Silas ​és Rick (Mágikus állatok iskolája - Végre vakáció! 2.) 7 csillagozás

Margit Auer: Silas és Rick

Tábortűz, nyárson sült finomságok, csillagos égbolt! Silas nomád táborba készül Rickkel, a mágikus krokodillal. Szeretné megnyerni a vándorkupát, de aztán elvonja a figyelmét egy lány. Miért viselkedik ilyen idegesítően? És hová vezetnek az éjszakánként elpotyogtatott cukorkák?

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2018
224 oldal · ISBN: 9789632944944 · Fordította: Nádori Lídia

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Cora · Csoki · Lukas · Milan Sawatzki · Miss Cornfield · Rick, a krokodil · Ruby · Silas · Tess


Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Dínó>!
Margit Auer: Silas és Rick

Silas úgy tölti a nyarat, hogy elmegy egy nomád táborba Rickkel, a mágikus krokodillal. Versenyen vesznek részt, hogy elnyerjék a kupát. Érdekes feladatokat kell megoldaniuk, és még egy barlangot is felfedeznek. Gyorsan lehetett olvasni, mert vicces, izgalmas, jó könyv.

Kek P>!
Margit Auer: Silas és Rick

Jó szórakozás volt ez a kalandtáboros rész. Furcsa volt, hogy a már megismert osztályból csak egyetlen gyerek szerepelt benne – leszámítva az utolsó napot leíró, a vakáció kitörését megelőző szertartást már második formában előadó bevezető részt. (Belegondoltam: most komolyan… 24 gyerek, akkor az 24 könyv?! És 24-szer előadva ugyanaz a mozzanat???) Viszont a feladatok jók voltak, a feminista poén a végén mosolyt csalt az ajkamra – szerencsére azért ez a vonal bár érződött a könyvön, azért nem volt túltolva. Silas egész szimpatikus szereplővé vált a végére. Felejtsük el, hogy ennyi kaland azért kevés lenne egy egyhetes táborba…, hiszen nyilván csak ízelítőt kaptunk belőle, végül is itt ez a lényeg, hogy rövid, kerek egész legyen, nem egy Csendes Don-folyam. (Bocsánat, de engem annyira idegesít ez a tv-sorozat, amit apám hétről hétre néz, hogy elborzadtam a gondolattól is, mi lett volna, ha ez lett volna anno a kötelező olvasmány)
Szóval, visszatérve erre a könyvre: remek kis rész, tényleg lehet a sorozattól függetlenül is olvasni. Sok-sok megszívlelendő tanulsággal (barátságról, együttérzésről, odafigyelésről, testvéri rivalizálásról, apai melldöngető hiúságról, szolgálatkészségről), mégsem szájbarágósan.


Népszerű idézetek

Kek P>!

Nem akarta, hogy őmiatta akár csak egyetlen pitypang is szomorkodva konyuljon le.

119. oldal

Kek P>!

Milan is elvonult a szobájába, és felhangosította a zenét. Ezért nem hallotta, hogy az édesanyjuk megérkezett, és azt kiabálja:
– Gyerekek! Ebéééd!
Csábítóan illatozó burgerek érkeztek. És sült krumpli.
– Nyami! – Silasnak összefutott a nyál a szájában.
– Milan már evett – közölte a konyhába lépve széles vigyorral. De édesanyja csak vállat vont, és kicsomagolta az ételt.
– Nem baj, legalább több marad kettőnknek. – És Silasra kacsintott.
– Hármunknak – javította ki Rick.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rick, a krokodil · Silas
Kek P>!

Silas gyorsan felnyitotta az egyik konténert. A szíve is majd' megállt rémületében: üres! Odaugrott a papírgyűjtő konténerhez, felnyitotta… és megkönnyebbülten felsóhajtott.
A konténer dugig volt papírral, újsággal és kartondobozzal. Silas soha nem gondolta volna, hogy ennyire tud örülni egy rakás szemétnek.

39. oldal

Kek P>!

A Sawatzki család, mint minden péntek este, most is együtt vacsorázott. Silas halrudacskákat sütött serpenyőben. Az apja vidáman fütyörészve keverte a paradicsomsalátát. Édesanyja pedig betolt a sütőbe egy tepsi hasábburgonyát.
Rick ekégedett volt a menüvel. – Holnaptól úgyis csak grillezett hangya lesz – gondolta.

44. oldal

Kek P>!

– A kupát elrejtettük, nektek kell megtalálnotok – folytatta Tess. – Napról napra közelebb fogtok jutni a rejtekhelyhez. Minden versenyszám nyertese kap egy térképdarabot. Az egyik térképdarabon, persze nem mondjuk meg előre, hogy melyiken, be lesz rajzolva a kupa. – Tess nevetett. – Nem fogjátok azonnal felismerni, mert beépítettünk egy kódot.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tess
Kek P>!

Az esti eredményhirdetésnél az erdei futásban nyújtott teljesítményetek is számítani fog. – Azzal Lukas elővett a kosárból egy régimódi fényképezőgépre emlékeztető kütyüt.
– Ez egy polaroid kamera. – Körbemutatta, hogy mindenki jól lássa. – Már sok éve jó szolgálatot tesz nekünk. Ma is bevetjük, hogy ellenőrizzük a verseny tisztaságát. Értettetek mindent?
A Cápák bólogattak. A Tigrisek morogtak, mert tudták, hogy rosszul áll a szénájuk.

81-82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lukas · Polaroid
Kek P>!

Mostanra a két csapat egyértelműen elkülönült. A Cápák és a Tigrisek külön asztaloknál ültek.

86. oldal

Kek P>!

– Varázstinta – szólt az egyik könyvmoly. – Akkor válik láthatóvá, ha vízzel érintkezik. Ilyet még én sem láttam élőben! Nahát!

175. oldal

Kek P>!

Lukasék babgulyást főztek a tábortűz fölött egy bográcsban, a parázsban alufóliába tekert krumpli illatozott. Aki akart, nyárson süthetett még hagymát, paprikát és cserkészkenyeret. Vadmentából főzött teát ittak hozzá. A mentát előző nap gyűjtötte néhány gyerek. Silasnak nagyon ízlett. Lehet, hogy ez lesz a kedvenc itala? Cora, a bajnok, a kupából kortyolgatta a mentateát.

190. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cora
Kek P>!

Otthon a fiúknak először is alaposan le kellett csutakolniuk magukról a tábori koszt. Aztán nekiláttak az almás pitének.

196. oldal


A sorozat következő kötete

Mágikus állatok iskolája - Végre vakáció! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Irene Adler: A fekete dáma
Sara Pennypacker: Pax
Ransom Riggs: Üresek városa
Holly Black – Cassandra Clare: Az aranytorony
Joachim Masannek: Leó, a cselkirály
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
Erich Kästner: A két Lotti
Kozári Dorka: Marcsi és a nyári kalamajka
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor
Thomas Brezina: Az eltűnt napló