The ​Young Elites – Az ifjú kiválasztottak (Válogatott ifjak 1.) 11 csillagozás

Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Van ​ki gyűlöl minket, akasztófára való zsiványként gondol ránk.
Van ki retteg tőlünk, démonnak tart, máglyára vetne mindannyiunkat.
Van ki bálványoz minket, az istenek gyermekeinek vél.
De egy sincs, ki ne hallott volna rólunk.

Elegem van belőle, hogy kihasználnak, bántanak, aztán félrelöknek.

Adelina Amouteru túlélte a vérlázat. Egy évtizede már, hogy a halálos betegség végigsöpört az országon. A fertőzöttek többsége meghalt, és sok gyereken, aki túlélte, furcsa nyomot hagyott a betegség. Adelina fekete haja ezüstössé vált, a szempillája kifehéredett, és csak egy szabálytalan forradás maradt ott, ahol korábban a bal szeme volt. Durvalelkű apja szerint ő egy malfetto, irtóztató, utálatos teremtmény, aki szégyent hoz a családjukra, és a boldogulásuk útjában áll. De a pletykák szerint, a láz túlélői közül néhányan nem csak forradásokkal lettek gazdagabbak – úgy tartják, néhányan rejtélyes hatalomra tettek szert, és bár a kilétük… (tovább)

Eredeti mű: Marie Lu: The Young Elites

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571056 · Fordította: AncsaT

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Adelina Amouteru · Enzo Valenciano · Raffaele Laurent Bessette


Kedvencelte 2

Most olvassa 11

Várólistára tette 140

Kívánságlistára tette 197

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
ap358 P
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Ez teljesen levett a lábamról, és még most sem jutok szóhoz. Új kedvencet avattam, az idén ez a legjobb olvasásom.
Elsőként leszögezném, aki egy világmegváltó fantasyra vágyik egy szupertökéletesésszexi főhősnővel, az csalódni fog.
A történet főszereplője, Adelina egy félszemű antihős. Mind külső, mind belső adottságok terén vannak hiányosságai, ami által könyebb vele azonosulni. Végig szurkolhatunk neki, hogy megtalálja önmagát, a szeretetet (szerelmet), megváltozzon és helyrehozza a tévedéseit.
A többi karakter se jó vagy rossz, mindenkinek vannak hibái, elsősorban az, hogy az önös érdekeiket helyezik előtérbe, mégis egytől-egyig különlegesek és érdekesek. Az írónő elképesztően csavarja a szálakat, még a negatív szereplők is szerethetőek a maguk módján.
A világteremtés komor és ez a sötétség az egész könyvre jellemző, pont ezért elképesztő. Amit sajnáltam, hogy a háttérről nem sokat tudunk meg, hiszen szereplőink nem sok helyszínt járnak be.
A vége nagyon ütős, spoiler függővég, és komoly érzelmeket generált bennem. Remélem minél hamarabb megjelentetik a folytatást.

>!
Masni3 P
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Ez az egyik legjobb történet amit mostanában olvastam.
Adelina sötét és vágyik a szenvedésre, az ellenségei fájdalmára. Imádom őt. Nem egy tökéletes, nagyon cuki hősnő akit mindenki szeret. Ez tetszik a legjobban. Félnek tőle és ezáltal ha akar, akár halalomra is törhet. Amit remélem meg is próbál a következő részben. :)) spoiler Nagyon kíváncsi vagyok mit hoz ki a folytatásból.
Enzo rejtélyes. Alig tudunk meg róla valamit. Remélem, hogy spoiler és közelebbről is megismerkedhetünk vele.
A másik kedvenc karakterem a mazochista Teren. Beteg egy állat az már egyszer biztos. Király lehetne ha meglenne hozzá az esze, de szerintem ilyen felfogással nehéz … xD spoiler
A lényeg, hogy tetszett minden sora. A világa. A szerplők. Minden. Megérte rá várni, és remélem, hogy mielőbb hozza a kiadó a folytatást.

>!
Roxan
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Marie Lu garancia a jó könyvre. Ez valami hihetetlen volt, a könyv elolvasása után is csak keresgélem a szavakat. Az írónő a könyv utolsó fejezeteiben a szívemet szépen papírgalacsinná gyúrta össze, aztán elhajította azt. Az államat a padlóról kellett összekaparnom, közben próbáltam a pulzusomat az optimális tartományba csökkenteni. És még egy jó kis függővéget is kaptunk, ami borzasztóan izgalmasnak ígérkezik. Remélem úgy alakulnak a dolgok ahogy várom, bár most már nem igazán lepődnék meg, ha megint átverne Marie…

Mivel a Legenda trilógia, az egyik kedvenc sorozatom, így nem volt kétséges hogy elolvasom az írónő másik regényét is mikor megtudtam hogy kiadja a KMK, úgy felsikoltottam örömömben ^^, de természetesen az elvárásaimat is jó magasra tettem. De a The Young Elites ezt a mércét is sikerült megugrania, de még hogy. Csak faltam a sorokat, egyszerűen izgalmat izgalom követte, letehetetlen olvasmány, én mindenkinek ajánlani tudom, Legenda-fanoknak és olyan embereknek is akik imádjak a fantasykat. Figyelem! Vigyázzatok, szívroham is felléphet olvasás közben, így ha, kedves olvasó az alábbi tüneteket tapasztalod (verejtékezés, erős fájdalom a mellkason) akkor azonnal tárcsázd a mentőket!

