Rachel ​vakációja (Walsh család 2.) 69 csillagozás

Marian Keyes: Rachel vakációja

EZ ​ITT RACHEL WALSH,
huszonhét éves, és egy pár negyvenkettes méretű lábfej boldogtalan tulajdonosa. Rendszeresen ágyba bújik Luke Costellóval, egy olyan férfival, aki szoros bőrnadrágot visel. És kedveli – egyesek szerint túlságosan is – a partidrogokat.
Aztán egyszerre minden rosszra fordul, és Rachel egy klinikán találja magát. Fel van háborodva. Hát nem látják, hogy ő nem olyan sovány, mint amilyenek a függők szoktak lenni? De nézzük a dolog jó oldalát: úgy hírlik, hogy az ilyen rehabilitációs helyek tele vannak jacuzzikkal, edzőtermekkel és elvonási tünetekkel küzdő rock sztárokkal. Különben is, igazán ráfér már egy kis üdülés.
Rachel nem számít arra, hogy testes középkorú férfiak fogadják barna pulóverben, és hogy annyi a csoportterápia, mint égen a csillag. És ami még rosszabb, elvárják, hogy ő is részt vegyen rajtuk. De kinek van kedve az önvizsgálathoz, amikor a látvány nem túl kellemes?
Megtört szívvel és Luke ejtette sebeit nyalogatva Chrisnél… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
622 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632548081 · Fordította: Páll Márta
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
564 oldal · ISBN: 9789632549262

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Rachel Walsh · Luke Costelló


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Marian Keyes: Rachel vakációja

A könyv borítója alapján egy könnyed olvasmányra számítottam. Ehhez képest elég komoly témával foglalkozott, mégpedig a függőséggel. Az elején nem nagyon bírtam Rachelt, mert túl sokat piált, drogozott, és képtelen volt beismerni, hogy súlyos problémái vannak. A rehabon játszódó részek tetszettek a leginkább. Josephine nővér valahogy mindig tudta, hogy milyen kérdéseket kell feltenni, tudta a csoportfoglalkozásokon, hogy mi játszódik le a páciensekben. Igaz, hosszú a könyv, de nekem nem volt unalmas. Rachel nagyon nagy utat tett, és a végére sokat fejlődött.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
622 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632548081 · Fordította: Páll Márta
Light_House>!
Marian Keyes: Rachel vakációja

Hát, 3 könyv olvasása után el kell mondanom, hogy egyik Walsh lány élete sem könnyű.
Rachel is megjárta a maga poklát. Nagyon érdekes volt a Cloisters-ben történt csoportterápiákat követni, és a leszokás különböző fázisaiba belelátni.
Megszerettem Rachelt és Luke-ot is :)
Tanulságos könyv, érdemes lenne a gimis lányoknak és fiúknak a kezébe adni.

Vivien_93>!
Marian Keyes: Rachel vakációja

Nagyon nehézkesen indult, eleinte többször gondoltam rá, hogy abbahagyom, annyira idegesített az egész. Aztán egyszercsak gyomorszájon vágott a történet… nem bírtam letenni a könyvet, azzal keltem és azzal feküdtem, nagyon sokat gondoltam rá. Biztos közrejátszik, hogy éltem már meg hasonlót, amit Luke, az egyik főszereplő megélt, ezért különösen közel került hozzám a történet.
Sokszor nevettem és sokszor sírtam közben.
Csodálatos történet!

brigi11 P>!
Marian Keyes: Rachel vakációja

Kötelező olvasmánnyá kellene tenni az anyák számára. Hihetetlen mennyi karaktert, emberformát, viselkedést és családformát tud bemutatni egy regénybe,úgy, hogy a központi kérdés a drog és alkohol. Kicsit meg is ijesztett, mert rádöbbentett, hogy a mai világban mennyire nehéz szülőnek, jó szülőnek lenni. Nagyon akartam a happy endet a végére!
Csak az a borító…………….

serengeti P>!
Marian Keyes: Rachel vakációja

Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 3
Stílus (írói): 5
Ötlet (eredetiség): 4
Tartalom (mondanivaló): 4
Hitelesség (könyv világának átélhetősége): 3
Érzelmek (ábrázolása): 3,5
Izgalom: 3

Mit is mondjak. Marian Keyes remek író, nagyon kedvelem a stílusát. Jó ötletből született a történet, ami egy drogfüggő fiatal nő életét és leszokási folyamatát dolgozza fel, olvasmányos, regényes formában. A tartalom egy kicsit túlzottan elveszik a részletekben, így a mondanivaló nem igazán bontakozik ki az olvasó előtt. Hitelesség szempontjából sem egészen meggyőző a könyv. A szereplők érzelmeinek ábrázolása meglehetősen elnagyolt, inkább az események részletes leírásán van a hangsúly. A történet közepesen izgalmas, nem túlságosan érdekfeszítő. A téma pedig nagyon jó – ebből ennél sokkal jobb könyvet is lehetett volna írni. Kissé csalódtam Keyesben.

Boros_Andrea>!
Marian Keyes: Rachel vakációja

Ez nem az aminek látszik. Még csak megpillantod a könyvet a polcon, rózsaszín, strandpapucs, egy gurulós bőrönd, kacskaringós vonalak és repkedő virágok. Ugye arra gondolsz, hogy ez egy vidám olvasmány lesz? A cím belekiabálja az arcodba, hogy VAKÁCIÓ, és te naívan előkotrod az emlékeidből a múlt nyarak önfeledt, felhőtlen szabadságát. Készülj fel! Ez a könyv minden lesz, csak nem önfeledt.

Ritka_a>!
Marian Keyes: Rachel vakációja

Végre elérkezett az idő, hogy annyi év után, végre levegyem a polcról és elolvassam.
Szegény, naiv Rachel… Az elején sokszor elképesztett a gondolkodásmenete, hogy nem esett le neki az, ami nyilvánvaló. Hiszen normális esetben szerintem senki sem hiszi azt, hogy függő létére majd egy hotelszintű központba megy. De az ember ilyen természetű. Hárít, tagad és minden problémát lekicsinyít.
A történet egy elég komoly témát jár körül, bár a fülszövegéből ez nem derült ki. Tetszett a történet, de kicsit túl hosszúra nyújtotta el az írónő, ettől függetlenül én élveztem. Ha valakit egy kicsit is érdekel a téma, egyszer szerintem érdemes elolvasnia.

pöttyös>!
Marian Keyes: Rachel vakációja

Nem értem. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem olvastam el eddig ezt a könyvet. Pedig annyiszor láttam itt, molyon, könyvesboltban, újságban, könyvtárban, neten, és mégsem éreztem azt, hogy hozzám tartozna a könyv. Aztán ahogy nemrég befejeztem a Van valaki odaát?-ot szintén Keyes-től, és visszavittem a könyvtárba, el is ragadtam a polcról ezt a részt is.
Érdekes, hogy először olvastam a sorozat negyedik részét, aztán most a másodikat, a következő szerintem a harmadik lesz. :D Az a jó, hogy nem kell sorrendben olvasni a részeket, mert így is érthető mindegyik.

A négyes részben Anna már özvegy volt, itt pedig még csak az előző barátjával, Shane-nel járnak, Aiden még nincs a színen, Rachel pedig spoiler élt. :D
Az is érdekes volt, hogy az anyukát is másként ítéltem meg. Mert Anna könyvében bohókás, szétszórt, kicsit prűd, önfejű, de jólelkű nőnek tűnt, míg Rachel részében igazán haragudtam rá, mert nem viselkedett valami szépen.

Ha a Rachel vakációjáról kellene beszélnem: nem értem, hogy miért ilyen a borítója. Nem azért, nagyon szép meg igényes, de még a fülszöveget is elolvasva egy csajos könyvet képzeltem el, ehelyett igazán komoly témákat boncolgat. Drog, pia, önzőség, függés, alkoholizmus.

Összességében 5*, nagyon-nagyon értékes könyv, és bár kevésbé humoros, mint az oly sokszor emlegetett negyedik rész, azért utoléri a remekségi szintjében. :)
alig várom Helen könyvét, nekem ő tűnik a legérdekesebb szereplőnek. :D

meseanyu P>!
Marian Keyes: Rachel vakációja

Továbbra is nagyra tartom Keyes-t, de nekem ez most egy kicsit unalmas volt. Nem voltak különösebb meglepetések, és számomra a humor is elég szűkmarkú volt. De a téma fontos, és Keyes jól meg is írta, csak engem most valahogy nem érintett meg annyira.

Bernie21>!
Marian Keyes: Rachel vakációja

Nagyon tetszett ez a műve is, hamisítatlan Marian Keyes. Amit viszont nagyon sajnálok, hogy az Ulpius annak idején ki tudja milyen megfontolásból össze-vissza adta ki a Walsh-lányok sorozatot, az első után a negyediket, de ott is a könyv felénél jöttem rá, hogy ismerős benne egy sztori, mintha olvastam volna már spoiler, így maga a könyv tartalma nem volt meglepetés, mivel elég sok visszautalás volt az előzményekre. Az elejével éppen ezért nehezen is haladtam, és nagyon utáltam Rachel karakterét, teljesen más volt, mint a 4. részben, ami az egyik kedvencem. Érdekes megfigyelni a karakterek jellemfejlődését is. Itt is nagyjából a könyv felénél indult be és ragadt magával teljesen spoiler. Furcsa, hogy mennyire más itt Anna és Helen és az Anyukájuk is.
Egyetlen negatívum: a fordítás. Néhány mondatnál olyan érzésem volt, hogy a fordító vagy angolul nem tud, vagy magyarul. mert nem mondunk ilyet, hogy „Nem jött” arra, amikor nem számítunk valamire.


Népszerű idézetek

Light_House>!

Néha, ha úgy kell lennie, a régi életedből visszajönnek az emberek.

7 hozzászólás
Szelén P>!

– Apa – mondtam -,nem győzöm eleget hangoztatni, hogy nem vagyok kábítószerfüggő, és nincs semmi ok az aggodalomra.
Majdnem hozzátettem, hogy még várom, hogy a kokainnal teli óvszer kiürüljön a beleimből, de mivel nem sok humorérzékről tett tanúbizonyosságot, úgy döntöttem, ezt inkább kihagyom.

29. oldal

cassiesdream>!

– Engem nem hagyott el a férjem – hoztam fel a védelmemre.
– De csak azért, mert nincs is férjed – mondta Paul.

Szelén P>!

(…) Meséltem szegény, apámról hat nő között az egyetlen férfiról. Hogy szállodába akart költözni, amikor anyám menopauzája és Claire kamaszkora egyidejűleg vette kezdetét.
Hogy vett egy macskát azért, hogy a maga javára billentse egy kicsit a nemek arányát, de kiderült, hogy nem kandúr. És ott ült a lépcső alján sírva, és azt mondogatta: „Még az a rohadt macska is lány.”

53. oldal

Szelén P>!

Hogy jutottam ide? Hiszen én New Yorkban élek, fiatal vagyok, független, elragadó és sikeres. Nem pedig huszonhét éves, munkanélküli, akit kábítószerfüggőnek néznek, és egy isten hátam mögötti terápiás intézetben üres váliumos üveget rejteget a bugyijában.

69. oldal

Szelén P>!

Soha nem volt szükségem manikűrre a körmeim ápolása érdekében. Ennek a célnak tökéletesen megfelelt az is, hogy egész életemben rágtam a körmöm.

115. oldal

Szelén P>!

(…) Meg is érdemeltem,amiért undok voltam.Tanultam belőle.
Ó,igen,gondoltam keserűen,mi az,hogy tanultam belőle.Legközelebb még sokkal undokabb leszek.

118. oldal

Light_House>!

Bármikor jöhet az a földrengés, Istenem, imádkoztam magamban. Még nincs túl késő. De Isten, amilyen szeszélyes teremtés, éppen mással foglalkozott. Egy távoli földrengést rendezett meg, Kínában, ahol senkinek semmi haszna nem volt belőle. Amikor egy kis felfordulással Wicklow megyében hatalmas szívességet tett volna nekem. Később tudtam meg, hogy annak a távoli helynek Wik Xla tartomány volt a neve, és ettől egy kicsit jobban éreztem magam. Isten nem hagyott el, csak egy kicsit nagyot hall.

cassiesdream>!

A Jobboldali Katolikus Anyák az Élvezet Ellen vagy valami hasonló szervezet tagja lehetett.

cassiesdream>!

Négy lánytestvérem volt, két nővérem és két húgom, és mindünk közül egyedül Margaret volt jó magaviseletű. Anyánk szomorúan szokott végignézni rajtunk, aztán kijelentette:
– Nos, ötből legalább egy nem rossz.


A sorozat következő kötete

Walsh család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
Leiner Laura: Maradj velem
Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám
Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak