Szusi ​kezdőknek 53 csillagozás

Marian Keyes: Szusi kezdőknek Marian Keyes: Szusi kezdőknek

Marian ​Keyes előző, Lucy Sullivan férjhez megy című regényének szereplői Londonban élő írek voltak. A Szusi kezdőknek oldalain már egyenesen szülővárosába, Dublinba vezeti el olvasóit.
A főszereplő Lisa, az ambiciózus, olykor könyörtelen eszközöktől sem visszariadó újságírónő szégyenletes kudarcként éli meg, hogy eltávolítják londoni lapjától, és egy új, Írországban kiadandó női magazin, a Colleen indításával bízzák meg. Egyetlen vigasza a „száműzetésben” Jack Devine, a lapkiadó jóképű, ám megközelíthetetlen ügyvezetője.
Lisa jobbkeze, Ashling szinte mániákusan pedáns nő: táskája, akár egy elsősegélydoboz, gyógy-, köt- és egyéb létfontosságú szerekkel van tele.
Mindketten egyedül élnek. Ashling hajnalig tartó ivászatokba menekül a magány elől, Lisát pedig a depresszió környékezi. Ashling legjobb barátnője, Clodagh viszont főállású feleség és anya. Ám ő sem boldog: ahelyett, hogy bevallaná magának, tündérmeseként induló házassága válságba került, havonta… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2003
520 oldal · ISBN: 963947536x · Fordította: Elekes Dóra
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2003
520 oldal · ISBN: 963947536X · Fordította: Elekes Dóra

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

tonks>!
Marian Keyes: Szusi kezdőknek

Marian Keyes az egyik olyan írónő volt 16-18 éves koromban, akihez minden könyvtárlátogatásomkor elzarándokoltam, mert szerettem a könyveit. Közülük a Szusi kezdőknek a kedvencem; most láz-torokfájás kombó közepette pont jó is volt újraolvasni.

Pár dolgot nyilván már máshogy látok, mint 6-7 éve, de ugyanúgy szórakoztató volt olvasni a szereplők kalandjait, az új magazin kiadása alapból érdekes téma és Ashling és Jack Devine pedig még mindig az egyik kedvenc könyves párosom, azért ahogy egymásba szeretnek. Sok helyen iszonyú felszínes könyv, de máshol pedig meglepően mélyen belemegy 1-2 mai napig tabunak számító témába. ill. lehet megtaláltam a választ arra a kérdésemre, hogy mi adta az ötletet, hogy hajléktalanokkal szeretnék majd dolgozni a jövőben

U.i.: a borítókért valakit büntetni kéne, szerintem pályázhatnának a legrondább borító címre, nekem a sárga-3 lányos van meg. Fogalmam sincs, miért ők kerültek a borítóra, mert egyik főszereplő lányra sem hasonlítanak.

hársvirág>!
Marian Keyes: Szusi kezdőknek

Nagyszerű könyv,olyan mint a való élet. Néha depis, néha vidám, de mindig fontos benne, hogy ne legyél egyedül. Hogy valaki legyen veled,melletted!
Nem volt előre kiszámítható, hogy ki kivel jön össze (legalábbis a könyv feléig) és ez már több,mint amit a legtöbb ilyesfajta történet elmondhat magáról.
Na és jókat nevettem rajta, ami szintén nem utolsó!

Levenzia>!
Marian Keyes: Szusi kezdőknek

Tetszett ez a könyv. Szerettem, hogy mindenki azt kapta,amit megérdemelt. A kedvenceim Ashling és Jack voltak. Viszont a félig pasi félig borz kifejezés nagyon irritál. ( ez később egy félmondatból derült ki, hogy végül is mit takar ) Clodagh-ot még véletlenül sem tudom sajnálni.Ilyet egyszerűen nem teszünk! Összességében jó kis könyv, bár néhány viselkedési forma igencsak távol áll tőlem, és megérteni sem tudom. Mindenesetre ez így kerek , helyenként tanulságos kis történet.

LAndi P>!
Marian Keyes: Szusi kezdőknek

Kellemes, szórakoztató, modern könyv, elsősorban huszas és harmincas éveikben járó nőknek. Munka utáni / tanulás közbeni lazításhoz, nyaraláshoz ideális.
(A borítója viszont annyira nem tetszett, hogy olvasásakor becsomagoltam, véletlenül se kelljen látnom)

Niki_>!
Marian Keyes: Szusi kezdőknek

Egy kicsit hosszúra lett nyújtva a történet, majd a felénél jól összekuszálódtak a szálak és úgy folytatódtak, ahogy igazán nem is számítottam rájuk. Elképzelésem volt mi fog történni a főszereplőkkel, aztán tessék. Egyikőjük sorsa se úgy alakult, hogy gondoltam. :o)
Kellemes kikapcsolódás volt, igazán olvasmányos.

Császárpingvin>!
Marian Keyes: Szusi kezdőknek

Igazi, vérbeli Marian Keyes! Nem is a sztori, nem a – sokszor antipatikus – karakterek adják a mű igazi ízét, hanem az, ahogy az életük díszletei között a párhuzamosan élt életekben hogy megy végbe a jellemfejlődés, és mindez milyen fordulatokhoz vezet. Néhol kicsit lelassul, terjengőssé válik a regény, én azonban szinte úgy olvastam, mintha minden fejezet egy-egy kis novella volna a jól ismert szereplőkkel, mert tényleg kicsit olyan. Némelyik jelenet nagyon emlékezetes maradt, mert leheletfinoman van megkomponálva. Örülök, hogy elolvastam, továbbviszek néhány dolgot belőle!

Vascello P>!
Marian Keyes: Szusi kezdőknek

Ahogy sokan másoknak, nekem is nagyon tetszett ez a Keyes könyv. Valóban igazi csajos regény, nagyon élveztem. :) A borítón már nem lehet változtatni, én inkább annak örülök, hogy
be tudtam szerezni a könyvet jó pár évvel a kiadás után. :)

Galambdúc>!
Marian Keyes: Szusi kezdőknek

Érdekes volt látni, hogy 10 év alatt is mennyit változott a világ. Igazi nőknek szóló cucc, jó kis jellemrajzok, néhol a romantikus Júlia-irodalom sablonos kifejezéseivel, kliséivel. Bonyodalmas viszonyok, mindenki összefügg mindenkivel, az egyik kavar a másikkal, a másik a harmadikkal, de a végén minden szereplő ott köt ki és annál, ahol kell. A történetvezetés jó, fenn tudja tartani a figyelmet (előnye a Danielle Steel-féle stílussal szemben, hogy életszagú, és nem a szépek és gazdagok világát elemezgeti, hanem hétköznapi emberek apró-cseprő vagy annál kicsit nagyobb gondjait, dilemmáit.) Mert van itt kérem depresszió, hűtlenség és megcsalatás, kudarc és szakmai siker, meg egy kevéske nyál. De legalább a stílus nem az.
Ja, a címmel nem vagyok kibékülve, a fele után jelenik meg először a szusi. Tuti, akkoriban kezdett divat lenni a fogyasztása, amikor Keyes írta, mert nem sok köze van a szüzséhez. Mindenesetre olyan egzotikusan hangzik. A borító egy botrány!

bmgrapes I>!
Marian Keyes: Szusi kezdőknek

Érdekes könyv. Ahol kell vicces, ahol kell romantikus vagy éppen kőkemény, ahogy az újságírók világa azt megkívánja, élő karakterekkel, hiteles helyzetekkel.

Viktoria0312>!
Marian Keyes: Szusi kezdőknek

Ember közeli leírás, nem negédes, hanem pont jó, és épp akkor jön a happy end, amikor már muszáj! :)


Népszerű idézetek

Papírtigris>!

A szokásos vasárnap esti rosszkedv. – Többször beszélgetett már (…) mindenkivel, akinek volt állása, arról a szörnyűséges érzésről, amely vasárnap délután öt óra tájban villámcsapásként éri az embert. Amikor hirtelen mázsás súlyként nehezedik rád a gondolat, hogy hétfőn dolgoznod kell. Bár néhány óra a hétvégédből még hátravan, elmegy a kedved mindentől, amint megszólal benned a vészharang.

yendayi>!

-Kérdezhetek valamit?
Fojtott, komoly hangjából Lisa arra következtetett, hogy most egy olyan bugyuta kérdés következik, amilyet a szeretők szoktak feltenni egymásnak: Hiszel a szerelemben első látásra? Mit gondolsz? Hű tudnál lenni hozzám?
Mondd. – vetette oda kurtán.
Wayne felkönyökölt, a homlokára mutatott, és megkérdezte: – Szerinted ez egy pattanás?

288. oldal

dokijano>!

A Femme magazinnál hetek óta volt valami a levegőben; Mintha új korszak állt volna a küszöbön.

(első mondat)

Vojo>!

A szomszéd anyukák átlestek a kertfalon, és összefont karral, mindentudóan bólogatva mondogatták egymásnak:-Halálra hulahoppozza magát ez a gyerek!

17

yendayi>!

-Eszelős az a nő. Egy elmebeteg picsa! – sziszegte Mercedes, aztán újra rátört a megszégyenített dühroham. – Egy kibaszott, elmebeteg PICSA!
-Egy menstruáló, hisztérikus pokolfajzat! – tette hozzá lelkesen Kelvin, akinek tetszett Mercedes új oldala.
-Egy skizoid trampli! – kurjantotta Trix.
-Egy csontkollekció – mondta Unalmas Bernard, akinek fogalma sem volt, hogy néz ki Frieda, de aki ugyanúgy szeretett gonoszkodni, mint mindenki, akit anya szült. – Annyi hús sincs rajta, mint egy baseballütőn verekedés után.
Trix megvetően pillantott rá. – Ez dicséret, te agyalágyult. Gőzöd sincs az egészről.

172. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sinéad Moriarty: Született szülők
Cecelia Ahern: A Tökéletes
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!
Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
Cecelia Ahern: Az üveggolyók titka
Cecelia Ahern: Nyomomban az életem
Sally Rooney: Baráti beszélgetések
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve
Cecelia Ahern: Életed regénye
Cecelia Ahern: Talált tárgyak országa