Grown ​Ups 3 csillagozás

Marian Keyes: Grown Ups Marian Keyes: Grown Ups

They're a glamorous family, the Caseys.

Johnny Casey, his two brothers Ed and Liam, their beautiful, talented wives and all their kids spend a lot of time together – birthday parties, anniversary celebrations, weekends away. And they're a happy family. Johnny's wife, Jessie – who has the most money – insists on it.

Under the surface, though, conditions are murkier. While some people clash, other people like each other far too much . . .

Everything stays under control until Ed's wife Cara, gets concussion and can't keep her thoughts to herself. One careless remark at Johnny's birthday party, with the entire family present, starts Cara spilling out all their secrets.

In the subsequent unravelling, every one of the adults finds themselves wondering if it's time – finally – to grow up?

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Penguin, London, 2021
636 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405918787
>!
Penguin, London, 2020
638 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780718179755

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

szakriszt P>!
Marian Keyes: Grown Ups

Marian Keyes az egyik kedvenc szerzőm. Nagyon vártam ennek a könyvének a megjelenését is, de szerettem volna puhakötéses verzióban, úgyhogy nem rendeltem meg azonnal. De jött ez a vírushelyzet és a szülinapom, úgyhogy már nem vártam végül tovább. Puhakötésben lett meg végül, de még mindig nagyon nagy a mérete, a sortáv, nem annyira könnyen kezelhető emiatt. Gondolom később ki fogják hozni kisebb formátumban és az olcsóbb is lesz.
Egy interjúban azt hallottam, hogy ez az első olyan könyve, amelyiknek előbb volt meg a cselekménye, mint a szereplők. Szerintem ez meg is látszik rajta, túl sok volt a szereplő, ezáltal a nézőpont, így a szétdaraboltság érzését hozza.
Jennie és Cara karaktere szerintem nagyon jól meg van írva. spoiler spoiler
Egyébként vicces, jól megírt, olvastatja magát, szóval nem bánom, hogy megvettem, de nem taszítja le a számomra legjobb 3-at az általa írtak közül a dobogóról.

Zsolt_Beke IP>!
Marian Keyes: Grown Ups

Azt hiszem, Marian Keyes véglegesen kinőtte a chick lit kategóriát, és bár nem éri el a franzeni magasságokat a „szétesik a család a nagyobb ünnepek mentén” műfajában, ügyesen játszik a karakterek közti dinamikákkal, az egymás iránti elvárásokkal és azzal, hogy ki hol húzza meg a határt, honnét tekint úgy az életére, hogy elbukott. Ugyanis bármilyen helyes is a rajz a címlapon, ez tényleg a pofára esések regénye. Mindezek ellenére Keyes karakterei élettel teliek, élni akarnak, így a 660 oldal egy pillanatig sem tűnik erőltetettnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sinéad Moriarty: In My Sister's Shoes
Myles Na gCopaleen: An Béal Bocht
Roddy Doyle: The Barrytown Trilogy
Vincent Banville: Hennessy
Vincent Banville: Hennessy in Africa
Cecelia Ahern: The Time of My Life
Cecelia Ahern: A Place Called Here / Thanks for the Memories
Cecelia Ahern: Thanks for the Memories
Michelle Gallen: Big Girl, Small Town
Ian Sansom: The Case of the Missing Books