Wildcard (Warcross 2.) 10 csillagozás

Marie Lu: Wildcard Marie Lu: Wildcard Marie Lu: Wildcard Marie Lu: Wildcard

Return ​to the immersive, action-packed world of Warcross in this thrilling sequel from #1 New York Times bestselling author Marie Lu

Emika Chen barely made it out of the Warcross Championships alive. Now that she knows the truth behind Hideo's new NeuroLink algorithm, she can no longer trust the one person she's always looked up to, who she once thought was on her side.

Determined to put a stop to Hideo's grim plans, Emika and the Phoenix Riders band together, only to find a new threat lurking on the neon-lit streets of Tokyo. Someone's put a bounty on Emika's head, and her sole chance for survival lies with Zero and the Blackcoats, his ruthless crew. But Emika soon learns that Zero isn't all that he seems--and his protection comes at a price.

Caught in a web of betrayal, with the future of free will at risk, just how far will Emika go to take down the man she loves?

In this explosive sequel to the New York Times bestselling Warcross, Marie Lu… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Penguin, London, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780399548000
>!
Penguin, London, 2019
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780241342442 · ASIN: 0241342449

5 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Emika Chen · Hideo Tanaka


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

sentimentalfrappe>!
Marie Lu: Wildcard

Na ilyen egy jó befejezés, nem kell túlírni, nem kell elhúzni sem, ezért szeretem a duológiákat. Az első résszel elég érdekes volt a kapcsolatom, mert azok a részek, amik tetszettek, azok tényleg nagyon jók voltak, de aztán volt egy-egy probléma, ami miatt nem tudtam annyira szeretni, mint amennyire reméltem, hogy szeretni fogom. Viszont a második rész határozottan jobb volt, mint az első (pedig féltem tőle, mert a Goodreadsen eléggé lehúzták), tele morális kérdésekkel. Igazából mindenki indoka érthető volt, hogy miért teszi, amit tesz, viszont mégis a megvalósítás az, ami emberileg már túl sok, kinél jobban, kinél kevésbé. De az biztos, hogy komoly kérdéseket vet fel a könyv, csak sajnos annyira nem merülünk el bennük, mint amennyire én szerettem volna. De az biztos, hogy a cselekmény most is nagyon pörgős, szóval gyorsan lehet vele haladni, ami olvasási válság közepette kimondottan jól tud jönni. Bár egyrészt örülök, hogy nem lett feleslegesen elnyújtva a történet, de azért ez a rész után kicsit sajnálom, hogy itt a vége. (Igen, tudom, nekem semmi sem jó! :D)

3 hozzászólás
Beatrice8 P>!
Marie Lu: Wildcard

„“I’m not going to tell you it’s never too late,” I reply. “But, in my experience, it’s always the not doing that I regret more.””
Az első rész után azonnal olvasni akartam, megvettem e-bookként és ugyan pár hét múlva, de tényleg el is olvastam :D. Egyébként nagyon bejött az ebookolvasás, mert csak rányomtam az ismeretlen szóra és kiírta magyarul illetve a kijelölt kedvenc idézeteket aztán goodreadsről simán kimásolhattam ide, nem kellett egyesével bepötyögni őket.
Féltem, mert sok féle képpen elronthatta volna ezt a könyvet az előző vége miatt, de nem tette!
Imádtam!
Minden, amit az előző részről írtam, most is igaz, csak ez izgalmasabb volt, úgy értve, hogy a kihívások nőttek, már nem csak a játék és a közvetlen környezet volt veszélyben, hanem ahogy az szokott lenni az ilyen könyveknél, az spoiler veszélybe került. A borítók jól mutatják a különbséget a kettő között, ez a második rész egyértelműen sötétebb.
Spoilerezés nélkül alig tudok valamit írni erről a könyvről :D meg úgy általánosságban is nehéz most erről írnom, de már nem halogatthatom tovább.
Az elején nem voltam meggyőződve róla, hogy az spoiler tényleg rossz dolog, az ötlet nem rossz, de a megvalósítás lehetetlen hibák nélkül. Ez talán a legegyértelműbb, amikor az spoiler
Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mi lehet mindennek a hátterében, de nem találtam ki, csak közvetlenül a „leleplezés” előtt, amikor már mindenki rájön. Tehát mondhatom, hogy csavaros volt a történet, ilyen nem jutott volna eszembe. Elismerésem, tényleg meglepő volt. Amikor megtudtuk, hogy hogy történtek a dolgok az évek alatt, az egész folyamatot látni fájdalmas volt és persze dühítő is.
Azok a gyönyörű mondatok! Nem úgy gyönyörűek, hogy azta, micsoda tájat írnak le, milyen gyönyörű szavakkal, hanem egyszerű mondatok, amiket így elolvasol és érzed, hogy azt nem lehetne jobban leírni, az úgy jó ahogy van.
Továbbra is nagyon tetszett a virtuális valóság. Egyszerre érzem azt, hogy ez nekem nagyon tetszene és azt, hogy szörnyű lenne :D. De a könyvben imádtam, mindenestre.
Az akciójelenetekből volt egy csomó, de nem igazán tudtam követni őket, de ezt most tudjuk be annak, hogy nem vagyok anyanyelvi angol. Csak néztem, hogy most milyen is a helyszín, ki, mit csinált és hogy is áll most a csata? :D
A szereplők!
Emika egy annyira fantasztikus hősnő! Komolyan, elismerésem. Intelligens, következetes, kedves, kitartó és vannak hibái(igen, mostanában minden szereplőnél plusz pontként számolom, ha vannak hibái, mert ez azt jelenti, hogy emberi).
Hideo az előző részbeni vezető szerepből, spoiler lett. Úgy sajnáltam őt is! Meg persze imádtam! *_*
A kettejük kapcsolata nagyszerű volt. Érződött a kapocs köztük mindig, de spoiler
Warcrossra spoileres idézet: spoiler
Az első jelenetük nem volt valami sikeres, fájt. A hajós jelenet viszont, egyáltalán nem meglepően a kedvencem lett.
Ha már a romantikus szálaknál tartunk, igazán megszerettem ebben a részben Tremainet, nagyon kiakadtam, annál a résznél, annyira azt akartam, hogy újra összejöjjön Roshannal és mindketten boldogak legyenek! spoiler imádtam *_*.
Jax annyira nem nyert meg magának, de érdekes volt, hogy mennyire hűséges Zerohoz. Sajnálom.
A csapat együtt szuper volt. <3
"“To good friends.”
“To pulling each other up.”
“To sticking together, no matter the apocalypse.”
“To our team.” "

A vége nem csak egy epilógus volt, ami jó, de így se volt elég! Valós volt. Boldog, de mégis voltak következmények, amik valahogy sokszor kimaradnak, mert mindegy mit csinálnak a hősök, ha aztán megmentik a világot, amire akár pont ők hoztak veszélyt, a végén minden meg van bocsájtva. Itt nincs.
Tetszett, hogy spoiler. Kikészít, amikor főleg a filmekben a tervezős részeknél, ha egy ötlet nem azonnal sikeres, akkor nem kijavítják, hanem keresnek egy másikat.
Az utolsó jelenet spoiler nagyon szép volt és ahhh. Azt hiszem ez a hajós jelenet mellett a kedvencem lett. Minden összeért, spoiler annyira awwww *_*.
A cikkrészletnek nagyon örültem, kíváncsi lennék hány év telt el eközött és a vége között.

Imádtam a gondolatokat benne. Van benne egy csomó: kitartás, szülő elvesztése, kirekesztés, mesterséges intelligencia, félelem a haláltól, gyász, emberkísérletek, tudományos kutatások etikája, önkényuralom, a technika hatalma, cél szentesíti-e az ezköszt, szabad akarat…

Összességében imáááádtam, mert izgalmas volt, le se tudtam tenni hajnali fél háromig olvastam, fordulatos, elmés. Imádtam a főszereplőket, a stílust és kb. mindent. Nem is tudom volt-e, ami nem tetszett.
Fantasztikus duológia volt, örülök, hogy elolvastam, jobban tetszett, mint a Legenda, de ez tuti azért van, mert az disztópia.
Ajánlom bátran, remélem lefordítják, hogy többen elolvashassák :))

Ui.:Megyek és megadom a hiányzó fél csillagot a Warcrossnak:D.

Moony>!
Marie Lu: Wildcard

Bár örülök, hogy befejeztem a sorozatot, de nem nyújtott különösebb élményt az utolsó rész. Kicsit sajnáltam, hogy szinte egyáltalán nem élveztem, pedig nagyon érdekes története van. Leginkább ugyan azokkal volt problémám, mint ami az elsőnél. Az akció jelenetek követhetetlenek voltak, a karakterek laposak, és nem igazán lehetett megismerni az átalakult világot. Bár sok minden jobban el lett magyarázva, de olyan sokáig várt vele az írónő, hogy közben többször is meguntam az olvasását. Nagyon tetszett viszont a fordulat a közepén, bár valamennyire számítottam rá. Emikát és Hideót még mindig kedvelem, talán ezért adom a legtöbb csillagot.

Kathys>!
Marie Lu: Wildcard

Az előző rész vége után és mivel olyan véleményeket olvastam, melyek nem voltak túl fényesek, kicsit tartottam, hogy a könyv csalódást fog okozni. Az igaz ugyan, hogy az első nagyjából 50 oldalban nem igazán jött át az az igazi Warcross érzés, ami anno beszippantott, de aztán végül mégis nagyon rákaptam, és a könyv 2/3-át végül egy napon belül átnyálaztam ebben a karácsonyi hangulatban. Alapvetően nagyon tetszett a megoldás, amivel az írónő élt, számomra nem is volt kiszámítható, de közben reális is volt. Ugyan összességében nem tetszett annyira, mint az első könyv, de sokkal jobb volt, mint amilyet vártam, és az biztos, hogy kellemes érzésekkel búcsúzom az újraolvasásig ettől a duológiától.


Népszerű idézetek

Beatrice8 P>!

“I’m not going to tell you it’s never too late,” I reply. “But, in my experience, it’s always the not doing that I regret more.”

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emika Chen
Blue_Nadine>!

He's more than a fling or a bounty or a mark. He's forever bound to my history. The Hideo who has stolen the world's free will is still the same Hideo who grieved his brother so deeply that it left a permanent thread of silver in his dark hair. The same Hideo who loves his mother and father. The same Hideo who once lifted me out of my darkness and dared me to dream of better things.
I refuse to believe that he's nothing more than a monster. I can't watch him sink like this. I keep going because I need to find that boy again, the beating heart buried underneath his lie. I have to stop him in order to save him.

20. oldal

Blue_Nadine>!

In my dream, I'm with Hideo.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Hideo Tanaka
Beatrice8 P>!

Even the sight of him onscreen feels as overwhelming as if he’d walked right into this bar. All I see is the same boy I’ve watched my whole life, the face I’d stop to look for at newsstands and take in on TV. I dig my nails into the counter, trying not to show how embarrassingly weak it makes me feel.
Hammie notices. She casts me a sympathetic glance. “No one expects you to be over him already,” she says. “I know he’s trying to take over the world and all, but he still rocks a suit harder than a Balmain catwalk.”
Asher scowls. “I’m right here.”
“I didn’t say I wanted to date him,” Hammie replies, reaching over to pat Asher’s cheek once.

13. oldal

Beatrice8 P>!

“Good luck,” I murmur to my team as they start appearing, too. My gaze lingers awhile longer on their sleek outfits. Even after everything, the energy in this space fills every inch of me, and I want nothing more than to be down there with them, soaking in the world’s applause and wondering what new, fantastical realm I’d be dropped into next. I want to be excited again with my whole heart, before everything became so complicated.

103. oldal

Beatrice8 P>!

“Maybe Emika was right,” Hideo says quietly. His voice is so soft that I barely catch it. But I do, and my heart tightens. “That we’re not here to bring the world peace.”
“You’re doing your best,” Mari answers.

113. oldal

Beatrice8 P>!

When the crowd settles and some move on to watch another nearby game, I finally walk up to their table. Roshan notices me first. He blinks in surprise—and then steps away from Kento, breaks into a grin, and claps his hands loudly at Asher and Hammie.
“Team reunion?” I manage to shout at them over the music, unable to stop myself from returning Roshan’s smile.
Asher lets out an exclamation at the same time Hammie hops down from her chair and makes a beeline for me. And before I can say anything more, I’m swept off my feet by a hug from both her and Roshan.
For a moment, I forget why I’m here. I forget about the Blackcoats and Hideo and the mess I’ve somehow gotten myself into. Right now, I’m with my friends, indulging in their messy, jostling greeting.

120. oldal

Blue_Nadine>!

When I first accepted Hideo's bounty job, the biggest risk I thought I was taking was getting my identity stolen, or maybe having to face off against a hacker inside Warcross. Now, somehow, I've become tangled in a web of secrets and lies, and the wrong step in any direction could cost me my life.

129. oldal

Blue_Nadine>!

I can't help but think back to how I'd clutched my head in my hands the night I'd glitched myself into the Warcross Opening Ceremony, completely unaware that my world was about to change forever. Everything became amazing; then, everything turned awful. Life is always like that – you don't know when you'll suddenly claw your way out of your circumstances, or when you'll go crashing back down into them.

135. oldal

sentimentalfrappe>!

Sometimes, doing the right thing means making hard decisions along the way.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ernest Cline: Ready Player One (angol)
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep
Suzanne Collins: The Hunger Games
Jay Asher – Carolyn Mackler: The Future of Us
Marissa Meyer: Winter (angol)
Hugh Howey: Wool Omnibus
Neal Shusterman: Unwind
V. E. Schwab: Vicious
Pierce Brown: Golden Son
Scott Westerfeld: Behemoth