Mágikus ​állatok iskolája (Mágikus állatok iskolája 1.) 50 csillagozás

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Milyen ​érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned. Szép álomnak tűnik, de Ida és Benni a Mágikus állatok iskolája 1. kötetében egy ilyen igaz barátra lel. A valóság ötvöződik a gyerekek képzeletvilágával. A mágikus állatokról senki más nem látja, hogy beszélni tudnak, a külső szemlélő mindig csak egy plüssállatot lát. Mégis, a váratlan jövevény megkönnyíti a gondokkal küszködő gyerekek életét az iskolában, vidám helyzeteket teremt, és izgalmas kalandok várnak a kis gazdáikra. Már az is külön izgalmat jelent, hogy ki és milyen körülmények között kapja meg. Vajon lehet-e szeretni egy teknősbékát, ha az ember egy nagyobb szőrös állatra vágyik? Hogyan szeretteti meg magát a kis teknős? Miért van az osztály legvásottabb gyerekének is nagy szüksége egy mágikus állatra? És persze a regényen végigvonul egy izgalmas történet, egy rejtély, amit a gyerekek és a mágikus… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2020
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632943350 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck
>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2015
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632943350 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck

Kedvencelte 3

Most olvassa 5

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Chivas>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

:))) Cukiság. Ciki, nem ciki, nekem kedvenc lett, a lányomnak pedig beszerzem. Tökéletes lesz. Érzem. :)

nagara>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Régóta el akarom olvasni, nagyon ajánlgatták többen is, pláne, hogy nem is tudom hanyadik résznél jár már a sorozat. Nem csalódtam, aranyos, jópofa történet, izgalmakkal, mágikus állatokkal, akik gyerekeknek segítenek. :D El fogom olvasni a folytatásokat is.

just_aGirl>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Három fiú: 10, 11 és 13 évesek ültek szinte megbabonázva a regény színházi előadásán, és hosszú-hosszú hónapok múltán is emlegetik még a darabot. És mi, szülők is!
Nagyon megörültem, amikor megláttam a könyvesboltban a kötetet, és még jobban, amikor rájöttem, hogy egy hosszú sorozat első részét vettem kézbe!
A regény cselekménye is nagyon izgalmas, de a gyerekek számára szerintem a lényeg mégis abban rejlik, ahogyan saját magukat is belelátják az eseményekbe, a különböző szereplőkben ráismernek saját kis társaikra, és ahogy a könyv szereplőin és a cselekmény kibontakozásán keresztül a mindennapi problémáikat, konfliktusaikat, álmaikat, vágyaikat tudják feldolgozni, miközben azonosulnak és szinte együtt élnek a történet kisiskolásaival.
Az írónő szenzációs ötletességgel keveri össze a világot, amelyben élünk, és a meseszerű képzeletvilágot, melyben természetesen kizárólag a kiváltságosak és bennfentesek mozognak otthonosan a könyv lapjain.
Ha valaki olyan szerencsés, mint én, hogy még felolvashat a kiskamasz fiának, akkor olvasás után sokat tud majd beszélgetni bizonyos viselkedés-típusokról, a problémákról, konfliktusokról, amik őket érik és érintik. A történetben mindezek könnyed stílusban kerülnek napvilágra, de a beszélgetések során sokkal bonyolultabb összefüggésekre is bukkanhatunk, összetettebb problémákat is feltárhatunk a csemeték lelkének mélyéről felhozva azokat.
A következő részeket is lelkesen olvassuk mindenképpen, remélem szintén együtt!

PTJulia MP>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Aranyos meseregény, gyerekkoromban én is faltam volna, ahogy most Borcsa teszi.
És elgondolkodtam, hogy vajon melyik plüssünk álcázza magát, holott valójában mágikus állat? Benő alvósoroszlánja egészen biztosan, de szerintem Emma tigrise és Borcsa jegesmedvéje is… :-))

Vörös_Brigitta P>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

3. osztályos kortól jó szívvel ajánlható könyv. Egy csomó plüssünk van (nekem is volt anno), a fiúk is kaptak jópárat, de már elraktam őket az ágyneműtartóba, csak pár kedvenc maradt az ágyon. De tényleg lelkük van, még felnőttként is imádom őket (pedig tudom, hogy sokszor csak porfogók, de 1-1 különlegesebb darabnak nem tudok ellenállni :) A múltkori állatkerti látogatásunkkor a macskamedve (vagy kis panda, vörös panda) annyira megtetszett mindenkinek, hogy rendeltem egy plüssöt belőle is. Még nevet is adtunk neki, ő lett Puszedli (apával becézzük így egymást). A könyvtárban meg Jeromos a mágikus állat, a bagoly, amit saját kezemmel varrtam. :)

Angele P>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Simán jó gyerek mese regény. Könnyű, gyakran tagolt történet, vagyis bármikor letehető, és nem unták. Sőt! Jöhet a második rész!

dittta>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

7 éves lányom első számú kedvence a sorozat. Ha lehetne ötnél több csillagot adni, tőlünk megkapná:)

syil>!
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

Egy kedves könyv gyerekekről, iskoláról és mindennapi problémákról. Meg persze mágikus állatokról, akik mindig segítenek. Azt hiszed plüssállatot látsz? Tévedsz! Egy izgalmas olvasmány, nem csak gyerekeknek. :)


Népszerű idézetek

Chivas>!

Az öreg minibusz fáradtan pöfögött, kerekei hangosan zörögtek a jeges úton.

(első mondat)

Chivas>!

– A mágikus állatok egészen különleges lények. Jobban hasonlítanak ránk, mint gondolnánk, Néha úgy tűnik, olvasnak a gondolatainkban. Ismerik a legtitkosabb kívánságainkat. – Ráncos kezét fölemelte, és végigsimított Pintyőke tollán. – Nagy szerencséje van annak, aki ilyen barátot tudhat maga mellett. A mágikus állat mindenhová elkísér minket, és segít, ha bajba jutunk.

52. oldal; Van szerencsém, Morrison

Kek P>!

A középső oszlop egyik padjában egy kockás inges fiú ült. Még csak föl sem nézett, amikor Ida a földre csapta a táskáját.
– 'reggelt – morogta Ida.
– Good morning – felelt a fiú, föl se nézve a képregényéből.

25. oldal

Kek P>!

Bergmann tanárnő pedig azért bosszankodott, mert elromlott a stopperórája.

69. oldal

Chivas>!

Egy ősöreg minibusz közeledett kattogva, és éppen mellette állt meg a piros lámpánál. Oldalán rikító színű felirat díszelgett. Benni a szeme fölé emelte a kezét. A betűk mintha egymás hegyén-hátán táncoltak volna:

mÁGikUs ÁllAtkeREsKeDés

35. oldal; A titokzatos minibusz

Szelén P>!

Fekete mamba Az egyik legveszélyesebb kígyó a világon! Nagyon gyors, mérge gyakran halálos. Kelet-Afrikából származik.

Első fejezet


A sorozat következő kötete

Mágikus állatok iskolája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
Sam Copeland: Kicsi Charlie csirke lesz
Kertész Erzsi: Lássatok csodát!
Balázsy Panna: Csupaszív
Jeff Kinney: Egy ropi naplója
Charles Gilman: Démon tanár úr
Lauren Child: Abszolút Clarice Bean
Holly Webb: Pille új otthonra lel
Roberto Pavanello: A táncos lábú vámpír
Gill Lewis: Szimat és a kolbásztolvaj