Örvényben (Jéghegyek Népe 3.) 65 csillagozás

Margit Sandemo: Örvényben

A húszéves Sol Angelica előtt megnyílik a nagyvilág. Végre szabad, utazhat, megvalósíthatja a régi vágyait: felkeresheti boszorkánytársait az erdők mélyén és hódolhat a sötétség fejedelmének. S miközben különleges képességeit nem habozik felhasználni ellenségeivel szemben, szeretteiért bármikor tűzbe menne, akár az életét is kockáztatva…

Eredeti cím: Avgrunnen

Eredeti megjelenés éve: 1982

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Cesam Hungary, Budapest, 1993
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638374024 · Fordította: Sz. Egerszegi Erzsébet

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Silje Arngrimsdatter · Sol Angelica


Kedvencelte 11

Most olvassa 4

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Zsuzsanna_Makai
Margit Sandemo: Örvényben

Sol csak zsàkutca.

Imàdtam ezt a rèszt is.
Màr akkor beràntott, amikor az elejèn a kisfiùt kerestèk. Jòl fel is izgattam magam, jaj, csak időben megtalàljàk.
Sol egyèbkènt hiànyozni fog, kìvàncsi vagyok, ki viszi tovàbb ezt a vonalat.
Jòòò, hàt a vègèn bőgtem. Nagyon szèp vège volt.

1 hozzászólás
>!
Ibanez MP
Margit Sandemo: Örvényben

A sorozatban az egyik kedvenc női szereplőm (és másoknak is, tudom). Vad, gyönyörű leányzó, aki bár bizonyos szinten „gonosz”, mégis jó, hiszen általában a gonoszsága csak olyanok ellen irányul, akik rosszat tesznek másokkal. Sol története szomorú, hiszen végig keresi az útját, nem találja a helyét, magányos. Ugyanakkor élete során megmutathatja a családjának, hogy mennyire védi őket. Erős boszorkány, ebben a részben még többet kapunk a varázslatokból és fantasy-elemekből, kezdi az írónő bontogatni a családi vérvonalat is. Liv története is szomorú, de reális (főleg a férfiaknak a nőkkel való bánásmódját tekintve), öröm volt végignézni Sol cselekedetei az ügyben :-D (azért azt a boszorkánykenőcsöt meg, nofene, én szívesen kipróbálnám ;-D)

>!
TheEArt P
Margit Sandemo: Örvényben

Végig izgalmas, lebilincselő , egy olyan rész amiben szinte csak az igazi boszorkányságról van szó. Úgy ahogy egész életemben vágytam erről a témáról olvasni. A sok igazságtalanság , kicsinyesség megtorlása Sol részéről igazi elegtégtételt nyújt az olvasónak. A könyv végén nyugodtan dőlhetünk hátra egy hatalmas sóhajjal, hiszen szeretnivaló macskaszemű boszorkányunk sorsa bevégeztetik úgy ahogyan ő akarta. Mielőtt azonban ez megtörténik, utódot hagy maga mögött, aki reményem szerint magában hordozza édesanyja képességeit, így a következő részekben is hasonló izgalmak várnak mint ebben a kötetben

>!
Ancsúr
Margit Sandemo: Örvényben

Hát… hú! Sőt! Mega hú!
Ez a rész tényleg olyan volt, mint egy örvény, mert teljesen magával rántott. Mint egy víz alatti örvény. Annyi különbséggel, hogy ebből tökkelütött lennék menekülni.
Ez a könyv most leginkább a fiatal felnőtt Sol és Liv életéről szólt. Meg persze az aggódó otthon maradtakról. Silje nekem kezd egy kicsit túlzottan is galamblelkűnek tűnni, amit nem nagyon szoktam szeretni, de eddig még nem esett át a ló túloldalára, mikor is már melegebb éghajlatra küldeném, mert annyira irritál a jelenléte a könyvben. Remélem ez soha nem is fog megtörténni.
Aki idáig eljutott a sorozatban, az tudhatja, hogy Sol és Liv két külön világ, és ez az ellentét a történetükben/sorsukban is megmutatkozik. Nagyon szívesen olvastam mind a két lányról, mert mindkettőt érdekes személyiségnek tartom. Ugyanakkor tetszett, hogy az írónő beleszőtte a korabeli kultúrát is, ami csak még inkább megdobta a könyv hangulatát.
Csak ajánlani tudom ezt a sorozatot minden könyvmolynak!

>!
Erzsébet_Szászi
Margit Sandemo: Örvényben

Ezt a a kötetet sokkal jobbnak találtam az előző kettőnél. Sokkal kevesebb volt a „ponyvás” rész, az erotikus jelenetek is sokkal jobban belesimultak magába a történetbe. Solt magyon megkedveltem a kettősségével együtt, ráadásul nagyon emlékeztetett a személyisége egy igen kedves barátomra. Kíváncsian várom a család további történetét!

>!
balazsdori
Margit Sandemo: Örvényben

Sol egy nagyon érdekes karater, nagyon tetszik, ahogy az írónő megalkotta. Egyfelől ott van benne a jóság, a rászorulókkal való együttérzése, hogy a szeretteiért mindent és bármit képes megtenni, másfelől ott van benne a gonoszság, mikor az erejét leginkább rosszra akarja használni, a nyughatatlansága.
Őszintén így másodszorra olvasva is úgy gondolom, hogy elkerülhetetlen volt a sorsa, egyszerűen Sol megzabolázhatatlan volt. A vége nagyon meghatóra sikeredett és tetszett, hogy a többiek is megértik, hogy Sol miért hozott ilyen döntést.

>!
Zsoofia 
Margit Sandemo: Örvényben

Sol </3 Kedvencem volt mindig a négy gyerek közül, és kellemes borzongással töltött meg a története és hogy végre megtalálta, amit keresett. Kalandos, izgalmas utazást mondhat magáénak, és megtette azt, amit mindenki meg akart tenni már az első kötet óta, amiért minden tiszteletet megérdemel.

>!
kharoon
Margit Sandemo: Örvényben

huhh! jó rég olvastam. a szülői házban tett húsvéti látogatásom alkalmával (egész konkrétan ma) véletlen akadt meg a szemem rajta, és eszembe jutott, hogy mennyire tetszett annó. angelica karaktere nagyon megragadott, és noha sok részlet már homályos, a könyv szomorú, mégis felemelő hangulatát megőriztem. könnyed, szórakoztató fantasy jellegű, érzelmekkel erőteljesen átszőtt könyv. azt hiszem ez a könyv az oka, hogy később annyira tetszett nekem a betty blue c film. miért van az, hogy az igazán szabad lelkeknek annyira kicsi ez a világ, hogy semmi nem bírja itt tartani őket?

>!
zsofi017
Margit Sandemo: Örvényben

A könyvsorozatból az egyik kedvencem ez a könyv.Tele volt kalandokkal,de nem untam meg.Sajnos elég tragikus lett a vége,de így lett kerek és valahogy nem is volt olyan fájdalmas.

>!
KNW I
Margit Sandemo: Örvényben

Sol is hihetetlenül szerethető, hitelesen megírt leányzó.
Az én könyvem sajnos hibás, rossz sorrendben vannak szövegrészek, akinek még ilyen, az szóljon, kiírom, melyik rész után mit kell olvasni, mert kibogoztam!

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Aurora_Serenity_White I

A mandragóra azonban nem a szokásos módon cserél gazdát. Csak úgy lehet megvenni, ha az illető mindig kevesebbet fizet érte, mint amennyiért ő vette. Végül olyan alacsony lesz az ára, hogy tulajdonosa már nem tudja eladni – és ezzel lelke a Sátáné lesz.

121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: mandragóra · sátán
>!
Kiss_Csillag_Mackólány P

A legtöbb férfi elvárja, hogy a közeledését viszonozzák, érezni akarja, hogy szeretik.

>!
Kiss_Csillag_Mackólány P

Miért nem értik meg az emberek, hogy aminek vége, annak vége!

>!
Kiss_Csillag_Mackólány P

A rosszul sikerült házasságot mindenki vereségnek éli meg, az is, aki vétlen a balsikerben.


A sorozat következő kötete

Jéghegyek Népe sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: Jinx
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Krencz Nóra: A követ
Sarah Mlynowski: Melltartó és seprűnyél
C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő