The ​Wall of Winnipeg and Me 51 csillagozás

Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me

Vanessa Mazur knows she's doing the right thing. She shouldn't feel bad for quitting. Being an assistant/housekeeper/fairy godmother to the top defensive end in the National Football Organization was always supposed to be temporary. She has plans and none of them include washing extra-large underwear longer than necessary.

But when Aiden Graves shows up at her door wanting her to come back, she's beyond shocked.

For two years, the man known as The Wall of Winnipeg couldn't even find it in him to tell her good morning or congratulate her on her birthday. Now? He's asking for the unthinkable.

What do you say to the man who is used to getting everything he wants?

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
IndigoPress, 2022
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781552674727
>!
674 oldal · ASIN: B01CDDTGRY
>!
672 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780990429241

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Aiden Graves · Vanessa Mazur · Zachary James Travis (Zac)


Kedvencelte 15

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me

Az első Mariana Zapata könyv, amit olvastam, de garantáltan nem ez volt az utolsó. Ez az a típusú romantikus olvasmány, amivel le tudom fárasztani a legjobb barátnőimet, mert csak áradozni tudnék nekik erről a könyvről:

✔ belevaló és végig imádni való hősnő, spoiler
✔ dögös és titokzatos, de nem manwh*re pasi
✔ lassan és hitelesen ábrázolt romantika
✔ jól kidolgozott, lassan épülő, de mégsem unalmas történet
✔ semmi insta-love, szerelmi sokszög, és/vagy idegesítő exek
✔ nagyon kevés, de annál ízlésesebb szex spoiler
A 26 éves Vanessa Mazur, két év után úgy dönt, hogy otthagyja a teljes munkaidős sportasszisztensi állását. Ennek első sorban nem az az oka, hogy elege lett abból, hogy a profi ligás főnöke nagyon bunkó módon, pusztán lekezelően bánt vele – néha odaszólt neki egy „köszönömöt”, vagy egy „jó reggelt!” – hanem az, hogy anyagilag eljutott arra a szintre, hogy képes lesz a saját vállalkozását beindítani és szeretne a saját maga főnöke lenni. Nincs is annál jobb. Elérkezett az idő, hogy a saját álmait váltsa valóra.
Miután lelép, Aiden rádöbben, hogy semmi sem az, mint azelőtt. Semmi sem olyan jó, mint amikor Vanessa ott volt. spoiler
Vanessa egy igazán okos, dolgos, erős hősnő, aki bár nem tökéletes, de elképesztően jó humorral és egészséges énképpel rendelkezik. Aiden már 30 éves és nem az a fűvel-fával típus. Sőt! Egyáltalán nem. Sokkal inkább egy csendes, morcos, szófukar nagydarab mackó spoiler aki a maga módján még törődik is Vanessával. Ahogy mélyül a történet, úgy jön elő ennek a csupa izom embernek spoiler az a hihetetlenül édes, gyengéd, gondoskodó oldala.
Imádtam. Ez kellett most nekem. Viszonylag hosszú, lassan kibontakozó, nyers és olykor szívszorító romantikus történet, de a kiváló írásmódnak hála semmi üresjárat. Nagyon szokatlan, szinte kínzóan lassú égésű szerelem, aminek a lényege, hogy a romantika, biztosan, szilárdan működjön a továbbiakban. spoiler Aki teheti, ne hagyja ki! Nagyon bízom benne, hogy Zac is kap saját történetet, mert simán megérdemelné. Akár kettőt is.

25 hozzászólás
pveronika>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me

Egy újabb nagyszerű, lassan épülő történet Mariana Zapata tollából. Nem tudom milyen indíttatása van az írónőnek arra vonatkozóan, hogy 600-700 oldalas könyveket írjon, de lassan kezdem megszokni őket. :) Elég hasonlóan épült fel a könyv, mint a Kulti , (ergo szuper-lassan :))) , és bár hogy őszinte legyek az a könyv talán egy picit jobban tetszett, de ez is nagyon jó volt. :))

A történet főszereplője Vanessa, aki a híres futballjátékos, Aiden Graves (aka ’the Wall of Winnipeg’) személyi asszisztenseként dolgozik, ami cseppet sem kihívásoktól mentes feladat. Aiden nem egy egyszerű eset. Csakis a karrierjére fókuszál, nagyon szigorú étrendje van, nincsenek nagyon barátai, nem beszél senkivel, beleértve Vanessa-t és a lakótársát és egyben csapattársát Zac-et is, aki az évek alatt Vanessa egyik legjobb barátjává vált. Vanessa igazi álma az, hogy diplomáját kamatoztatva grafikus lehessen, és bár eddig csak másodállásban tudta csinálni szenvedélyét, most két év után végre megvan az anyagi háttere, így veszi a bátorságot, hogy felmondjon, és otthagyja a rideg főnökét, aki egy köszönömöt sem tud kipréselni magából, bármit is tesz meg érte a lány.

Vanessa előtt végre új lehetőségek állnak, és bár az iskolával egy életre eladósította magát, és egy elég lepukkant környéken él, imádja amit csinál, és végre megkezdheti a szabadságot ígérő életét. Egészen addig a napig, amíg Aiden Graves ismét be nem kopogtat az ajtóján, egy visszautasíthatatlan ajánlattal, ami örökre megváltoztathatja az életét…

Azok számára ajánlom ezt a könyvet, akik szeretik a lassan folydogáló történeteteket. Különösebben nem rajongok a túlzottan hosszú könyvekért, de ahogy már a Kulti kapcsán is említettem, Mariana Zapata stílusa annyira kiváló és lebilincselő, hogy szinte nem is tűnik fel, hogy minden könyve kétszer olyan hosszú, mint az átlag. :)) Sok rétege volt a történetnek, és azáltal, hogy lassan épült, a karakterek kibontakozása is alaposabb volt. Néhány komolyabb témát is érintett a könyv, és olykor igencsak szívszorító volt, ugyanakkor ez valahol mégis az a típusú történet, aminek olvasása igazi melegséget csal az olvasó szívébe. Őszintén ajánlom! :)

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2016
ASIN: B01F2M2H8I · Felolvasta: Callie Dalton
Vicky3>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me

Hatalmas pozitív csalódás volt számomra ez a könyv. Ez volt az első könyvem az írótól, de biztos nem az utolsó.

Igazi slow-burn, hate-to-love romantikus regényt sikerült a kezeim közé keríteni és imádom ezt a kombót, mikor ilyen jól van tálalva. Az oldalmennyiségből kiindulva van időnk jól megismerni Vanessát és Aident, valamint jó mélyre merülni a kapcsolatuk hullámvasútra hajazó alakulásában, minden nüansznyi érzelmi rezdülésükkel együtt. Én pedig imádtam ennek az útnak minden mozzanatát. A szereplők nagyon a szívemhez nőttek, mosolyogva követtem végig minden hibájukat, botlásukat és boldog pillanatukat. Azt külön élveztem, hogy a karaktereknek van egy egészséges énképe és nem hisztiznek egy 5 éves szintjén, csak hogy dráma legyen a könyvben. Ó, nem tökéletesek, elég sok sebet hordoznak magukban a gyerekkorukból, hogy a berögzült mintázatok miatt néha megbotoljanak, de tisztában vannak a saját erőséggeikkel és hibáikkal. Tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti az ilyen lassan építkező romantikus regényeket.

Amit kifogásként felhozhatok, az a mellékszálak jelentéktelensége. Egyedül talán Zach kap még bármi féle kidolgozást és időnkénti reflektorfényt, de úgy érzem nem nagyon kezdett semmit a mellékszálakkal az írónő és én tényleg hiányoltam kidolgozottabb karaktereket hőseink életébe.

6 hozzászólás
Adrienn_Gr P>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me

Kevés olyan író van, akivel töretlenül jó ‘kapcsolatot’ ápolok évek óta. Zapata egy ilyen.♡
Valahogy meg van a könyveiben az, amitől mindenki boldogabb lehet.
Winnipeg and Me volt az első amit olvastam tőle, és azóta már elolvastam angolul, most pedig meghallgattam.
Vanessa az a karakter, akivel minden normális nő azonosulni tud, vagy beleszeret egy kicsit, mint én.
Annyira ránk férne csajokra több ilyen karakter. Pólóra nyomnám, és büszkén viselném, hogy ‘több Vanessát a világnak’, és akkor még nem beszéltünk Aidenről, aki a morcos 'istenek' között a legszerethetőbbre sikeredett.♡
Szeretem ezt a könyvet, ajánlom ezt a könyvet, és nem azért mert hatalmas igazságok vannak benne…vagyis tudod mit, bazi nagy igazságok vannak benne.
És ha te is így látod, akkor tovább haladhatsz Zac könyvére, mert elszomorít mennyire kevesen olvasták.

Callie Dalton, neked pedig olyan régóta kijárna már valami hatalmas díj a narrátorok világában.♡

pinkprincessreads>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me

Nehéz egyedinek lenni, ha naponta több száz új könyv jelenik meg egy kategóriában, viszont ez a könyv egy különleges gyöngyszem a tucat storik világában. Alapvetően a történet sebessége más mint a többiben, mert lassú és aprólékos. Nem mondom, hogy nem igényel türelmet, szóval ha szereted, hogy már az első oldalon belecsapnak a közepébe, akkor ez nem a te könyved, viszont ha van egy kis türelmed, akkor mindenképpen megéri belekezdeni, mert megmelengeti a szívet. Vanessát és Aident legjobban a tűzhöz és a vízhez tudnám hasonlítani, hisz ha egy környezetbe tesszük őket nem rögtön, viszont egy idő után tökéletesen eggyé vállnak és kiegyensúlyozzák egymást.⁣ ⁣

AmelieRichtfox>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me

Ezzel a művel kezdeni az évet az eddigi legjobb döntésem volt. Már egy jó ideje várólistás, tavaly is, meg előtte is el akartam már olvasni, de sose jutottam el odáig. Most hogy ez megtörtént annyi kérdésem lenne: mégis mit csináltam egészen eddig?!
Általában nem szoktam slow burn típusú romantikus regényeket olvasni, mert nagyrészt félbehagyom őket, untatnak, időveszteségnek látom. off Ennek a könyvnek viszont azért is vágtam neki, mert sport van benne, illetve Mariana Zapata írónőt az egekig dicséri szinte mindenki. Jelentem, én is beállok a sorba, ha minden műve ilyen zseniális.
Az eleje nem volt a legizgalmasabb szerintem, kicsit vontatott volt, túl sok felesleges részlettel, de nem adtam fel, aminek nagyon örülök. Vanessa és Aiden kapcsolata nagyon szépen bontakozott ki, valóságosnak hatott, ahogy az „el tudlak viselni”-ből lassan barátok lettek. Minden apró dolog, amit egymásért tettek pocsolyává olvasztotta aprócska szívemet.
Az összes hopeless romantic számára, meg természetesen mindenki másnak is, ajánlom ezt a csodát.

crissy>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me

Na, ez már igen.
Az utóbbi értékeléseimet nézve kezdtem azt érezni, hogy velem van a baj, mert nem adtam több csillagot hasonló műfajú könyveknek, de úgy látszik, azért csak megéri várni az 5 csillagos értékelésekkel.
Adott egy tipikus boss-employee trope egy annyira nem tipikus könyvben. Egyszerűen szuperül volt alkalmazva ez a toposz, odáig voltam érte.
Vanessa két évig dolgozott Aiden aszisztenseként, majd amikor elegendő pénzt spórolt össze magának, amiből saját vállalkozást tud indítani, felmond aszisztensi állásából. Aiden ekkor jön rá, hogy Vanessához mérhetőt nem igazán fog magának kapni, s többször is felkeresi, hogy a lány menjen vissza dolgozni neki. Végül egy különleges megállapodás során Vanessa mégis visszatér Aiden életébe, de nem az alkalmazottjaként. Innen veszi kezdetét kettejük szerelmi története.
Azt kell tudni a könyvről (bár tudom, hogy én naaaagyon le vagyok maradva az olvasásával, hiszen azóta magyarul is megjelent, úgyhogy ezeket már valszeg mindenki tudja :D), hogy ami a szerelmi szálat illeti, naaaaagyon slow burn. Konkrétan az utolsó néhány fejezetig kell vele várni. Ez a várakozás viszont tökre megéri, hiszen a karakterek és a velük megtörténő események is kellőképpen kompenzálnak a kitartásért.
Vanessa irtó szimpatikus volt elejétől végig. Nagyon szeretem az ilyen erős karaktereket. Nem volt valami könnyű élete, mégis szinte végig segítség nélkül küzdött mindenért, amit elért, s amikor olyan helyzetbe került, hogy mégis kap valahonnan segítséget, nem szégyelli ezt elfogadni. Talán az elején irritált picit, hogy folyamatosan hangoztatta, hogy mekkorát csalódott Aidenben, de ahogy ő, ugyanúgy én is túltettem magam rajta.
Aident is nagyon szerettem. Szeretem az ilyen hűvös, mérsékelt embereket, akik tudják, mit akarnak, és tesznek is érte. Aiden se teketóriázik sokat, nem hátrál meg kb. soha, s ha hibázik, belátja, és tesz a bocsánat eléréséért, bár tény, hogy nem mindig értette meg, mit csinált rosszul.
Zac is nagyon szimpi volt. Szívesen olvasnék róla is.
Kicsit talán az zavart még, hogy a fejezetek szinte mind cliffhangerrel végződtek, s egy kicsit tovább kellett olvasni a következő fejezetet, hogy kiderüljön, mi történt konkrétan az előző végén. Kiváncsi vagyok, ha ez Mariana Zapata egy sajátossága.
Na de ennek ellenére én így meg is adom az 5 csillagot,

2 hozzászólás
tamaa_ra>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me

Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre már, mert elég sokszor szembejött velem. Összességében nem volt rossz, de iszonyatosan túl van húzva ahhoz képest, hogy mennyi történés van benne. Az viszont abszolút pozitív volt, hogy nem első látásra szerelem van a szereplők között. spoiler

Lille>!
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me

Ezt a történetet leginkább egy selyemcukorhoz tudnám hasonlítani. Nincs különösebben semmilyen íze, sokáig nyamnyogsz rajta mire elfogy de a végén mégis édes ízt hagy a szádban.


Népszerű idézetek

Adrienn_Gr P>!

Touch my wife again, and I’ll break every bone in your goddamn body.

Kapcsolódó szócikkek: Aiden Graves
2 hozzászólás
Adrienn_Gr P>!

To my closest friend,
Merry Christmas, Vanny. I don’t know what I would’ve done w/o you the last few months.
Love you
-Z

Kapcsolódó szócikkek: Zachary James Travis (Zac)
Adrienn_Gr P>!

He was a goddamn witch. I swear on my life, he was a freaking witch. A wizard. An oracle. A person with a third eye. Every single time I had ever flipped him off, he’d been aware of it.

Adrienn_Gr P>!

I raised my eyebrows and beamed over at him like nothing was wrong, even though I was pretty much seething on the inside, and wondering how to give him diarrhea.

Adrienn_Gr P>!

If someone messes with you, they’re going to mess with me, Van. I don’t want to hurt your feelings. I might not be good with this friend crap, but I’m not about to let somebody get away with hurting you. Ever. Do you understand me?

Kapcsolódó szócikkek: Aiden Graves
Adrienn_Gr P>!

I don’t know anything about relationships, Van, but I know I love you. I know I’ve waited my entire life to love you, and I’ll do whatever I have to, to make this work.

Kapcsolódó szócikkek: Aiden Graves
Adrienn_Gr P>!

Zac was playing better than ever, a starter for the third year in his career. He was actually my quarterback on fantasy football and had been since he’d been signed on. He was still single, still dumb. Still one of my closest friends, and already referring to himself as Uncle Zac any and every time he came by to the see the boys.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny B. Jones: I'll Be Yours
L. J. Shen: The Devil Wears Black
Karina Halle: The Play
Abby Jimenez: The Friend Zone
Jennifer Probst: The Marriage Bargain
Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before
Catherine Bybee: Married by Monday
Vi Keeland – Penelope Ward: Happily Letter After
Penelope Ward: Gentleman Nine
Jana Aston: The Next Mrs Russo