The ​Young Elites – Az ifjú kiválasztottak (Válogatott ifjak 1.) 240 csillagozás

Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Van ​ki gyűlöl minket, akasztófára való zsiványként gondol ránk.
Van ki retteg tőlünk, démonnak tart, máglyára vetne mindannyiunkat.
Van ki bálványoz minket, az istenek gyermekeinek vél.
De egy sincs, ki ne hallott volna rólunk.

Adelina Amouteru túlélte a vérlázat. Durvalelkű apja szerint ő egy malfetto, irtóztató, utálatos teremtmény, aki szégyent hoz a családjukra, és a boldogulásuk útjában áll. De a pletykák szerint, a láz túlélői közül néhányan nem csak forradásokkal lettek gazdagabbak – úgy tartják, néhányan rejtélyes hatalomra tettek szert, és bár a kilétük titokban maradt, úgy kezdték emlegetni őket, hogy a kiválasztott ifjak.

Teren Santoro a királynak dolgozik. Az Inkvizíció fejeként az ő feladata felkutatni az ifjú kiválasztottakat, hogy elpusztítsák őket, mielőtt még ők pusztítják el az országot. Veszélyesnek és bosszúszomjasnak tartja őket, de lehet, hogy a legsötétebb titkot maga Teren rejtegeti.

Enzo Valenciano a Tőr… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571056 · Fordította: AncsaT

Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Adelina Amouteru · Enzo Valenciano · Raffaele Laurent Bessette · Dante · Violetta Amouteru · Teren Santoro


Kedvencelte 45

Most olvassa 14

Várólistára tette 252

Kívánságlistára tette 238

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

„Adelina Amouteru vagyok, (…) Nem vagyok senki tulajdona. Itt és most megesküszöm rá neked, hogy sokkal magasabbra fogok emelkedni, mint amire te szántál engem. Olyan erő leszek, amit még nem látott ez a világ. Olyan hatalomra teszek szert, hogy többé senki se mer majd bántani.”

Kellett egy nap, egy alapos átgondolás és némi alvás, mielőtt rászántam magam az értékelésre.
Magam sem tudom miért, mert mindazonáltal, hogy a kedvencek között landolt és NAGYON imádtam, valami szorongás érzet is kialakult benne.
Ezért döntöttem úgy, hogy picit várok az értékeléssel.

A csillagozást megint kevésnek érzem, ha tehetném tízet is adnék rá.
Ebbe a kaotikus időszakban, a történet káosza hozta meg számomra a nyugalmat és az élvezetet.
Teljesen le tudott kötni, egy percre sem éreztem úgy, hogy unatkoznék.
A szereplők pedig rendkívül kidolgozottak és nagyon jó érzés volt több szemszögből nézni az eseményeket.

Adelina: A lelked zűrős, tombol benned a mérhetetlen harag, de tudod mit, engem ez lenyűgöz. Fantasztikus karakter vagy, imádtam a bőrödbe bújni, veled lélegezni, félni, gyűlölni, bántani akartam, én is gyűjtöttem az erőt és pontosan tudom, hogy a szeretet és szerelem mennyire keskeny vonallal van elválasztva a gyűlölettől….szenvedünk, mert ez a sorsunk….de hamarosan újra egyek leszünk és megtesszük amit elterveztünk….

Enzo : Kis különlegesség vagy a Kiválasztottak között, oh nem a szereped miatt, hanem azért, mert nagyon hasonlítasz hozzám….A lelked milliónyi csillag és bár történt, ami megtörtént…pontosan láttam a szemedben a lelkemet. Hittem benned, éreztelek, és azt hiszem spoiler nem tudom könnyen megemészteni.

Teren: A legérdekesebb karaktere vagy a történetnek. Nagyon tetszel és borzasztóan hasonlítasz egy másik történet „rossz” fiújához, aki pszichopata kétség sem fér hozzá, de mégis ott van a lelkedben és a szemedben az a „tűz” amitől olvadozom. Ejnye de közel tudlak érezni, pedig nagyon haragszom ám rád…majd meglátom mit lépsz még…hamarosan döntök a sorsodról…

Raffael: Jaj kicsi fiú…mert számomra több nem vagy…mindenki olyan „különlegesnek” lát, de engem nem tévesztettél meg…annyira untalak….fárasztó, hogy sajnálni kell, ugyan miért tenném….és csak szólok rosszat tettél, mert te se vagy különb…csak azt hiszed…pedig tévedsz…mint mindig…de meglátod….MINDENNEK ára van…mi pedig nem felejtünk…. várj ránk….

Violetta: Bocs, hogy ezt írom, de utállak. Nem kicsit, hanem nagyon. Tudod csak annyit mondok, féltél? Én is …Sérültél? Ugyan hozzánk képest semmit se ….És bár hatalmasságod még igen csak kiaknázatlan….engem nem győztél meg….fogsz még reszketni ezt megígérhetem….kapcsolat ide vagy oda..

És a többiek: Érdekesek, de csak kicsit ismerhettelek meg titeket, van egy – egy kialakuló vélemény, kép rólatok, de érzem és tudom, hogy sokkal, de sokkal több van bennetek, csak több idő kell….érdekeltek.

Maga a cselekményszál szépen kidolgozott, a világkép kellően borongós, tele van meglepetéssel, és ármánnyal. Pont annyira brutális amennyire kell.

Úgy gondolom a kötet nekem íródott többek között és azon molyoknak, akik nem rettennek el a heves cselekménytől, szeretnek izgulni és érezni.

Nagyon szeretem, és jó szívvel ajánlom MINDENKINEK!
Nagy kedvenc!

Nymeria96>!
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Nagyon vegyesek az érzéseim.
Már régóta szerettem volna elolvasni a könyvet, de nem azt kaptam, amit vártam.
Eleinte még egészen tetszett, különlegesnek tartottam a világot, és úgy gondoltam, hogy talán Adelina nem mindennapi karaktere felüdülést jelenthet, de aztán egyre kevésbé kötötte le a figyelmem a történet, és csak arra tudtam gondolni, hogy legyen már egyszer vége.
A szereplők sem voltak számomra túlzottam kiemelkedőek, talán Enzo iránt éreztem némi szimpátiát, míg a többiek nagyrészt feleslegesek és unalmasak voltak.
Nem hagyott bennem mély nyomot a történet, ezért a folytatásaira sem lettem kíváncsi.

Szücsi>!
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Nem elöször találkozom Marie Luval. Annak idején a Legenda sorozatával nagyon megszeretem, szóval egyértelmű volt hogy ezt a könyvét is el kell olvasnom. Éééés anyira jóóó volt! Brutális volt, kíméletlen és jól kidolgozott. Végig izgalmas és kiszámíthatatlan, hatalmas csavarokkal és remekül megalkotott szereplőkkel. Szeretem az ilyet. Ez a könyv is tipikusan olyan könyv ami odaszegez a fotelhez mert nem birod letteni, és egyhuzamra el is olvasod az egészet.
És ez a vég…Kell a folytatás.Most, azonaaal!!!

DarknessAngel>!
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Marie Lu-tól a Legenda trilógia hatalmas kedvenc, így nem is volt kérdés, hogy ezt a könyvét is meg-e vegyem. Nem kellett csalódnom, ez is fenomenális lett. :)
A történet annyira érdekes – egy kórság, ami ha nem pusztította el, akkor szuperképességekkel áldotta meg a túlélőket, de közben meg is bélyegezte őket. A többség fél tőlük, vannak, akik tisztelik őket, és aztán vannak azok, akik a halálukat akarják.
A főszereplő Adelina szerintem egy nagyszerű karakter. Nagy lelkesedéssel kezdtem neki a könyvnek, szurkoltam, hogy minden sikerüljön, hogy végre egy szerető családra leljen. Viszont ahogy haladt a történet, már inkább sajnáltam Adelinat, és egy kicsit tartottam is tőle. A szomorú gyerekkora, mellé ez a hatalmas erő, ami a félelemből táplálkozik, maga is alig képes kordában tartani… Szóval akármennyire is akartam őt kedvelni, nem ment. Mindig csak sajnálatot tudtam érezni iránta. Folyton ott bujkált a fejemben az a gondolat, hogy spoiler De pont ettől olyan szuper az egész!
Enzotól én egy kicsit többet vártam volna, viszont így is elég érdekesre, titokzatosra sikerült. Terenben is még sok lehetőséget látok. A többi kiválasztott még nem nagyon győzött meg, de Raffaelet egészen megkedveltem.
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.

