Kulti 19 csillagozás

Mariana Zapata: Kulti Mariana Zapata: Kulti

“Trust me, I’ve wanted to punch you in the face a time or five.”

When the man you worshipped as a kid becomes your coach, it’s supposed to be the greatest thing in the world. Keywords: supposed to.

It didn’t take a week for twenty-seven-year-old Sal Casillas to wonder what she’d seen in the international soccer icon—why she’d ever had his posters on her wall, or ever envisioned marrying him and having super-playing soccer babies.

Sal had long ago gotten over the worst non-break-up in the history of imaginary relationships with a man that hadn’t known she’d existed. So she isn’t prepared for this version of Reiner Kulti who shows up to her team’s season: a quiet, reclusive, shadow of the explosive, passionate man he’d once been.

Nothing could have prepared her for the man she got to know.

Or the murderous urges he brought out in her.

“Sal, please don’t make me visit you in jail. Orange isn’t your color.”

This was going to be the longest season of her lif

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
570 oldal · ASIN: B00V12L3CU
>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2015
ASIN: B011LXW9D0 · Felolvasta: Callie Dalton

Kedvencelte 5

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Mariana Zapata: Kulti

A 2017-es bakancslistámat rögtön Mariana Zapata ezen 570 oldalas „kis szösszenetével” kezdtem. :) Őszintén szólva, mikor megláttam, hogy hány oldalas ez a könyv, egy 'köhintés-nyögés-sóhaj'-szerű nem túl nőies hang jött ki a torkomon, mert most komolyan, mi olyan lehet egy kis sima sportrománcban, amit nem lehet 300 oldalban megírni? De jó volt, imádtam, végig lekötötte a figyelmem, sőt annyira tetszett, hogy hiába hangoskönyvben hallgattam, este mikor hazamentem kikerestem a részt ahol tartottam, és könyvben is továbbolvastam (amire eddig még nem volt példa), és mindezt anélkül, hogy az írónő bármilyen béna klisét, sérült lelkű szereplőket, vagy nagy fordulatokat tett volna a történetbe, és enélkül is 5 csillagos könyvet tudott írni a maga kategóriájában.

A történet főszereplője Sal Casillas, aki egy profi női futballista. Kislány korában a legnagyobb példaképe a már azóta nemrégiben visszavonult német Reiner Kulti volt, miatta kezdett el a foci iránt érdeklődni, és a rajongása és plátói érzései a férfi iránt egészen a tinédzser éveinek végéig kitartottak. Most 27 évesen a Houston Pipers profi csapatában játszik, és nem is lehetne nagyobb a döbbenete, mikor kiderül, hogy az új segédedző nem más, mint maga Kulti. Azonban minden, amit fiatal korában a férfiról elképzelt, egy pillanat alatt romba dől, mikor a fent említett német először beteszi a lábát az edzésre, és kiderül, hogy egy igazi „bratwurst”. :)

Imádtam Sal karakterét, és ő pont a kedvenc típusú női karakterem, aki nem hagyja magát, kiáll az elveiért, és még egy olyan rideg németet is képes mosolyra fakasztani, mint Kulti. (a big girl socks-os és poop-os részeket, mondjuk én is kihagytam volna :)) Ez nem egy szigorúan vehető „tiltott románc” történet, így senki ne is azt várja tőle. Ez inkább egy nagyon jól megformált enigma karakter lassú kibontakozásának története, egy nem szokványos barátságon keresztül bemutatva. És bár Kulti keveset beszél, és az idő nagy részében akkor is goromba, mégis megkedveltem őt is, és nagyon tetszettek a Sal és közte lévő évődések is. Sal családja pedig szintén telitalálat volt.

Az írónő stílusa nagyon-nagyon tetszett, és bár valóban hosszú volt ez a könyv, mégsem untam. Összességében sportrománc kategóriában ez valóban egy 5 csillagos könyv. Örülök, hogy végre valahára olvashattam valamit Mariana Zapata-tól, és biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz az utolsó könyvem az írónőtől.

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2015
ASIN: B011LXW9D0 · Felolvasta: Callie Dalton
Szilvi00 P>!
Mariana Zapata: Kulti

„Freaking pumpernickel!"
Behaltam! Imádom Mariana Zapata-t!

Aprólékos könyv, némi türelmet és időt igényel, mégis minden oldala indokolt és semmi felesleges nincs benne.
Van egy üzenetem azoknak, akik elkezdik: KITARTÁS!
Reiner Kulti első, három szónál hosszabb, összetett mondatára úgy vártam, mint a Messiásra. Annyira megérte!!! Salomé sport iránti elihivatottsága, családja iránti szeretete, humora és úgy egész személyisége, nagyon-nagyon tetszett. Így viselkedik egy 27 éves sportolónő! Egyedül a Big Girl Socks szövegéből vehetett volna vissza.
Gyerekkori bálványa először csak hallgatag és morcos edzője volt, majd jóóó sok idővel barátjává és támaszává vált. Imádtam Sal éles nyelvét, a csipkelődéseket és a gúnyneveket beceneveket, melyekkel nagy nehezen mosolyra késztette Kulti-t. A könyv 96 százalékában minimális romantikát, a vonzalomnak csak halvány jeleit lehetett felfedezni. A vége viszont mindenért kárpótolt!

>!
570 oldal · ASIN: B00V12L3CU
6 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!
Mariana Zapata: Kulti

Igen, igen, igen! Pont erre volt szükségem a sok instant szerelem után. Valami extra slow-burn-re és Mariana Zapatában nem csalódva, ezt meg is kaptam. Amikor azt mondom slow-burn, akkor tényleg arra gondolok. Csak egy kis ízelítő: a mi drága Reiner-ünk három szavasnál hosszabb megszólalására közel 180 oldalt kellett várni. Az első ölelésre nagyjából 440-et. Szóval kitartást mindenkinek, aki elkezdi, bár biztos vagyok benne, hogy aki odáig van az ilyesfajta történetekért, az imádni fogja, csakúgy mint én!♥️
Sal belső kommentrárjai, kitalált becenevei egyszerűen zseniálisak voltak. Nem egyszer nevettem fel rajtuk hangosan is. Éppen ezért kijelenthetem, hogy a csaj már önmagában is egyedi jelenség. Nagyon megszerettem (és nem csak azért, mert igencsak hasonlított egy kedves barátnőmre).
Rey… hát, Isten adjon hozzá elég türelmet az olvasónak. De ha ez megvan, akkor biztosan új szerelem lesz mindenki számára. Nem lehet nem beleesni, ebbe a csupaszív, mindenre elhivatott, kedves, édes férfiba! Igazi husband material. Nem is ragoznám tovább, én csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik Mariana Zapata stílusát és a már annyit emlegetett slow-burn történeteket.

>!
570 oldal · ASIN: B00V12L3CU
9 hozzászólás
Szinna>!
Mariana Zapata: Kulti

Hm bajban vagyok, mert jó is volt meg nem is. A stílus borzasztó. Ahogy állandóan megkérdőjelezi magát a hősnő az nagyon idegesítő. Másfél oldalon keresztül tart, hogy bemenjen a pálya széléről a közepére, mert közben folyamatosan köröznek a gondolatai a körül, hogy milyen jóképű a pasi, vagy hogyan higgassza le magát valami dühítő szituációban. Az ő is csak embert helyettesítő „poop”-ról már ne is beszéljünk. A főhős eleinte óriási bunkó, később meg… azt hiszem akkor is.
Ugyan akkor az alapötlet remek. A szereplők három dimenziósak, és amit kevés író tud megugrani az itt sikerül: az egyik szereplő szemén át nézve megérted a másik motivációját úgy, hogy az az eredeti szemlélőnek nem esik le.
Úgy, hogy bekezdéseket ugrottam kihagyva a felesleges gondolati köröket egészen szórakoztató olvasmány volt.

robnor>!
Mariana Zapata: Kulti

Alapjában nem lett volna rossz történet, de a a főszereplők között én hiányoltam a szexuális feszültséget, vonzalmat, zavart, hogy csak Sal gondolatait ismertük meg, Kulti eléggé a sötétben maradt.
És nem tudom hogy az egyéb hibák mellett (két sárga lap, tényleg?) ez stílusbéli hiányosság-e de ez a rengeteg Big Girl Socks és poop ismétlése sem segített pozitívabb irányba billenteni az értékelést.

lillavirag P>!
Mariana Zapata: Kulti

Ritkán olvasok angolul, mert nincs meg az a beszippantós flow érzés, mintha magyarul olvasnék, de ez a könyv érdekelt.
Olvastam az írónő másik könyvét, az amerikai focis történetet és nagyon bejött. Rájöttem, hogy én azokat a romantikus történeteket szeretem, ahol lassan bontakozik ki a szerelmi szál és inkább az érzelmi vágyódáson van a hangsúly és nem a minden második oldalon olvasható szexjeleneten. Kicsit keresgéltem a témában és rájöttem, hogy ennek a fajta történetnek van angol neve, mint mindennek :-) és ezek a slow-burn romantic történetek. Ezek között keresgélve futottam bele M.Z. másik könyvébe a Kultiba, amiről áradoztak.

Ennyit az előzményekről. Azt látom, hogy az írónő olyan férfiakat állít be rajongásunk tárgyának, akik minimum egy bunkók. Nem tudnak köszönni, megköszönni, basáskodnak és nem tudják elfogadni mások véleményét.
A történet maga tetszett, de nem igazán jött át a két szereplő közötti kémia. Ami pozitív, hogy Sal egy igazi badass csaj és rég olvastam egy ilyen jól összerakott karakterről.


Népszerű idézetek

Szilvi00 P>!

You are the most honest, good thing I’ve ever had. I won’t deny it to anyone.

Szilvi00 P>!

You are my equal, my partner, my teammate, my best friend.

Szilvi00 P>!

You don’t get to live your dreams by waiting around for someone to hand them to you.

pveronika>!

Every single thing that has ever happened in my life has led me here, Sal. Destiny is a ladder, a series of steps that takes you where you're supposed to go. I am the man that I am, and I have done the things that I've done, to get me to you.

Szilvi00 P>!

I dedicated my life, my time and my body to the sport all because of the player I would grow to follow and support and love with all my little heart, my patron saint of soccer—Reiner Kulti.

Szilvi00 P>!

Kulti was just a man. I closed my eyes and thought of the first thing that could get me out of my holyshitit’sKultistandingrightthere.
Poop.
He poops.
He poops.
Right. That was all I needed to snap out of it.

Szilvi00 P>!

How the hell I fit in the same room as his ego, I had no idea.

Szilvi00 P>!

The problem with men, or males in general, that I’d discovered over the course of my life, was that they had huge mouths. I mean a whale shark has nothing on the average man with a couple of friends. Honestly.

Szilvi00 P>!

I could have been more and I could have been less, but I was just me. At some point, you just have to decide to be the best version of yourself, the one you can live with and look at in the mirror day after day.


Hasonló könyvek címkék alapján

Katy Evans: Mine
Cambria Hebert: #Poser
S. E. Hall: Embrace
Ginger Scott: You and Everything After
Ilsa Madden-Mills: Very Bad Things
Cambria Hebert: Avalanche
E. M. Abel: Breaking Shaun