The ​Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak 574 csillagozás

Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Ha Mr. Darcy amerikai focizna…Vanessa Mazur pontosan tudja, hogy helyesen cselekszik. Nem is érzi rosszul magát azért, mert felmondott. Asszisztensi/házvezetőnői/tündérkeresztmamai állását a szövetség legjobb védőjátékosa mellett mindig is átmenetinek szánta. Nagy tervei vannak, melyek között nem szerepelt az extra méretű alsógatyák mosása, legalábbis nem élete végéig.

Így amikor Aiden Graves bekopog az ajtaján, és azt kéri tőle, hogy jöjjön vissza hozzá, teljesen ledöbben.

A „winnipegi nagy fal”-ként ismert pasas két évig a köszönését sem fogadta, a születésnapjáról is megfeledkezett. Most pedig? Valami egészen elképesztő dologra akarja rávenni.

Mit válaszolhat az ember lánya annak a férfinak, aki megszokta, hogy mindig megszerzi, amit akar?

Hol a határ az ellenszenv és a szerelem között?

Tantrikusan izgalmas, hosszan bontakozó románc.

Éld át a tüzét!

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
608 oldal · ISBN: 9789635610594 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
608 oldal · ISBN: 9789635610600 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575580 · Fordította: Neset Adrienn

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Aiden Graves · Vanessa Mazur · Zachary James Travis (Zac) · Diana Fernanda Casillas · Trevor McMann


Kedvencelte 175

Most olvassa 23

Várólistára tette 215

Kívánságlistára tette 239

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

VÉGRE egy olyan romantikus könyv, ami:
1. TÉNYLEG romantikus
2. az érzelmekre helyezi a hangsúlyt, és nem a testiségre
3. reális és teljesen hihető idő-intervallumban ábrázolja az emberi kapcsolatok alakulását
Ha azokat a könyveket szereted, ahol a tizedik oldalon már nagyban megy a kufircolás, tizenötödiken már dúl a l'amour, és a hátralévő 400 oldalon pedig inkább ez elsőnek említett tevékenységről olvashatunk, akkor ez NEM neked való.
Ellenben ha szeretnél egy lassú de fokozatos történetet olvasni, akkor ez egy nagyon jó választás lehet. Érzelmes és romantikus, de képes elszakadni a szerelemtől, és olyan fontos témákat is boncolgat, mint család, barátság, spoiler. Elbűvölt a két főszereplő, mindketten nagyon szimpatikus karakterek, a maguk hibáival és erényeivel. Az írónő stílusa nagyon olvasmányos, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy nagy drámázások nem történtek, mégis csomó apró de kedves jelenetet fel tudok idézni, ami megérintett. A Szívvel a falnak inspiráló gondolatokkal vannak teletűzdelve, amiket öröm volt olvasni.

14 hozzászólás
ZitussKa>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Idèn már nem állt szándèkomban fèrjhez menni, hisz anyukámmal is van köztünk egy kimondatlan egyezsèg, miszerint mèrsèkelem az elhamarkodott, meggondolatlan döntèseket.
De remèlem utólag majd azèrt megèrti, ha most nekiállok megszervezni a Dallasba tartó utamat. Aiden mègsem hiszem, hogy magától ide fog találni. :)
Most mit mondhatnèk? Nagyon szerettem olvasni. A kisebb csetepatèkat, az èvődèst, a kapcsolatuk elmèlyülèsèt. Lassabb tempóban zajlottak az esemènyek, mint azt vártam de megvan annak is a bája, ha a szereplők nem esnek egymásnak 5 perc után.
Bevallom majdnem levontam fèl csillagott mert vehemensebb csatákat kèpzeltem ide ès alig vártam egy kèt nagyobb horderejű összecsapást de mivelhogy a drámák kedvelèse az èn saját defektem, elaltattam ezt a kènyszeremet. Nem mindenki vágyik felesleges idegtèpèsre.
Tyú, olvassátok, èlvezzètek :) Rokonszenves, emberi karakterek, humor, kèmia ès minden, ami kell.

17 hozzászólás
DarknessAngel>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Szerelmes lettem♥ Nem csak a szereplőkbe, hanem magába a történetbe is. Igaz, hogy semmit nem tudtam a történetről, azon kívül, amit a borító elárult, mégis már az elejétől kezdve nagy reményeket fűztem hozzá. Nem kellett csalódnom.
Aiden és Vanessa nagyszerűen kiegészítik egymást. A kapcsolatuk nem indul épp zökkenőmentesen, mégis ők az álompáros. Kifejezetten tetszett, hogy lassan ismerik meg igazán egymást és sokszor hibáznak, de útközben tanulnak ezekből. Még ha nem is egy éppen eseménydús könyvről is beszélünk, akkor is nagyon olvastatta magát. Fel sem tűnt, hogy több, mint 600 oldalas, annyira jó volt elmerülni benne.
Aidennel először nehéz volt valamihez is kezdeni, mivel alig mutatott valamiféle érzelmet. Idővel viszont már teljesen megnyugtatott a viselkedése. Többnyire a sportolók elég kicsapongó életet élnek a könyvekben, Aiden viszont kivétel. Nagyon tetszett benne, hogy mennyire visszafogott, és hogy a karrierjére koncentrál. Amikor pedig végre kezdte közelebb engedni magához Vanessát, csak még jobban lenyűgözött.
Zac a másik nagy szerelmem. Még egy amerikai focista, aki egyben Vanessa legjobb barátja is. Jószívű és sármos, még a maratonra is edzett! Mivel Aiden már foglalt, így ide nekem egy Zac-et :) Kár, hogy neki nincs saját könyve, mert szívesen olvastam volna.

Szórakoztató, szerethető, szívet melengető. Olvassátok♥

18 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Szép lassan felépített tökéletes románc egy pimasz kis grafikuslány és egy morc, magának való behemót focista között. Dióhéjban ennyi lenne, de persze jóval összetettebb a történet.
A fél csillag levonás a nyögvenyelős kezdet miatt jár, egyrészt Vanessa egy cseppet idegesített, másrészt Aident teljesen ütődöttnek gondoltam. Meg hát a fordító sem volt mindig a topon. De máskülönben beszippantott a történet. Nagyon bírtam Zacket is, Aiden lakótársát, megérdemelne ő is egy saját sztorit. A terjedelme meghaladta a 600 oldalt, mégsem éreztem elnyújtottnak. A két főhősünknek végülis idő kellett az egymásra hangolódáshoz.

2 hozzászólás
Naiva P>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Ez most nem lesz olyan részletes, mert korábban már kifangörlködtem’ magamat. Ennél jobb értékelést úgysem tudnék írni, vagy olyat hozzáfűzni, ami még jobban kifejezné, mennyire szerettem ezt a könyvet.
Vanessát nagyon bírtam. Az ilyen típusú hősnőket szeretem a legjobban a könyvekben. Két lábbal áll a földön. Tisztában van a hibáival. Kitartó és kellően humoros. Aiden pedig…. Hiába nagy benga állat és érzelmileg akár a nagy fal, ilyen pasik sajnos csak a könyvekben, vagy esetleg a filmekben léteznek.
Zac könyvéért bármit megadnék. Ha lenne, vagy legalább csak fontolóra venné az írónő, mert megérdemelné.
Addig is, hamarosan jön a Kulti.

11 hozzászólás
Milli88 P>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

„– Ott van az otthonom, ahol te vagy. Miattad bárhová elmennék, ahová csak szeretnéd.”

Közel sem tökéletes könyv, de én valamiért mégis imádtam. :D
Tény, hogy kellően hosszú könyvről van szó, való igaz, hogy Vanessa jó sokszor alkalmazza a saját megnyugtatása végett a magában számolást és annyiszor dícséri a nagyfiú különböző méreteit, hogy a végére a szemem már észrevétlenül is átugrotta ezeket a sorokat. De ha a fentiektől elvonatkoztatok és túllendülök az ismétléseken, akkor egy szívmelengető történetet kapok két érzelmileg – és testileg sérült fiatal felnőttről, akik a maguk és az olvasó számára is észrevétlenül rabolják el egymás szívét.
Tény, hogy a könyv elején Aiden nem épp egy álompasi képét vetíti elénk és Vanessa sem hibátlan, mégis mindkét karaktert nagyon megkedveltem.
Tetszett, hogy Vanessaban volt tartás és nem vetődött azonnal Aiden ajánlatára. A szerelmi szál szépen lassan bontakozott ki, ami a mai durr bele bumm klisés könyvek világában számomra nagyon üdítő volt. Külön plusz pont, hogy itt nem az erotikán volt a hangsúly, hanem az érzelemek lépcsőzetes felépülésén.
Az év első könyv vásárlása, az év első jó könyve számomra.

2 hozzászólás
pveronika>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Mariana Zapata a kedvenc szerzőim egyike, és lassan folydogáló történetei újra és újra képesek elrabolni a szívemet. Bár nem tagadom, hogy én magam is kicsit megszeppentem, amikor először a kezembe vettem ezt a 600 oldalas kis szösszenetet, de az írónő azon kevés szerzők közé tartozik, aki bármilyen hosszú is legyen egy történet, erőlködés nélkül is képes olyan lebilincselően írni, hogy az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy máris a kötet végére ért.

Bővebben:
http://veronikasreaderfeeder.com/mariana-zapata-the-wal…

zuna19>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Amióta megjelent ez a könyv fenem rá a fogamat. Nem semmiért, mert tetszett. :)
Igaz nem erre számítottam, de kellemesen kellett a végére csalódnom benne. Kicsit én is soknak éreztem ezt a 600 oldalt. Főleg, hogy kb 500 oldal után csattant el az első csók. De valamiért megvett magának az írónő. Le tudott kötni a sztori és élveztem. Teljesen kikapcsoltam alatta.
A karaktereket imádtam. A két főszereplő kapcsolata nagyon lassan bontakozott ki, de szerintem megérte, hogy végig olvastam. Mert a vége jó lett.
Aiden-ről azért olvastam volna többet. Hiányosnak érzem a történetét. Vanessa lett a kedvencem. Habár Zac és Diana is kedvelhető, na meg persze Leo.

5 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Nagyon szerettem. Igazából fel sem tűnt, hogy ilyen hosszú a könyv, mert nagyon olvastatta magát.
Nem tudom, az eredeti angol szövegben is „nagyfiúnak” hívja-e Vanessa Aident, de ez a nagyfiúzás csudajó régi emlékeket idézett fel bennem, hiszen anno én is számtalanszor hívtam így a férjemet, amikor megismerkedtünk. ;)
Határozottan vevő leszek az írónő következő magyarul megjelenő könyvére is. Remélem, olvashatunk még tőle hamarosan.

4 hozzászólás
Niitaa P>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/12/mariana-zapata-…