Evelena>!
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Marie Lu könyveinél úgy tűnik mindig más az alapötlet, mint amivé válik a könyv.
A történet eleje kicsit egysíkú volt, nehezebben haladtam vele, de aztán egyre jobban el kezdett érdekelni. Adelina karaktere jócskán összetett, szegényt folyton kihasználják, gyötrik, próbák elé állítják, megvetik, ellene fordulnak, lenézik és legfőképp lebecsülik. Ekkor kerül elő az a kérdés, hogy tényleg csodálkozhatunk-e azon, hogy miért lett ilyenné, aki már nem bízik igazán senkiben, aki élvezi, hogy van ereje, amin mások nem uralkodhatnak?
Enzo miatt fáj a szívem.
Teren viszont érdekes karakternek tűnik. spoiler
Nagyon kegyetlen ez a világ és mindenért keményen meg kell küzdeni.
Violetta is kifejezetten felidegesített, de aztán a végére eléggé másképp hatott a személyisége.
Szerintem érdekes bevezetés volt egy nagyobb ívű történethez. Marie Lu mindig is a váratlan fordulatok nagy mestere volt, szerintem ez ebben a sorozatban sem várható másképp.

Deziréé>!
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Már a tartalma elolvasása után tudtam, hogy nagyon fog tetszeni nekem ez a könyv. Nekem már alapból tetszenek, azok a könyvek, amelyekben a szereplőknek valamilyen különleges képességük van, szóval nem csoda, hogy új kedvencet avattam.
Eddig még nem olvastam az írónőtől, pedig már olyan sokan ajánlották a könyveit, de úgy néz ki nekem ezzel a könyvvel kellett kezdenem, hogy kedvet kapjak az alkotó munkáihoz.
Nagyon izgalmas és néhol eléggé kegyetlen ez a történet.
Sokszor elgondolkoztatott, hogy hasonló helyzetben vajon én mit cselekednék. Volt, hogy annyira izgultam, hogy inkább csak később mentem enni, mert szerintem az izgalom miatt nem is tudtam volna enni sem.
A karaktereket nagyon megszerettem, én is szívesen beállnék a Tőrökhöz.
A végén teljesen megdöbbentem, azért ezt nem vártam, hogy ennyire ütős legyen a vége. Gondoltam megkapom azt a befejezést, amit én már szépen kitaláltam, hogy egész biztos így lesz vége, na persze, én naiv és tudatlan. Látszik, hogy még nem ismerem eléggé az írónőt, hogy ő sokkal rafináltabb nálam. Szóval megkaptam ezt a hihetetlen befejezést és még nincs folytatás, szóval még mindig ezen gondolkozok, hogy mi lesz addig amíg meg nem kapom a könyv folytatását. Remélem nem kell sokat várnom és olvashatom a folytatást, addig persze legalább megismerhetem az írónő többi könyvét.
Ajánlom minden fantasy rajongónak ezt a könyvet, főleg ha X-men rajongó is vagy, akkor meg pláne olvasd el, mert fantasztikus könyv.

vikcs>!
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Marie Lu neve számomra garancia egy felejthetetlen könyvélményre. Olyan furfangosan fonja a cselekmények szálait, hogy az ember csak pislogni tud, miközben falja a sorokat. A Legenda trilógia után, amit hihetetlenül imádtam, eldöntöttem, hogy fogok még olvasni az írónőtől, szóval nagyon boldog vagyok, amiért a Könyvmolyképző Kiadó belevágott egy újabb trilógiába tőle.

