nem tettem, de most megteszem. Van ebben a sorozatban valami megmagyarázhatatlan és nyomasztó, de a kilátástalan hangulata ellenére, nehéz letenni. Mást se csinálnál, csak olvasnád. Mennyi árulás, mennyi intrika, mennyi elhallgatott, ki nem mondott igazság.
Bevallom, az első rész után, több romantikára számítottam. Ebből a szempontból csalódtam. Átkozott büszkeség! A megfelelő kommunikációról nem is beszélve, amivel sok mindent meg lehetett volna oldani.
A vége nagyon gyilkos, de már megvárom a harmadik részt. Szerencsére hamarosan nálam lesz.

>!
DarknessAngel P
Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne

Az egyik legjobb és egyben legfrusztrálóbb sorozat, amit valaha olvastam! Nagyon tetszik a világ, amit az írónő felépített. Az a csomó ármánykodás, politika, taktika, hazugság. Mindenki játszik mindenki ellen, és akárhogy is nézem Kestrel brutál jó benne! Persze a császár sem kispályás, neki is van szeme, de Kestrel mindig lenyűgöz.
Arinnak természetesen most is nagyon örültem, viszont ő itt most kicsit elmaradt a többi játékos mögött. Mindenesetre alig várom, hogy rájöjjön az igazságra.
Aki nagyon meglepett az Verex. Teljesen megkedveltem a srácot, nagyon remélem, hogy nem fog vele semmi történni a befejező részben.
Ez a sok hazudazás elég szívszaggatóvá teszi a könyvet. A vége miatt nagyon dühös voltam, de azért Tensent is megértettem.

Thank you, next :D <3

7 hozzászólás
>!
anikho
Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne

I.M.Á.D.T.A.M.
Az első rész értékelésénél is felvetettem ezt a kérdést, ami itt is maradéktalanul állja a helyét: a szívünknek, így saját magunknak, vagy a hazánknak tartozunk első sorban hűséggel?

Teljesen magával ragadott. Kestrel előtt le a kalappal; ezt a szívet tépő játszmát végigcsinálni egyáltalán nem könnyű. A lány valósággal őrlődik a szíve és a birodalom között – a birodalmat leginkább az apja jelenti. Nem lehet őszinte Arinnal, hiszen mindenhol kémek és besúgók veszik körül. Ha engedne a vágyának, hogy végre mindent megbeszélhessen a fiúval, szinte biztos, hogy a halált hozza rá.
Ennek következtében a fiú is őrlődik. Nem akarja elhinni, hogy ez az ismeretlen lány Kestrel, aki annak idején a barátja, vagy valami több is volt a számára. Valljuk be, még mindig több. Végül győz benne a hitegetés, elhiszi, hogy bolond szíve csalta tőrbe. Azt látsz, amit látni akarsz.
Nincs egy őszinte mondat a két szerelmes között, ami megőrjített! Nem gondoltam volna, hogy végigviszi az írónő így a könyvet, de megtette. Emiatt Kestrel és Arin jelenetei, ha lehet még jobban feszültséggel teltek, vibrál a levegő köztük.
A könyv vége fenomenális, összefutnak a szálak. Arin végtelenül dühös és elkeseredett. Trajan tábornok összetört. Kestrel végre őszinte, de keservesen megfizeti az árát..
Hol van már a következő?

>!
MFKata
Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne

Egy picit csalódtam a második részben, mert több izgalomra és/vagy romantikára számítottam.
De ettől függetlenül nagyszerűen vezeti az írónő a politikai játszmákat, cselszövéseket.
A könyv vége pedig igazán nagyszerűre sikeredetett. Ha ebből indulok ki, akkor megbocsájthaó a hosszú előkészület a végső „összecsapás” előtt ;-)

Bővebben»
https://mfkata-about.blogspot.hu/2017/09/marie-rutkoski…

>!
perpetua P
Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne

Nem sok hiányzott az öt csillaghoz, de úgy tűnik az utolsó résznek tartogatom. :)
Fantasztikus volt ez a rész is. Végig éreztem a bizsergést, a vágyódást, amit Kestrel és Arin is érzett és ami végigkísérte a történetet. A lány szenved döntése súlya alatt, de meg kellett lépnie ezt, hogy megmentse szeretteit. Magányos, senkivel se oszthatja meg titkait, ugyanakkor rendkívül erős is, mert a legnehezebb helyzetekben is kitart célja mellett. Sok rész volt Arin szemszögéből is, azokat átjárta a keserűség, ami teljesen érthető. Viszont többször feltűnt a remény fénysugara is, keményen küzdött, hogy ne aludjon ki, de igaz a mondás, a remény hal meg utoljára.
Kemény ellenfél a császár, remek játékos, akár csak Kestrel, nem tudom, hogyan lesznek képesek felülkerekedni rajta, de izgatottan várom az utolsó részt.

>!
Katara_Phoenix P
Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne

Ötletem sincs,hogy miért halogattam ilyen sokáig a trilógiát: valami zseniális! :D
Folyamatosan a hajam téptem, amint úgy nézett ki,hogy rendbe jönnek a dolgok…egy csapásra elcseszték. Nagyon akartam utálni Kestrelt a sok „kegyes hazugságért”, de nem ment. Piszkosul igaza volt abban, hogy veszélyes. Valahol érthetőek az okai.
Arin szegény annyira buta, hogy az valami hihetetlen. :D Jobban kellett volna bíznia a megérzéseiben, még egy ilyen lassú felfogású pasit… jesszus!
Risha egy nagyon-nagyon érdekes valaki, szívesen olvasnék róla többet.
A tábornokról folyamatosan mást gondolok: spoiler
Ajjbasszusazabefejezés! Az üzenet!!! ._." Figyelembe véve,hogy Arin eddig sem volt egy kimondott észlény, remélem hamar rá fog jönni a jelentésére! Meg persze,hogy rájön-e egyáltalán. :D

>!
ViveEe P
Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne

Nem volt rossz könyv, bár nagyon messze volt a jótól is. Olyan ritkán tudnak jó, izgalmas, eseménydús átkötő részeket írni, és ez nem ilyen sajnos.
Kestrel a maga által kialakított csapdában vergődik, és próbálja szerencsétlen naiv Arint minél jobban ellökni magától. És eközben azt hiszi, hogy majd ő nagyon fondorlatosan ezt-azt csinál majd.
Arin pedig folyamatos kétségek között őrlődve próbál tenni valamit a hazájáért, és Kestrelhez is újra közel kerülni.
És nagyjából ennyi is történik. Valljuk be, ez nem sok..
A keleten játszódó részek Arinnal voltak a legérdekesebbek számomra, nagyon tetszik, hogy mit talál fel. Kíváncsi vagyok mennyire fordítja meg a háború menetét.
Az is nagyon tetszik, amit Kestrel kiderít a császár herrani terveiről.
De itt is a bökkenő. Nehogy már egy éppen 18 éves, kb. burokban felnőtt lány túljárjon egy évek óta hódító zsarnok eszén. Röhejes a gondolat számomra, és spoiler De azért tetszettek a nyomozós részek, valami kis izgalmat vitt Kestrel szálába.
Az a baj, hogy túl sok hasonló történetet olvastam már, és lehet mostanában sokkal kritikusabb is vagyok a történetekkel, de ebben a részben is sok volt, az idegesítően kiszámítható fordulat.
A vége is ilyen. És nem gondoltam, hogy lesz olyan szereplő, akit tényleg utálni fogok, és nem azért, mert gonosz és kész. spoiler
Érdekel a vége azért, remélem az ütős lesz.

>!
Lisie87 P
Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne

Ajj ez a könyv…
Az egyetlen szerencséje, hogy olvastatta magát! :D
Azok a részek tetszettek benne, amikor a két szerelmes külön tartózkodott, messze egymástól, mert amikor együtt voltak, össze-vissza variáltak és túlbonyolították az életüket. Én mondom mindig, hogy a hazugságok és féligazságok csak rossz dolgokhoz vezetnek. Miért kell mindig titkolózni? … Jó tudom, hogy azért, hogy legyen egy kis izgalom és bonyodalom, különben minden lezajlana 2 mondatban. „Szeretlek” " Én is szeretlek" Vége.
Ehelyett jött a sok variálás, hogy vajon mit gondol, mit érez, becsapott, nem csapott, szeret e még…blablabla…A szokásos romantikus szenvedés. De szerencsére ebből kevés volt, mert a jó sors úgy hozta, hogy egy időre megint külön váltak a szerelmesek.
Kicsit több izgalom is lehetett volna, szinte mind a végén összpontosult, és nagyon mérges lettem, mert spoiler
Ahh, és most megint várhatok a befejező (?) részre. Most már tényleg érdekel, hogy mi lesz ebből…hogy lesznek végre egymáséi a főszereplők!? :D


Népszerű idézetek

>!
Naiva P

Amikor kicsi voltam, szerettem a meséket. Biztos vagyok benne, hogy te is. Hiszen szebbek az igazi életnél, ahol az emberek saját érdekükben hoznak döntéseket. A valóságban nincs semmi költői, tudom én.

379. oldal, 43. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kestrel
>!
vikcs P

– Néha az ember azt hiszi, hogy akar valamit – felelte Arin –, pedig a legjobb az lenne, ha elengedné.

312. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arin
>!
Eryka93

(…) mi a nehezebb, ha lemondasz egy számodra értékes dologról, vagy ha hagyod, hogy elvegyék tőled?

213. oldal

>!
vikcs P

– Könnyű vagy sem, nem számít. Az számít, hogy az én döntésem.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés
>!
Eryka93

– Tehát üres kézzel engedsz el.
– Mikor adtam én neked bármit is?
Arin halkan felelt.
– Egyszer nagyon sokat adtál nekem.

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arin · Kestrel
>!
Hajni_Korponai P

– Ha nem akarsz a barátom lenni, egy nap megbánod, hogy az ellenségemmé lettél.

Kapcsolódó szócikkek: Kestrel
>!
Naiva P

Minden gyógyszer szedése kockázatos. Azért használjuk, mert jótékony hatása többet nyoma a latban, mint az esetlegesen okozott kár.

322. oldal, 37. fejezet

>!
Eryka93

(…) a hűség a legnemesebb szeretet.

397. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hűség · szeretet
>!
Eryka93

– Úgy látszik, szeretsz mindig ott feltűnni, ahol nem látnak szívesen.
– Te meg szereted a helyükre tenni az embereket. Csakhogy az emberek nem bábuk. Nem rakosgathatod őket úgy, ahogy neked tetszik.

115. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arin · Kestrel

A sorozat következő kötete

A nyertes trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Raasch: Hó mint hamu
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Erika Johansen: Tear ostroma
Joe Abercrombie: Half a King – Az uralkodó
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Cassandra Clare: A hercegnő