A ​lélekdoki – 2. évad (A megváltó 2. évad) 134 csillagozás

Marie-Aude Murail: A lélekdoki – 2. évad

Az ​életben soha semmi nem úgy történik, ahogy elterveztük…

Sauveur Saint-Yves, a daliás termetű, sármos klinikai szakpszichológus lázas igyekezettel próbál egyensúlyozni mozgalmas magánélete és népszerű magánrendelője között. Ami bizony nem könnyű, mivel Sauveur túlzottan is a szívén viseli fiatal páciensei minden gondját-baját. Így a tizenhárom éves Ella Kuypensét, aki fiú szeretne lenni (no meg híres regényíró).

A tizenkét éves Blandine Carréét, aki gumicukron él, és Pullip-babás videóinak tizennyolcezer feliratkozója van a YouTube-on. A tizenhét éves Gabin Poupard-ét, aki játékfüggő, és mellesleg a pszichológusa padlásán csövezik. A tizenhat éves Samuel Cahenét, aki nem mosakszik, és még csodálkozik azon, hogy a lányok folyton kikosarazzák.

Vagy ott van Alex és Charlie, akik nevükkel ellentétben nők, és közös gyermeket szeretnének. Mindannyian Sauveurtől várják a segítséget. Pedig a megváltó is szeretne olykor megváltott lenni…

Marie-Aude Murail… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570127 · Fordította: Burján Monika

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Sauveur Saint-Yves · Christine Dumayet · Ella Kuypens


Kedvencelte 18

Most olvassa 1

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

R4ms3s>!
Marie-Aude Murail: A lélekdoki – 2. évad

„Csak Sauveurt kell hívni, és az élet újra egyszerűvé válik.”

Ritka az olyan könyv(sorozat), amely feldobja az olvasó hangulatát, feltölti a lelkét és alig várja a folytatásokat.

A hörcsögterápiás pszichológus számomra mindig azt tanítja meg, hogy másnak sem könnyű az élet (mint gondolnám), és a jelen problémák, melyeket közvetlen környezetünkben is fellelhetünk, igenis megoldhatóak, csak kell hozzá akarat, türelem, sok humor (és természetesen hörcsögök). Mert semmi sem lehetetlen!

Olyan témákat boncolgat ismét az írónő, amely aktuális problémákat is tartalmaz (például a közösségi média szerepe, az identitás), méghozzá akadt olyan is, amikről meg jelen helyzetben hazánkban nem lehet gyermekeinknek olvasni. Így példaértékű, hogy a @Könyvmolyképző kiadta.

A sorozatból ez a rész is fantasztikusra sikeredett és alig várom a folytatást! Továbbra is ajánlom kortól függetlenül, annak aki szeretne egy kis felüdülést.

1 hozzászólás
Jagika P>!
Marie-Aude Murail: A lélekdoki – 2. évad

Nagyon kedves kis történet. Sauveur jókat hümmög a terápiák során, s noha nem oldódik meg igazán a pácienseinek sorsa és a saját szerelmi kapcsolata sem, valahogy mégis segít mindenkinek. Nekünk, olvasóknak is, mert rájövünk, hogy mindenki cipeli a terheit. Sauveur karaktere viszi előre leginkább a regényt és a remek elbeszélői stílus. No és természetesen a hörcsögök…

meseanyu P>!
Marie-Aude Murail: A lélekdoki – 2. évad

Nem volt annyira lehengerlő, mint az első rész, de még mindig nagyon érdekes, kellemes olvasmány. Imádom ezt a társaságot, ezt a világot, a problémák ellenére olyan életigenlő, motiváló. Alig várom, hogy újra olvashassak róluk. Ha most itt lenne még mellettem pár rész, biztos, hogy rögtön befalnám őket.

4 hozzászólás
Ibanez P>!
Marie-Aude Murail: A lélekdoki – 2. évad

Kicsit kevésbé tetszett, mint az első rész, talán azért, mert volt ismétlés (vudu, kishörcsögök) és nagyon vártam, hogy egy-két történet lezáródjon, persze lehet, hogy az picit gyors is lenne, de nagyon kíváncsi lennék, hogy mi lesz Ellával spoiler. Egyedül Samuel története ment el a fejlődés felé, illetve valahol Alex és Charlie kettőse is, bár ők „végigkapkodják” az életüket. Jeromot én úgy kiosztanám, mint annak a rendje. Sajnáltam, hogy Lazare alig kapott itt szerepet, pedig az elsőben ő volt a kedvencem, itt inkább tényleg a dokival voltunk végig (őt is szeretjük persze). Jovó nagyon nagy arc volt, örültem, hogy bekerült a történetbe, bár az, hogy a doki csak úgy pikkpakk mindenkinek otthont ad (Gabinnak is) elég furcsa, főleg a mai világban. Gabinnál puffogtam is magamban, hogy azért spoiler. Összességében még mindig egy nagyon jó kis sorozat, be is rendeltem az olaszul megjelent harmadik részt (aztán meg tanulhatok franciául, ha tudni akarom, mi lett a páciensekkel).

Kovaxka P>!
Marie-Aude Murail: A lélekdoki – 2. évad

Kedvelem a szerzőt, de A lélekdoki első része nem ragadott meg különösen, nem is gondoltam folytatásra. Kábé egy éve olvastam, és egyáltalán nem emlékeztem a történetre, csak arra, hogy szimpatikusak voltak a főszereplők. Szerencsére van az elején egy kis ismertető, így nem okozott problémát a további sorsuk követése. Olyannyira nem, hogy gyakorlatilag le sem tudtam tenni. Remekül csinálja Murail, ahogy a kamaszoknak, a kamaszokról ír, érzékenyít és egyben szórakoztat. Engem megvett a bölcsességével, könnyedségével és humorával.

Éva_Bátka>!
Marie-Aude Murail: A lélekdoki – 2. évad

Egy hörcsögbajúsznyit elmarad számomra az első résztől, de még mindig az abszolút jó kis könyv kategória. Egymás után olvastam a két részt, így bár nehéz szétválasztani, de egy pici hiányérzetem maradt az előzőhöz képest. A már meglévő és új szereplők itt is érdekesek, és izgatottan várom, hová futnak ki a szálak. Azt hiszem, úgy lenne igazi, ha az egész sorozatot egyben lehetne értékelni olvasás után. És itt jegyezném meg, hogy döbbenten álltam a felismerés előtt, hogy Franciaországban 6 rész is megjelent. Remélem, a Könyvmolyképző nem hagy minket sem cserben. :-)
Ó és ha azt hitted, ennél cukibb borító már nem is lehetne, nézd meg az eredeti sorozatot.
Nagyon várom a harmadik részt…

2 hozzászólás
bemese05 P>!
Marie-Aude Murail: A lélekdoki – 2. évad

Még mindig imádom Sauveur dokit(még akkor is, ha se leírni, se kimondani nem tudom a nevét XD) és a betegeit off!
Ebben a részben is megmaradtak a kedvenc betegeink és jöttek újak is! Teljesen együtt érzek a dokival, amikor szomorkodik vagy éppen örül miattuk! Nem semmi lehet ennyi mindenen átsegíteni embereket! Együtt izgulok velük, h mindenkinek sikerüljön a gyógyulás útjára lépni! Én nagyon szeretem a romantikus könyveket, de nekem ebben a sorozatban inkább hátrány volt a romantikus szál. Persze örülök, ha sikerül végre révbe érnie, de nekem egyáltalán nem ez a fontos ebben a könyvben! Szeretem a gyerekeket is! Lazare és Paul két édes pofa, és Gabint is kedvelem! Csuda egy családot hoztak össze :) Nagyon szeretnivalóak!
Várom magyarul a folytatást! Remélem minél előbb olvashatom!

14 hozzászólás
Mariann_ P>!
Marie-Aude Murail: A lélekdoki – 2. évad

Egy klinikai szakpszichológussal mindent meg lehet beszélni.
Így elég fura , szinte csak fura emberekkel találkozhatunk.
Időnként talán túlzásnak is tűnnek az adott problémák , bár nincsen széleskörű ismeretem az ilyen páciensekről.
A népszerű magánrendelőben főként fiatalok jelennek meg.
Hihetetlen, hogy ennyi eltévedt ember van.
Nekem időnként már sok /sokk volt.

Dreamer_ P>!
Marie-Aude Murail: A lélekdoki – 2. évad

Az írónő olyan kedves kis világot teremtett meg számunkra. Nehéz témákról tud írni könnyed stílusban, hogy csak úgy pörögnek a lapok. Egy picit már halványabb volt az első részről az emlékem, de ez nem akadályozott meg abban hogy élvezettel merüljek bele ebbe az aranyos történetbe, de megint túl hamar lett vége. Annyira kíváncsi vagyok a folytatásra! Hol van a következő rész?

kinga133>!
Marie-Aude Murail: A lélekdoki – 2. évad

Marie-Aude Murrail regényei mindig egy felüdülést jelentenek a számomra. Fontos témákról annyira szerethetően és megértéssel ír, hogy végtelenül jó olvasni. Felnőtteknek és kiskamaszoknak is egyaránt érdekesek lehetnek a mondandói. A könyvei egyben hidakat képeznek a generációk között. Mindenkinek szívből ajánlom a „hörcsögterápiás lélekdokit”. :-)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Az életben soha semmi nem úgy történik, ahogy elterveztük, az ember minden tudománya az alkalmazkodásban merül ki.

176. oldal

R4ms3s>!

– Mi lesz, ha keresztezik a medvét és a lisztet?
– Bundás kenyér.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: vicc
1 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

Számára egy kamasz, aki morcos képpel gubbaszt egy családi étkezésnél, nem gond volt, hanem alaphelyzet.

135. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Hát nem látja, hogy az életünk kétharmadát olyan dolgok miatti aggódással töltjük, amik sosem következnek be?

216. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Csak Sauveurt kell hívni, és az élet újra egyszerűvé válik.

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sauveur Saint-Yves
bemese05 P>!

– Nem igaz, az egész életét azzal tölti, hogy a pofáját kidugja a rácsok között, mintha el akarna szökni, ha meg kinyitom neki az ajtót, akkor bemenekül a házába.
– A terápiák kilencven százalékában ugyanez történik – jegyezte meg Sauveur.

Bea_Könyvutca P>!

Meg kell tanulnunk elviselni egy adag bizonytalanságot.

73. oldal

Bea_Könyvutca P>!

– Ismeri annak a roppant romantikus ifjú hölgynek a történetét, aki elhatározta, hogy egy margarétás réten szeret bele egy angol lordba?
– Nem.
Mivel Sauveur hallgatott, hozzátette:
– Mi lett vele?
– Még mindig a margarétás réten van.

203. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Hogy miről lehet felismerni a szerelmet? A talajról, ami ruganyossá válik a talpad alatt, a levegőről, ami mintha pezsegne, amikor beszívod…

207. oldal


A sorozat következő kötete

A megváltó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: Ég veled
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Leiner Laura: Egyszer
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! VI.
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Rick Riordan: A szörnyek tengere