Adelina személyét hamar megszerettem, pont azt szerettem benne, hogy húsvér volt: olyan mint bármelyikünk. Neki is vannak sötét gondolatai, neki is vannak hibái. Sajnáltam a múltját, nem lehetet könnyű, nem mintha a jelenje könnyebb lenne, sőt… De ugyanakkor borzasztóan haragszom is rá, többször is oda mentem volna hozzá, hogy leszidjam, és odavezessem Enzo-hoz hogy mondja el az igazat. Enzot is megszerettem ez a szeretet, nem fér fel Day iránti imádatommal, természetesen. Terenről az a véleményem, hogy minden könyvbe kéne egy ilyen karakter, nagyon jól megírt, megformált szereplő. Természetesen kinyírnám azokért a dolgokért amiket elkövetett, de valahogy a szívemhez nőtt.

Egyértelműen öt csillag, sőt kedvenc. Imádtam! Jól kidolgozott karaktereket, csodás írásmódot, hatalmas csavarokat, izgalmakat, lehengerlő történet kaptunk Marie Lu-tól. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571056 · Fordította: AncsaT
>!
Szyszyyy
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Imádtam Marie Lu, Legenda trilógiáját. Mi több, nekem az volt az első disztópikus olvasmányom. Így nem volt kétséges, hogy ezt a kötete is megszerzem.
Hát, hű…
A kettőt össze sem tudom hasonlítani. Őszintén mondom, hogy számomra olyan volt, mintha ezt nem is ő írta volna.
Viszont nem rossz értelemben.
Az Ifjú Kiválasztottak egy sokkal komorabb történet. Sokkal sötétebb, kegyetlenebb karakterekkel.
A főhősnő nem is igazán hősnő.
Ő nem megmentő. Persze van benne jóság, de a személyisége sokkal inkább hasonlít egy főgonoszéhoz. Ez pedig tetszett.
Végre nem egy olyan lányt kaptunk, akit ugyan egész életében bántottak, de ő mégis egy Szent aki szeretne mindenkit megóvni.
Teljesne természetesnek éreztem azt is, amit a húga iránt érzett olykor. (Nem volt ugyan szimpatikus tulajdonsága, de ez tette valódivá.)
A herceg pedig kellően szigorú és hűvös volt. Mondjuk őt tovább tartott megkedvelnem. Hisz a viselkedése hűvös, szigorú és zárkózott. Olvasóként sem nagyon tudhatjuk mi jár épp a fejében, csak következtetni tudunk.
A sztori pörgős, gördülékeny(ha épp leülepszik, sem unalmas) és szép kis világot kapunk, amiről remélhetőleg később többet is megtudunk.
A könyv vége pedig eszeveszett módon kiakasztott.
Háromszor is elolvastam, hogy hátha valamit elnéztem és ha nem vonaton ültem volna biztos hangosan felkáromkodom.
Talán később hozok egy összeszedetebb véleményt is. Jelenleg ennyi telt ki tőlem. XD

>!
hkriszti83
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Megesik, bár ritkán, hogy a történet tetszik, de a szereplőket nem tudom megszeretni – általában fordítva szokott lenni. Viszont itt… van egy nagyon klassz alapsztori, és egy csomó szereplő, akik egyáltalán nem szimpatikusak! Persze mondhatnám azt, hogy a főszereplő, Adelina erőssége pont az, hogy nem tökéletes, nem próbál jó lenni, eléggé önző, sötét karakter és végre nem akarja megváltani a világot. Ez mind oké lenne, ha nem lenne ennyire fiatal, ennyire tapasztalatlan, ennyire nem is tudom, hiteltelen! Akárhogy próbáltam, nem tudtam kedvelni. Sem a Tőrök társaságának tagjait. Aki kicsit felkeltette az érdeklődésemet, az Teren. Na, róla szívesebben olvastam volna, mint a többiekről, de egyenlőre nem kaptam eleget.
Rengeteg dolog zavart a könyvben spoiler
A vége nagyon felpörgött, az igaz, de egészen az utóhangig úgy gondoltam, hogy nem biztos, hogy akarom folytatni. De!!! Aztán jött a legutolsó pár oldal, az utolsó fejezet, ami szinte jobban megfogott, mint az egész könyv, úgyhogy mégiscsak kiváncsi vagyok, mi fog ebből kikerekedni.

