85. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Champion ​– Bajnok (Legenda 3.) 687 csillagozás

Marie Lu: Champion – Bajnok

June és Day annyi mindent feláldozott a Köztársaságért, és egymásért, de az ország végre a megújulás küszöbén áll. June visszanyerte a Köztársaság megbecsülését, a kormányzat legfelsőbb köreiben dolgozik mint princepsjelölt, Day pedig a hadseregben emelkedett magas posztra. Arra azonban egyikük sem számított, hogy a körülmények alakulása ismét összehozza őket. Épp mikor már küszöbön áll a békeszerződés aláírása, egy járvány kitörése okoz pánikot a Kolóniákban, és ismét háború fenyegeti a Köztársaságot. A fertőzést egy minden eddiginél halálosabb vírus okozza, az ország sorsa pedig June kezében van. De hogy megmentse milliók életét, arra kell kérje, akit mindennél jobban szeret, hogy áldozza fel mindenét. Szívszorító dráma, akció és feszültség. Marie Lu nagysikerű trilógiájának elképesztő befejezése.

Marie Lu: Champion

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
376 oldal · ISBN: 9789633739556 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
376 oldal · ISBN: 9789633739549 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
372 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633739525 · Fordította: AncsaT

1 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Altan Wing (Day) · June Iparis · Metias Iparis · Tess · Anden Stavropoulos · Eden Bataar Wing · Natasha Jameson · Pascao · Thomas Alexander Bryant

Helyszínek népszerűség szerint

Amerikai Köztársaság


Kedvencelte 160

Most olvassa 11

Várólistára tette 196

Kívánságlistára tette 264

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Marie Lu: Champion – Bajnok

„A könyves világban nagyon sok sorozat van. Vannak trilógiák, hosszabb sorozatok, két részesek. Azonban mindegyikhez kell egy olyan nagyszerű történetvezetés, jó karakterek, izgalomfokozás, ami végig fenntartja az olvasó érdeklődését, hogy hűen kapjon a következő részekhez. Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy Marie Lu fantasztikus tehetsége, June és Day története már az első kötetnél megfogott, és nem eresztett egészen a harmadik rész legutolsó betűjéig. Na jó, még azután sem, mert nem a szokványos happy end lett a vége, és ezt még egy kicsit emésztenem kell. Az írónő nyitva hagyta a végét, hogy kicsit az olvasók a saját fantáziájukra hagyatkozva lezárják magukban a történetet.
Az egyik szemem sír, a másik nevet, amiért elolvashattam ezt a nagyszerű sorozatot. Azt hinnéd, a bejegyzések elolvasása után felkészültél a könyvre, semmin nem fogsz meglepődni. Dehogynem! Amikor olvasod, megelevenedik előtted az egész történet, az érzelmek kavalkádja a lelkedben, és a vége… brutális. Egyszerre utálom és imádom az írónőt. Utálom, hogy így fejezte be, hogy ennyire kegyetlen volt, és imádom, amiért megírta a könyveket, amiért megalkotta nekünk a Legenda világát.”

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/05/marie-lu-cham…

1 hozzászólás
Sheila_7 I>!
Marie Lu: Champion – Bajnok

Reményt keltett bennem.
Pattanásig feszítette az idegeimet.
Hol simogatta, hol nyomorgatta a szívemet.
Lerombolt.
Felépített.
Darabokra tört össze.

A Champion méltó befejezése Day és June történetének. Köszönöm, Marie Lu! Minden nevetést, minden könnycseppet… és Dayt.

4 hozzászólás
Lanore P>!
Marie Lu: Champion – Bajnok

Végülis minek lenne a szívem, ha nem azért, hogy Marie Lu beszambázzon, kitépje, földbe tapossa, majd felvegye, leporolja, visszategye a helyére, újraélesszen, és kezdje elölről még vagy százszor ezt a folyamatot? Imádtam, kedvenc lett, de bizony könnyek is voltak, nem is kevés… pörgős, reménytelen, fájdalmas, de iszonyúan jó, és letehetetlen. Ilyen egy tökéletes utolsó rész és ilyen egy tökéletes pasi, Day!!

3 hozzászólás
Evelena P>!
Marie Lu: Champion – Bajnok

Egy év. Körülbelül ennyi telt el azóta, hogy az első két könyvet elolvastam. Azóta vártam a történet lezárására.
Kicsit érdekes is, hogy pont egy év, tekintve a könyv elejét.
Vannak olyan könyvek, amiket kicsit elfelejtek, ha hosszabb idő eltelt már, de ez a történet nagyon megfogott magának.
Végig izgalmas tudott maradni, tudtam örülni, szomorkodni, remélni ugyanúgy, mint a korábbiakban. A disztópia részének ötletgazdagsága még itt is teljesen a helyén volt.
Lenyűgözött a szereplőkben lakozó erő, bátorság és kitartás.
Nagyszerű lezárása egy nagyszerű történetnek.

1 hozzászólás
Naiva P>!
Marie Lu: Champion – Bajnok

Elképesztő és szívszorító volt. Marie Lu adott is valamit, vett is el valamit, de talán ez a legérzelmesebb része a sorozatnak. A vége mindenképpen. Engem teljesen kikészített. Elmarad a szokásos és tipikus happy end, de nem is törte össze teljesen a szívem, csupán lelkileg most olyan üresnek érzem magam. Nagyon keserédes érzést hagyott maga után. Mégis úgy gondolom, hogy a lehető legjobb befejezéssel ért véget. June pedig óriási karakterfejlődésen ment keresztül. Le a kalappal előtte! Ő az egyik legerősebb, legbelevalóbb YA hősnő, aki hatalmas árat fizetett a „hibáiért”.
Összességében ez egy remek trilógia. Én nagyon szerettem. spoiler Viszont, van benne valami, ami sokkal erősebb annál; a remény. Reménykedem a legjobbakban, mert a két főhös nem érdemel kevesebbet.

MFKata>!
Marie Lu: Champion – Bajnok

Ha azt hiszed a sorozat első két része a kedvenced lett, az csak azért van, mert nem olvastad az utolsó részt. Ez visz mindent az én szívemet is…!!! Imádtam!!!

http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/12/marie-lu-champi…

3 hozzászólás
K_A_Hikari I>!
Marie Lu: Champion – Bajnok

Minden nap azt jelenti, hogy újabb huszonnégy órányi lehetőséged van.”

Nem túlzok, ha gondolkodás nélkül rávágom: kiemelkedő kötet. Nem csak a trilógián belül, hanem a zárókötetek hosszú sorában is.
(…)
Engem ezek a befejező részek egyszerűen kikészítenek, annyit izgultam a karakterekért, azért, hogy mi lesz velük, annyit izgultam, hogy miként alakul a cselekmény, a végső kimenetel.
Furcsa, hogy ez a trilógia is lezárult, olvastam volna még. Nagyon sajnálom, hogy Eden könyvét nem adták ki magyarul, pedig talán abból kiderül a szereplők további sorsa.
Nagyon ajánlom az egész trilógiát olvasásra, megéri. Szerintem még a VP könyvek közül is kitűnik, ha valaki még csak most ismerkedik a disztópia műfajával, jó választás lehet.
Végezetül pedig, az utolsó szó jogán: éljen a Köztársaság! Éljen Day és Jude! Éljen Marie Lu!

Blogbejegyzés: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2020/11/marie-lu-ba…

1 hozzászólás
AniTiger P>!
Marie Lu: Champion – Bajnok

Az utolsó rész eleje elég unalmas, túl sok volt nekem a rengeteg megbeszélés és a szenvedés az új Elsővel… és mégis imádtam, mert megdöbbentően király a vége! Nem mondom, hogy nem voltak benne alig hihető – vagy egyenesen hihetetlen – elemek, de ütős lett. Összességében érdekes lezárást kapott a trilógia és ennek és személy szerint nagyon örülök!

Mindenképpen megér egy olvasást Day és June története – bár én az egész újraolvasását fontolgatom éppen –, ha meg tudunk birkózni ezzel a rengeteg katonáskodással. (Sorry, nekem sok volt.)

Jó lenne még valamit olvasni az írónőtől, mondjuk a Warcross-t.

KEDVENCEK: Day és June, ez nem is kérdés! De szerettem azt a részt is az Antraktiszon, amikor felvették a szuper szemüvegeket. Azt az életet imádnám! (Ld.: https://moly.hu/idezetek/811127)

Enyhe spoilerekkel a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/06/marie-lu-c…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
372 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633739525 · Fordította: AncsaT
bambali P>!
Marie Lu: Champion – Bajnok

Vannak kedvenc disztópiáim, pl. Éhezők viadala trilógia, Lépcsők városa trilógia, Aranyháború trilógia, Ötödik évszak trilógia…
És kétségtelen, hogy mától közéjük tartozik a Legenda trilógia is.

Zseniális világépítés, fordulatos, izgalmas cselekmény, szerethető, belevaló, vagány főhősök, kibontakozó szerelem, aggodalom, izgulás, reménykedés, körömrágás, megkönnyebbülés, meghatódás.

Köszönöm az élményt, Marie Lu!

Cortez>!
Marie Lu: Champion – Bajnok

Te jó ég. Nem jutok szóhoz. Nem térek magamhoz. Úristen.


Népszerű idézetek

MFKata>!

Emberek milliárdjai jönnek majd erre a világra, de soha senki nem lesz hozzád fogható.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Altan Wing (Day) · June Iparis
9 hozzászólás
Zsó917>!

Minden nap azt jelenti, hogy újabb huszonnégy órányi lehetőséged van.

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Altan Wing (Day) · June Iparis · lehetőség
8 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– Ez micsoda? – kérdi súgva, és felemeli az egyik evőeszközt.
– Vajkés.
Day gyanakodva nézegeti, végighúzza az ujját a lekerekített, tompa élen.
– Ez itt – dörmögi – nem kés.
A mellette ülő Serge is észreveszi a bizonytalanságát.
– Jól sejtem, hogy ahonnan jön, ott nem használnak ennyiféle kést és villát? – jegyzi meg hűvösen.
Day megmerevedik, de a szeme sem rebben. Felkapja a legnagyobb szeletelőkést, szándékosan megbolygatva a precízen eligazgatott terítéket, és nemtörődöm mozdulattal, a többiek felé int vele. Serge és Mariana is hátrahőköl, és távolabb húzódnak az asztaltól.
– Ahonnan én jövök, ott sokkal fontosabb a hatékonyság – feleli. – Egy ilyen késsel, mint ez, egyaránt fel lehet szúrni a falatot, elkenni a vajat, vagy elvágni valakinek a torkát.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Altan Wing (Day) · June Iparis
Sheila_7 I>!

Érzések nélkül mi marad az emberből?

184. oldal

Sheila_7 I>!

– Mit is szokott anya mondani rólunk? – kérdi. Megpróbálja elterelni a figyelmemet a fájdalomról.
Mosolyt erőltetek az arcomra.
– Mindig azt mondta, hogy akinek három fia van, annak mintha egy apró tornádó volna a házában, ami ráadásul még vissza is beszél.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Altan Wing (Day) · Eden Bataar Wing
2 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– Day, ezúttal ne szúrj ki velem! Megértetted, szépfiú? Ha hirtelen rád jönne, hogy valami disznóságot művelj, előtte szólj nekem. Legalább annyi időm legyen, hogy alaposan orrba vágjalak.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Altan Wing (Day) · Pascao
molly_>!

Mondd, hogy maradt még valami jó a világon! Mondd, hogy maradt még remény számunkra!

340. oldal

Kapcsolódó szócikkek: June Iparis
Sheila_7 I>!

De hát, így megy ez. Elmúlik egy hét, nem keressük egymást, aztán még egy hónap, és hamarosan már túl sok idő telt el, és ha hívnám, az kínos volna.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Altan Wing (Day)
molly_>!

Talán mégis létezik olyasmi, hogy sors.

Kapcsolódó szócikkek: June Iparis
Sheila_7 I>!

Tényleg tönkreteheti egyetlen hiba az egész életünket?

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Altan Wing (Day)

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Fragments – Töredékek
Suzanne Collins: Énekesmadarak és kígyók balladája
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Stephenie Meyer: A burok
J. Goldenlane: Napnak fénye
Vivien Holloway: Végtelen horizont
S. J. Kincaid: A kárhozott
Cecelia Ahern: A Vétkes