Prodigy (Legend 2.) 37 csillagozás

Marie Lu: Prodigy Marie Lu: Prodigy

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Military-trained whiz kid June and Robin Hood-esque Day met in the first book, and now are off from Los Angeles to Sin City in Prodigy (G.P. Putnam's Sons), out in bookstores Jan. 29. The Elector Primo of the Republic has died, with his son assuming power over what's left of the USA's West Coast as it teeters on full-blown chaos. June and Day join up with Patriot rebels so they can rescue Day's brother and head east for the Colonies. In order to help, though, the rebels want June and Day to kill the new Elector, who may be a step up from his dad.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
384 oldal · ISBN: 0399256768
>!
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780399256769

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Altan Wing (Day)


Kedvencelte 5

Most olvassa 8

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Greylupus>!
Marie Lu: Prodigy

Sok író beleesik abba a hibába, hogy a második rész egy gyenge, úgymond átvezető rész, de Marie Lu-nál ezt egy pillanatig sem érezni. Ez a rész jóval izgalmasabb és mozgalmasabb volt, mint az első – akció minden mennyiségben, szerelem, árulás, félreértések, halál és egy olyan csavaros függővég, amit olyan hirtelen kapunk meg, hogy először hinni se mertem. Amikor olvastam, a barátnőm, aki már látott pár értékelést a regényről, annyit elárult, hogy a kintieket mennyire kiakasztotta a befejezés. Én nem hittem neki, minden szépnek és jónak tűnt, már csak pár fejezet volt a végéig, amikor Marie Lu csavart egyet a történeten. És rögtön megértettem a kintiek kiborulását. Legszívesebben én is áthajítottam volna a könyvet a szoba másik végébe és csak annyit tudtam mondogatni, miután letettem a könyvet, hogy ÚRISTEN, ÚRISTEN, ÚRISTEN.. hogy lehet ezt így befejezni?

Kedves Marie Lu,
Kitépted a szívem, apró darabokra szaggattad és szétszórtad a semmiben..
Egyszerre imádlak és utállak azért, amit tettél. Nem tudom, hogy fogom kibírni az elkövetkezendő 1 évet a harmadik részig…

Mindenkinek azt javaslom, hogy akkor és csakis akkor olvassa el ezt a könyvet, ha már belátható időn belül hozzájut a harmadik részhez. Egyébként ugyanúgy fog szenvedni, mint én:).

Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2013/03/marie-lu-prodigy.html

brigi11 P>!
Marie Lu: Prodigy

Elmehet Marie Lu a pokol kénköves bugyrába! Ó, de nagyon mérges vagyok! Hát, hogy lehet ezt így befejezni. Imádtam, imádtam, imádtam, de a vége miatt nem jár az öt csillag. Szerencsére ez a második rész is bővelkedett eseményekben és a mellékszereplők is nagyobb szerepet kaptak. Tetszett a váltott szemszög, a politikai csatározások bemutatása, igaz Anden nekem nem lett kedvenc, egy elnök nem várhatja el, hogy egy nála fiatalabb lány rendezze el a dolgait, még akkor se, ha erre lett kiképezve. June továbbra is egy tökös csaj, talán helyenként túlságosan is, és nagyon sajnáltam a végén. Dayre meg most egyszerűen nem tudok mit mondani, haragszom is meg nem is, utálom is meg nem is, de csak azért sem fogom most rögtön el kezdeni a befejező részt, sőt talán el se olvasom, mert, ha véghezviszi az írónő azt, amit itt elkezdett, bele fog szakadni a szívem, de ha valami hülye klissével változtat rajta, akkor meg a szemétbe hajítom az összeset.

angelmanna>!
Marie Lu: Prodigy

Marie Lu elképesztő hatékonysággal bonyolítja a szálakat, és helyezi nyomás alá az olvasóit.
Nem volt egy perc lélegzetvételnyi szünet sem a történetben, a szerző pedig a problémát jóval összetettebbé tette mint a jó, és gonosz csatározása.
Day és June karaktere mellett Anden is a központba került. A fiatal vezető, aki átvette apja helyét, és ő lett az Első Polgár. Döntései, belső politikai harcai megmutatják, milyen nehéz helyzetben van, mennyire magára van utalva, ám minden nehézsége ellenére próbál kitörni apja véreskezű árnyékából.
A könyv olvasása során felmerült a kérdés kik a jó,és a rossz fiúk? Kiben bízhatunk?Az állandóan változó cselekményszál miatt a kérdésekre nem született egyértelmű válasz, és ez tette még letehetetlenné ezt a történetet.
Lenyűgözően fordulatos, és gyors tempójú volt a könyv, amelyet karakterfejlődések is jellemeztek, a befejezés pedig brutális volt.
Totális kétségbeesés.

Helyna I>!
Marie Lu: Prodigy

Az első részről írt véleményem többé-kevésbé itt is igaz. Hozzájön még az, hogy June mindentjólmegfigyelőképessége (ami legtöbbször kimerült abban, hogy dolgokat számolt össze) elkezdett nagyon idegesíteni, Day meg már-már olyan tökéletes, hogy az fáj. Viszont voltak azért érdekes mozzanatok, ha nem is fordulatok, de olyasmik, ami miatt nem úgy megyek az utolsó résznek, hogy jaj istenem, át kell szenvednem. A plusz fél pontot az elsőhöz képest tisztán az utolsó pár tíz oldal miatt kapta. June meg Day nagyon sokat és hosszan szenvelgett érzelmileg teljesen feleslegesen egymáson, de ott a végén volt pár olyan dialógusuk, ami nagyon tetszett, jól ki volt fejezve. A legvége is ez a kategória, szép volt és szomorú, az is bejött. De még így is, mindent egybevetve csak picivel a közepes felett.

SzVera>!
Marie Lu: Prodigy

Az első részhez képest eseménydúsabb, izgalmasabb volt a második rész. A vége kegyetlen az olvasónak…hol van már a harmadik rész? Nagyon várom:)

Lex>!
Marie Lu: Prodigy

Kevésbé tetszett, mint az előző rész, bár a történet előrehaladtával azért egész szépen hozta annak színvonalát. Az eleje viszont rettenetesen untatott. Időről időre elkapott a lendület, és oldalak repültek el sitty-sutty, máskor meg csak azt nézegettem, hogy mikor lesz már vége a fejezetnek, hogy félretehessem a könyvet. :(

A cselekménynek tehát idő kellett, míg beindult, kb. a könyv felétől éreztem azt, hogy kezdenek izgalmassá válni az események. Még mindig tetszik ez az egész militarista rendszer, amit az írónő felépített, a különböző érdekek és célok egyvelege, az összeesküvések és a titkok. De egyik csavaros pillanatnál sem esett le az állam, sajnos. Nem mondom, hogy nem izgultam a szereplőkért, hogy nem olvastam érdeklődve a történetet, egyszerűen csak nem ütöttek akkorát a fejlemények, mint azt szerintem kellett volna. Kivéve a könyv végét. Az odavágott kissé.

A szerelmi szál elég gyengusz, egyre laposabb a kapcsolat June és Day közt. Nem tudom elhinni, hogy ez a két ember egymásba van habarodva. Valahogy nem megy. Persze, szurkolok, hogy összejöjjenek, de igazából nem tudok nyomós indokot mondani arra, miért is kellene egy párt alkotniuk.

A karaktereket még mindig jónak találom, tetszik, hogy kiszámíthatatlanok. Tetszik az is, hogy nem fél az írónő megölni vagy megnyomorítani főbb szereplőket, mert ettől lesz igazán realisztikus a történet.

Szóval nem rossz ez a könyv sem, annak ellenére, hogy csak négy csillagot adok neki. Még mindig kiemelkedőnek tartom a többi disztópiás könyv között.

gabriella04>!
Marie Lu: Prodigy

Az egyik kedvenc második könyvem minden sorozat közül. A karakterek még mindig elképesztőek, az eseménysorozatok úgyszintén. spoiler

Atiz91>!
Marie Lu: Prodigy

Jobb mint az első rész , a karakterek kiforrottabbak . A vége nem annyira tetszett de tény , hogy a kövi részt is elolvasom.

Agnes_Kovacs>!
Marie Lu: Prodigy

Csak az előttem értékelőket tudom ismételni, nagyon jó lett ez a második kötet. A könyv vége nagyon fájt. Bár a karaktereket még mindig sokkal idősebbnek képzelem.

F_Erika>!
Marie Lu: Prodigy

Tetszett maga a történet de a vége az már nem annyira :( Így is klassz meg minden, de azt hittem hogy végen erősebb lesz a kapcsolatuk. Alig várom már a folytatást.


Népszerű idézetek

Greylupus>!

'The first time I saw you, when you stepped into that Skiz ring against Kaede, I thought you were the most beautiful girl I'd ever seen. I could've watched you forever. The first time I kissed you…'
[…]
'Well, that might as well have been my first kiss ever.'

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Altan Wing (Day)
Greylupus>!

He is a beauty, inside and out.
He is the silver lining in a world of darkness.
He is my light.

Greylupus>!

'You know, sometimes I wonder what things would be like if I just… met you one day. Like normal people do. If I just walked by you on some street on sunny morning and thought you were cute, stopped, shook your hand, and said, 'Hi, I'm Daniel.'
I close my eyes at such a sweet thought. How freeing that would be. How easy. 'If only,' I whisper.

Dorka57>!

'… I'm telling you, Day – all it takes is one generation to brainwash a population and convince them that reality doesn't exist.'

Day


A sorozat következő kötete

Legend sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mary E. Pearson: The Adoration of Jenna Fox
David Levithan: Someday
Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games
Jess Rothenberg: The Kingdom
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Becca Fitzpatrick: Black Ice
Marni Bates: Dial Em for Murder
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)
Karen M. McManus: One of Us Is Lying
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood