The ​Midnight Star – Az Éjféli Csillag (Válogatott ifjak 3.) 17 csillagozás

Marie Lu: The Midnight Star – Az Éjféli Csillag

Egykor a sötétség teljesen elborította a világot, és a sötétséget egy királynő uralta.

Adelina Amouteru eleget szenvedett. Szakított azokkal, akik elárulták, és elégtételt vett a sérelmeiért: diadalt aratott. Fehér Farkasként dicsőségben uralkodik, de minden egyes győzelemmel egyre kegyetlenebb lesz. A benne kavargó sötétség kezd kicsúszni az irányítása alól, és azzal fenyegeti, hogy elpusztítja mindazt, amit sikerült elérnie.

Mikor új fenyegetés tűnik fel, Adelina kénytelen felszakítani a régi sebeket, és veszélybe sodorni nemcsak saját magát, de az összes kiválasztottat. Hogy megóvja birodalmát, Adelinának és Rózsáinak össze kell fognia a Tőrökkel – és nem kizárt, hogy ez a kényszerű szövetség bizonyul a legkomolyabb veszedelemnek.

A New York Times listavezető sikerszerző, Marie Lu ezzel a felkavaró és magával ragadó kötettel zárja Az ifjú kiválasztottak sorozatát.

Hagyd, hogy lenyűgözzön!

Eredeti megjelenés éve: 2016

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576204 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
304 oldal · ISBN: 9789634576228 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
304 oldal · ISBN: 9789634576235 · Fordította: AncsaT

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bogi_könyveskuckója>!
Marie Lu: The Midnight Star – Az Éjféli Csillag

Nagyon vártam már, hogy mi lesz Adelina történetének a vége.
Adelina testesíti meg a valódi, reális hős jellemét. Küzd a céljai eléréséért, miközben rossz döntéseket és romokat hagy maga után. Sokszor akár ártatlan életeket is kiont. Egy igazi antihős karakter, egy esendő ember.
A történet számomra pörgős volt. Csak úgy faltam az oldalakat.
A vége teljesen összetört…becsuktam a könyvet..és csak néztem magam elé. Megérintett. Méltó befejezése volt a sorozatnak.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Marie Lu: The Midnight Star – Az Éjféli Csillag

Sajnos ez a rész tetszett a legkevésbé. Kicsit vontatottnak éreztem, érzelmileg sem mozgatott úgy meg, de voltak jó pillanatai, pl. Adelina karakterének az alakulása vagy a Magianóval és Violettával való kapcsolata. Mindezzel együtt is továbbra is különleges helyet foglal el bennem ez a trilógia, és egyben bízom benne, hogy olvashatunk még Marie Lu-tól más könyveket magyarul.

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2022/05/konyvkritika-marie-lu-t…

nagyi77>!
Marie Lu: The Midnight Star – Az Éjféli Csillag

Az írónő az egyik kedvencem, ezért most szomorúan mondom, hogy nem szerettem ezt a trilógiát. Bizonyára azért van ez, mert az egészet a halál lengi át, amit antihősünk produkál gyilkos természetével. Itt, a harmadik részben már válogatás nélkül öldököl. Nem is értem az írónőt. Azt gondolta, hogy ez a sok igazságtalanul megölt ember majd tetszeni fog az olvasóknak? Hát nekem nem tetszett. A befejező részben ugyan próbálta pozitív irányba tolni a főszereplő jellemét, de az én szememben már menthetetlen volt.
Az elmondottakon kívül ráadásul még unalmas is volt ez a 3. rész. Nem vártam ugyan sokat tőle, és azt meg is kaptam.
A trilógia első része még tetszett, és izgalmas is volt. Itt még találtam mentséget főszereplőnk, antihősünk halált osztó tetteire, aminek nagy része talán indokolt is volt. A második részben ez azért már változott, ott válogatás nélkül kezd gyilkolászni antihősünk, Adelina. A harmadik részben pedig már elszabadul a pokol, és mindenkit halállal büntet Adelina. Erre már nehezen talált mentséget az olvasó, mert nincs. Ez egy rossz koncepció az írónő részéről. Ebből pozitívan kikerülni nehéz.
A befejezésként kreált megoldás sem egyenlítette főszereplőnk számláját.
Aki elkezdte a sorozatot olvasni, annak minden képen érdemes elolvasni ezt a részt is, hiszen szükséges az „i-re a pont”.

Dancsi_Kornis>!
Marie Lu: The Midnight Star – Az Éjféli Csillag

Mindhárom rész oldalait csak úgy „faltam”, nagyon érdekes történetet, világot épített fel Marie Lu, az eseménydús cselekmény és a fantasztikus karakterek magukkal sodortak. Ahhoz képest, hogy a tettei alapján Adelinának minimum unszimpatikusnak kellett volna lennie, imádtam a bőrébe bújni. Még, ha az elején antihős is volt, hatalmas jellemfejlődésen ment keresztül, és a könyv végére azt hiszem, túl tudott jutni az őt ért gyermekkori sérelmeken, igazságtalanságokon, megnyugodhatott végre.
Nagyon szép, méltó befejezéssel végződött a Kiválasztottak története, mi Adelinetta sokáig velem fog maradni.

yviene>!
Marie Lu: The Midnight Star – Az Éjféli Csillag

Ennek a trilógiának szerintem a legnagyobb problémája maga a főszereplő, akit egyáltalán nem lehetett megkedvelni. Ez az ok nélküli kegyetlenkedése már csak fárasztott ebben a részben. Persze az írónő a végére bedobott egy kis „karakterfejlődést”, de szerintem ezzel már kicsit elkésett. :’D
A cselekmény nekem kicsit gyors volt, szerintem még simán elbírt volna ez a történet plusz 100 oldalt. Legalább az írónő szépen lezárta az összes szálat, mondjuk volt néhány érdekes dolog. spoiler
A befejezés szerintem nagyon illett a sorozathoz, de összességében nem igazán nyerte el a tetszésemet a trilógia.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Mit vétettem, hogy egy ilyen lányt érdemeltem, mint te? – csóválja a fejét az apám. A sarkon befordulva, a régi házunk konyhájának tágas terébe érkezünk. Apám itt felkap egy húsvágó bárdot a pultról. Ne, ne, könyörgök!

Könyvmolyképző KU>!

– Mi rossz van abban, ha egy tolvaj néhanapján egy kis magányra vágyik? – Közelebb húzódik. Lehelete jobban felforrósítja a bőrömet, mint a vízből felszálló gőz. – Persze, most itt vagy te is. Úgy tűnik, mégsem vagyok egyedül.

Könyvmolyképző KU>!

Hallom a penge szisszenését, mielőtt még megpillantanám. Valami – a sors, az ösztöneim – megóv, és az utolsó pillanatban félreugrok a döfés elől. Egy tőr fúródik az egyik lépcsőfokba. Hátraperdülök, és az egyik inkvizítoromat látom, vicsorgó fogakkal ront rám. Egy lázadó.

yviene>!

Attól félek, hogy egyszer eljön majd az az éjjel, ami után soha többé nem fogok felébredni. Az lesz a sorsom, hogy újra és újra az ajtóhoz rohanjak, egy olyan rémálom elől menekülve, amiben végleg, örökre elvesztem.

Dancsi_Kornis>!

– Fény vagy – feleli lágyan. – És amikor felragyogsz, mindennél fényesebben tündökölsz.

281. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Laini Taylor: A különös álmodozó
Victoria Aveyard: A háború vihara
Cassandra Clare: Aranylánc
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Patrick Ness: Háború a békéért
Stephanie Garber: Finale
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem
Dan Wells: Ruins – Romok