Anne ​of Green Gables 10 csillagozás

Mariah Marsden: Anne of Green Gables

The ​spirit of Anne is alive and well in Mariah Marsden's crisp adaptation, and it's a thrill to watch as the beloved orphan rushes headlong through Brenna Thummler's heavenly landscapes. Together Marsden and Thummler conjure all the magic and beauty of Green Gables. Like Anne herself, you won't want to leave. – Brian Selznick, author/illustrator of „The Invention of Hugo Cabret” and „The Marvels” The magic of L.M. Montgomery's treasured classic is reimagined in a whimsically-illustrated graphic novel adaptation perfect for newcomers and kindred spirits alike. When Matthew and Marilla Cuthbert decide to adopt an orphan who can help manage their family farm, they have no idea what delightful trouble awaits them. With flame-red hair and an unstoppable imagination, 11-year-old Anne Shirley takes Green Gables by storm. Anne's misadventures bring a little romance to the lives of everyone she meets: her bosom friend, Diana Barry; the town gossip, Mrs. Lynde; and that infuriating tease,… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Andrews McMeel, Kansas City, United States, 2017
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781449479602 · Illusztrálta: Brenna Thummler
>!
Andrews McMeel, Kansas City, 2017
224 oldal · ISBN: 9781449488352 · Illusztrálta: Brenna Thummler

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Mariah Marsden: Anne of Green Gables

Úristen! Hát ez csodás volt! A rajzok annyira kifejezőek, hogy néha szövegre sem volt szükség, a képek magukért beszéltek. Eleinte kiakadtam, h miért nem L. M. Montgomery van feltüntetve egyik szerzőnek, de hát a végére kicsit megértettem, de még mindig úgy gondolom, helyesebb lenne feltüntetni a nevét.
Brenna Thummler nevét nem szabad elfelejtenem! Az, akinek az élete első képregénye ennyire zseniális, nyert ügye van! Imádom!

Dreamer_ P>!
Mariah Marsden: Anne of Green Gables

Kedves, bájos visszaadja az eredteti történet hangulatát, tetszett a színvilága, a természet ábrázolása. Viszont a szereplők arca nagyon furcsán van megrajzolva…

theodora >!
Mariah Marsden: Anne of Green Gables

Anne Shirley története minden formában lélekmelengető. Ezt a képregényt az Ebsco Ekönyv adatbázisában* találtam tegnap és egy este alatt el is olvastam.
A képregény az első könyv cselekményét követi – a fontosabb részeket kiemelve. Nagyon tetszett a rajzolása, ami sok helyen nem volt részletes, de jól játszik a színekkel (pl. a kontúrok színei változnak az évszakok során is).
Jó kezdet lehet, ha valaki szeretne megismerkedni rövidített formában Anne történetével – de akkor is, ha szeretne visszatérni ebbe a világba!
*http://www.bdmk.hu/Dedikalt_halozatos

Morcant>!
Mariah Marsden: Anne of Green Gables

Nagyon imádnivaló! A táj ábrázolása valami hihetetlen szépen lett kivitelezve, az emberi arcokkal volt egy kis problémám (a szemek furának tűntek nekem, kicsit eszembe juttatták a Coraline-t), de ezen kívül nagyon tetszett a stílus. Az adaptáció is kerekre sikeredett, persze nem lehetett mindent belepasszítani, de a lényeg megvolt. Aki szereti az eredeti sztorit, az nem fog csalódni benne.

Bogas>!
Mariah Marsden: Anne of Green Gables

Leszámítva, hogy Anne szemei néha kifejezetten ijesztőek, a rajzok gyönyörűek és végtelenül kifejezőek. Minden lányregénynek ilyen képregényes adaptációt!
Köszönöm, @cirbu, a lehetőséget!

1 hozzászólás
cirbu>!
Mariah Marsden: Anne of Green Gables

Imádni való volt. :) Nem szoktam képregényt olvasni, ezt egyik moly társamtól kaptam és hálás vagyok érte, mert ráébresztett, hogy mennyire izgalmas, színes, sokoldalú elbeszélési mód tud lenni egy képregény.
Persze ismertem a történetet, unalomig (na, azt azért nem, az kizárt részemről!) néztem már Anne Shirley történeteit (az 1985-ös és a friss netflixes verziót) és többször olvastam a könyveket is, de számomra örök kedvenc marad, bármilyen formában.
A történet követi a könyvet, bár reméltem, hogy Matthew spoiler, de nem lehetett, hiszen akkor kimaradt volna Anne és Gilbert spoiler. Nagyon különlegesek a rajzok, bár ami kicsit furcsa volt, az a szemek ábrázolása. Sima kis körök kiszínezve, mégis kifejező volt az arc anélkül is. Anne orra, amire rettenetesen büszke, is mókásan van megrajzolva.
Mindig is csodáltam Kanada ezen vidékét (Prince Edward-sziget), csodálatos a természet, a kis városka, és persze Zöld Orom. És ez a könyvben is gyönyörűen lett ábrázolva. Csodás a sok virág, amikért Anne a végtelenségig rajong.
És, mint mindig, a répás-palatáblás részen most is jót nevettem. :)
Jó volt ebben a formában visszaidézni kamaszkori és amúgy örök kedvencem.
Köszönöm, Zsuzsa!

_janka_>!
Mariah Marsden: Anne of Green Gables

Újabb képregényt olvastam!
Mindenkinek nagyon ajánlom aki szereti az eredeti történetet, hihetetlenül jó, hogy csináltak egy ilyen adaptációt.

Ms__Smith>!
Mariah Marsden: Anne of Green Gables

Nagyon aranyosak benne a rajzok! Nagyon tetszett, csak ajánlani tudom!


Hasonló könyvek címkék alapján

Terri Libenson: Invisible Emmie
Kristen Gudsnuk: Making Friends
Lucy Knisley: Apple Crush
Kayla Miller: Act
Liz Marsham: Disney Princess 2. – Ariel and the Sea Wolf
Molly Brooks: Sanity & Tallulah 2. – Field Trip
Max Brallier: The Last Kids on Earth and the Doomsday Race
Charles M. Schulz: Snoopy's Christmas Surprise
Tove Jansson: Moomin on the Riviera
Bill Watterson: The Essential Calvin and Hobbes