Poison ​Study – Méregtan (Study 1.) 725 csillagozás

Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan

Merénylet, ​mágia, megpróbáltatások…

A koporsószerű sötétbe zárva nincs körülöttem az égvilágon semmi, ami elterelhetné figyelmemet az emlékeimről. Megöltem Reyadot. Megérdemelte a halált – ám a törvény szerint a tettemért én is halált érdemlek. Ixiában a gyilkosságért kivégzés jár. S most már csak a hóhér kötelére várok.

Ám ugyanaz a törvény, amely ítélettel sújt, akár meg is mentheti az életemet. Ixia ételkóstolója, akit arra választottak ki, hogy a Parancsnok egészségét a mérgezett ételektől megóvja, immár holtan hever. A törvény pedig kimondja, hogy a soron következő halálbüntetésre ítélt fogolynak – vagyis nekem – fel kell ajánlani a tisztséget.

„Ezt a regényt képtelenség letenni.” – Charlaine Harris, bestseller szerző

„Snyder szenzációs fantasy regénye… finom, mégis mindent elsöprő románccal egyesíti George R. R. Martin intelligens politikai látásmódját.” – Publishers Weekly

„Maria V: Snyder meggyőzi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737750 · Fordította: Robin Edina

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Valek · Yelena · Janco · Ardenus (Ari) · Rand · Írisz · Ambrosius parancsnok · Brazell · Dilana

Helyszínek népszerűség szerint

Szítia


Kedvencelte 206

Most olvassa 11

Várólistára tette 423

Kívánságlistára tette 427

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Deziréé>!
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan

Miért nincs még a folytatása lefordítva kérem szépen??? Teljesen fel vagyok háborodva. Egy ilyen történetet nem lehet csak így félbe hagyni!
Akik már olvasták tudják miért akadtam ki. Akik pedig nem ismerik a történetet, őket felvilágosítom arról, hogy ez a könyv nagyon izgalmas, főleg az utolsó pár fejezet olyan, hogy képtelenség letenni, amíg végig nem olvasod.
Ez is egy olyan történet, amit nem bántam meg, hogy elolvastam.

25 hozzászólás
DarknessAngel>!
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan

Az, hogy 1:40-ig fennmaradtam, hogy befejezzem a könyvet szerintem mindent elmond.
Mondjuk az eleje egy kicsit lassan indult be, és voltak nem annyira érdekfeszítő részek, engem mégis lenyűgözött. A történet izgalmas, kalandos és rejtélyes. A szereplők isteniek és nagyon viccesek :)
Van egy szuperszexi orgyilkosunk, egy börtönből szabadult elítéltünk, pár vicces bajtárs, és… meglepetés! egy becsületes uralkodónk. Ez így lehet már kicsit ismerősnek tűnik, de a részletek teszik igazán egyedivé. A méregkóstolós dolog például nagyon jó volt. Tetszett, amikor Yelena olyan aprólékosan elemezte az ízeket. Itt-ott meg is éheztem :D
Maga Yelena szerintem egy nagyon jól kidolgozott karakter. Lassanként láthatjuk, hogyan fejlődik, hogy lesz egyre talpraesettebb, elszántabb. Még ha néha el is bizonytalanodik magát illetően, de tovább próbálkozik, hogy végre szabad legyen. A végére már igazi profi harcos válik belőle.
A szerelmi szál pedig annyira szép lett. Nincs eltúlozva, nem az viszi a fő cselekményszálat, hanem az is szépen lassan bontakozik ki a két karakter között. Vannak rejtett utalások, reakciók, de ezek úgy eltörpülnek a fontosabb dolgok mellett.
Összességében nagyon-nagyon tetszett. Ide a kövi részt! Most!

UI: Valek ♥

18 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan

Nem.tudom, hogyan siklott el a figyelmem a könyv felett, pedig a gr.-en az első 50 high fantasy között van. Hősnőnk érdekes figura,olyan képességekkel rendelkezik, amelyeket betiltottak a királyság megdöntésekor. Ahogy a kémmester felkarolja, Yelena valósággal kivirágzik, menekülés helyett megtanul küzdeni, sőt az életét kockáztatva összeesküvést leplez le.
Valek, a kémmester, aki szinte nindzsa is, ezzel a névvel nekem egy kopasz idősebb fickó ugrik be.
Ketten együtt érdekes párost alkotnak, és bár nem függővéges, megértem, hogy sokaknak mi bajuk a befejezéssel.
A sorozat maga 6 részes + kiegészítő kötetek. És ugyanebből a világból van még hozzá egy trilógia. Kár, hogy nem folytatják. Angolul érdemes tovább olvasni.

14 hozzászólás
vikcs>!
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/02/maria-v-snyde…

"Maria V. Snyder egy olyan világot alkotott meg Ixia Territóriumán belül, hogy olvasás közben végig úgy éreztem, mintha én is abban a korban, abban a világban élnék. Csodálatosan bánt a szavakkal, szépen vezette a cselekményt úgy, hogy közben fenntartja az érdeklődést, és csak falod-falod a lapokat, és egy-egy fejezet végén mindig történik valami váratlan, ami miatt a könyv szinte „rákényszerít” arra a csodás és egyben fájdalmas mondatra, amit minden könyvmoly ismer: „Csak még egy utolsó fejezetet.”

Őszintén mondhatom, az egész könyvbe, első szótól az utolsóig bele szerettem. Ritkán van olyan, hogy egy könyv ennyire közel kerül a lelkemhez, de nagy örömmel fogadom be mindig az ilyen kincseket, mint amilyen ez a történet is.
Valamilyen szinten egyik szemem sír, a másik nevet, amiért még csak most került a kezembe a könyv, hiszen már két éve megjelent, viszont azóta nem igyekeztek kiadni a folytatást, ami talán idén már jöhet."

5 hozzászólás
Gorkie>!
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan

Imádtam ezt a könyvet! ^^
Az első mondattól kezdve élveztem.
Sokkal több volt benne, mint elsőre gondoltam: spoiler Egy percig se unatkoztam.
Yelenát azonnal megszerettem, tetszett a gondolkodásmódja, cselekedetei. Egy bátor, komoly hősnő.
Valek pedig egy tökéletes könyves álompasi! :)) Okos, rafinált, kemény harcos, akiről persze kiderül, hogy spoiler
Kifejezetten tetszett, hogy spoiler
Arit és Jancot is imádtam. :)
Érdekes és izgalmas volt, váratlan fordulatokkal. A Parancsnok titkánál leesett az állam. :D
Alig akartam letenni.
Nekem a borító is nagyon tetszik!
Nagyon-nagyon várom a következő részt! *.*

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737750 · Fordította: Robin Edina
33 hozzászólás
Niitaa P>!
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan

(…)
Alapvetően én szeretem az efajta történeteket.Szeretem a világot, amit felvázolnak, ahol nincsenek se számítógépek, se semmilyen kütyük, csak a két kezük, amivel dolgoznak, az eszük, amire hallgatnak és ha éppen csurran egy kis varázserő bele, az sem vetem meg, hiszen ettől válik érdekessé. Az üvegtrón sorozat és a hatalom trilógia után méltán várhattam volna el ettől a könyvtől is, hogy kedvenc lesz, de valahogy mégsem jött össze neki. Nem tudom igazán megindokolni, hogy miért. Tényleg szerettem a történetet, de attól még sokszor szenvedtem vele.
Egy elképzelt világ legtöbbször attól válik hitelessé, ha valamilyen szinten a történelmébe is bepillantást nyerünk. Itt ez is megvolt, talán túlzottan is. Annyira nagyon, de tényleg nagyon untam azokat a részeket, ahol azt fejtegeti, hogy ezelőtt száz évvel kinek döglött meg a tehene. A magyar történelem sem kötött le sosem kellőképp, megtanultam a kötelező alapokat és annyi. Egy kitalált világ történelme pedig teljesen hidegen hagy, ha a történethez alapvetően nem ad hozzá. Ha lett volna valamilyen szintű utalás, hogy ezek fontos információk, akkor nem lett volna semmi problémám vele.
Emellett a könyv nagy részét elvitte a felkészülés folyamata. Persze, voltak benne akciódús jelenetek, de az is mind ez időszak alatt. Kevésnek éreztem a tényleges történést. Sajnálom, mert tényleg nem egy rossz könyvről beszélünk, de számomra nem üti meg a letehetetlen szintet.
(…)
Várom a következő részt, mert tényleg érdekesnek ígérkezik, főleg így, hogy mostmár az alapot megkaptuk, végre jöhetnek az események is. Ugyanakkor nekem nem rabolta el teljesen a szívemet a történet, nem fogok róla ódákat zengeni mint mások. Lehet kinőttem a fantasyból, de azért remélem, hogy nem így van, mert még elég sok érdekel ;)

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/05/maria-v-snyder-me…

zsiina>!
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan

Atya-úr-isten! Hát ez a könyv valami elképesztő.
Már ez elejétől magába szippant, aztán azon veszed észre magad, hogy falod minden sorát, és hopp! már vége is az egésznek. Végig izgalmas volt a cselekmény, a világ felépítése csodálatos, a szereplők nagyon erősek voltak. Yelena, Valek, Janco és Ari voltak a kedvenceim. Ahogy Yelena és Valek a mérgek tanulásával/tanításával foglalkoztak, azon vettem észre magam, hogy nagyon érdekelt ez a téma, és szerettem volna többet tudni. A vége volt igazából csak a kezdete a történetnek, engem mégis lenyűgözött, magával ragadott, és végig izgultam. Imádtam mindent sorát, nagyon várom már a folytatást. :)

MissFortune>!
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan

Nagyon kíváncsi lennék a folytatására, remélem lassan kiadják.
Érdekes, izgalmas történet. Yelenát megkedveltem, tetszett, ahogy próbál igazodni az új életéhez. Borzasztóan sajnáltam, azért, amin régebben ment keresztül.
Azt kell mondjam, ez az ételkóstolós dolog nekem tulajdonképpen tetszett. Vártam, hogy felfedez-e valamiféle mérget, meg persze érdekes volt az is amikor betanulta a 'szakmát'.
Valek aranyos volt, azonban szerintem kicsit több kellett volna belőle.:D
A Parancsnokkal nem igazán voltam kibékülve. Túúúúl mogorva. bármégismilyenlenneegyilyenvezető Fölényeskedő, mégis meglepődtem amikor jószívűen próbált intézkedni. Vele kapcsolatban azonban tetszettek a különféle csavarok.
Imádtam, ahogy az összeesküvésre szép lassan fény derül.

Snow_White P>!
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan

Az elmúlt időszak könyves csalódásai után úgy éreztem kell már nekem egy olyan regény, aminek a világában teljesen el tudok merülni. Szerencsére a Méregtan pontosan ilyen volt. Nagyon-nagyon tetszett az alaptörténet, nem a tucat kategóriát, hanem ismét valami egyedit kaptunk. A karakterek is teljesen rendben voltak, mindegyikük hozta a várt viselkedési formát. Bár azért azt megjegyezném, hogy Valeknak nem szívesen lennék az ellensége. Van ugyanis ez a különös vonzódása a mérgekhez :D spoiler Amit esetleg negatívumként tudnék megemlíteni az egyrészt a borító, ami iszonyúan ronda, másrészt pedig, hogy a folytatás kiadása magyarul elég kétséges, pedig nagyon szívesen olvasnám tovább :(

4 hozzászólás
anikho>!
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan

!!NEWS!! ……………………………………

Annyira jó volt másodszorra is olvasni! El se hiszitek. Ez valami hihetetlenül izgalmas történet. Ha nem maradtunk volna a YA kategóriában, kicsit keményebb lenne ilyen-olyan téren, még jobb lehetne. De így is nagyon élveztem!
Akarom már a folytatást! és örülnék Valek-nak iis! :)

És egy héten belül másodszorra ismétlődik meg, hogy azt kérdezem: miért nem olvastam még el ezt a könyvet? Pedig, mintha személyesen nekem írták volna.

Egy feudális világ, mágia, ármányok, hazugságok, titkok és szerelem. Egy belevaló főhősnő, aki állandóan az életért kénytelen küzdeni, miközben nem is sejti, hogy akit „fogvatartójának” és főnökének gondol, ő vigyáz rá a legjobban. Ő Valek. Akibe teljesen beleszerettem. ♥♥♥ atyaúristen.

A szerelmi szál egyáltalán nincs eltúlozva, pont annyi van benne, hogy alig várod a két főhős, közös, kettesben lévő jeleneteit. *.* Mindemellett szereplőinknek meg kell akadályozni egy puccsot. Yelena kastély előtti életének tönkretevője igyekszik átvenni a birodalom irányítását, de közben arról sem tett le, hogy megölje a lányt. Yelena és Valek szépen lassan elkezdenek megbízni a másikban, és ahogy egyre fontosabbak lesznek egymás számára, úgy kerülnek együtt, egyre közelebb a puccs meghiúsításához.

Imádtam. Hihetetlenül várom a folytatást. Bízom a @Könyvmolyképző-ben ez ügyben. :)
Aki szereti az Üvegtrón sorozatot, a Fennmaradottak krónikáit és a Gyilkos kegyelmet, garantáltan beleszeret ebbe a történetbe is.


Népszerű idézetek

Mentavirág>!

– Nehéz dolog a bizalom. Tudni, kiben bízhat az ember, még nehezebb – jegyezte meg Valek.

331. oldal, 25. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Valek
Mentavirág>!

– Az a baj a szóbeszédekkel […], hogy nehéz megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól.

229. oldal, 18. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Yelena
perpetua P>!

– Yelena, teljesen megőrjítettél. Nem kis gondot okoztál nekem, és amióta ismerlek, már kétszer is fontolóra vettem, hogy véget vetek az életednek.
Valek meleg lehelete a fülemet simogatta; kellemes borzongás futott végig a gerincemen.
– Beférkőztél a bőröm alá, átitattad a véremet, és birtokba vetted a szívemet.

Kapcsolódó szócikkek: Valek · Yelena
1 hozzászólás
zsiina>!

– Mindenkinek döntéseket kell hoznia az életében. Némelyik döntés rossz, a többi jó.

292. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Valek
Cicu>!

– Tényleg zajt hallottam – erősködtem.
– Tudom. Lelöktem egy könyvet, hogy lássam, mihez kezdesz. Ám fegyverre nem számítottam. Ez a kés hiányzik a konyhából?
– Rand jelentette az eltűnését? – Elárulva éreztem magam. Miért nem kérte egyszerűen vissza?
– Nem. Csak hát érdemesnek tartom figyelemmel kísérni a konyhakés állományát, különösen, ami a nagyobb pengéket illeti. Így amikor az egyiknek hirtelen lába kél, nem lepődöm meg, amikor valaki hátba támad vele.

210. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Valek · Yelena
Mentavirág>!

– Halálos adagot kaptam? – Lélegzet-visszafojtva vártam a választ.
– Természetesen. Ha kevesebbet kapsz, meg sem érzed az ízét.

17. oldal, 2. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Valek · Yelena
Cicu>!

– Szerintem még sokáig fogsz ott lakni – jegyezte meg Dilana.
– Miért gondolod?
– Azt hiszem, Valek bolondul érted. Még sohasem tapasztaltam, hogy ekkora érdeklődést tanúsított volna egy ételkóstoló iránt. Általában csupán betanítja, azután békén is hagyja őket. Ha pedig valami gyanúsat észlel, az egyik spiclijét uszítja a kóstolóra, hogy kémkedjen utána, személyesen sohasem bajlódik ilyesmivel. A lakosztályát végképp nem szokta megosztani a kóstolókkal! – Dilana arcán a friss pletyka örömteli izgalma sugárzott.
– Megőrültél. Teljesen elment az eszed.
– Igazság szerint még egyetlen nő sem keltette fel az érdeklődését. Már azt gyanítottam, hogy talán az egyik férfi kémje után epekedik, de most… – Dilana drámai szünetet tartott. – Most viszont a szépséges és okos Yelena végre megdobogtatta Valek jéghideg szívét.

276. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dilana · Valek · Yelena
mrsp>!

– Mindenkinek döntéseket kell hoznia az életében. Némelyik döntés rossz, a többi jó. Ezt nevezzük életnek, ám ha szeretnél inkább megfutamodni, hát csak rajta! De ne állj meg félúton! Ne fecséreld a sopánkodók poklában az idődet!

292. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Valek
Cicu>!

– Parancsnok, hadd mutassam be Yelenát, az új ételkóstolót – szólalt meg Valek, behúzva engem is a szobába. (….)
– Brazell dühöngő panaszáradata alapján inkább tűzokádó sárkányra számítottam – jegyezte meg a Parancsnok.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ambrosius parancsnok · Brazell · Valek · Yelena

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: A király esztelen
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Stephanie Garber: Finale
Emily J. Taylor: Hotel Magnifique
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése
Sara Raasch: Hó mint hamu
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Renée Ahdieh: Harag & hajnal