The ​Midnight Star (The Young Elites 3.) 11 csillagozás

Marie Lu: The Midnight Star

The ​thrilling finale to the New York Times bestselling Young Elites series from “hit factory” Marie Lu.

There was once a time when darkness shrouded the world, and the darkness had a queen.

Adelina Amouteru is done suffering. She’s turned her back on those who have betrayed her and achieved the ultimate revenge: victory. Her reign as the White Wolf has been a triumphant one, but with each conquest her cruelty only grows. The darkness within her has begun to spiral out of control, threatening to destroy all that she’s achieved.

Adelina’s forced to revisit old wounds when a new danger appears, putting not only Adelina at risk, but every Elite and the very world they live in. In order to save herself and preserve her empire, Adelina and her Roses must join the Daggers on a perilous quest—though this uneasy alliance may prove to be the real danger.

Bestselling author Marie Lu concludes Adelina's story with this haunting and hypnotizing final installment… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Putnam, 2016
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 0399167854
>!
Penguin, London, 2016
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141361840
>!
332 oldal · ISBN: 9780698174191

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Adelina Amouteru · Enzo Valenciano · Raffaele Laurent Bessette · Magiano · Teren Santoro

Helyszínek népszerűség szerint

Alvilág


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Masni>!
Marie Lu: The Midnight Star

Az előző rész nagyon jó volt. De itt Adelina kezd egy kicsit az agyamra menni. Túl sok a suttogás, amitől úgy érzem, hogy már nem is érdekel mi történik vele. Sokkal jobb Raffaele és Maeve szemszöge. De szerencsére ez nem tart sokáig. Amennyire vontatott az eleje a vége annál izgalmasabb. Nem számítottam rá, hogy ennyire nehéz lesz befejezni a történetüket. Mindenki sokat szenvedett, de az aki igazán megérdemelte volna a boldogságot nem kapta meg. spoiler És most már rájöttem, hogy ő zavart az első részben is. Nem illett bele Adelina életébe. Magianoért a szívem szakadt meg. Ő lett az egyik új kedvenc karakterem. spoiler
Nálam abszolút kedvenc lett ez a trilógia, biztos, hogy újra fodolm majd olvasni.

Kaosmagier>!
Marie Lu: The Midnight Star

Valahogy ez a befejező kötet se volt az igazi…
Nos, egyértelmű volt, hogy az előbbi könyv volt a sorozat mélypontja (jó értelemben) így adott volt, hogy innen már csak felfele lehet menni, de azért sajnáltam, hogy nem vállalt be az írónő egy sötét befejezést…
Maga a történet is eléggé kifújt, most „kénytelen” jött az összefogás, kibékülés, önfeláldozás, ami elég nagy pálfordulás volt az előbbi könyvekhez képest (minden szereplő részéről). Mindenki visszaváltozott világmegmentő mártírokká és ez eléggé rontott a történeten, aminek eddig pont az volt a fő lényege, hogy ezek a szereplők nem olyan igazi hősök, hanem képesek az önzésre, gonoszságra. Igazából talán csak Teren hozta az előbbi könyvekből megismert mániákus énjét (bár lehet hogy az ő esetében sokkal jobban beleillett személyiségébe a mártírkodás is)
A könyv első fele gyakorlatilag az ezelőtti rész szenvedésének kihúzása, utána meg jön a főhős világmegmentéssel járó szenvedése. Szóval nagyon sok minden nem történik… A főhős körbe-körbe megy a szenvedésében (ami messziről tekintve akár érdekes is lehetne), számomra egy idő után már végtelenül unalmas volt spoiler Ha fel kéne idéznem a történetet, nem nagyon tudnék sok fontos pillanatot kiemelni… Lehet, jobb lett volna az egészet gyorsan besűríteni az előző könyv végére, mert ez így kinyújtva nagyon szenvedős és elnyújtott volt.
A vége felé látszott, hogy kezd az egész belecsúszni a világmegmentős-önfeláldozós sablonba, uh nem voltak nagy elvárásaim, és nagyjából úgy is futott ki a történet, ahogy gondoltam (sajna)… A vége szép volt (YAhoz képest elég jó), epikus, de messze nem olyan jó mint az előző könyveké.

(A végére azért megtudjuk mi is az A Midnight Star)

Day_Night>!
Marie Lu: The Midnight Star

Azt hiszem, ebből a sorozatból ez volt a kedvenc részem. Sőt, azt mondanám, mind közül ez volt a legjobb könyv, amit valaha olvastam. Egyszerűen imádom a szereplőket, mindegyikükkel tudok azonosulni. Az egész könyv váratlan fordulatokat tartogat,spoiler és mindig érdekes résznél érnek véget a fejezetek. Sosem unatkoztam olvasás közben, és meglepően mély nyomot hagyott bennem ez a könyv. spoiler


Népszerű idézetek

Masni>!

I have had the same nightmare for the past month.

(első mondat)

ZeiMinn>!

I will wake a hundred times, lost in the madness of this nightmare, until the sunlight streaming through my windows finally burns the scene away. Even then, hours later, I cannot be sure I am not still in my dream.

I am afraid that, one night, I will never wake. I will be doomed to rush to that door over and over again, running from a nightmare in which I am always, forever, lost.

ZeiMinn>!

You cannot harden your heart to the future just because of your past. You cannot use cruelty against yourself to justify cruelty to others.

ZeiMinn>!

The day will come when we strike you down,” she’s saying. “Mark my words. We will haunt your nightmares.”

I clench my fists and fling an illusion of pain across her body. “I am the nightmare.


Hasonló könyvek címkék alapján

Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Holly Black: The Wicked King
Maggie Stiefvater: The Raven King
Laini Taylor: Strange the Dreamer
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Victoria Aveyard: War Storm
Sarah J. Maas: Catwoman: Soulstealer
Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes