Magic ​Study (Study 2.) (The Chronicles of Ixia 2.) 16 csillagozás

Maria V. Snyder: Magic Study Maria V. Snyder: Magic Study Maria V. Snyder: Magic Study Maria V. Snyder: Magic Study Maria V. Snyder: Magic Study Maria V. Snyder: Magic Study Maria V. Snyder: Magic Study

Yelena is a survivor. Kidnapped as a child, held prisoner as a teen, then released to act as a poison taster, she is now a student of magic. But these magic skills place her in imminent danger, and with an execution order on her head, she has no choice but to escape to Sitia, the land of her birth.

But nothing in Sitia is familiar. As she struggles to understand where she belongs and how to control her powers, a rogue magician emerges—and Yelena catches his eye. Suddenly she is embroiled in a situation not of her making. And once again her magical abilities will either save her life…or be her downfall.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Mira, 2012
448 oldal · ASIN: B00O93CN90
>!
Mira, 2012
426 oldal · ASIN: B006PHOHAQ
>!
Mira, Don Mills/Ca, 2008
432 oldal · ISBN: 9780778302438

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Maria V. Snyder: Magic Study

Bár nem volt mindig könnyű olvasni értelmezni, kifejezetten nehéz volt követni a közepét (ott mintha leült volna a történet), de gyors tempójú, intenzív kalandos történet, sok fordulattal és persze erős függővéggel.
Yelena, akit továbbra is nagyon bírok, immár visszakerül a szülőföldjére, Sitiába, ami ugyan szó szerint varázslatos hely (az írónő varázslatosnak is írta le), de Yelena semmit nem tud erről a helyről. Nem emlékszik semmire. Sokkal szórakoztatóbb hely, mint a Méregtanban volt Ixia, vagy a váron belüli helyszínek, amik olyan nyomasztó hangulatot adtak a történetnek. A hősnőnek persze továbbra is megvan az a bosszantó szokása, hogy előbb cselekszik, mint gondolkodna – általában ennek rossz a végeredménye – de mivel egyre erősebb és elsősorban a barátain szeretne segíteni, ez így megbocsátható. A fő szál egy kicsit thrillerbe, krimibe illő. spoiler
Természetesen új imádnivaló vagy utálatos karakterek jelentek meg a történetben, mint például Lief és Cahil Leif szerintem egy eléggé összetett karakter, aki valószínűleg Yelena bátyja és végig olyan utálatosnak tűnik. Végig azt próbálja bebizonyítani, hogy a húga csupán kémkedik. Cahill-lal szemben pedig végig volt valami rossz érzésem. Bejött a sejtésem.
Ami még nagyon, de nagyon tetszett az a Yelena és Yris közötti mentor-tanítvány kapcsolat. Yris „félelmetesen” jó tanár lehet, persze pár megválaszolatlan kérdés azért maradt: pl. mi lett Yelena mágikus zümmögésével'? Hmm?
Aki kihagyhatatlan, az Valek. Imádtam, de oda az a titokzatosság, ami az előző részben a személyiségét övezte. Sajnos. Sokkal kevesebb a közös jelenet, de az a pár jelenet (különösen a végén) szívbemarkoló. Valek még mindig édes, erős és túlvédő és egy picit spoiler. Ugyanakkor Yelena képességeit illetően nagyon is bizakodó. Yelana lova, Kiki volt még egy csúcs, elképesztő szereplő. Ő szolgáltatta a történet leghumorosabb részeit. A Yelenával folytatott párbeszédei gyakran hangosan nevetős kategóriát képeztek. Leírhatatlanul örültem, amikor a vége felé felbukkant Ari és Janco.
Összességben nagyon jó folytatása a sorozatnak. Kíváncsi vagyok a folytatásra.

12 hozzászólás
>!
Lorelei
Maria V. Snyder: Magic Study

Azért kicsit csalódtam az első részhez képest. Jó volt megismerni Sitiát, az ő világukat és gondolkodásukat de nagyon hiányzott a történetből Ari, Janco és Valek jelenléte. Sokkal jobb volt éppen ezért a vége. Ami még zavart, hogy Yelena hatalmának csak a fáradtság szab határt és megint ő mentett meg mindenkit. Komolyan kiakaszt Yelena mániája, hogy minimális segítséggel rohanjon a vesztébe. Persze tetszett, hogy végre annyi év után kibontakozhatott, de na…
A varázslatról ami keveset megtudtunk az tetszett, Kiki karakterét megszerettem, esküszöm, hogy ő vitte a hátán a sztorit és nem csak azért, mert egy ló. :D Cahilt viszont lecsaptam volna, mert állandóan úgy viselkedett, mint egy kisgyerek, aki nem kapta meg amit akart.
A könyv egyébként ugyanazt a ritmust követi, spoiler A továbbiakban azért ennél többet várok majd.

Bővebben: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2015/05/maria…

>!
mazsa
Maria V. Snyder: Magic Study

Yelenának kijárna egy pszichológus már. Én elhiszem, hogy terrorban élt, nem volt gyerekkora, de ezek az öngyilkos 'énmajdmegváltonavilágothabárfenetudjahogyan' kalandjai már durvák voltak. Oké, Yelena ez a tipikus mindent tudok csodagyerek de akkor is…
Sokkal pörgősebb és jobb lett a sztori, amikor megjelent újra Valek, Ari és Janco. Maga a sitiai környezet jobban tetszett, mint Ixia légköre, valahogy jobban is kedveltem az itteni szereplőket.
Még Cahilt is úgy ahogy megkedveltem, azért kis cuki volt, ahogy Yelenával próbálkozott :D Dax is jó mellékszereplő volt, bár róla szívesen tudtam volna meg többet.
De aki mindent vitt az Kiki!!! :D

>!
Gulo_gulo
Maria V. Snyder: Magic Study

Meglepő módon jobb mint az első rész – legalábbis szerintem (lehet, hogy azért mert ezt a szerző nem 5 év alatt írta és nem első köynv). Kifejezetten tetszik, hogy próbál árnyalt karaktereket létrehozni, bár a főszereplőt továbbra sem csípem.

>!
obietero
Maria V. Snyder: Magic Study

Ajajj, van baj. Az első részben megismertünk egy világot, néhány karaktert, és persze a főhőst, akit mindent megold. Nem volt világmegváltó történet, de ahhoz eléggé belemelegedtem, hogy érdekeljen, mi lesz a szereplőinkkel, a világgal. Erre kaptunk egy második részt, amiben már csak főhősünk ugyanaz, elmegy megismerni a múltját, ami engem egyáltalán nem érdekelt. Egy új környezetbe, ami szintén nem érdekelt. Ez mind csak időhúzás, és kitöltő történet a befejezés előtt. Ami nem tudom mi, mert nem igazán értem, hogy mi felé akar haladni a történet…
A könyvben minden elnagyolt, vannak jók, vannak gonoszak, vannak meg nem értett rosszak, akiket egyszer csak megértünk, és jók lesznek. És vannak jók, akikből már előre látható, hogy rosszak lesznek. Úgy éreztem, mintha gyerekkönyvet olvasnék, ennél az első kötet sokkal komolyabb volt.
Az első könyvben még bizonytalan főhősünk itt faltörő kosként megy a feje után, természetesen megoldva mindent, amit a nála 1000x tapasztaltabb mágia használók sem tudnak, leiskolázva Sitia egész Tanácsát. Bár még csak pár hete fedezte fel mágikus képességeit, természetesen olyan dolgokat old meg, amiket senki más nem tud.
Az első könyvben szépen kibontakozó szerelmi szál itt már valahogy más fénybe került, nem igazán éreztem az átmenetet, hogy jutottunk a friss kapcsolatból erre a „száz éve házasok” szintre. Jó, ez túlzás, de ami az első részben épp kialakult, az itt már olyan magától értetődő, hogy emiatt elvesztette minden hitelességét.

Sajnálom ezt a könyvet, mert az első még egészen értékelhető volt, ez viszont… nem tudom, folytatom-e.


Népszerű idézetek

>!
Naiva P

When I carved this, my thoughts were on you, love. Your life is like this snake's coils. No matter how many turns it makes, you'll end up back where you belong. With me.

>!
Lorelei

Kill me? You can join the ‘I Want to Kill Yelena Guild.’ I hear they have six members in good standing. Valek is president since he had wanted to kill me twice.

>!
Lorelei

“Living is a risk,” I snapped at him. “Every decision, every interaction, every step, every time you get out of bed in the morning, you take a risk. To survive is to know you’re taking that risk and to not get out of bed clutching illusions of safety.”

>!
Lorelei

”What happened in the past can’t be changed, but they can be a guide for what happens in your future.”

>!
Naiva P

I shied away from that subject. “What does Teatottle mean?” I asked.
“It’s a nonsense word,” Irys said. “I made it up. No sense alerting you to what I planned to do. I use those words for attacks and defensive moves. But for practical matters like fire and light, I use real words.”

>!
mazsa

The desire to go home racked my body. Home to Valek. To his strength and his love. Just that brief contact with him made me miss him even more. His absence left an emptiness that burned deep inside me.

>!
mazsa

„It's a feast to celebrate the beginning of the cooling season and the new school year. A chance for everyone to get together and start anew.” Cahil's blue eyes searched mine. „In all these years, I have never wanted to take anyone with me. I never had anyone who I wanted to have by my side. Yet when I was overheard the cooks discussing the feast's menu this morning, your image filled my mind. Come with me, Yelena?”

>!
mazsa

„Friendship?”
„That's all I can offer.”
„Because of the person who gave you that butterfly pendant?” he asked.
„Yes.”
„And what did you give him in return?”
I wanted to snap that it was none of his business, but I controlled my temper. If we were going to be friends, he needed to know the truth. „My heart.” I could have added my body, my trust and my soul.

>!
mazsa

„I never laugh at a beautiful woman. I'd much rather laugh andand dance with her.”
„False flattery won't work on me.”
„I meant every word.” Cahil offered his arm. „Shall we?”


A sorozat következő kötete

Study sorozat · Összehasonlítás
The Chronicles of Ixia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherry Thomas: The Burning Sky
Christiana Mercer: Arrow of the Mist
Rachel Hartman: Seraphina (angol)
Erin Morgenstern: The Night Circus
Joss Stirling: Seeking Crystal
Brigid Kemmerer: Storm
Joss Stirling: Stealing Phoenix
Jennifer L. Armentrout: Sentinel
P. C. Cast – Kristin Cast: Betrayed
Alex Flinn: A Kiss in Time