The ​Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak 1051 csillagozás

Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ha Mr. Darcy amerikai focizna…Vanessa Mazur pontosan tudja, hogy helyesen cselekszik. Nem is érzi rosszul magát azért, mert felmondott. Asszisztensi/házvezetőnői/tündérkeresztmamai állását a szövetség legjobb védőjátékosa mellett mindig is átmenetinek szánta. Nagy tervei vannak, melyek között nem szerepelt az extra méretű alsógatyák mosása, legalábbis nem élete végéig.

Így amikor Aiden Graves bekopog az ajtaján, és azt kéri tőle, hogy jöjjön vissza hozzá, teljesen ledöbben.

A „winnipegi nagy fal”-ként ismert pasas két évig a köszönését sem fogadta, a születésnapjáról is megfeledkezett. Most pedig? Valami egészen elképesztő dologra akarja rávenni.

Mit válaszolhat az ember lánya annak a férfinak, aki megszokta, hogy mindig megszerzi, amit akar?

Hol a határ az ellenszenv és a szerelem között?

Tantrikusan izgalmas, hosszan bontakozó románc.

Éld át a tüzét!

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
608 oldal · ISBN: 9789635610594 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
608 oldal · ISBN: 9789635610600 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575580 · Fordította: Neset Adrienn

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Aiden Graves · Vanessa Mazur · Zachary James Travis (Zac) · Diana Fernanda Casillas · Trevor McMann


Kedvencelte 358

Most olvassa 18

Várólistára tette 277

Kívánságlistára tette 298

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

VÉGRE egy olyan romantikus könyv, ami:
1. TÉNYLEG romantikus
2. az érzelmekre helyezi a hangsúlyt, és nem a testiségre
3. reális és teljesen hihető idő-intervallumban ábrázolja az emberi kapcsolatok alakulását
Ha azokat a könyveket szereted, ahol a tizedik oldalon már nagyban megy a kufircolás, tizenötödiken már dúl a l'amour, és a hátralévő 400 oldalon pedig inkább ez elsőnek említett tevékenységről olvashatunk, akkor ez NEM neked való.
Ellenben ha szeretnél egy lassú de fokozatos történetet olvasni, akkor ez egy nagyon jó választás lehet. Érzelmes és romantikus, de képes elszakadni a szerelemtől, és olyan fontos témákat is boncolgat, mint család, barátság, spoiler. Elbűvölt a két főszereplő, mindketten nagyon szimpatikus karakterek, a maguk hibáival és erényeivel. Az írónő stílusa nagyon olvasmányos, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy nagy drámázások nem történtek, mégis csomó apró de kedves jelenetet fel tudok idézni, ami megérintett. A Szívvel a falnak inspiráló gondolatokkal vannak teletűzdelve, amiket öröm volt olvasni.

14 hozzászólás
DarknessAngel >!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Szerelmes lettem♥ Nem csak a szereplőkbe, hanem magába a történetbe is. Igaz, hogy semmit nem tudtam a történetről, azon kívül, amit a borító elárult, mégis már az elejétől kezdve nagy reményeket fűztem hozzá. Nem kellett csalódnom.
Aiden és Vanessa nagyszerűen kiegészítik egymást. A kapcsolatuk nem indul épp zökkenőmentesen, mégis ők az álompáros. Kifejezetten tetszett, hogy lassan ismerik meg igazán egymást és sokszor hibáznak, de útközben tanulnak ezekből. Még ha nem is egy éppen eseménydús könyvről is beszélünk, akkor is nagyon olvastatta magát. Fel sem tűnt, hogy több, mint 600 oldalas, annyira jó volt elmerülni benne.
Aidennel először nehéz volt valamihez is kezdeni, mivel alig mutatott valamiféle érzelmet. Idővel viszont már teljesen megnyugtatott a viselkedése. Többnyire a sportolók elég kicsapongó életet élnek a könyvekben, Aiden viszont kivétel. Nagyon tetszett benne, hogy mennyire visszafogott, és hogy a karrierjére koncentrál. Amikor pedig végre kezdte közelebb engedni magához Vanessát, csak még jobban lenyűgözött.
Zac a másik nagy szerelmem. Még egy amerikai focista, aki egyben Vanessa legjobb barátja is. Jószívű és sármos, még a maratonra is edzett! Mivel Aiden már foglalt, így ide nekem egy Zac-et :) Kár, hogy neki nincs saját könyve, mert szívesen olvastam volna.

Szórakoztató, szerethető, szívet melengető. Olvassátok♥

18 hozzászólás
ZitussKa>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Idèn már nem állt szándèkomban fèrjhez menni, hisz anyukámmal is van köztünk egy kimondatlan egyezsèg, miszerint mèrsèkelem az elhamarkodott, meggondolatlan döntèseket.
De remèlem utólag majd azèrt megèrti, ha most nekiállok megszervezni a Dallasba tartó utamat. Aiden mègsem hiszem, hogy magától ide fog találni. :)
Most mit mondhatnèk? Nagyon szerettem olvasni. A kisebb csetepatèkat, az èvődèst, a kapcsolatuk elmèlyülèsèt. Lassabb tempóban zajlottak az esemènyek, mint azt vártam de megvan annak is a bája, ha a szereplők nem esnek egymásnak 5 perc után.
Bevallom majdnem levontam fèl csillagott mert vehemensebb csatákat kèpzeltem ide ès alig vártam egy kèt nagyobb horderejű összecsapást de mivelhogy a drámák kedvelèse az èn saját defektem, elaltattam ezt a kènyszeremet. Nem mindenki vágyik felesleges idegtèpèsre.
Tyú, olvassátok, èlvezzètek :) Rokonszenves, emberi karakterek, humor, kèmia ès minden, ami kell.

17 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Szép lassan felépített tökéletes románc egy pimasz kis grafikuslány és egy morc, magának való behemót focista között. Dióhéjban ennyi lenne, de persze jóval összetettebb a történet.
A fél csillag levonás a nyögvenyelős kezdet miatt jár, egyrészt Vanessa egy cseppet idegesített, másrészt Aident teljesen ütődöttnek gondoltam. Meg hát a fordító sem volt mindig a topon. De máskülönben beszippantott a történet. Nagyon bírtam Zacket is, Aiden lakótársát, megérdemelne ő is egy saját sztorit. A terjedelme meghaladta a 600 oldalt, mégsem éreztem elnyújtottnak. A két főhősünknek végülis idő kellett az egymásra hangolódáshoz.

2 hozzászólás
Naiva P>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Ez most nem lesz olyan részletes, mert korábban már kifangörlködtem’ magamat. Ennél jobb értékelést úgysem tudnék írni, vagy olyat hozzáfűzni, ami még jobban kifejezné, mennyire szerettem ezt a könyvet.
Vanessát nagyon bírtam. Az ilyen típusú hősnőket szeretem a legjobban a könyvekben. Két lábbal áll a földön. Tisztában van a hibáival. Kitartó és kellően humoros. Aiden pedig…. Hiába nagy benga állat és érzelmileg akár a nagy fal, ilyen pasik sajnos csak a könyvekben, vagy esetleg a filmekben léteznek.
Zac könyvéért bármit megadnék. Ha lenne, vagy legalább csak fontolóra venné az írónő, mert megérdemelné.
Addig is, hamarosan jön a Kulti.

11 hozzászólás
Milli88 P>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

„– Ott van az otthonom, ahol te vagy. Miattad bárhová elmennék, ahová csak szeretnéd.”

Közel sem tökéletes könyv, de én valamiért mégis imádtam. :D
Tény, hogy kellően hosszú könyvről van szó, való igaz, hogy Vanessa jó sokszor alkalmazza a saját megnyugtatása végett a magában számolást és annyiszor dícséri a nagyfiú különböző méreteit, hogy a végére a szemem már észrevétlenül is átugrotta ezeket a sorokat. De ha a fentiektől elvonatkoztatok és túllendülök az ismétléseken, akkor egy szívmelengető történetet kapok két érzelmileg – és testileg sérült fiatal felnőttről, akik a maguk és az olvasó számára is észrevétlenül rabolják el egymás szívét.
Tény, hogy a könyv elején Aiden nem épp egy álompasi képét vetíti elénk és Vanessa sem hibátlan, mégis mindkét karaktert nagyon megkedveltem.
Tetszett, hogy Vanessaban volt tartás és nem vetődött azonnal Aiden ajánlatára. A szerelmi szál szépen lassan bontakozott ki, ami a mai durr bele bumm klisés könyvek világában számomra nagyon üdítő volt. Külön plusz pont, hogy itt nem az erotikán volt a hangsúly, hanem az érzelemek lépcsőzetes felépülésén.
Az év első könyv vásárlása, az év első jó könyve számomra.

2 hozzászólás
Camilo>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

„Azt viszont senki sem meséli el neked, hogy a céljaid felé vezető út nem egyenes, inkább egy labirintusra hasonlít. Megállsz, elindulsz, meghátrálsz, befordulsz néhány rossz sarkon, de ami a lényeg: soha nem szabad elfelejteni, hogy van kijárat. Valahol legalábbis van.”

Csak az előttem szólókhoz tudok társulni, szinte csak azokat tudnám ismételni, amik már elhangzottak. Hihetetlen ez a könyv! Hihetetlen jól fel van építve az egész könyv, minden egyes részlet jelentéssel bírt és hiába olvastam már el többször is, egyszerűen letehetetlen számomra Aiden és Vanessa története. Tényleg csak dicsérni tudnom (már pedig én sok romantikus könyvet olvastam eddig és egyik se érdemelte ki még ennyire az elismerésemet). Mindig is szerettem olyan kapcsolatokról olvasni könyvekben, ami lassan, de biztosan épül fel – és kapunk hozzá hideget és meleget is. Bizonyítja, hogy nem mindig van első látásra szerelem, ezért igen is meg kell dolgozni és tenni kell azért, hogy működjön egy kapcsolat. Értékelem, hogy a történet előrehaladtával jobban felengednek a szereplők és elkezdik tényleg megismerni egymást és a kissé fagyos munkakapcsolatból kilépnek. Aiden jellemfejlődése a legszembetűnőbb, a mogorva és érzelmileg teljesen elszigetelt focistából egy humoros, gondoskodó férfi bújik elő a történet végére. spoiler Zacket is hamar megkedveltem, remélem neki is lesz egy külön könyve, érdekel a kiscsillag története ;) spoiler Tényleg ez a tökéletes megtestesítője a grumpy – sunshine trope-nak, nem véletlen, hogy az egyik kedvenc könyvemmé nőtte ki magát. Csak ajánlani tudom a könyvet!

5 hozzászólás
Pati28 P>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

„Az élet a döntésekről szól. Te döntöd el, mihez kezdesz azzal, amid van. Nem fogom hagyni, hogy a rabjává tegyen. Lehetek érett, felnőtt ember, aki ismeri a korlátait. Lehetek jó ember. Lehet, hogy nem mindig vagyok jó, de igyekszem.”

Nem tagadom, óriási hatással volt rám ez a könyv. Annyira magával ragadott a történet, hogy már csak arra eszméltem, mindjárt a végére érek.
A cselekmény szépen lassan épül fel. Egyáltalán nem zavart, hogy csak a végén bontakozik ki az erotikus szál, teljesen élvezhető volt anélkül is a könyv.
Imádtam a szereplőket is. Vanessa egy nagyon erős karakter, igazi egyéniség, vagány és vicces nő. Az élet rendesen megedzette őt, rengeteg szörnyűségen kellett keresztül mennie gyermekkorában.
Aiden nem az a tipikus macsó sportoló, mint akiket már megszokhattunk, hanem kifejezetten zárkózott pasas, aki csak a focira koncentrál és a külvilággal a legszükségesebb esetben kommunikál.
Ahogy haladunk az eseményekben, Aiden szép fokozatosan nyílik meg. Jellemfejlődése szinte kézzel tapintható. Vanessának pedig sikerül elérnie a lehetetlent, mely által a „Winnipegi Nagy Fal” ledöntésre kerül. :D
Olvasás közben végig a torkomban dobogott a szívem, és szurkoltam, hogy főhőseink megkapják a megérdemelt, boldog befejezésüket.
A végén pedig hatalmas vigyorral az arcomon csuktam be a könyvet. :)

Ella19>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Nagyon megszerettem ezt a könyvet. Lassan történnek benne az események, viszont nekem ez kifejezetten tetszett. Felüdülés volt egy olyan könyvet olvasni, ahol a szereplő egy pillanat alatt nem ugranak egymásra és kötnek ki az ágyban. Ebben a könyvben nem a testiség volt a lényeg, hanem az érzelmek. Imádtam a két főszereplő karakterét. Voltak hibáik, de ezek nem voltak zavaróak. Imádtam olvasni az évődéseiket és a civakodásaikat. Aiden és Vanessa teljesen kiegészítették egymást. Az is tetszett a könyvben, hogy általában minden sportoló kicsapongó életet él és egy lány miatt megváltozik, de Aiden ő csak a karrierjére koncentrált, ő egy elhivatott sportoló volt.
Örülök, hogy elolvashattam ezt a könyvet.
Ajánlom!:)

1 hozzászólás
zuna19 >!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak

Amióta megjelent ez a könyv fenem rá a fogamat. Nem semmiért, mert tetszett. :)
Igaz nem erre számítottam, de kellemesen kellett a végére csalódnom benne. Kicsit én is soknak éreztem ezt a 600 oldalt. Főleg, hogy kb 500 oldal után csattant el az első csók. De valamiért megvett magának az írónő. Le tudott kötni a sztori és élveztem. Teljesen kikapcsoltam alatta.
A karaktereket imádtam. A két főszereplő kapcsolata nagyon lassan bontakozott ki, de szerintem megérte, hogy végig olvastam. Mert a vége jó lett.
Aiden-ről azért olvastam volna többet. Hiányosnak érzem a történetét. Vanessa lett a kedvencem. Habár Zac és Diana is kedvelhető, na meg persze Leo.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

csfannie P>!

Azt viszont senki sem meséli el neked, hogy a céljaid felé vezető út nem egyenes, inkább egy labirintusra hasonlít. Megállsz, elindulsz, meghátrálsz, befordulsz néhány rossz sarkon, de ami a lényeg: soha nem szabad elfelejteni, hogy van kijárat. Valahol legalábbis van.

15. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: cél · Vanessa Mazur
Milli88 P>!

– Ott van az otthonom, ahol te vagy. Miattad bárhová elmennék, ahová csak szeretnéd.

597. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vanessa Mazur
csfannie P>!

Az élet a döntésekről szól. Te döntöd el, mihez kezdesz azzal, amid van.

394. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés
pveronika>!

Az évek alatt a vonzalmam teljesen átalakult, és ma már csak egyetlen dolog miatt lelkesedem érte – helyesbítek: értékelek benne, egészséges, normális mértékben –, ez pedig a munkamorálja.
Meg az arca.
És a teste.

Kapcsolódó szócikkek: Vanessa Mazur
csfannie P>!

– Vanessa?
– Hmm?
– Miért úgy mentettél el a céges telefonba, hogy Miranda P.?

Kapcsolódó szócikkek: Aiden Graves · Vanessa Mazur
Fruzsiv>!

– A félelem csak a fejedben létezik.

514. oldal, 26. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Aiden Graves
csfannie P>!

– […] Annyira boldog vagyok, hogy itt vagy, hogy közben máris elszomorít a gondolat, hogy egyszer majd nem leszel mellettem.

Kapcsolódó szócikkek: Vanessa Mazur
csfannie P>!

A szeretet érző, a szeretet gondoskodó, és mindig a nagyobb jóra törekszik.

295. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet · Vanessa Mazur
vgabi P>!

– Mi a fene, Aid? Már egy tucatszor hívtalak – kezdte Trevor némileg emelt hangon.
Na, és mit válaszolt erre a ház bölcse?
– Tudom. Működik a hívásazonosító.

328. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aiden Graves · Trevor McMann
DarknessAngel >!

– Itt halok meg. Vegyél nekem egy Segwayt, légy szíves! Soha többé nem fogok járni – motyogtam.

584. oldal

Kapcsolódó szócikkek: segway · Vanessa Mazur
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vakmerő
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
L. J. Shen: Sparrow
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Christina Lauren: Nem mézes hetek