Visszatérés ​a szeretethez 4 csillagozás

Marianne Williamson: Visszatérés a szeretethez

„E könyvem mondanivalója azon alapul, amit A csodák tanításából tanultam. A Tanítás alapelveiről szól, ahogyan én értelmezem és alkalmazom ezeket a mindennapi életben.
A Visszatérés a szeretethez azt az üzenetet közvetíti, hogy a szeretet erősít, nem pedig gyengít bennünket, és mindig a megoldást jelenti, valahányszor problémákkal szembesülünk.
A könyvet minden sebre gyógyírt jelentő balzsamnak szántam, útmutatóul a szeretet csodájának alkalmazásához. Mindegy, hogy a kapcsolataink, az egészségi állapotunk, a karrierünk vagy más dolgok miatt állunk ki lelki kínokat; a szeretet ereje a hatékony gyógymód, a válasz.”
Marianne Williamson nemzetközileg ismert író és előadó. Tíz könyve jelent meg, ezek közül hat felkerült a New York Times bestseller-listájára. A Newsweek magazin nemzedéke egyik legbefolyásosabb személyiségének nevezte.

>!
Édesvíz, Budapest, 2014
324 oldal · ISBN: 9789635293605

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Molu 
Marianne Williamson: Visszatérés a szeretethez

Ez a könyv feszegeti a határokat, hogy kinek is ajánlott. Az író zsídónak vallja magát. A könyv a keresztény hitben lefektetett gondolatokról szól. A könyv Oprah Winfrey ajánlásával lett népszerű. A könyv a Szeretet fontosságát járja körbe. Ha isten nevével vagy valláshoz szorosan kapcsolódó fogalmakkal találkozunk a könyvekben, hajlamosak vagyunk továbblépni, valahogy ódzkodunk tőlük, még a hívő emberek is. Talán azért, mert mindenkinek mást jelent a hit vagy a vallás és nem akarják, hogy megpróbálja valaki kimozdítani őket ebből a nézetükből. Vagy azért, mert nehezen lehet szavakba foglalni valamit, amire nincs magyarázat. Mindenkinek megvan a maga oka. Ezt a könyvet azonban kár lenne figyelmen kívül hagyni. Első látásra vallásos irodalomnak tünhet e könyv. Nagy részben az is. Ugyanakkor olvasás közben, az elbeszélés hullámain ringatózva, van, hogy megcsap minket egy-egy gondolat hullám olyan erővel, hogy arra késztet olvassuk újra az imént már elolvasott részt. Az író nagyon szépen és finoman ötvözi a vallás értékeit a Szeretet univerzális fogalmával és útmutatást ad ahhoz, hogy tudnánk életünket értékessé, szebbé, érthetőbbé tenni a Csodák Tanításai elvek megértésével.
Számomra nem volt a könyv A-tól Z-ig lenyügöző, de azokat a gyöngyszemeket, amiket találtam benne, nem leltem más könyvekben és olyan kincsnek tünnek, melyekért érdemes volt végigolvasni az egészet.


Népszerű idézetek

>!
Molu 

Az egyetlen pont, ahol az öröklét találkozik az idővel, a jelen. 'Csak a jelen létezik.' A csoda nem más, mint szemléletváltás.

91. oldal

>!
Molu 

A megbocsátás egy döntés: úgy döntünk, hogy olyannak látjuk az embereket, amilyenek most. Amikor haragszunk valakire, olyasvalami miatt haragszunk, amit a másik a jelen pillanat előtt mondott vagy tett. De amit az emberek mondanak vagy tesznek, nem azonos velük… Ha elengedjük a múltat, helyet teremtünk a csodáknak.

117. oldal

>!
Molu 

Amit az emberek bűnösségének gondolunk, az csak a félelem. Minden negatív a félelemből ered. Ha valaki dühös, fél. Ha valaki durva, fél. Ha valaki manipulatív, fél. Ha valaki kegyetlen, fél…
…ha meg akarunk szabadulni a félelemtől, nem tudunk harcolni ellene másképpen, csak ha a szeretetet állítjuk a helyébe.

123. oldal

>!
Molu 

A békénket nem a külső körülmények határozzák meg. A béke a megbocsátásból ered. A fájdalom sosem abból ered, hogy valaki visszautasítja a szeretetünket, hanem abból hogy megtagadjuk a szeretetet, amit valaki iránt érzünk. Ilyenkor úgy érezzük, az illető megbántott minket azzal, amit tett. De valójában az történt, hogy valakinek a kemény szíve arra indított bennünket, hogy keményítsük meg a saját szívünket, és a szeretet e megtagadása okozza a fájdalmat.

124. oldal

>!
Molu 

Azok az emberek, akik által a legtöbbet tanuljuk, gyakran épp azok, akik megmutatják, hol húzódnak a szeretetre való képességünk határai; azok, akik tudatosan vagy öntudatlanul kiváltják belőlünk a félelemből fakadó reakciókat. Ők mutassák meg a korlátainkat. A korlátaink a sebeink – az a részünk, amelyről úgy érezzük, nem képes többé szeretni, nem tud mélyebben kötődni, nem tudja a múltat megbocsátani. Azért veszünk részt egymás életében, hogy segítsünk egymásnak felismerni, mely területeketn van leginkább szükségünk gyógyításra, és segítsük egymást a gyógyulásban.

130. oldal

>!
Molu 

A spirituális fejlődés olyan, mint a méregtelenítés. A dolgoknak elő kell jönniük ahhoz, hogy megszabadulhassunk tőlük. Ha gyógyulást kérünk, a sebeink napvilágra kerülnek.

138. oldal

>!
Molu 

A félelmenket fel kell tárni, csak így gyógyulhatunk meg.

138. oldal

>!
Molu 

Csak akkor vagyunk összhangban a Szentlélekkel, ha az emberek úgy viselkednek ahogy akarnak, a mi belő békénk mégis változatlan marad.

139. oldal

>!
Molu 

Az ego számára a jó kapcsolat az, amelyben a másik fél alapvetően úgy viselkedik, ahogy mi kívánjuk, nem tapint rá érzékeny területekre, és sosem sérti a komfortzónánkat. De ha a kapcsolat azért van, hogy elősegítse a fejlődésünket, akkor épp ezeket a dolgokat kell tennie; rá kell kényszerítenie korlátozott türelmünk növelésére, és meg kell torpedóznia a feltétel nélküli szeretetre való képtelenségünket.

139. oldal

>!
Molu 

Egyik munka sincs nagyobb hatásal a bolygóra, mint a többi. Mi magunk gyakorolunk hatást a világra, amelyben élünk, a saját jelenlétünkön, az energiánkon, a kapcsolatainkon keresztül.

223. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gary Chapman: Szólóban
Kevin Leman: Szexre hangolva
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Gary Chapman – Catherine Palmer: Tavaszi történet
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja
Richard Paul Evans: Kegyelem
Mitch Albom: Keddi beszélgetések életről és halálról
M. Scott Peck: A járatlan út
Holly Goldberg Sloan: 7esével