Megütötte az előző rész olvasása után támasztott elvárásaimat.
Yelena és Valek és Ari és Janco mind csak még jobban belopták magukat a szívembe, ahogyan Commander Ambrose is.
Megint csak fellép, amit az előző résznél is említettem, hogy a világ milyen érdekesen van feltüntetve. A párhuzam, amit a két ország között húz roppant érdekfeszítő és elgondolkodtató. A legjobb ezt Yelena szemén keresztül megtapasztalni, aki ugyan Sitiában született, de Ixiában nevelkedett fel és élte le élete nagy részét. Bevallom én sokkal jobban szeretem Ixiát – ami amúgy valamilyen szinten meglepő, mert nem szeretem a szigorú rendszereket, és a szabályozást… de valahogy úgy látom az mégis jobban működik, mint Sitia még ha nem is tökéletes. Úgyhogy egész végig azon aggódtam, hogy majd Yelena esetleg jobban megszereti Sitiát… elvégre nem egy dolog húzna a felé a dolog felé.
A cselekmény, ha lehet még izgalmasabb volt! Pedig emiatt is aggódtam, hogy egész jól lezáródtam a szálak az első részben, itt mégis milyen dolgok történhetnének? Hát volt dögivel akció és ármánykodás, és csapda és gyilkosság, és mindenféle egyéb nehézség, amivel főszereplőnknek meg kellett küzdenie. Emellett még érzelmi súlyosbítások is voltak a családja, a régi és új barátai, és a varázsiskola miatt.
Irys itt több szerepet kap, mint az előzőben. Ott elfelejtettem megemlíteni, hogy nem igazán kedveltem őt. Akármennyire is meg lehet érteni az indokait… nos, nekem nem tetszett a hozzáállása, így eléggé ferde szemmel követtem a kapcsolatukat. A végén viszont tetszett, ahogy kezelte a karaktereket az írónő… tulajdonképpen végig tetszik az, ahogyan vezeti őket. Hogy nincsenek papírból és tartják magukat a hitükhöz, véleményükhöz, és saját egyéniségükhöz. Nem rendülnek meg csak azért, mert belép valaki az életükbe, akinek más a fentebb említett felhozatala és hirtelen rájönnek, hogy ja… lehet így is lehetne intézni a dolgokat. Olyan igazivá teszi az érzéseket és a karakterek cselekedeteit – akármennyire is fantasy amúgy.
spoiler
Valek… ♥♥♥ Nem is tudok mit mondani rá, csak sóhajtozni. Nagyon kiemelkedő helyet kapott a könyves álompasik listáján. Annyira menő, folyamatosan sikkongattam a jelenetein, mint egy idióta, annyira izgatott voltam miatta.
Egyetlen dolog volt, ami egy kicsit lenyomta a lelkesedésemet (de csak egy icipicikét). A fogalmazás mód most nem volt olyan színes, és szépen megmunkált, mint az előző részben. Míg ott legszívesebben Yelena összes gondolatát kiidéztem volna itt… annyira ez nem volt jelen.
Rengeteg minden történt, új dolgok derültek ki Yelenával, és a képességeivel kapcsolatban, illetve új lehetőségei is akadtak. Kíváncsian várom, hogyan is folytatja göröngyös útját.