Totál ​bezúgva (Mágikus állatok iskolája 8.) 46 csillagozás

Margit Auer: Totál bezúgva

Birka, kecske, sündisznó… Hogy fog beilleszkedni ennyi szarvas-szúrós állat Mary Cornfield csapatába? Lesz enélkül is szurkapiszka elég: az iskolabál teljesen fölforgatja a Winterstein iskola életét. A mágikus állatok csak kapkodják a fejüket. Sibel Johnnyval akar táncolni, Johnny Lunával akar táncolni…

És mit akar Ida?

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Babilon, Budapest, 2017
198 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632944067 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck

Enciklopédia 7


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

anesz P>!
Margit Auer: Totál bezúgva

borító + ill.: 5
tartalom: 5
stílus: 5
szereplők: 5
élmény: 5
mondanivaló: 5

A sorozatban eddig nem nagyon jelent meg a szerelem, de most kicsit belekóstoltunk ebbe a témába is. Az igazgatót érintő csattanó méltó befejezése és lezárása a kötetnek, nevettem rajta. Azért komorabb témák is felbukkantak, mint a válás, és annak hatása az egyke gyerekre. Szerettem, ahogy a táncpartnerek összejöttek és kialakultak. Luna és a mágikus állata, mint lovag igazán helyénvaló megoldás. A tarajos sül pedig ismét egy különlegesebb állat, és mint kiderült, igazán muzikális, tehát illik Zackhez. Anna-Léna az egyik kedvencem az osztályból: barátságos és melegszívű, nem sértődékeny. Az osztályfőnök szomszédja pedig! :-))

Katona_Zsuzsanna P>!
Margit Auer: Totál bezúgva

Kicsit összekuszálódott bennem, hogy melyik lány hogyan szervezkedett, hogy melyik fiúval megy a bálba. Ez nem volt annyira érdekes. Viszont most is érintett egy fontos témát, a válást. Egy új mágikus állat segít kibékülni a szülőkkel. Igaz, semmi nem lesz olyan, mint régen, de ha elmondhatjuk, mi bánt, már sokkal jobb lesz.

unikornis83>!
Margit Auer: Totál bezúgva

Még a nyolcadik kötet után is együtt várjuk a folytatást a gyerekkel. Ennél többet szerintem nem is kell mondanom.

pöttyöspang G>!
Margit Auer: Totál bezúgva

Eddig ez a rész tetszett a legjobban. Kedvenc részem, amikor spoiler. Az új mágikus állatok is aranyosak, főleg Zeki.

Kek P>!
Margit Auer: Totál bezúgva

Jó-jó-jó-jó… de egy kicsit erőltetett és szirupos volt ez a szerelmesdi így egy kötetbe összesűrítve. Merthogy iskolabál, tánctanulás, meg ki kibe van belezúgva, meg ki a legszebb lány az osztályban és melyik fiú tetszik az összes csajnak… ez talán minden évfolyamon téma lehetne egész évben, így a többi könyvben is elszórva, de hát eddig mindez szóba se jött (szinte). Nagyobb bajom, hogy nem emlékszem hanyadikos is ez az osztály, de nekem túl kicsiknek tűnnek, ha még elfogadható álca, hogy mindenkinek plüssállat kabalája van és azzal jár iskolába. A keringő-, meg tangótanulást én inkább felsőbe tenném. De nem is ez a legzavaróbb, hanem a tananyag. Merthogy ez itt most a Rómeó és Júlia. Azt olvassák irodalomórán… Mikor is tananyag az? Itt, nálunk, a középiskolában… :) De sebaj! Ez a suli úgy látszik, igen koravén és infantilis is egyben, cakompakk! Ráadásnak jön a szerelmes iskolaigazgató, meg az egyik korábbi részben megismertetett bombázó szállodaigazgató hölgyike szerelme és annak betetőzéséül az iskolai esküvő – amin furcsa mód nemcsak hogy a főszerep ezé az osztályé…, de mintha nem is venne rajta részt más, hisz csak ők említtetnek meg. (Milyen suli már az, ahova csak 1 osztály jár?! Igen, eddig se volt több, soha, még csak szóba se jött eddig se a többi osztály…) Persze, ne terheljük túl a (kicsi) olvasókat felesleges részletekkel, szorítkozzunk csak arra, ami a témánkat illeti, meg ezt a 24 diákot és párjaikat (értve itt ezúttal a mágikus állatokat). Szóval, a téma elmegy, töltelékül minden diákos regényfolyamba beleillik, úgy osztályfok nélkül is, csak valahogy mégsem túl oké. Túl általános, túl bugyuta (gagyi), túl felszínes. Kár. A 2 új állatka elég különleges ismét (tarajos sül és vándorsólyom), a 2 gyerek élete meg persze megint elég problémás ahhoz, hogy éppen ők kapjanak lelki társat és bátorítót. Szóval oké, oké, jöhet a folytatás!


Népszerű idézetek

Kek P>!

Befejezésképpen Bergmann tanárnő még egy Mozart-menüettet akart lejátszani nekik. Hátat fordított az osztálynak, hogy megkeresse a CD-t. Ki is használták a lehetőséget a mágikus állatok, és odarohantak, ki-ki a társához. Johnny mellett egy pingvin tipegett, Ida lába körül egy róka tekergett. De volt ott tarajos sül, koala, csimpánz, patkány, kenguru – és még egy csomó mágikus állat.
– Cool, baby! – rikkantott Cooper, és újra tvisztelni kezdett Franka vállán.

107-108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: CD · Wolfgang Amadeus Mozart
Kek P>!

Elkészültek. Illatozott a sok szárított rózsa, csillogtak a gondosan áttörölgetett poharak. A két tanárnő pedig gyakorolta még egy kicsit a keringőt az igazgató úrral.

147. oldal

Kek P>!

De Salim észre se vette kis tüskés barátját. Végigpásztázta az osztályt, és azonnal tudta, hová, kihez kell mennie. Három szárnycsapással meg is érkezett céljához.
– Szia, Luna – szólt halkan, és Luna szemébe nézett. – Salim vagyok, Omanból.
Lunának a lélegzete is elakadt.
– Hűha – szólt végül rekedten. – Az én mesebeli hercegem. – És végigsimított a vándorsólyom izmos hátán.

142-143. oldal

Kek P>!

– Elég volt mára a jegesmedve-témából – szakította félbe Mary, és nagyot sóhajtott. – Menjünk inkább a kertbe, nyomozni akarok Ipszilon ügynökkel.

110. oldal

Kek P>!

– Egyúttal szeretném tudatni az egybegyűltekkel, hogy a Winterstein iskola tanulói a jövő héten kénytelenek lesznek nélkülözni szeretett igazgatójukat, ugyanis nászútra megyünk.
Üdvrivalgás tört ki.
– Hova tetszenek menni? – ordította Silas.
– Veronába utazunk, Rómeó és Júlia városába – felelte Dolores Siegmann. – Mégpedig most azonnal!

194-195. oldal

Kek P>!

Rabbat tévedett: a fiúk korátsem voltak olyan jól szervezettek, mint a lányok. Mindenki a saját szokásos tennivalóival volt elfoglalva.

63. oldal

Kek P>!

– Szabad? – Mortimer Morrison határozott mozdulattal kivette Miss Cornfield kezéből a kalitkát, és elindult vele a padsorok között.
– Ne bújj el, Zack! – Megállt Zack mellett. A többiek azonnal pusmogni kezdtek: szóval ő a szerencsés!
Mr. Morrison letette a kalitkát a padra.
– Ta-daaam! Engedd meg, hogy bemutassam Zekit Omanból. Oman az Arab-félsziget egyik állama.
A mágikus állatkereskedés tulajdonosa lerántotta a kendőt a kalitkáról. Zack hunyorgott.
– Hűha… – hebegte, pedig azt sem tudta, milyen állat.
Fekete, tüskés gombolyagot látott maga előtt.
Csak nem sündisznó?
Reszkető kézzel nyitotta ki a kalitka ajtaját. Az állatka fekete-fehér tüskéi a sün tüskéinél hosszabbak voltak. Franka ismert rá elsőként.
– tarajos sül! – kiáltotta lelkesen a kislány.
– Szia, tüskeböki – vigyorgott Zack. – Isten hozott. Zack vagyok.
Szédült a boldogságtól.

90. oldal

Kek P>!

Otthon héjában sült krumpli volt zöldfűszeres túrókrémmel. Zack anyukája a munkahelyéről mesélt, meg a szomszéd új uszkárjáról. Zack beszámolt róla, hogy mi történt az iskolában, meg hogy melyik dalt gyakorolta a gitárján. Az iskolabál-témát inkább kerülték. Michaela nem akarta még inkább zavarba hozni a fiát. Meg volt győződve róla, hogy Zack életében először fülig szerelmes. Zack pedig azért nem említette a bált, mert fontosabb dolga volt. Például meg kellett etetnie a mágikus állatát. Minden második falatot villára szúrt és észrevétlenül az asztal alá dugott. Nyolc szem krumplit pusztítottak el kettesben, Zeki meg ő.

96. oldal

Kek P>!

– No, ezzel megvolnánk – szólt elégedetten. – Holnap készítünk egy új szívet. Most viszont folytassuk a Rómeó és Júliát. A 72. oldalon nyissátok ki a könyvet!

82. oldal

Kek P>!

Franka futott be, sporttáskáját ledobta a földre.
– Csak azért jöttem, mert Cooper ragaszkodott hozzá – közölte. – Amúgy szerintem tök idétlen ez az ugrabugrálás, semmi kedvem részt venni benne.
cooper, a patkány közben vígan tvisztelt a vállán.

101. oldal


Népszerű triviák

Könyvmolyocska1 >!

Babai Éva, a Babilon Kiadó vezetője mondta el, hogy Margit Auer szerzőnővel történt interjúból hallottuk, hogy a Mágikus állatok című könyvsorozatból 12 kötet van most a fejében, hogy minden gyerek megkapja a mágikus állatát.

[www.youtube.com]

Kapcsolódó könyvek: Margit Auer: Mágikus állatok iskolája · Margit Auer: Rejtélyes gödrök · Margit Auer: A kísértetfolyosó · Margit Auer: Hű, de durva! · Margit Auer: Torta vagy bukta · Margit Auer: A nagy csobbanás · Margit Auer: Hová lett Mr. M? · Margit Auer: Totál bezúgva · Margit Auer: Kővé válva · Margit Auer: Odavagyunk!

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája
Margit Auer: Rejtélyes gödrök
Margit Auer: A kísértetfolyosó
Margit Auer: Hű, de durva!
Margit Auer: Torta vagy bukta
Margit Auer: A nagy csobbanás
Margit Auer: Hová lett Mr. M?
Margit Auer: Totál bezúgva
Margit Auer: Kővé válva
Margit Auer: Odavagyunk!

Kapcsolódó alkotók: Margit Auer


A sorozat következő kötete

Mágikus állatok iskolája sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
Sam Copeland: Kicsi Charlie csirke lesz
Kertész Erzsi: Lássatok csodát!
Balázsy Panna: Csupaszív
Jeff Kinney: Egy ropi naplója
Charles Gilman: Démon tanár úr
Lauren Child: Abszolút Clarice Bean
Holly Webb: Pille új otthonra lel
Roberto Pavanello: A táncos lábú vámpír
Gill Lewis: Szimat és a kolbásztolvaj