The ​Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak 49 csillagozás

Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Ha Mr. Darcy amerikai focizna…Vanessa Mazur pontosan tudja, hogy helyesen cselekszik. Nem is érzi rosszul magát azért, mert felmondott. Asszisztensi/házvezetőnői/tündérkeresztmamai állását a szövetség legjobb védőjátékosa mellett mindig is átmenetinek szánta. Nagy tervei vannak, melyek között nem szerepelt az extra méretű alsógatyák mosása, legalábbis nem élete végéig.

Így amikor Aiden Graves bekopog az ajtaján, és azt kéri tőle, hogy jöjjön vissza hozzá, teljesen ledöbben.

A „winnipegi nagy fal”-ként ismert pasas két évig a köszönését sem fogadta, a születésnapjáról is megfeledkezett. Most pedig? Valami egészen elképesztő dologra akarja rávenni.

Mit válaszolhat az ember lánya annak a férfinak, aki megszokta, hogy mindig megszerzi, amit akar?

Hol a határ az ellenszenv és a szerelem között?

Tantrikusan izgalmas, hosszan bontakozó románc.

Éld át a tüzét!

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575580 · Fordította: Neset Adrienn

Kedvencelte 8

Most olvassa 21

Várólistára tette 176

Kívánságlistára tette 208

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
pveronika P
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Mariana Zapata a kedvenc szerzőim egyike, és lassan folydogáló történetei újra és újra képesek elrabolni a szívemet. Bár nem tagadom, hogy én magam is kicsit megszeppentem, amikor először a kezembe vettem ezt a 600 oldalas kis szösszenetet, de az írónő azon kevés szerzők közé tartozik, aki bármilyen hosszú is legyen egy történet, erőlködés nélkül is képes olyan lebilincselően írni, hogy az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy máris a kötet végére ért.

Bővebben:
http://veronikasreaderfeeder.com/mariana-zapata-the-wal…

>!
Enikő_Darai_Enii P
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Abszolút öt csillagos olvasmány!
Nem kérdés, hogy Mariana Zapata könyve az egyik legjobban várt megjelenés volt számomra az őszi szezonban, ám azt nem is gondoltam volna, hogy ennyire túltesz az elvárásaimon.
Már maga a történet alapja is rendkívül érdekes volt, ami mellé társult két nagyon szerethető karakter is, így minden adott volt egy jó kis romantikus kötethez.
Vanessa és Aiden meséje roppant módon slow-burn. Kicsit emlékeztetett felépítésében Kylie Scott: Lead – Szóló c. művére, hiszen az apró kis kedvességek, odafigyelések bizonyítékai érik el, hogy a páros egymásra találjon és elrabolják nem csak a másik, de az olvasó szívét is. Remekül voltak kombinálva a vicces, szívszorító, édes részek, ezen felül nem egyszer érintett a könyv érzékenyebb témákat is, amit az írónő remekül beépített a cselekménybe és felhívta ezekre a problémákra a figyelmünket.
Két csupaszív embert ismerhettünk meg Vanessa és Aiden személyében, akik munkatársakként kezdték, majd barátokként folytatták, ami végül szépen lassan átalakult szerelemmé. Egy csoda volt végigkövetni az egymáshoz vezető útjukat, aminek minden egyes sorát imádtam és örültem, hogy a részese lehettem. Szuper volt a történetvezetés, volt mondanivalója és a könyv nagyjából 2%-a tartalmozott erotikus(abb) jeleneteket, aminek nagyon örültem, hiszen kifejezetten nem ezek a részek tették ki a 600 oldal nagyját, sőt!
Emiatt számomra nem is kérdés, hogy szívből ajánlom bárkinek, aki egy aranyos, sportot tartalmazó, érdekes, izgalmas kötetre vágyik!