>!
Beusom24
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Nagyon érdekes könyv. Szerintem nagyon jól is van megírva. Féltem elő venni, nehogy valami gagyi hülyeség legyen, de nem, sőt alig vártam, hogy mi is fog történni. Persze volt olyan rész ami szerintem felesleges volt, de nagyon csekély mennyiségben. Adelina ereje, ahogy bontakozik ki, Enzoval ahogy kezdenek közelebb kerülni egymáshoz, alig vártam hogy akkor mi lesz. Erre a írónő kinyírja az egyiket, amit nem akartam el hinni. Gondoltam, hogy fog történni valami, hiszen több részes a könyv, de nem erre számítottam. Mindenféle képpen megfogom venni a folytatást. Remélem nem kellesz sokat várni

>!
M_Lloris
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Eleinte.
Azt gondoltam.
Csillagos 5öst fog kapni tőlem ez a könyv.
De tévedtem.
Ohhohoo mekkorát tévedtem.
Gyűlölöm.
Utálom.
Darabokra szaggatnám.
Akinek vannak érzései, semmiféleképp NE olvassa el SOHA de SOHA!!!!!!!!
(Update: lehiggadtam, de ez nem változtat semmin. Vannak megbocsáthatatlan bűnök és Marie Lu is ilyet követett el.)

4 hozzászólás
>!
szandi009
Marie Lu: The Young Elites – Az ifjú kiválasztottak

Hol is kezdjem? Magával ragadott. Végre egy könyv amiben nem csak pozitív változozások és happy end van. Ebből tanul csak igazán a főszereplő. Kíváncsi leszek a következő részére.


Népszerű idézetek

>!
Nymeria96

Légy önmagad, mondta egyszer Violetta, mikor hasztalan próbáltam elnyerni apám szeretetét. De ez is olyasmi, amit csak mondogatnak az emberek, de senki sem gondolja komolyan. Senki sem akarja, hogy az légy, aki valójában vagy. Azt akarják, hogy olyan legyél, amilyennek ők szeretnének.

>!
Nymeria96 

Van, ki gyűlöl minket, akasztófára való zsiványként gondol ránk.
Van, ki retteg tőlünk, démonnak tart, máglyára vetne mindannyiunkat.
Van, ki bálványoz minket, az istenek gyermekeinek vél.
De egy sincs, ki ne hallott volna rólunk.
– Ismeretlen forrás az ifjú kiválasztottakról –

>!
ap358 P

Azt hitték, távol tarthatnak, de nem számít, hány zárral védik a kaput. Mindig van egy másik ajtó is.

35. oldal

>!
hkriszti83

Nosza, kicsi farkas, áruld el nekem, szeretnéd megbüntetni azokat, akik rosszul bántak veled?

67. oldal

>!
ap358 P

Légy önmagad, mondta egyszer Violetta, mikor hasztalan próbáltam elnyerni apám szeretetét. De ez is olyasmi, amit csak mondogatnak az emberek, de senki sem gondolja komolyan. Senki sem akarja, hogy az légy, aki valójában vagy. Azt akarják, hogy olyan legyél, amilyennek ők szeretnének.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adelina Amouteru
>!
ap358 P

– (…) Lazítsanak, kedves vendégeink, erre az estére adják át magukat a vágynak, éjszaka pedig álmodjanak rólunk!

138. oldal

>!
ap358 P

Senkitől sem kaptam kedvességet anélkül, hogy cserébe ne remélt volna valamit tőlem.

343. oldal

>!
ap358 P

Szeretni annyi, mint félni. Megijeszt, halálra rémít, hogy mi történhet a szeretteiddel. Csak gondolj be a lehetőségekbe! A szíved elszorul a gondolatra? Hát, barátom, ez a szeretet. És a szeretet rabszolgává tesz minket, mert nem szerethetünk félelem nélkül.

261. oldal

>!
M_Lloris 

A teremtés hajnalán az istenek és az istennők világra hozták az angyalokat, az Örömöt, a Sóvárgást, a Szépséget, az Együttérzést és a Bánatot, a Félelmet és a Haragot, az emberi lélek szikráit. Az érzelmek átélése, vagyis az emberi lét, annak a következménye, hogy az istenek gyermekei vagyunk.
– Különböző szerzők: Az angyalok születése –

192


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
J. L. Armentrout: Origin
Cassandra Clare: A hercegnő
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Cassandra Clare: Üvegváros
Kerstin Gier: Zafírkék
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Shift – Változás
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő