Maresi (Bíborklastrom 1.) 5 csillagozás

Maria Turtschaninoff: Maresi

Menos szigete nők és lányok menedéke, ahová férfiak be sem tehetik a lábukat. Nem csoda hát, hogy sokan idemenekülnek a kinti világban rájuk leselkedő elnyomás és zaklatás elől. Így került ide Maresi is, az egyik tizenhárom éves kislány, aki most boldogan éli a Bíborklastrom novíciáinak mindennapjait, szabadidejében pedig, ha csak teheti, elvonul olvasni a Tudás Házának hatalmas könyvtárába. Egy hányatott sorsú kislány, Jai felbukkanása töri meg a hétköznapok derűs nyugalmát. Jai otthonról menekült el, miután végig kellett néznie, ahogyan apja brutálisan meggyilkolja szeretett nővérét. A borzalmak hamarosan követik Jait a szigetre is, így hát Maresi nem maradhat tovább a könyvei közé bújva, meg kell tanulnia dönteni, cselekedni. A regény – a Bíborklastrom trilógia első kötete – 2014-ben megnyerte a Finlandia Junior Díjat, és tizenöt nyelvre fordították le.

Eredeti cím: Maresi (svéd)

>!
Scolar, Budapest, 2017
222 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632447049 · Fordította: Annus Ildikó

Enciklopédia 2


Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
Madama_Butterfly P
Maria Turtschaninoff: Maresi

Miről szól ez a könyv?!
Igazából az elolvasása után sem nagyon sikerült még megfejtenem, ami igazán kár mert a világ, amiben játszódik érdekes. Egy kizárólag nők által lakott sziget, kolostorral, novíciákkal, nővérekkel, Házakkal, melyeknek mind-mind fontos szerepük van de… nem történik semmi az égegyadta világon semmi… A könyv háromnegyedénél van némi esemény, de ez ne tévesszen meg senkit, mert 10-15 oldalban le is zajlik…
Szóval egy langymeleg, izgalmak nélküli sztori – inkább elbeszélő, mesélő stílusú könyvecske, ahol nagyobb hangsúly van múlt és az egyes múltbeli emberi sorsok, valamint a megteremtett világ megismertetésére, mint a jelen-beli történésekre….
Ettől még el fogom olvasni a következő részt – bár azért tűkön ülve nem várom a folytatást…

>!
Georginanéven 
Maria Turtschaninoff: Maresi

Ki ne szeretne a környezetében a legügyesebb, legjobb képességű, legjószívűbb (fiatalok védelmezője), legkedveltebb (barátaiért mindent megtevő) leányzó lenni, akinek még a szellemvilággal is könnyű felvenni a kapcsolatot? Kedves mese, egy minden történésében pozitív világról. Értéke a tudás megbecsülése és annak bővítésére irányuló törekvés; valamint az, hogy ebben erősen segítségére is vannak nevelői a főhős lánykának. Ebben a pillanatban úgy érzem, egyelőre elég volt ebből ennyi, bármennyire megnyerő a mesélés.

>!
vegazus P
Maria Turtschaninoff: Maresi

16-os karikát tennék rá, most azonnal! Néhol nagyon erőszakos szerintem a cselekmény.

Egyébként nekem kifejezetten tetszett, olvasás közben beszippantott a regény.

A történet első felében viszonylag kevés a cselekmény, itt inkább az életüket és a háttértörténetet ismerjük meg, míg a második felében beindul az izgalmas cselekmény, ami egészen a könyv végig, a lezárásig ki is tart. Érdekes volt az életük a Klastromban, engem leginkább az foglalkoztatott, hogy mégis miféle istent tisztelnek, és szerencsére ez a rész elég jól ki is volt dolgozva a történetben, sőt, a regény második felében maga az istennő is megjelent időnként ilyen-olyan formában.

Bővebben: http://konyv-sarok.blogspot.hu/2017/08/maresi.html


Népszerű idézetek

>!
Georginanéven

A világban mindenhol az Ősanya más és más oldalához imádkoznak, egyesek a Szűzhöz, mások az Anyához. Néhányan a Szipirtyót imádják. Mi itt a Klastromban ismerjük az igazságot: hogy az Ősanya mindhárom. Itt mindhárom arca pontosan ugyanolyan mértékben van jelen: itt van a kezdet, itt van az élet és itt van a vég.

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hit

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal
P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve
Jennifer Bosworth: Struck – Villámtól sújtva
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
J. L. Armentrout: Opál
Helena Silence: Ezüsthíd
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz