Torta ​vagy bukta (Mágikus állatok iskolája 5.) 48 csillagozás

Margit Auer: Torta vagy bukta

Miss Cornfield osztálya benevezett a Torta vagy bukta! című tévés vetélkedőbe. Mindenki lázasan készül, az új mágikus állatok is: Cooper, a menő patkány, és Tingo, a pimasz csimpánz. Remek móka lesz. Vagy mégsem?

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2020
190 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632943688 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck
>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2016
184 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632943688 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck

Enciklopédia 4


Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

anesz P>!
Margit Auer: Torta vagy bukta

borító + ill.: 5
tartalom: 5
stílus: 5
szereplők: 5
élmény: 5
mondanivaló: 5

Az írónő mindig belecsempész olyan dolgokat is a részekbe, amik által az életre neveli a gyermekeket. A vetélkedőn is nemhiába unszimpatikus a műsorvezető. Kiderül, hogy csalás és kivételezés van a dologban. Az érdekes az, hogy a diákok hogyan birkóznak meg ezzel? Hiszen a nagybetűs életben is találkoznak majd ilyesmivel bőven. Aztán Max esete: nagyon – nagyon szeretne valamit, aztán amikor ott van a kapujában, leblokkol. Ez is nagymértékben valóság-szagú. Hihetetlen tapintatosan nevel ezekkel a szituációkkal Margit Auer. Az új állatok is fantasztikusak. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy kié lesz Ipszilon ügynök? A folytatásokban biztosan kiderül.

PTJulia P>!
Margit Auer: Torta vagy bukta

Ez a rész a tévés showbiznisz világába kalauzolja el a gyerekeket. Kiderül, hogy mi zajlik a színfalak mögött, s hogy valóban milyen álságos tud lenni ez a világ. Szerencsére mindkét iskola gyerekeinek több esze és becsülete van annál, hogysem ebbe beszálljanak, így végül egy remek vetélkedő kerekedik a dologból. Az új mágikus állatok is remekül beilleszkednek, feltalálják magukat kis gazdáikkal együtt.

Katona_Zsuzsanna P>!
Margit Auer: Torta vagy bukta

Sonkás Makaróni nagyon idegesítő volt. Egyáltalán nem szimpatikus, és a verseny nem is bukta, inkább bunda. De szerencsére a gyerekek nem hagyják magukat és az igazukat. Újabb gyerek kap mágikus állatot, és ezzel már ő is a közösséghez tartozik.

Kek P>!
Margit Auer: Torta vagy bukta

Igen, ez a legjobb szó erre a sorozatra: otthonos. Kiszámítható, ismétlődő, következetes és mégsem unalmas. Épp azon gondolkoztam, hogy ha újabb állatok jönnek, akkor bizony újabb szereplőkre is szükség van az osztályból, mert hát eddig elég szűk volt a néven nevezettek köre… De hát 24 fős osztály elvégre, a jól ismert mag mellé megismerjük apránként a többieket is. Ebben a részben azt vártam, hogy gazdára lel a madárpók, de nem jött össze. Sebaj! Kell ilyen is, hisz Ashantit is és Leonardot is ismerjük már. Bevallom: nagyobb botrányra számítottam a Tv-show igazságtalansága miatt, de ilyen békés-aranyos, kicsikhez illő mesefolyamba az már lehet, hogy nem fért volna bele. Mindig elfelejtem, hogy nem én vagyok az olvasói célközönség. :) Hisz ezek még csak nem is kamaszodnak!

rodicaindia>!
Margit Auer: Torta vagy bukta

Meg mindig nagyon erdekes, es varjuk a kovetkezot, hogy lassuk ki kap ujabb allatot.

matka>!
Margit Auer: Torta vagy bukta

Még mindig nagyon szeretjük!
Otthonosan kiszámítható volt, nem okozott meglepetést, ám egy percig sem volt unalmas!
Várjuk a folytatást! :-)

BcnFra>!
Margit Auer: Torta vagy bukta

7 eves kisfiunak olvastam fel. A vetelkedo osszessegeben jo tema volt, de a problemas musorvezetos reszt atugrottuk, az nagyobbaknak valo.

1 hozzászólás
SEA13>!
Margit Auer: Torta vagy bukta

Mi nagyon megszerettük a szereplőket. Kiváncsian kezdünk a következő részbe. Ajánljuk.


Népszerű idézetek

Kek P>!

A kamera gurulni kezdett Franka felé. Először a fekete ruhás lány látszott, aztán a csizmája, végül csak a könyvet tartó keze. Franka volt a könyvmoly, aki annyira elmerült az olvasásban, hogy senki és semmi nem tudta elvonni tőle a figyelmét.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvmoly
Chivas>!

Visszaült a tanári asztalra. Hirtelen valami megcsiklandozta a lábszárát. Hosszú szoknyája alól egy madárpók bújt elő. Egy mágikus madárpók, természetesen.
– Ipszilon ügynök! – suttogta a tanárnő. -Te meg mit keresel itt?

36. oldal

Kek P>!

Henry a szaxofonja fúvókáját tisztogatta.

41. oldal

Kek P>!

Pintyőke mindenáron Londonba akar menni, hogy megnézze a koronaékszereket. Remélem, nem fog működésbe lépni a riasztó. Egy szarkától sok minden kitelik.

9. oldal

Kek P>!

– … Most pedig vegyétek elő a nyelvtanfüzetet!
Többen elkínzottan nyögdécseltek. Hiszen csak tizenöt perc volt hátra a tanításból!
– A híres tengerész, Kolumbusz Kristóf 1451-ben született az itáliai Genovában – kezdte a diktálást Miss Cornfield. Nem törődött az elégedetlen fejcsóválásokkal.

59-60. oldal

Kek P>!

A majomra nagy hatással volt a télikert a pálmákkal, a banáncserjékkel és a bambusszal, mert kissé emlékeztette hazájára, Tanzániára. Utána boldogan (habár nem túl dallamosan) klimpírozott a nappali közepén álló versenyzongorán, a konyhában kivett a hűtőből egy banános joghurtot, és hosszan ugrált a szülők duplaágyán. Hangosan énekelte hozzá a frissen megtanult dalt

70-71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: majom · Tanzánia
Kek P>!

– Nézzetek az órára! – szakította félbe a töprengést Benni. – Mindjárt kezdődik a tévében a Torta vagy bukta.
Az osztályból majdnem mindenki nézte ezt a gyerekeknek szóló kvízműsort. Hétfő délutánonként élőben, mindig más és más iskolából közvetítették. A műsorban hasonló korú gyerekek versenyeztek egymással. Jó móka volt együtt találgatni velük, és még jobb móka kinevetni őket, amikor butaságokat mondtak vagy ügyetlenkedtek.
Idáék átvonultak a nappaliba, és letelepedtek a tévé elé. Amikor Ida bekapcsolta a készüléket, már futott a főcím.

28. oldal

Kek P>!

Helén a tükör előtt állt, és különböző arckifejezéseket próbálgatott… Többször is végigpróbálta a teljes ruhatárát. Karajan tanácsokkal látta el. Három óra múlva sikerült eldönteni, mit fog fölvenni hétfőn: egy strasszos felsőrészt, fekete balerinacipőt és a kedvenc szoknyáját. Karajan büszkén nyávogta: – Te leszel a legszebb!

112-113. oldal

Kek P>!

Idának feltűnt, hogy Johnny mintha gyakrabban simítaná ki a haját a homlokából. Csak nem ideges? Johnny mellett Franka ácsorgott fényesre pucolt fekete bakancsában és rövid fekete szoknyában, vállán a patkánnyal – maga a megtestesült nyugalom.
– Tényleg laza ez a lány – súgta oda Ida Rabbatnak.

120. oldal

Kek P>!

Max is nyugtalanul fészkelődött, az európai nagyvárosok lakosságának számát darálta maga elé. Róma 2,8 millió, London 8,2 millió…

123. oldal


Népszerű triviák

Könyvmolyocska1 >!

Babai Éva, a Babilon Kiadó vezetője mondta el, hogy Margit Auer szerzőnővel történt interjúból hallottuk, hogy a Mágikus állatok című könyvsorozatból 12 kötet van most a fejében, hogy minden gyerek megkapja a mágikus állatát.

[www.youtube.com]

Kapcsolódó könyvek: Margit Auer: Mágikus állatok iskolája · Margit Auer: Rejtélyes gödrök · Margit Auer: A kísértetfolyosó · Margit Auer: Hű, de durva! · Margit Auer: Torta vagy bukta · Margit Auer: A nagy csobbanás · Margit Auer: Hová lett Mr. M? · Margit Auer: Totál bezúgva · Margit Auer: Kővé válva · Margit Auer: Odavagyunk!

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája
Margit Auer: Rejtélyes gödrök
Margit Auer: A kísértetfolyosó
Margit Auer: Hű, de durva!
Margit Auer: Torta vagy bukta
Margit Auer: A nagy csobbanás
Margit Auer: Hová lett Mr. M?
Margit Auer: Totál bezúgva
Margit Auer: Kővé válva
Margit Auer: Odavagyunk!

Kapcsolódó alkotók: Margit Auer


A sorozat következő kötete

Mágikus állatok iskolája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
Sam Copeland: Kicsi Charlie csirke lesz
Kertész Erzsi: Lássatok csodát!
Balázsy Panna: Csupaszív
Jeff Kinney: Egy ropi naplója
Charles Gilman: Démon tanár úr
Lauren Child: Abszolút Clarice Bean
Holly Webb: Pille új otthonra lel
Roberto Pavanello: A táncos lábú vámpír
Gill Lewis: Szimat és a kolbásztolvaj