Az ​elbűvölő nő 22 csillagozás

Marie Forleo: Az elbűvölő nő Marie Forleo: Az elbűvölő nő

"Mi lenne, ha azt mondanám neked, hogy úgy egy órán belül olyan információkat fogok megosztani veled, amelyekkel perceken belül boldogabb, egészségesebb és vonzóbb lehetsz?
Mi lenne, ha azt mondanám, hogy ugyanezek az információk örökre átalakíthatják a szerelmi életed?
Mi lenne, ha tudnád, hogyan lehetsz ellenállhatatlanul vonzó, és hogyan lehet részed egészséges és kielégítő kapcsolatokban anélkül, hogy bárkit is be kellene csapnod vagy manipulálnod?
Mi lenne, ha nem kellene játszmákat játszanod, szabályokat követned vagy számítónak lenned, hogy megkapd, amit akarsz?

Eredeti cím: Make every man want you

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Édesvíz, Budapest, 2020
180 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635071241 · Fordította: Szilágyi Eszter
>!
Édesvíz, Budapest, 2020
180 oldal · ISBN: 9789635294770 · Fordította: Szilágyi Eszter
>!
Édesvíz, Budapest, 2015
180 oldal · ISBN: 9789635294770 · Fordította: Szilágyi Eszter

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Marie Forleo: Az elbűvölő nő

„Tedd meg az első lépést, és higgy. Nem kell látnod az egész lépcsőt, csak tedd meg az első lépést. Dr. Martin Luther King, Jr.”

Kicsit tanácstalan voltam magammal szemben.
A közel múltban történtek velem olyan változások, amik, mint Nőt érintettek, és eléggé átrendeződtek a belső gondolataim.
Nem találtam a helyem, sokszor rosszul voltam testileg és lelkileg is.
Persze, mint mindig ebből a közegem vajmi keveset tapasztalt, muszáj volt magamban tartanom.

Aztán egyik este eszembe jutott, hogy két külön világban élő író műve is megvan, amit úgy gondoltam segíteni fog.
Az egyik kötet, mint azt már gondolom tudjátok ez volt.

Nem első olvasásom, anno már járt a kezeim között, akkor nem volt szükségem különösebben a segítségre, mégis imádtam.
Így második fordulóra, és mert tényleg kellett volna az a plusz löket, kicsit csalódott vagyok.

Valószínű azért, mert nem egészen evvel a területtel voltak a gondjaim, és most az írónő humora, kezdetleges ön marketingje csak felidegesített.
Nyilván egy ilyen témájú könyvet, még akkor is ha alig pár száz oldalas, simán elolvasni nem sok értelme van, hisz a benne megbújó tanácsok és feladatok elvégzése adja, hogy ér e valamit a képviselője vagy sem.
Nem mondom, hogy egy – egy lépés ne „tisztított” rajtam, de azt amit igazán akartam nem értem el vele.
Ettől még nem rossz, egész jó.

De örültem volna ha elérem, amire igazán vágyom.
És mielőtt megkapom, ha valami igazán jellemez, az a kitartásom, maximalizmusom és makacsságom. Tehát mindent megtettem ami elvárhattam magamtól, de mindegy is.

Egy aktuális olvasásnak megfelelt.

Málnika P>!
Marie Forleo: Az elbűvölő nő

A könyvet ajánlásra olvastam én is, az első pár oldal azonban annyira nyomulós önmarketingként indult, hogy azt hittem nem fogom szeretni. Majd szerencsére beindultak a gondolkodtató fejezetek, és rengeteg dologot sikerült tudatosítanom magamról. Nemcsak azoknak ajánlom, akik a párkapcsolatok terén akarnak sikeresebbek, ellenállhatatlanabbak lenni, hanem azoknak is, akiknek ismerős a „nem vagyok elég jó” érzés.

Catherine_Devereux>!
Marie Forleo: Az elbűvölő nő

Mikor olvastam megkaptam azt a kis plusz megerősítést, amire szükségem volt. Mit ne mondjak olyan, számomra újdonságot olvastam, ami meglepett, és rádöbbentem mennyire igaz is volt saját életemre.

1 hozzászólás
K_Szandra>!
Marie Forleo: Az elbűvölő nő

A könyv elvileg egy önsegítő könyv lenne számomra elég nagy csalódás volt. Ahelyett, hogy jó tippeket tarlamazott volna az egész arról szólt, hogy az írónő milyen szerencsés és az ő történetét mondja el inkább. Persze ez is lehet tanulságos de nem igazán erre számítottam amikor beszereztem ezt a könyvet.

DöményDiána>!
Marie Forleo: Az elbűvölő nő

Marie Forleo amerikai business- és life couch. A Marie Forleo International, a B-School és a MarieTv tulajdonosa. Előadásaival és YouTube csatornán futó videóival, immáron évek óta inspirálja és motiválja a közönségét. Azt tanítja nekik, hogyan legyenek hitelesek, kifejezők, valamint életerősek a jelenlétben rejlő energia segítségével.

Az elbűvölő nő: Minden pasi engem akar (Make Every Man Want You: How to Be So Irresistible You'll Barely Keep from Dating Yourself!) című könyve a tengerentúlon 2008-ban, hazánkban viszont nemrég jelent meg az Édesvíz Kiadó jóvoltából.

Már hónapok óta figyelemmel követtem a MarieTv adásait, amikor megláttam a kiadó webshopjában a könyvet és azonnal lecsaptam rá. Számomra a könyv írójának neve önmagában garantálta a minőségbeli elvárásaim, bár bevallom, sem az angol, sem a magyar címétől nem vagyok különösképpen elragadtatva.

Az elbűvölő nő egy könnyen olvasható, humoros, mégis gondolatébresztő könyv. Bátran ajánlom mindazoknak, akik rá akarnak ébredni az ellenállhatatlanságukra, hogy aztán életigenlő szemléletben töltsék a mindennapjaikat!

Amennyiben kíváncsi vagy a hosszabb és tartalmasabb véleményemre, valamint a TOP3 Férfitaszító szokásra, kattints az alábbi linkre »> www.dianavilaga.blogspot.hu

Redpanda>!
Marie Forleo: Az elbűvölő nő

Cím alapján biztosan nem olvastam volna el, de ajánlották ezt a könyvet. Voltak benne, érdekes dolgok. Igazából a személyiségfejlesztés vonalát vitte a pasizás fényében. Az egyik jó tanács az volt, hogy ne kövesd a szabályokat. Ehhez képest ez a könyv egy csomót felállított. Nem hiszek abban, hogy azokra a kérdésekre, amiket feszeget, különösen a végén ilyen egyértelmű választ lehet adni. Örülök, ha valakinek könyv szerint minden így működik…de minden ember és minden kapcsolat más. Szóval nekem vegyes érzelmeim vannak, így a könyv elolvasása után. Vannak használható dolgok, meg van jó pár olyan, amivel az idegeimre ment. Azt hiszem, még emésztenem kell…

Zyta88>!
Marie Forleo: Az elbűvölő nő

Eléggé kettős érzésem van ezzel a könyvvel kapcsolatban. Voltak benne jó gondolatok szépen megfogalmazva (lásd idézeteim), az alap mondanivalójával is tudok azonosulni, hogy fogadd el önmagad, merj önmagad lenni, ne játszmázz, ne ítélkezz, élj a jelenben; ezek mind nagyon hasznos tanácsok, amiket minden nőnek tudatosítania kellene és alkalmaznia a gyakorlatban. Tegyük azért hozzá, hogy újdonságként egyik sem hatott….

DE ugyanakkor voltak benne annyira buta dolgok is, amiket nem is tudom, hogy mert leírni.
„A széles körben elterjedt nézettel ellentétben nincs szükséged évekig tartó kezelésre, hogy meggyógyulj vagy változtass nemkívánatos szokásaidon.”
De bizony előfordul, hogy az embernek csak a terápia segíthet, és ezt sem kellene elítélni. Tudom, az ő érdeke az, hogy az ő könyvét vegyék, az ő tanfolyamaira menjenek, de akkor sem kellene úgy beállítania, hogy a változás mindig pofonegyszerű, csak elhatározás kérdése, és akinek nem megy, az valamit rosszul csinál.
Ehhez kapcsolódóan az is nagyon unszimpatikus volt, hogy a családi hátteret elbagatellizálta, nem kell azon agyalni, hogy milyenek voltak a szüleid, milyen volt a gyerekkorod, még ha esetleg bántalmaztak is, azon is lépj túl, Oprah-nak is sikerült…
A pszichológusok által írt könyvek nem egészen ezt mondják. Igenis nagyon fontos, hogy honnan jöttél, milyen a háttered, és amíg nem gyógyítod be a sebeidet, addig ne is gondolj a pasizásra.

A másik nagy butaság az a dolgok bevonzása volt. Ha szidod a vonzó nőket, akkor sosem válhatsz azzá, mert a negatív gondolataiddal azt prgramozod be a világegyetemnek, hogy a vonzó rossz dolog. Nyilván aki rosszindulatú és folyton másokat szid, sosem lehet vonzó, de nem azért, mert ezt programozta be a gondolataival, hanem mert egy kiállhatatlan, negatív alak.

A sok önmarketing sem tetszett, hogy ő mekkora király és megmondja a tutit, ami egész biztosan megváltoztatja mindenkinek az életét, ez garantált. Aki akkora király, annak nem kell magát fényeznie, a gondolatai eladják úgy is.
A könyv borítója viszont nagyon szép, meg mondom, voltak benne jó gondolatok, de nem igazán ajánlanám senkinek, max talán 14-15 éves lányoknak. Nekik talán lenne még benne újdonság.

Noriii>!
Marie Forleo: Az elbűvölő nő

Azt hittem jó könyv lesz, de nem. Az író folyamatosan ugyan azt ismételgeti csak máshogy fogalmazza meg. Ezt a könyvet szerintem csak erősen önbizalomhiányosak olvassák el.

boheni P>!
Marie Forleo: Az elbűvölő nő

Nem érzem magam a célcsoportba tartozónak (nem akarom, hogy minden pasi engem akarjon :-), csak kíváncsiságból olvastam el.
A szerzőnő az önelfogadás vázára húzta fel a témát és megtűzdelte sok címkével (önbecsülés, teljes élet stb.). Hiteles, mert a saját történetei és élményei alapján írt.
Végül is ez a könyv egy beugró/bevezető terméknek tűnik Forleo tanfolyamaira, illetve egyéb termékeire, amiket a weboldalán lehet elérni és amikre fel is hívja a figyelmet.


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

Az ítélkezés nélküli tudatosság elősegíti a könnyed, erőlködésmentes eredményt.

16. oldal

Nikolett0907 P>!

Ha tudással rendelkezel, hagyd, hogy mások is meggyújtsák benne a gyertyáikat.
Margaret Fuller író, filozófus

23. oldal

Nikolett0907 P>!

Tedd meg az első lépést, és higgy. Nem kell látnod az egész lépcsőt, csak tedd meg az első lépést. Dr. Martin Luther King, Jr.

25. oldal

Catherine_Devereux>!

Sok nő, beleértve magamat is, elköveti azt a hibát, hogy azt hiszi, ahhoz, hogy teljesnek, egésznek és kevésbé magányosnak érezze magát, illetve hogy érzelmi és/vagy anyagi biztonságban és sikerekben legyen rész, szüksége van egy férfira vagy egy kapcsolatra. A kultúránk arra tanít, hogy elhiggyük: amíg nem házasodunk meg vagy nem élünk párkapcsolatban, nem vagyunk egészek, csak a részei vagyunk egy egésznek.
(…)
Míg a filmekben ez a gondolat szórakoztató tud lenni, a mozivászonról lelépve már káros gondolkodásmódra sarkallja a nők (és a férfiak) jó közérzetét és arra való képességét, hogy működő kapcsolatban éljenek. Abból az elképzelésből kiindulva, hogy egy kapcsolat (vagy bármi más) teljessé tesz és megment minket, vagy varázslatossá teszi az életünket, mi magunk tesszük boldogtalanná és nyomorúságossá az életünket.
Ironikus módon ennek éppen az ellenkezője igaz. MEg kell értenünk, hogy rajtunk kívül semmi sem képes hosszú távon a teljesség, a biztonság vagy a siker érzését biztosítani számunkra.

56-57. oldal

Szelén P>!

Mi lenne, ha azt mondanám neked, hogy úgy egy órán belül olyan információkat fogok megosztani veled, amelyekkel perceken belül boldogabb, egészségesebb és vonzóbb lehetsz?
Mi lenne, ha azt mondanám, hogy ugyanezek az információk örökre átalakíthatják a szerelmi életed?

Kasztór_Polüdeukész >!

Természetesen felmerülhet benned a kérdés, hogy
„ki is vagyok én valójában?” Te vagy a tündöklő lény
az elméd mögött. Te vagy a tudatosság, a megfigyelő
és a hallgató. Te vagy a bölcs, az elegáns, a nagylelkű
és a szerető tudat, ami pontosan tudja, miről beszélek
most éppen.

Zyta88>!

Ha tökéletesen jelen vagy (ezt azt jelenti, hogy egész figyelmed a „most”-ban van), hozzáférsz a szépség és a jelenlét ki nem apadó forrásához, ami minden élő teremtményben benne van.

28. oldal

Zyta88>!

A szeretet sohasem fogy el, és senki sem veheti el tőlünk, mert mi magunk vagyunk a forrása. Ha másoknak is adunk belőle, csak még több lesz. (…) A szeretet üzemanyag, amely energiát ad a világnak, és a sötétség minden formáját fénnyé változtatja.

47. oldal

Zyta88>!

Ha ítélkezel az emberek felett, nem lesz időd szeretni őket.

Teréz anya, 101. oldal

Zyta88>!

Az igazság, amiben hiszel, és amihez ragaszkodsz, megakadályozza, hogy bármi újat meghallj.

Pema Chödrön író és buddhista szerzetesnő, 123. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Robin Norwood: Nők, akik túlságosan szeretnek
Jennifer Wright: Mi voltunk az elsők
Robert Norwood: Nők, akik túlságosan szeretnek
Susan Mallery: A három nővér
John Eldredge – Stasi Eldredge: Elbűvölő
Casanova de Saint: Lányomnak
David Deida: Drága Szerelmem
Gilján János: Boldogság és Szenvedély
Zamir Cohen: Házas-pár-bajok
Abigail Ergal: Veled vagy nélkülem