11 hozzászólás
>!
csfannie P
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

„Amennyire féltem ettől a könyvtől először, olyannyira megszerettem a végére. Bevallom, kicsit ijesztőnek találtam azt a 608 oldalt, viszont az utolsó soroknál úgy éreztem, hogy még többet akarok Aiden és Vanessa párosából. Egyáltalán nem laposodott el a történet a könyv vége felé, és ez köszönhető Mariana Zapata gördülékeny írásstílusának. Az írónő az egyik pillanatban a humorával vigyorgásra késztetett, aztán pedig kegyetlenül szembesített az élet kellemetlen oldalával, de pont ettől lett hiteles és szerethető történet a Szívvel a falnak.”

Bővebben…
https://fannislibrary.blogspot.com/2019/10/mariana-zapa…

>!
tinuviel89
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Hát annyira azért nem ájultam el. Nézzük a főszereplő nőt, persze alapból lelki sérült, nem szereti az anyja, erről Szabó Magda jutott eszembe, talán azért nem közben hangoskönyvben párhuzamosan őt hallgattam, és az nem tett jól az „olvasásélménynek.”
A főszereplő nő idegesítő. De a főszereplő férfi szerintem nagyon nincs eltalálva.(Persze őt sem szereti az anyja). Nagyon sokszor le lett írva, hogy milyen nagy és a nagy izmai, mintha nem ember, hanem egy termék lenne, vagy valami kiállítási tárgy.Engem ez zavar, olyan mintha egy nőn csak a külsejét értékelnénk.Nagy busa feje van, erről meg Bütyök jutott eszembe, és muszáj volt nevetnem. Olyan mint egy hatalmas nagy kutyus, ami, szintén zavaró. Még jó hogy nem folyik a nyála, csak a nőknek. Vanessa-Van nagyfiúnak szólítja mindig, tehát nem férfi, valahol megrekedt a fiúkorban. Itt számomra a romantika röhögve kiszenvedett. Emlékszem egy egy mondatra, amitől még az ágyról is majd leestem, Van arra gondol, amikor odabújik a „fal”-hoz, és a mellkasához bújik, mert ugye a pasi olyan naaaagy, hogy az évszázad legjobb cicijei közé teszi a fejét! Mióta ájulunk el egy pasi cicijeitől? Még a feneke hagyján, ami meg kerek?
Ami még zavart, a külvilág valahogy olyan szürke maradt, mintha egy burokban lebegtek volna. A meccsekből semmi. A szüzsé pedig a szokásos, kényszerházasságból szerelem, minő meglepődés.
Pozitívumok, lassú közelítés a célhoz, nem a letépem az ötödik oldalon tempó, ez üdítő volt. Olvastatta magát, bár a végkifejlet borítékolható volt. De így csak három csillag.

3 hozzászólás
>!
ziara P
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Ez most nagyon jól esett. Végre nem egy állandóan a testiséggel foglalkozó könyv, tényleg a szerelemről szól, ahogy kialakul, ahogy fejlődik és teljessé válik. Persze a szokásos pöttyös háttér mindenkinél: nehéz gyermekkor, magány, befelé fordulás. Most megint vissza a való világba:)
Ja, és persze, aki nélkül mindez nem jöhetett volna létre, a könyv jogos tulajdonosa: @Valeria729!!! Köszi!!!

1 hozzászólás
>!
Gaby33
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Elég hosszú a könyv, de a hosszúsága ellenére is nagyon olvastatja magát. Jól van felépítve a történet, és nagyon tetszett, hogy szépen fokozatosan, lépésről lépésre alakította a főszereplők kapcsolatát az írónő. Teljesen hihető volt így az érzelmeik alakulása egymás iránt. Rég olvastam már olyan könyvet, ami ennyire jól volt kitalálva, megírva. Engem maximálisan megfogott, bekerült a kedvencek közé, a jövőben biztos fogok még olvasni az írótól. Részemről 5 csillag.

1 hozzászólás
>!
Eszter_Lina24 I
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Igazság szerint ha ennél gyorsabb lett volna a történetvezetés és cirka 300 oldalon egymásva szédülnek az nem lett volna ilyen jó.
Mást még nem tudok írni :'D

>!
Marra P
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Új kedvenc írónő, új kedvenc könyv. Az amerikai foci nagy gyengém, így nem is volt kérdés, hogy el kell olvasnom. Bevallom, hogy számítottam egy alap történetre, már megszokott focista személyiségre, de sokkal többet kaptam. Vanessa humora volt leginkább az, amivel azonosulni tudtam, nagyon jól szórakoztam rajta. Aiden személyisége lassan bontakozik ki, viszont számomra annál megnyerőbb volt, nem volt benne felesleges drámázás, egyenes, szókimondó szereplőket adott az írónő, ez hatalmas felüdülés volt. Zack is hatalmas figura volt, róla is olvasnék szívesen. Az uoltós pár oldalnál reménykedtem, hogy esetleg megduplázodik a könyv, de sajnos nem :(

>!
Kathreen
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Az elején nagyon lassan indult be, de akkor is jókat mosolyogtam Vanessa viselkedésén. Lassan haladnak, lassan épül fel a kapcsolatuk, de minden oldalt élveztem olvasni. Szerettem átélni velük, ahogy egyre jobban megismerik egymást, támaszt nyújtanak a másiknak.

>!
alexandra15
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Ó, hogy én ezt a könyvet mennyire imádtam. Már nagyon régóta vártam hogy végre a kezembe vehessen és olvashassam. Annyi jót olvastam róla és nem kelett csalódnom. Adott két hihetetlenül imádnivaló főhős akiket képtelenség nem szeretni. Vanessa már az első pillanatban nagyon szimpatikus volt, imádtam a szemszögèből olvasni, nagyon sajnáltam a múltja miatt, de ugyanakkor csodáltam, hogy milyen kitartó és erős.Sokszor megnevettetett. Aiden pedig elősször nagyon haragudtam rá amiért olyan rosszul bánt Vanessavál, de végül teljesen elbűvölt és egy kicsit talán én is beleszerettem. Fel is került a könyves álom pasi listámra. Semmi kétség, hogy kedvenc lett a könyv és remélem, hogy nem sokára olvashatok újabb könyvet az írónőtől.


Népszerű idézetek

>!
pveronika P

Az évek alatt a vonzalmam teljesen átalakult, és ma már csak egyetlen dolog miatt lelkesedem érte – helyesbítek: értékelek benne, egészséges, normális mértékben –, ez pedig a munkamorálja.
Meg az arca.
És a teste.

>!
csfannie P

Azt viszont senki sem meséli el neked, hogy a céljaid felé vezető út nem egyenes, inkább egy labirintusra hasonlít. Megállsz, elindulsz, meghátrálsz, befordulsz néhány rossz sarkon, de ami a lényeg: soha nem szabad elfelejteni, hogy van kijárat. Valahol legalábbis van.

>!
csfannie P

A szeretet érző, a szeretet gondoskodó, és mindig a nagyobb jóra törekszik.

>!
csfannie P

Az élet a döntésekről szól. Te döntöd el, mihez kezdesz azzal, amid van.

>!
csfannie P

– Vanessa?
– Hmm?
– Miért úgy mentettél el a céges telefonba, hogy Miranda P.?

>!
csfannie P

– (…) Annyira boldog vagyok, hogy itt vagy, hogy közben máris elszomorít a gondolat, hogy egyszer majd nem leszel mellettem.

>!
csfannie P

Hiszen a meglepetések pont így működnek – nem kerülnek be előre a határidőnaplódba, nem készülhetsz fel a jöttükre.

>!
csfannie P

Ha csak ez az egy életem van, nem akarok visszavonulót fújni, és még messzebb kerülni a céljaimtól.

>!
csfannie P

– Ami nem a focival kapcsolatos, csak akkor veszi észre, ha a pofájába vágják.
Igaz.
Aztán hozzátette:
– Mint téged.


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Cora Carmack: Színjáték
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem
Nyrae Dawn: A játszma
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj
Joël Dicker: A Baltimore fiúk
Jenny B. Jones: Tiéd leszek
Karen Erickson: Játék a házassággal