Odavagyunk! (Mágikus állatok iskolája 10.) 32 csillagozás

Margit Auer: Odavagyunk!

A gyerekek egészen odavannak az izgalomtól: fociverseny lesz a Winterstein suliban. – Felbukkan egy mágikus tengerimalac. Ám akad egy kis probléma: egy csapat közönséges tengerimalac közé keveredik. – És ha ez nem lenne elég: az egyik gyerek hamarosan elköltözik, a mágikus állatával együtt…

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2021
228 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632945651 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck
>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2019
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632945651 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Ida · Mr. Mortimer Morrison · Anthony · Cooper · Franka · Johnny · Luna · Miss Cornfield


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

anesz P>!
Margit Auer: Odavagyunk!

borító + ill.: 5
tartalom: 4
stílus: 5
szereplők: 4
élmény: 4
mondanivaló: 5

Amikor már azt hinnénk, hogy minden a megszokott mederben zajlik, történik valami meglepő fordulat. Ebben a kötetben csak egy állat talált gazdára, és szegény Madonnát sajnáltam, mert kezdetben egyáltalán nem örültek neki. Aztán persze rádöbben kegyetlen viselkedésére a gyerek, de megint jól szemlélteti Auer, hogy milyen az, ha valamit rögeszmésen akarunk, és semmi más nem érdekel bennünket. Meglepő tapintattal és szeretettel viszonyult hozzá a környezete.
Az egyik lány elköltözése pedig szintén fájdalmas, de sajnos mindennapi téma. Ráadásul a gyors lefolyás és az igazgató leleplezése még fájóbbá tette az egészet. Az szülinapi party meg a gúla azonban feltette az i-re a pontot, és hozta a humorfaktort. Olivérre kíváncsi leszek.

Katona_Zsuzsanna P>!
Margit Auer: Odavagyunk!

Sok gyereknek van már mágikus állata, és annak felsorolása, hogy ki kihez tartozik, elég sok helyet elvesz. Most is van feladata az új mágikus állatnak, akit elsőre nem is akar a gazdája. Bocsánat, barátja. Van bonyodalom is: valaki elköltözik a csapatból, bulit szerveznek titokban, versenyre készülnek. Könnyed, olvasmányos. Igazi ifjúsági.

Könyvmolyocska1 >!
Margit Auer: Odavagyunk!

Ezt a sorozatot a tizedik résznél sem lehet megunni. Ebben a részben is sok minden történt: Mortimer születésnapja, az új diák érkezése és az egyik gyerek, spoiler elhagyja a Winterstein iskolát. Alig várom a következő részt!

Kek P>!
Margit Auer: Odavagyunk!

Féltem, hogy a 10. kötetet már egy kicsit unni fogom, de nem így történt. Hogy mégsem 1 nap alatt olvastam ki, annak pusztán a karácsony és aktuális törvényváltozások előtti roham volt az oka az iskolában… De lassan belépünk az utolsó hétbe, már mindent elrendeztünk – amit meg nem, az jó lesz jövőre is. Bízom benne, hogy már csak ilyen-olyan ünnepélyek vannak hátra – és végre ténylegesen lehet hangolódni az ünnepre. Váratlan események azonban mindenkor közbe jöhetnek, mint ahogy itt ebben a könyvben is. Az írónő is többször számba veszi mennyi is az annyi: hány gyerek nem kapott még mágikus állatot? És mi van, ha elmegy egy közülük? Vajon viheti magával a különleges, beszélő állatot is – vagy azt vissza kell adnia? No és mi van, ha új gyerek jön az osztályba? (Ki lehet még tolni a sorozatot 1 újabb kötettel?) És annak feltétlenül utoljára kell állatot kapnia?
No és persze itt van a „tanárok” gyerekkora – hiszen azok is ültek valamikor bilin… Mr. Morrison születésnapja tényleg csak amolyan mellékszál. Mint ahogy a bimbózó szerelmi szál is csak egy kipipált témaötlet, egy pille pontocska. Se színe, se szaga, se súlya, se jelentősége. Pont. Az extra, vakációs különrészeken kívül jöhet a 11. rész!

Faline>!
Margit Auer: Odavagyunk!

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. A gyerekek egyénisége nagyon változó, mindenki megtalálhatja köztük a hozzá legközelebb állót. Az állatok igazán édesek, és melyik gyerek ne szeretne egy mágikus beszélő állatot. A történet ismét szórakoztató és izgalmas volt, cseppet sem volt unalmas ennyi kötet után sem. Megismerhetjük Anthonyt, aki mindent megtesz azért, hogy ő legyen a legjobb focista. Illetve az osztály egyik tanulója el fog költözni, és a történet megmutatja milyen fontos, hogy ilyenkor mellettünk legyen egy jó barát, aki mindenben támogat.

Gvendolin P>!
Margit Auer: Odavagyunk!

Egy ilyen hosszú sorozatnál nem lenne meglepő, ha nem sikerülne felülmúlni az előző részeket, amelyek között azért már akadtak gyengébb darabok. Ezzel szemben ez a kötet a sorozat legjobb részei közé tartozik. Számos dolog miatt izgulhatunk, pl. barátságban válik-e el az osztály az új városba költöző tagjától, egyedül ünnepli-e a születésnapját Mr. Morrison, hogy illeszkedik be ebbe a különös osztályba az új fiú, és lehet-e egy tengerimalac a megfelelő mágikus állat egy olyan fiú számára, aki görcsösen próbál megnyerni egy fociversenyt. Izgalmakban és érzelmekben bővelkedő könyv, ami még egy felnőtt számára is tanulságos lehet.

Radics_Végh_Ivett>!
Margit Auer: Odavagyunk!

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Minden kötet önállóan is olvasható. Minden kötetben kap egy-két gyere mágikus állatot, örök barátot. Ebben a részben is sok minden történik. Mortimer születésnapja, valaki elköltözik és valaki érkezik.

SEA13>!
Margit Auer: Odavagyunk!

Nekünk nagyon tetszett ez a rész. Izgatottan várjuk a következőt!

BcnFra>!
Margit Auer: Odavagyunk!

Es itt van az utolso resz a sorozatbol.. 7 eves kisfiunak olvastam fel, par hettel az iskolakezdes utan kezdtuk el olvasni (veletlenul), uh a konyvbol ismerte meg az osztalyfonok, ropdolgozat fogalmakat, de mar el tudta helyezni oket. Imadtuk az osztalykozosseget es a mozgalmas cselekmenyeket. A korabbi reszekben elofordult h par tortenetreszt atugrottam (pl a kisfiu aki elszokott otthonrol), de az utolso resz fantasztikus volt. Nekivagunk a vakacios sorozatnak is, hiszen imadjuk a szereploket.


Népszerű idézetek

Kek P>!

Matteo leginkább a számítógép előtt szeretett ülni, és úgy gondolta, egy állat csak zavarná ebben.
És Anthony? Ő futballsztár akart lenni, semmi más! És vajon létezik-e focizó állat? Na ugye, hogy nem! Anthony ezért arra jutott, hogy a mágikus állat hülyeség. Neki olyan nem kell.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony
Kek P>!

Miss Cornfield előző nap adta ki a feladatot: kiselőadást kell tartaniuk bárkiről, aki szerintük érdekes személyiség.
– Lehet politikus, tudós, író vagy művész. Férfi vagy nő, mindegy. A lényeg, hogy tényleg érdekeljen titeket. – magyarázta, majd hozzátette: – mindjárt kicsöngetnek, úgyhogy elszámolok tízig, és addig mindenki válasszon párt magának. Aki tízig nem talál, annak a nevét bedobjuk a kalapba, és kihúzzuk.

30. oldal

Kek P>!

Luna bedugta a konnektorba a CD-lejátszót, Franka pedig elkezdte az előadást.
– Tamara Takist szeretnénk bemutatni nektek, a Frutti zenekar énekesnőjét. Tamara Budapesten született, és ötéves korától énekelni tanult. Eleinte operaénekesnő akart lenni, de aztán…

48. oldal

1 hozzászólás
Kek P>!

Zöldséges kuszkusz volt ebédre.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kuszkusz
Kek P>!

Mortimer Morrisonnál azon a hétfőn délutánon lebbencsleves volt ebédre. Sajnos kicsit sósabb lett a kelleténél.
Pintyőke, a szarka beledugta a csőrét.
– Pfuuuj! – kiáltott, és a fejét rázta. – Tegyél bele még vizet!

53. oldal

Kek P>!

Benni és Csoki után Henry és Elisa következett. Témájuk Beethoven volt, és a nagy zeneszerző kilenc szimfóniája. Zack és Anna-Léna egy amerikai énekest mutattak be. A neve Bob Dylan, és nagyon szép dalokat írt. Irodalmi Nobel-díjat is kapott nemrég.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bob Dylan · irodalmi Nobel-díj · Ludwig van Beethoven
Kek P>!

– Értesz valamennyire a tengerimalacokhoz? – próbált szóba elegyedni vele Madonna. Amikor nem jött válasz, folytatta: – Én szívesen elmondok neked mindent! Szeretem a paprikát, legjobban a piros kaliforniait. Aztán szeretem még a petrezselymet, de nem túl sokat, tudod, az oxánsav miatt, aztán… Fincsi még a citromfű meg a kamilla… De a legjobban a friss levegőt szeretem! Hallod?! A friss levegőt!

101-102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Madonna, a tengerimalac
Kek P>!

– Nahát, Miss Cornfield is volt gyerek?! – Silas majdnem leesett a székről, miközben belegondolt, hogy a szigorú osztályfőnöknek is meg kellett egyszer tanulnia bilibe pisilni. Súgott valamit Ricknek, mindketten pukkadoztak a nevetéstől.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Miss Cornfield
Kek P>!

– Vagyis ez azt jelenti, hogy másutt is élnek emberek, akiknek mágikus állatuk van?
Ida és Johnny nem válaszoltak rögtön.
– Úgy gondoljuk, hogy igen. – Bizonytalanul pillantottak Miss Cornfieldre. – Csak nem beszélnek róla, mert félnek, hogy a többiek őrültnek tartják őket.

174-175. oldal

Kek P>!

– Most mondja mindenki azt, hogy „Tíz kicsi csíz!”
– Tíz kicsi csíz! – mindenki hahotázott, Benni kattintott – aztán összeomlott a gúla.

217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fotózás

Népszerű triviák

Könyvmolyocska1 >!

Babai Éva, a Babilon Kiadó vezetője mondta el, hogy Margit Auer szerzőnővel történt interjúból hallottuk, hogy a Mágikus állatok című könyvsorozatból 12 kötet van most a fejében, hogy minden gyerek megkapja a mágikus állatát.

[www.youtube.com]

Kapcsolódó könyvek: Margit Auer: Mágikus állatok iskolája · Margit Auer: Rejtélyes gödrök · Margit Auer: A kísértetfolyosó · Margit Auer: Hű, de durva! · Margit Auer: Torta vagy bukta · Margit Auer: A nagy csobbanás · Margit Auer: Hová lett Mr. M? · Margit Auer: Totál bezúgva · Margit Auer: Kővé válva · Margit Auer: Odavagyunk!

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája
Margit Auer: Rejtélyes gödrök
Margit Auer: A kísértetfolyosó
Margit Auer: Hű, de durva!
Margit Auer: Torta vagy bukta
Margit Auer: A nagy csobbanás
Margit Auer: Hová lett Mr. M?
Margit Auer: Totál bezúgva
Margit Auer: Kővé válva
Margit Auer: Odavagyunk!

Kapcsolódó alkotók: Margit Auer


A sorozat következő kötete

Mágikus állatok iskolája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
Sam Copeland: Kicsi Charlie csirke lesz
Kertész Erzsi: Lássatok csodát!
Balázsy Panna: Csupaszív
Jeff Kinney: Egy ropi naplója
Charles Gilman: Démon tanár úr
Lauren Child: Abszolút Clarice Bean
Holly Webb: Pille új otthonra lel
Roberto Pavanello: A táncos lábú vámpír
Gill Lewis: Szimat és a kolbásztolvaj