Egy ​középső gyerek vallomásai 18 csillagozás

Maria T. Lennon: Egy középső gyerek vallomásai

Emberek, ​amit most a piszkos kis kezetekben fogtok, az nem más, mint egy kiáltvány, egy hosszú vallomás, amely direkt az olyanoknak íródott, akik félreértik a középső gyerekeket és nem hagyják őket kibontakozni. Igen, amikor valaki egy buzgómócsing, szuperszőrös nővér és egy ellenállhatatlanul cuki és imádnivaló kisöccs közé születik, akkor nem sok esélye van bevágódni, ugye? Sosem úgy gondoltam magamra, mint középső gyerekre. Tehetséges számítógépes hecker? Pipa. Divatdiktátor? Pláne pipa. Az osztály legügyesebb kavarógépe? Triplapipa! De aztán valami történt. Kicsit zűrösek lettek a dolgok. Csináltam valamit, amit nem kellett volna. Valami elég rosszat. Olyat, amiért kirúgják az embert a suliból, aztán pedig még dilidokihoz is elküldik. Először azt gondoltam, hogy Dr. Scales csak egy megfáradt idős ember, akinek sok komoly gondot okoz a hajkorpa. De tudjátok, mi történt? Nyár végére egy vadiúj csaj lett belőlem. Az utolsó beszélgetésünk alkalmával, egy nappal azelőtt, hogy… (tovább)

Tagok ajánlása: 9 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
312 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634032670 · Fordította: Nagy Boldizsár

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kicsibogár>!
Maria T. Lennon: Egy középső gyerek vallomásai

Összességében nem volt rossz. De döcögősen és lassan indult. Charlie jellemfejlődése szép, bár én az elején nem igazán komáltam a csajt. A sztori a végére kicsit felpörgött, talán túlságosan is, de aki az eleje után kitart, onnan már nem fog csalódni.

btunde P>!
Maria T. Lennon: Egy középső gyerek vallomásai

Irigylem azokat az embereket, akik ismerik a tiniket, értik és beszélik a nyelvüket, ezért képesek úgy értéket közvetíteni, hogy nem vesztik el az olvasó érdeklődését. Maria T. Lennon pont ilyen. És még vicces is. A kétharmadáig szinte végig nevettem, utána bekomolyodott a dolog, volt izgalom is bőven.

Cassie_02>!
Maria T. Lennon: Egy középső gyerek vallomásai

Élveztem. Nem az én korosztályomnak van kitalálva, de tetszett. Aranyos (néha nem), kedves (néha nagyon nem) és humoros (ez legalább nagyrészt igen). A főszereplő nagyon idegesített, de a könyv közepe felé megváltozni látszott (vagy már csak megszoktam a stílusát). A könyv kimenetele nekem tetszett, a történet kicsit elképzelhetetlen. Összességében rendben van. 10-11 éves korosztálynak ajánlom. Fölötte csak akkor, ha nosztalgiázni akar valaki, hogy jéé régen ilyeneket olvastam.


Népszerű idézetek

Cheril>!

Reggel kilenc. Ugyan melyik tizenkét éves tölti azzal a nyári szünet legeslegutolsó napját, hogy olvas a szobájában?

5. oldal

Cheril>!

Tudsz mondani egy igét, Trixie?
– Ó, persze, akár többet is – felelte mosolyogva. – Hazudik, lop, átver, bánt, csal. Ezek mind igék, ugye, Marta?

174. oldal

btunde P>!

Most viszont az első iskolai napon egy pink tütüben, egy fekete Guns N' Roses-pólóban, egy fehér atlétában és – mivel a részletekre is figyelek, mert mindig a részletek árulják el a legtöbbet az emberről – cowboycsizmában és egy ujj nélküli kesztyűben indultam útnak. Amikor Penelope kilépett a fürdőszobából, eltakarta a arcát. Nagyon jól tudtam, mit érez: irigységet. Aláírom: nem könnyű együtt élni egy divatikonnal. Integettem apának, ő pedig, nem is értettem, miért, de kirohant a házból. Biztosan késésben volt.
Amikor anya meglátott, elég meglepett arcot vágott.
– Mik ezek a göncök rajtad?

33. oldal; Az új énem első napja

btunde P>!

Öt holdnyi teljes szabadság a Hollywood Hillsen! Szegény Houdini; egész életében itt szeretett volna élni, de hiába élte túl, hogy megkötözve bedobták egy nagy tartály vízbe és hiába bírta ki másfél órán át egy ládában, amiben homok alá temették, végül egy felrobbant vakbél végzett vele.

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: vakbél
btunde P>!

Az elmúlt három hónapban minden héten egyszer arra kényszerítettek, hogy idejöjjek és az érzéseimről beszéljek. Most komolyan, mennyi érzésnek kellene összegyűlnie egy tizenkét éves lányban egy hét leforgása alatt? Ki kellett őket találnom: olyan problémákról beszélgettünk, amelyek valójában nem is léteztek.

16. oldal, Szép remények - amikor majd utoljára jövök a dilidokihoz

btunde P>!

Anya kopogott, dr. Scales pedig abban a pillanatban már tépte is fel az ajtót, mint akinek nincs jobb dolga. Hadd bocsássam előre: a fickó ronda volt, de olyan kellemes, öreg, nagypapás, otthon-felejtettem-a-fogamat értelemben. A megmaradt hajszálait a feje búbján átfésülve viselte, és akkora fogai voltak, hogy arról nektek is biztosan Betyár kutya jutna eszetekbe, a Betyár, a hűséges tolvaj című filmből. Egyébként ő az egyik legkedvesebb fickó, akivel valaha találkoztam. És segített is nekem, de tényleg.

16. oldal, Szép remények - amikor majd utoljára jövök a dilidokihoz


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: A lángoló Labirintus
Jeff Kinney: Mély víz
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Sziklai Róbert: Lakli
Meg Cabot: Legjobb barátnők és rázós helyzetek
David Walliams: Az éjféli banda
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Geronimo Stilton: A boldogság titka
Bella Swift: A kiskutya, aki nyuszi akart lenni
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az Úrikornisok