Adelina karaktere nagyon összetett és kidolgozott, teljesen a lelkébe látunk. Érezzük a fájdalmát, a szomorúságát, hogy mennyire rosszul érzi magát a bőrében. Nincs megelégedve magával, hiszen viseli a jeleket, és nagyon régóta nem érzett szeretetet. Amikor Enzoval közelebb kerülnek egymáshoz, érzi, hogy végre törődnek vele, ám a bőre alatt ez szörnyűségeket hordozhat magával. Súlyos döntések elé néz, hiszen vagy a többi, hozzá hasonló malfettóval marad, vagy mentse a húga életét. Különleges, nem mindennapi főszereplő, ugyanakkor nagyon erős hősnő is. Ám nem kimondottan egy pozitív szereplőről van szó, hiszen belül maga a kiszámíthatatlan sötétség lakozik.

A könyv elején nem voltam teljesen megelégedve a történettel, de ahogy haladtunk, egyre jobban bele bonyolódtunk a történetbe, lekötött, izgultam, féltem. Marie Lu-t azért is szeretem, mert kiszámíthatatlan dolgokat művel, olyan csavarokkal szórja meg a könyvet, amikre nem vagyunk felkészülve. Többször is meglepett engem is, és a végére teljesen összetörte a szívem.

Tényleg letehetetlen, izgalmas olvasmány, olyan váratlan arccsapásokkal fűszerezve, amely olyannyira megrészegíti az olvasót, hogy még többre vágyom.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.com/2018/06/marie-lu-you…

Niitaa P>!
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/05/marie-lu-az-ifju-…

"Egy igazán remek disztópia született meg Marie Lu kezei között, melyben minden megtalálható, amire az olvasónak szüksége van. A történet nem nélkülözi a jó csavarokat, érzelmeket kiváltó szereplőket, meglepetéseket, újdonságokat. Feszes tempót diktál, mely mellett képtelenség unatkozni. Teljes mértékben magával ragadott a kialakított világ.
Az Ifjú kiválasztottak kiemelkedik az ifjúsági regények közül, mert a szerző nem ismerte a határokat. Képes volt az alapigazságoknak, elvárásoknak teljesen szembemenni, s így egy igazán megbotránkoztató regényt létrehozni. Néhány helyen magam is felhördültem. Nem akartam hinni a szememnek, hogy jól olvastam-e, tényleg az van oda írva, amit látok.
Marie Lu új sorozatának az első része bővelkedik az izgalmakban. Hagyd, hogy téged is beszippantson ez a rideg világ. Engedd, hogy elnyeljen a sötétség, mert ott, mélyen, igazi meglepetések várnak rád. Menj te is szembe a szabályokkal, s ne feledd: nem mindig a gonosz az, aki meglakol."

Milli88 P>!
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Ez volt az első könyvem az írónőtől. Különleges hangulat fogadott, ami végig fenntartotta az érdeklődésemet.
Egy olyan világba csöppentem, amihez hasonlóval még nem találkoztam. A kiválasztottak mindannyian érdekesek voltak. A képességeik és a személyiségük egytől egyig részletesen felépített, jól átgondolt. Végig az olvasás alatt volt egy elgondolásom a végkifejletet illetően, amit az írónő szépen át is húzott. Nem is egyszer. :D Olyan csavarok voltak a történetben, amire egyáltalán nem számítottam, és ezt nem csak egyszer, hanem többször sikerült velem eljátszania.
Az utóhang pedig még jobban felébresztette az egyébként is nagy szemekkel figyelő idegeimet. Várom a folytatást, kíváncsi vagyok, hogy mit tartogat még a kiválasztottak története.

deen>!
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

spoiler Az írónő ezen mondata eléggé előrevetíti, hogy lesznek itt hősök, nagy csaták, de lesz szenvedés és halál is. Bevallom ezt a történetet nem tudom a Legenda trilógiához hasonlítani, mert nem említhetők egy lapon. Az írónő máshogy nyúl a történethez, egy nagyon szomorú és kegyetlen világot tár elénk, ahol a vérláz túlélői mind valamilyen bélyeget viselnek magukon, néhányuk pedig különleges képességekkel rendelkeznek. Őket teszik felelőssé a rossz dolgokért, így egyre inkább üldözötté válnak az Inkvizíció által. Adelina súlyos bélyeget hordoz, szeretre éhes, magányos, de nem szimpatikus szereplő. Sötétség lakozik benne és az őt ért sérelmek folyamatosan táplálják ezt. Mégis megpróbál helyesen cselekedni, tanulni, kordában tartani az erejét. Egyszerűen csak tartozni szeretne valahova, ezért próbál megfelelni Enzonak és a többi Tőrnek, azonban a sors másképp intézi a dolgokat. Adelinának el kell fogadnia saját magát és fel kell vállalnia a sors által ráosztott szerepet. Az írónő kegyetlen volt Adelinával, és a többi szereplővel. Az egész történet a sötétségben játszódik vajmi kevés lehetőséggel a pozitív befejezésre. Mégis olvastatta magát. Az utóhang pedig csak még több sötétséget és szenvedést sejtet, ennek ellenére kíváncsi vagyok a folytatásra.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nymeria96>!

Légy önmagad, mondta egyszer Violetta, mikor hasztalan próbáltam elnyerni apám szeretetét. De ez is olyasmi, amit csak mondogatnak az emberek, de senki sem gondolja komolyan. Senki sem akarja, hogy az légy, aki valójában vagy. Azt akarják, hogy olyan legyél, amilyennek ők szeretnének.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adelina Amouteru · Violetta Amouteru
1 hozzászólás
ap358 P>!

Nem szerethetsz anélkül, hogy félnél. A kettő együtt jár.

339. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Raffaele Laurent Bessette
SzRéka >!

– Ne sírj! – mondja, a hangja határozott. – Ennél sokkal erősebb vagy.

191. oldal - Adelina Amouteru

Kapcsolódó szócikkek: Enzo Valenciano
Nymeria96>!

Van, ki gyűlöl minket, akasztófára való zsiványként gondol ránk.
Van, ki retteg tőlünk, démonnak tart, máglyára vetne mindannyiunkat.
Van, ki bálványoz minket, az istenek gyermekeinek vél.
De egy sincs, ki ne hallott volna rólunk.
– Ismeretlen forrás az ifjú kiválasztottakról –

Szücsi>!

Megesik, hogy az egyetlen módja, hogy helyrehozzuk a dolgokat, ha azt tesszük, ami a legnehezebb.

Gothic01 >!

Értelmetlen abban hinni, amit látsz, ha csak azt látod, amiben hiszel.

115. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hit
SzRéka >!

Adelina Amouteru vagyok, (…) Nem vagyok senki tulajdona. Itt és most megesküszöm rá neked, hogy sokkal magasabbra fogok emelkedni, mint amire te szántál engem. Olyan erő leszek, amit még nem látott ez a világ. Olyan hatalomra teszek szert, hogy többé senki se mer majd bántani.

29. oldal - Adelina Amouteru

Kapcsolódó szócikkek: Adelina Amouteru
vikcs>!

A szépség és a fájdalom kéz a kézben járnak (…)

85. oldal

vikcs>!

Szeretni annyi, mint félni. Megijeszt, halálra rémít, hogy mi történhet a szeretteiddel. Csak gondolj bele a lehetőségekbe! A szíved elszorul a gondolatra? Hát, barátom, ez a szeretet. És a szeretet rabszolgává tesz minket, mert nem szerethetünk félelem nélkül.
– Sammarco bárónő: Bizalmas értekezés három királyról szőtt ábrándokról -

261. oldal


A sorozat következő kötete

Válogatott ifjak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

N. K. Jemisin: Az ötödik évszak
Brent Weeks: Az árnyak útján
Mark Lawrence: Az Osheimi Kerék
Brandon Sanderson: A korok hőse 1-2.
Gabriella Eld: Remények Jordan számára
Cinda Williams Chima: Lángvető
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Sophie Taylor: Lángolás
Arwen Elys Dayton: Traveler
Victoria Schwab: Egy sötét duett