Miért ​nem emlékeznek a férfiak és miért nem felejtenek a nők? 5 csillagozás

Marianne J. Legato: Miért nem emlékeznek a férfiak és miért nem felejtenek a nők?

Férfiak ​és nők különböznek. Különbözőségeik tudományos alapokon való megközelítése – amint azt a jelen könyv élvezetes, érthető nyelvezetén teszi – közelebb visz minket az ellentétes nem megértéséhez és elfogadásához, minden eddiginél hatékonyabb segítséget nyújtva a vele való együttéléshez. Miért nem téved el a férfi az országutak útvesztőjében? Miért nem veszi észre, hogy valami bántja szíve hölgyét? És a nő miért akar mindig „kríziseket” megoldani, miért beszél folyton a kapcsolatukról? Miért bonyolítja túl az életet? Ugye ismerős kérdések? llyen és hasonló nagy kérdésekre keresi a választ ez a könyv. Dr. Marianne J. Legato, a nemek kutatására specializálódott medicina elsőszámú szakértője szerint a férfiak és a nők agya szerkezetileg és kémiailag is különbözik, amely különbözőség a gondolkodás, a beszéd, az észlelés, a világ megélésének alapvető eltéréseit, és igen, olykor félreértéseit okozza. A nemek közötti szakadék azonban áthidalható. A legújabb kutatások eredményeit… (tovább)

>!
Hajja & Fiai, Debrecen, 2008
230 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637054525 · Fordította: Szakszon Katalin

Enciklopédia 3


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

megan29>!
Marianne J. Legato: Miért nem emlékeznek a férfiak és miért nem felejtenek a nők?

Kicsit másra számítottam, de olvastam benne érdekes dolgokat! Még újdonságokat is!
Bár leginkább általam ismert dolgokat foglalt össze, de legalább jól!:)


Népszerű idézetek

megan29>!

Az a férfi , aki úgy tesz, mintha jó férj lenne, egy idő után valóban azzá válik. Aki, ha kötelességből is, de teljesíti a feladatait, előbb-utóbb önszántából teszi azt. Egyszer egy barátom mesélt nekem egy morális dilemmájáról, miszerint adakozni szeretett volna, de nem segítő szándékból, hanem bűntudatának enyhítése végett. kikérte hát egy rabbi véleményét, aki a következőket mondta: „Nem azért adakozik valaki, mert jó ember, hanem azért lesz valaki jó ember, mert adakozik.”

128

megan29>!

A mesenézés jó dolog, de a szülőknek nem árt időről időre tudatosítani a csemetéjében, hogy Hófehérke meg a herceg a fehér lovon csupán a Grimm testvérek agyszüleménye, a történetnek valós alapja nincs. És ha Hófehérke rendesen tanult és dolgozott volna, sosem szorult volna arra, hogy előbb eltartsák a törpék, utána meg megmentse a herceg.

167

3 hozzászólás
megan29>!

Amikor Isten megteremtette az első emberpárt, elhalmozta őket a Paradicsomban minden jóval, míg végül már csak két dolog maradt, amit szétoszthatott közöttük. Feltette hát nekik a kérdést: „Már csak két dolog van, amivel kedveskedhetnék nektek, válasszatok. Ki akar tudni állva vizelni? Alig fejezte be a mondatot, amikor Ádám felugrott, hogy ezt elvegye. Nos Éva – szólt Isten –, akkor neked már csak a többszörös orgazmus marad.”

69

Kapcsolódó szócikkek: Az ember teremtése
4 hozzászólás
megan29>!

Egyik legkedvesebb barátom, John, ha felhív, mindig megkérdezi, alkalmas-e nekem az időpont a beszélgetésre. Ha azt mondom , „nem”, egy cseppet sem sértődik meg, sőt, mivel a barátom, elvárja, hogy inkább őszinte legyek, semmint a vonal másik végén „érvénytelenkedjek”, és alig várjam, hogy letegye. Ennek a gesztusnak óriási előnyei vannak mindkettőnk számára: egyik, hogy amikor John hív, én soha nem rejtőzöm az üzenetrögzítő mögé, hanem mindig felveszem a kagylót, hisz tudom, hogy nem azonnal várja hosszas és osztatlan figyelmemet. Másik, hogy nem hazudunk egymásnak. Harmadik, hogy amikor viszont lehetőségem van rá, készséggel hallgatom őt meg, és örömmel halmozom el minden figyelmemmel, empátiámmal és lelki segítségemmel.

104

2 hozzászólás
megan29>!

Tapasztalatom szerint érdemes minden funkcióra más barátot tartani – az egyikkel kirándulni jó, mert bírja a strapát, a másikkal kulturálódni, mert minden múzeumban előre köszönnek neki, a harmadikkal vásárolni, mert hihetetlenül képben van a leárazásokkal kapcsolatban…..
A barátok eme széles spektruma jó azért, mert nem ununk rá egymás társaságára, és mert ha egyikük aktuálisan „kiesik”, még mindig ott a többi vagyis a szeretet és a segítség nem válik kizárólagossá két ember között, a csoport megőrzi dinamikáját. Ezt általában mindenki megérti, mégis, amikor szerelmi kapcsolatról van szó, rendszerint azonnal el is feledkezik róla. a mai napig meglep, mi mindent képesek a nők elvárni a partnerüktől – legyen romantikus szerető, jó apa, álldogáljon türelmesen a próbafülke előtt, sportoljon, szeressen színházba és moziba járni, de nem ám akció-, hanem amolyan jófajta csöpögős „rózsaszín” filmekre, epedjen a lakberendezésért, és ami a legfontosabb: legyen tisztában azzal is, hogy a „barack” mégiscsak egy szín. Nem sok ez egy kicsit, hölgyeim? Ha ezt mind a párunktól várjuk, mi marad a barátoknak?

114

megan29>!

Ha boldog akarsz lenni egy napig egyél valami finomat. Ha egy hónapig, legyél szerelmes; ha egy évig, házasodj meg; ha egy életen át, köss barátságot!”

125

megan29>!

Az orgazmust követően van a férfiaknál egy olyan periódus amikor újabb szexuális izgalom megélésére nem képesek. Ezzel ellentétben a nők a csúcs elérését követően még jó néhány percig megmaradnak a szexuális izgalom egyfajta felfokozott szintjén, és képesek kis stimulusok hatására is rövid egymásutánban újra és újra átélni az orgazmust anélkül, hogy a ciklust újra kellene kezdeniük.

69

megan29>!

A férfiak szeretnek a tényekre szorítkozni: nem cizellálják a mondandójukat, nem bocsátkoznak amolyan „ máris többet mondtam, mint amennyit hallottam” részletekbe, és húzgálják a szájukat, amikor asszonyaik hosszasan adják elő történeteiket. A nők beszélgetését egész egyszerűen pletykának tartják, amely szerencsés esetben jelentéktelen csevegés, kevésbé szerencsésben rosszhiszemű hírhajhászás. Pedig a kommunikációnak ez a módja nem csak az információcserének, hanem az érzelmek feldolgozásának, a belső feszültség levezetésének is igen hasznos útvonala: segítségével a nők nem csak hírt kapnak és adnak – amely ne feledjük, az evolúció során a túlélés sikerének kulcsa lehetett –, de megmenekülhetnek egy fenyegető elmebajtól a férfiak uralta világban, vagy, ha mást nem, legalább kollektíven füstölöghetnek a főnök marhaságain. Azáltal pedig, hogy újra és újra elmondanak valamit, az a valami „emészthetővé”, elfogadhatóvá alakul.

94

megan29>!

A „semmi” egyébként is egy „kommunikációgyilkos” szó: olyan izoláló hatása van, mint a sárga szalagnak, amivel a rendőrök elkerítik a bűntett helyszínét. És aki belül van az belül is marad. a semmi másik veszélye, hogy elüldözi a segíteni akaró, de nem tudó férfit. A legtöbb nő számára ismert jelenség, hogy egy férfi, ha valami baj van, elmegy otthonról, és magányosan rágódik. Joggal feltételezheti hát, hogy önnek ugyanerre, vagyis magányra van szüksége, ergo egyedül hagyja.

107

megan29>!

Ne feledjük a nő helyzete egy pár vagy egy család életében mindig sajátos, egy nő egyetlen szavával megmérgezheti vagy megszépítheti sok ember életét. A konstruktív kritika és a gonosz bántás között óriási különbség van!

129


Hasonló könyvek címkék alapján

V. Kulcsár Ildikó: Figyeljetek, feleségek! Figyeljetek, férjek!
Roy F. Baumeister – John Tierney: Akaraterő
Joseph Murphy: Tudatalattid csodálatos hatalma 7.
Novák Ákos: A siker kulcsa: Boldogság
M. Scott Peck: Úttalan utakon
M. Scott Peck: A járatlan út
Gary Chapman: Egymásra hangolva
John Bradshaw: A szeretet
Pál Ferenc: A magánytól az összetartozásig
Kurt Tepperwein: A párkapcsolat művészete