Mágikus ​állatok iskolája (Mágikus állatok iskolája 1.) 67 csillagozás

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Milyen ​érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned. Szép álomnak tűnik, de Ida és Benni a Mágikus állatok iskolája 1. kötetében egy ilyen igaz barátra lel. A valóság ötvöződik a gyerekek képzeletvilágával. A mágikus állatokról senki más nem látja, hogy beszélni tudnak, a külső szemlélő mindig csak egy plüssállatot lát. Mégis, a váratlan jövevény megkönnyíti a gondokkal küszködő gyerekek életét az iskolában, vidám helyzeteket teremt, és izgalmas kalandok várnak a kis gazdáikra. Már az is külön izgalmat jelent, hogy ki és milyen körülmények között kapja meg. Vajon lehet-e szeretni egy teknősbékát, ha az ember egy nagyobb szőrös állatra vágyik? Hogyan szeretteti meg magát a kis teknős? Miért van az osztály legvásottabb gyerekének is nagy szüksége egy mágikus állatra? És persze a regényen végigvonul egy izgalmas történet, egy rejtély, amit a gyerekek és a mágikus… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2020
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632943350 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck
>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2015
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632943350 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck

Kedvencelte 4

Most olvassa 7

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Chivas>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

:))) Cukiság. Ciki, nem ciki, nekem kedvenc lett, a lányomnak pedig beszerzem. Tökéletes lesz. Érzem. :)

Mariann_Czenema P>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Nekem csöppet kiszámítható, de a 8 évesem imádni fogja :)

kratas P>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Az ötlet jó, de a megvalósítás elég gyenge, mintha kényszerítették volna a szerzőt az írásra. Nem érezni benne a mesét, nem varázsolt el.

2 hozzászólás
Aoimomo P>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Bajban vagyok ezzel a könyvvel.
Egyrészt nagyon tetszett a hét éves lányomnak, olyannyira jó választás volt, hogy amikor felvetettem neki, hogy olvasásórára is bevihetné, hogy rajzolás helyett/mellett ezt olvassa, amikor a tanárnő erre engedélyt ad, akkor még nem gondoltam, hogy hat fejezetet „eszik meg belőle” és szünetben még az udvarra is viszi magával. Teljes és elsöprő sikert arattak a mágikus állatok és a diákság apró-cseprő ügyei.
A betűméret teljesen gyerekbarát, ahogy a tagoltság is és hogy ne legyen olyan éles váltás a regény és a képeskönyv között, némi grafika is helyett kapott benne (amit oda-vissza tanulmányozni kellett. Többször is).
Ami nem tetszik az a káromkodás. Lehet, hogy én vagyok nagyon elrugaszkodva a valóságtól, de nem gondolom, hogy egy hét éves kortól ajánlott könyvben szükség van arra, hogy a gyerekek egymást hülyézzék és egy mágikus állat se mondjon olyat, hogy „mega-giga szemétség”. Tudom, hogy az iskolában hall(hat) ennél meredekebbet is, tudom, hogy tudja, hogy amíg itthon nem hallja, addig nem ajánlott a használata, akkor sem, ha megragadt a tudatában, mégsem esett jól, hogy pont egy gyerekkönyv hozza ezt be közénk.

Vörös_Brigitta>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

3. osztályos kortól jó szívvel ajánlható könyv. Egy csomó plüssünk van (nekem is volt anno), a fiúk is kaptak jópárat, de már elraktam őket az ágyneműtartóba, csak pár kedvenc maradt az ágyon. De tényleg lelkük van, még felnőttként is imádom őket (pedig tudom, hogy sokszor csak porfogók, de 1-1 különlegesebb darabnak nem tudok ellenállni :) A múltkori állatkerti látogatásunkkor a macskamedve (vagy kis panda, vörös panda) annyira megtetszett mindenkinek, hogy rendeltem egy plüssöt belőle is. Még nevet is adtunk neki, ő lett Puszedli (apával becézzük így egymást). A könyvtárban meg Jeromos a mágikus állat, a bagoly, amit saját kezemmel varrtam. :)

galarn>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Rutinosnak mondható esti mese olvasó apaként (többek között túl a Kuflikon, Ruminiéken és néhány Babócán is…) úgy érzem, hogy eddig talán ez a könyv tetszett a gyerekeknek a legjobban. Két hétévesnek olvastam és nehéz volt esténként félbehagyni aztán persze ment a könyörgés a folytatásokért is. A gyerekszereplők többségét és a mágikus állatokat hamar meg lehet kedvelni. Könnyed fogalmazás, nem túl hosszú fejezetek, apró titkok és rejtélyek. Iskolás kor alatt nem ajánlom, de azontúl bárkinek.

nagara>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Régóta el akarom olvasni, nagyon ajánlgatták többen is, pláne, hogy nem is tudom hanyadik résznél jár már a sorozat. Nem csalódtam, aranyos, jópofa történet, izgalmakkal, mágikus állatokkal, akik gyerekeknek segítenek. :D El fogom olvasni a folytatásokat is.

just_aGirl>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Három fiú: 10, 11 és 13 évesek ültek szinte megbabonázva a regény színházi előadásán, és hosszú-hosszú hónapok múltán is emlegetik még a darabot. És mi, szülők is!
Nagyon megörültem, amikor megláttam a könyvesboltban a kötetet, és még jobban, amikor rájöttem, hogy egy hosszú sorozat első részét vettem kézbe!
A regény cselekménye is nagyon izgalmas, de a gyerekek számára szerintem a lényeg mégis abban rejlik, ahogyan saját magukat is belelátják az eseményekbe, a különböző szereplőkben ráismernek saját kis társaikra, és ahogy a könyv szereplőin és a cselekmény kibontakozásán keresztül a mindennapi problémáikat, konfliktusaikat, álmaikat, vágyaikat tudják feldolgozni, miközben azonosulnak és szinte együtt élnek a történet kisiskolásaival.
Az írónő szenzációs ötletességgel keveri össze a világot, amelyben élünk, és a meseszerű képzeletvilágot, melyben természetesen kizárólag a kiváltságosak és bennfentesek mozognak otthonosan a könyv lapjain.
Ha valaki olyan szerencsés, mint én, hogy még felolvashat a kiskamasz fiának, akkor olvasás után sokat tud majd beszélgetni bizonyos viselkedés-típusokról, a problémákról, konfliktusokról, amik őket érik és érintik. A történetben mindezek könnyed stílusban kerülnek napvilágra, de a beszélgetések során sokkal bonyolultabb összefüggésekre is bukkanhatunk, összetettebb problémákat is feltárhatunk a csemeték lelkének mélyéről felhozva azokat.
A következő részeket is lelkesen olvassuk mindenképpen, remélem szintén együtt!

Katona_Zsuzsanna P>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Azt hiszem minden gyereknek lehetne mágikus állata, ami támogatja, meghallgatja, önbizalmat ad neki. Kíváncsi vagyok, ki lesz a következő szereplő, aki mágikus állatot kap és hogy milyen kalandba fognak keveredni. Jó volt látni, hogy Benni és Ida barátok lettek. Tetszett a gyerekeimnek is, máris kezdjük a folytatást.


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

A csillagos ég gondoskodik róla, hogy legtitkosabb vágyaink teljesüljenek …

32. oldal

Chivas>!

Az öreg minibusz fáradtan pöfögött, kerekei hangosan zörögtek a jeges úton.

(első mondat)

Chivas>!

– A mágikus állatok egészen különleges lények. Jobban hasonlítanak ránk, mint gondolnánk, Néha úgy tűnik, olvasnak a gondolatainkban. Ismerik a legtitkosabb kívánságainkat. – Ráncos kezét fölemelte, és végigsimított Pintyőke tollán. – Nagy szerencséje van annak, aki ilyen barátot tudhat maga mellett. A mágikus állat mindenhová elkísér minket, és segít, ha bajba jutunk.

52. oldal; Van szerencsém, Morrison

Kek P>!

A középső oszlop egyik padjában egy kockás inges fiú ült. Még csak föl sem nézett, amikor Ida a földre csapta a táskáját.
– 'reggelt – morogta Ida.
– Good morning – felelt a fiú, föl se nézve a képregényéből.

25. oldal

Kek P>!

Bergmann tanárnő pedig azért bosszankodott, mert elromlott a stopperórája.

69. oldal

Chivas>!

Egy ősöreg minibusz közeledett kattogva, és éppen mellette állt meg a piros lámpánál. Oldalán rikító színű felirat díszelgett. Benni a szeme fölé emelte a kezét. A betűk mintha egymás hegyén-hátán táncoltak volna:

mÁGikUs ÁllAtkeREsKeDés

35. oldal; A titokzatos minibusz

Szelén>!

Fekete mamba Az egyik legveszélyesebb kígyó a világon! Nagyon gyors, mérge gyakran halálos. Kelet-Afrikából származik.

Első fejezet


A sorozat következő kötete

Mágikus állatok iskolája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
Sam Copeland: Kicsi Charlie csirke lesz
Kertész Erzsi: Lássatok csodát!
Balázsy Panna: Csupaszív
Jeff Kinney: Egy ropi naplója
Charles Gilman: Démon tanár úr
Lauren Child: Abszolút Clarice Bean
Holly Webb: Pille új otthonra lel
Roberto Pavanello: A táncos lábú vámpír
Gill Lewis: Szimat és a kolbásztolvaj