"Azt kell mondanom, hogy a történet alapja nem rossz. Nekem kifejezetten tetszett a két szereplő között feszülő viszony dinamikájának lassú, szinte észrevehetetlen változása. Ha csak ezt venném figyelembe, bizonyára egy, a lelkemnek nagyon kedves történet lenne, mivel Vanessa és Aiden kapcsolata egyáltalán nem a tucatsztorik táborát erősíti, de sajnos nem tudom figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy ez a történet rövidebb terjedelemben sokkal inkább élvezhető lett volna. A női agy végeláthatatlan túlpörgése jelenik meg a lapokon. Vanessa indokolatlanul is túlelemzi a legjelentéktelenebb dolgokat, végeláthatatlan módon tudja a legkisebb döntést is körüljárni. Természetesen voltak olyan részek, ahol teljes mértékben indokolt volt ez a fajta hozzáállás – tehát nem mindig akasztott meg az olvasási folyamatban, de úgy vélem, hogy ebben az esetben a kevesebb több lett volna. Bár lehet az is elengedő lett volna, ha a könyv lapjairól mondjuk úgy ötven százalékban eltűnt volna a számolás és Aiden méreteinek leírása. Mire végigértem a könyvön állítom, hogy a bennem kialakult kép szerint a jeti mindössze egy hangya volt az általunk megismert focista méretei mellett. Túl erélyesen, túl sokszor volt hangsúlyozva.
Ugyanakkor mindennek ellenére egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam, sőt: egy idő után képes voltam felülemelkedni az általam nem preferált attitűdök jelenléte felett és szimplán elmerülni a tetteik által gerjesztett hullámokban. Voltak kifejezetten szép részek, még annak ellenére is, hogy Vanessára több ízben szerettem volna rákiáltani, mikor éppen valamit túlreagált vagy rosszul értelmezett. Hiába hangsúlyozta, mennyire ismeri Aiden minden egyes mozdulatát, valójában ő is csak a jelleme felszínét kapargatta: nem látott bele a lelkébe. De ennek ellenére is tartom magam ahhoz, hogyha az olvasóban kellő mértékű kitartás rejlik és képes túllépni a kezdeti döcögős történetvezetés nyújtotta ellenérzésen, végül egy kellemes élménnyel fogja zárni az olvasást."

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

csfannie P>!

Azt viszont senki sem meséli el neked, hogy a céljaid felé vezető út nem egyenes, inkább egy labirintusra hasonlít. Megállsz, elindulsz, meghátrálsz, befordulsz néhány rossz sarkon, de ami a lényeg: soha nem szabad elfelejteni, hogy van kijárat. Valahol legalábbis van.

15. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: cél · Vanessa Mazur
csfannie P>!

Az élet a döntésekről szól. Te döntöd el, mihez kezdesz azzal, amid van.

394. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés
Milli88 P>!

– Ott van az otthonom, ahol te vagy. Miattad bárhová elmennék, ahová csak szeretnéd.

597. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vanessa Mazur
pveronika>!

Az évek alatt a vonzalmam teljesen átalakult, és ma már csak egyetlen dolog miatt lelkesedem érte – helyesbítek: értékelek benne, egészséges, normális mértékben –, ez pedig a munkamorálja.
Meg az arca.
És a teste.

Kapcsolódó szócikkek: Vanessa Mazur
csfannie P>!

– (…) Annyira boldog vagyok, hogy itt vagy, hogy közben máris elszomorít a gondolat, hogy egyszer majd nem leszel mellettem.

Kapcsolódó szócikkek: Vanessa Mazur
csfannie P>!

– Vanessa?
– Hmm?
– Miért úgy mentettél el a céges telefonba, hogy Miranda P.?

Kapcsolódó szócikkek: Aiden Graves · Vanessa Mazur
Fruzsiv>!

– A félelem csak a fejedben létezik.

514. oldal, 26. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Aiden Graves
DarknessAngel>!

– Itt halok meg. Vegyél nekem egy Segwayt, légy szíves! Soha többé nem fogok járni – motyogtam.

584. oldal

Kapcsolódó szócikkek: segway · Vanessa Mazur
1 hozzászólás
csfannie P>!

A szeretet érző, a szeretet gondoskodó, és mindig a nagyobb jóra törekszik.

295. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet · Vanessa Mazur
csfannie P>!

Hiszen a meglepetések pont így működnek – nem kerülnek be előre a határidőnaplódba, nem készülhetsz fel a jöttükre.

Kapcsolódó szócikkek: Vanessa Mazur

Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny B. Jones: Tiéd leszek
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka
Emma Chase: Behálózva