Egy ​sármos férfi 46 csillagozás

Marian Keyes: Egy sármos férfi

Lola ​épp most tudta meg, hogy barátja – a karizmatikus politikus, Paddy de Courcy – megnősül.
És mást vesz el. Lola összetört szívvel elhagyja a várost, hogy a tenger melletti kis házikóban nyugalomra találjon. Ám Lola visszavonulása korántsem annyira idilli, mint ahogy azt remélte…

Az újságíró Grace egy cikket szeretne írni az eljegyzés hátteréről, titkairól és úgy érzi, Lola a kulcs a rejtélyhez. Grace régen ismerte Paddy-t. De miért nem tudja elfelejteni a férfit?

Grace nővére Marnie talán tudja a választ, de ő is rejteget bizonyos dolgokat a múltból. Szerető férje és gyönyörű lányai csodálatosak, de mégsem tudják feledtetni első igazi szerelmét, egy bizonyos Paddy de Courcy-t. Milyen áron tud majd Marnie továbblépni?

Alicia Thornton Paddy leendő felesége. Alicia elhatározza, hogy tökéletes feleség lesz és mindent megtesz jegyeséért. De vajon ismeri-e a valódi Paddy-t?

Négy nagyon különböző nő. Egy rettentően sármos férfi. És egy sötét… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
732 oldal · ISBN: 9789632545851 · Fordította: Simonyi Ágnes, Sólyom Zsuzsa
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
630 oldal · ISBN: 9789632546766

Enciklopédia 1


Kedvencelte 6

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

cirmilla>!
Marian Keyes: Egy sármos férfi

Gratulálok! Perverz, korrupt politikus, aki nőket bántalmaz, alkoholizmus, tranyók és keresztöltözők, megcsalás. Ilyen komoly témához nyúlni ennyi humorral! Nagyon tetszett, egyáltalán nem nyomasztott a könyv, kikapcsolt, könnyű olvasmányos volt.

1 hozzászólás
Clio404>!
Marian Keyes: Egy sármos férfi

Napoknak kellett eltelnie mire helyre álltak a gondolataim a könyvel kapcsolatban. Nagyon szeretem Marian Keyes stílusát és azt, ahogy egy ennyire nehéz témához hozzányúl. Nem akarok spoilerezni, így a témát most nem boncolgatnám tovább. Egyértelműen az írónő miatt vettem kézbe a könyvet, a többi könyve is nagyon tetszett. Ám ahogy olvastam, éreztem, hogy valami mélyebb van a háttérben, nem csak az, hogy az egyik főszereplőt Lolát csúnyán ejtette az exe. Van benne romantikus szál, de nem tipikus romantikus regény. Nagyon jó volt, én szinte faltam, Marian Keyestől ez lesz az egyik kedvencem az biztos.

szakcsgab>!
Marian Keyes: Egy sármos férfi

Nem a megszokott Keyes könyv. Sokkal több annál, egy nagyon elgondolkodtató történet. Persze itt is van egy pici romantika, de a könyv mondanivalója az teljesen más.

1 hozzászólás
GabiNYC>!
Marian Keyes: Egy sármos férfi

Nagyon szeretem Marian Keyes könyveit. Szerintem a többi műve sem könnyed, gyorsan feledhető olvasmány, de ez most különösen komoly témát, a családon, párkapcsolaton belüli erőszak kérdését dolgozza fel. Én a keresztöltözős, traveszti vonalat kihagytam volna, de így is nagyon tetszett.

Boglárka_Hőbér>!
Marian Keyes: Egy sármos férfi

Tanulságos könyv, ám valahogy mégis hiányzik belőle valami.Valami ami megkülönbözteti az „egyszerolvasós” könyvektől

Porsolya>!
Marian Keyes: Egy sármos férfi

Nehéz eset… Ha valaki könnyed, romantikus nyári olvasmányra vágyik, egy elragadó szerelmi történetre, ne ezt a könyvet válassza. Én szeretem Marian Keyest és tudtam, hogy mire vállalkozom, mert a nővérem már korábban olvasta a könyvet. Az írónő még olyan témákról is könnyed, olvasmányos stílusban tud írni, mint a családon belüli erőszak, vagy az alkoholizmus, de attól még nagyon komoly olvasmány volt. És bár a könyv több, mint 700 oldal, én nem egész egy hét alatt kiolvastam.

Enikő_>!
Marian Keyes: Egy sármos férfi

Ez a könyv 3 lüke csajról szól, akik őrülten szerelmesek egy seggfej pasiba. Borzasztóan idegesítő, hogy ennyire elvakultak. Az írás maga jó, mivel Maran Keyes nagyon jó író, de sajnos eltúlzottan butává tette a karaktereket, ami eléggé hihetetlen. A vége aranyos. De a közepe táján majdnem feladtam.

brigi11>!
Marian Keyes: Egy sármos férfi

Nagyon, nagyon jóóóóó. Kötelező olvasmány. A cím és a borító borzalmas ehhez a témához. Persze minden jó, ha jó a vége.


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

Mi is az élet valójában, ha nem a boldogság múló percei, amelyek a kétségbeesés láncára vannak felfűzve.

cassiesdream>!

Nők. Idejönnek. Megtört szívvel. Nem tudom, miért. Talán azt hiszik, a hullámok majd meggyógyítják őket. Napjában hússzor lesétálnak a partra. Gyakran felfedezőútra indulnak a homokdűnéken. Nem tűnik fel nekik, hogy azok a golfklubhoz tartoznak. Hirtelen a tizenegyedik lyuk kellős közepén találják magukat, és labdák süvítenek el a fülük mellett. Golfkocsival kísérik ki őket. Általában nagyon feldúltak.

cassiesdream>!

Ahhoz, hogy a gonosz győzedelmeskedjék, csak annyi szükséges, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit.

Papírtigris>!

Egy férfi az észvesztően csinos külső ellenére meglátta a belső félhomályt, és nem ment a falnak – de Marnie-nak folyamatosan résen kellett lennie.
– Miért szeretsz? – faggatta Nicket újra meg újra.
– Te vagy az élet sava-borsa.
– Én?
– Igen: a legjószívűbb ember, akit ismerek. Te képes vagy olyan emberek miatt sírni, akikkel még sohasem találkoztál.
– Ez nem jószívűség, ez… neurózis.

219. oldal

cassiesdream>!

– De miért házasodtatok össze? – kérdeztem. Nem tudtak volna simán szerelmesnek lenni egymásba, mint más normális emberek?

cassiesdream>!

Fel-le sétáltam. Nagyon lehangolt voltam. Tördeltem volna a kezem, ha tudom, hogy kell.

brigi11>!

Egy mondás szerint a tragédia nem az, amikor jó és rossz között, hanem amikor két jó között kell választanunk.

593. oldal

Papírtigris>!

Mi van a hűtőben? Cékla? Egy őrült pillanatig eltűnődött, megúszná-e, ha mindkét gyereknek adna egy-egy céklát. Arra volt némi esély, hogy Verityt becsapná a szép színe, és véletlenül megenné, de Daisy túl jó érzékkel ítéli meg, mi elfogadható a társaik között az uzsonnásdoboz tartalmaként, és mi nem az.

198. oldal

Papírtigris>!

Hagyta elsodródni a gondolatait, keresett valami megnyugtatót, amibe kapaszkodhat. Szavak szólaltak meg a fejében: A világban valahol éppen most kínoznak valakit. Állítsd meg. Állítsd meg. Állítsd meg. Állítsd meg. Állítsd meg. Állítsd meg. Állítsd meg.
Akárkik, akármik, adj nekik enyhet.

195. oldal

szakcsgab>!

– Lenyúltam a lelkem mélységébe, kutakodtam a ritkán használt érzelmek fiókjában, ahol megtaláltam, és leporoltam az önbecsülésem.

432. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathryn Hughes: A levél
Elisa J. Smith: Őrizd meg
Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
Cecelia Ahern: Talált tárgyak országa
Maeve Binchy: Esti iskola
Maeve Binchy: Változások éve
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek
Maeve Binchy: Ház a Tara Roadon
Laurelin Paige: Hudson