Kővé ​válva (Mágikus állatok iskolája 9.) 34 csillagozás

Margit Auer: Kővé válva

Nincs nagyobb kincs a mágikus állatok barátságánál, ebben mindenki egyetért. Csakhogy egy nap szörnyű dolog történik: a sok kedves, vidám és okos társ egy napon kővé válik! A gyerekek kétségbeesnek, még Miss Cornfield is tanácstalan. Az egyetlen reményük, hogy a mágikus állatkereskedésben várakozó többi állat talán segíteni tud. Úgy tűnik, Murphynek,…

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2020
keménytáblás · ISBN: 9789632944920
>!
Babilon, Budapest, 2018
210 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632944920 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck

Enciklopédia 1


Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

anesz P>!
Margit Auer: Kővé válva

borító + ill.: 5
tartalom: 5
stílus: 5
szereplők: 5
élmény: 5
mondanivaló: 5

A megszokott sémába hirtelen valami váratlan dolog szólt bele, ami az egész társaságot megrázta. Különösen tetszett, hogy a megoldásba azokat az osztálytársakat is bevonták, akiknek még nincs mágikus állata. Hogy ezek az iskolai projektek mindig ilyen gyorsan kellenek, az felháborító! Nincs idő elmélyedni a dolgokban. Jó, hogy a geológia és a kémia is szót kapott, és különösen rímelt rá a tanult Stonehenge sztori és rejtély. Flamingó szintén egy egyéniség. Az állatok önálló akciója balul sült el, de az nem rossz tendencia, hogy ők is milyen jól kijönnek egymással.

Katona_Zsuzsanna P>!
Margit Auer: Kővé válva

Kezd ellaposodni a sztori, mert már be kell vetni más varázslatok az is, nem elegendők a mágikus állatok. Megjelennek azok az osztálytársak, akiknek még nincs mágikus állatuk. Kicsit sokan vannak ahhoz, hogy mindenki sorra kerüljön a tizedik részben.
És még néhány, valószínűleg inkább fordítási hiba: Mr. Morrison egyszer bátyja, aztán az öccse Miss Cornfieldnek. Végül az előző kötetben szereplő szurikáták (akik nagyon-nagyon cukik, meg minden) hirtelen földikutyákká változtak (akik annyira nem cukik, lásd: Wikipédia), így a gyerekeknek végig úgy kellett olvasnom, hogy jó legyen. De persze néha én is belegabalyodtam, ami nem kevés vicces percet okozott.
Egy szó, mint száz: lássuk a tizedik kötetet!

Kek P>!
Margit Auer: Kővé válva

No igen, már alig vannak páran, akik eddig nem kaptak állatot – és elég gáz, hogy a szerzőnek csak a 9. kötetnél tűnik fel, hogy az osztály mindig csak épp azokból a gyerekekből áll, akiknek már van állatuk vagy éppen abban a részben kapnak. És akkor ugyebár azt a 2 gyereket is bele kell vonni a történetbe, nevet adni nekik… Addig meg sehol se voltak. Nem, nem tudom, hogy tudatos koncepció volt-e a szerző részéről már az elejétől, hogy kötetenként 2 gyerek + 2 állat lesz, s így a sorozat (minimum) 12 részes – de most ebben a kötetben látszik a számvetés, hogy nemcsak a már kipipált 18 x 2 nevet kell mozgatni, hanem egy kicsit előre tervezve a maradék 6-ot is megemlíteni (merthogy a 6 állatka nyilván még titok…) Szóval, a történet lényege is ez, ez az így együtt, a közös, az osztályközösség. Próbálom felidézni, hogy az előző részben melyik 2 állat is lépett be a folyamba, de ez elsikkad (a kutya, meg ???), teljesen lényegtelen, tehát ez a kötet véletlenül lett épp a 9. rész, bárhova be lehetett volna szuszakolni. No, látszik, hogy mi a bajom, miért nem tartom olyan kiválónak ezt a részt. :) A rossz szerkesztés miatt. Mintha már csak egy stáblista lenne: név + állat + pipa. Megvolt, megvolt, ez majd eztán jön. Pedig a sztori nem volna rossz, a Torta vagy bukta rész ellenpólusaként megint egy iskolai verseny – amit ezúttal… spoiler és még csak azt se mondhatjuk, hogy a részvétel a fontos (mármint a versenyen). Mert amúgy meg igen. Pont az a lényeg. Közös a kísérlet, közös az állatnélküliek társas magánya és kirekesztettsége, közös az állatosok katasztrófája – és aztán majd közös lesz a megoldás is (meg a veteményeskert).
Magamban mosolygok, mert mióta felbukkant az a szerencsétlen jegesmaci, azóta minden kötetből tudnék idézni a jegesmedvés kihíváshoz. :) Szóval: jó, jó ez a nyulfarknyi részecske is, de nem sok újat, érdekeset ad már. Egy kicsit ráuntam. Talán esti rajzfilmsorozatként tudnám még élvezni. Miért nem csinálják meg úgy is, vajon? Vigasztalásképp: mivel nem én vagyok a célközönség, az a korosztály, akikhez szól, talán még nem unják ennyire, mint én. :) Hát hajrá! Tessék még fenntartani azt az érdeklődést a végéig!
     Utolsó, apró kis szurka-piszkám, hogy az előző részbén még szurikáták voltak tömegesen az állatkereskedésben…, ebben a részben viszont már földikutyák lettek belőlük. Jó, jó, lehet, hogy hasonló…, de azért nem ugyanaz – és nem mindegy. Gondolom, ez nem „csak” fordítási hiba.

Mógi>!
Margit Auer: Kővé válva

A gyermekeim számára a sorozat legizgalmasabb része volt. Nagyon örülök, hogy megismerkedhettek a mágikus állatok világával, természetesen ők is vágynak egyre, hogy legyen egy örök életre szóló barátuk, aki segíti és támogatja őket a nehezebb helyzetekben.

SEA13>!
Margit Auer: Kővé válva

Gyermekem nagyon szereti ezt a sorozatot. Szívesen követjük a történetet. Ez a rész nekem nem tetszett, de ifjúsági történet nem felnőtteket szólít meg.

Kaname32>!
Margit Auer: Kővé válva

Ezt a kötetet nem igazán kellett volna beilleszteni a főtörténetbe mert inkább melléktörténetnek hangzik, mint a Behavazva.
Itt most nem igazán történt történet haladás, mert a mágikus állatok csak segíteni akartak és balul sült el és őket kellett megmenteni. Az nem volt rossz elgondolás, hogy a mágikus állatkereskedésben élő állatok kicsit több teret kaptak, de akkor is 8 köteten át szurikáták voltak nem maradhattak volna azok.
Így egy kissé vegyesek az érzelmeim, de hátha a kövi kettő kötet kárpótol ezért az egyért.


Népszerű idézetek

Kek P>!

– Megtaláltad a tökéletes ellenszert. Csak tudod, az adagoláson is sok múlik.

171. oldal

1 hozzászólás
Kek P>!

És szerintem fontos, hogy minden könyv megtalálja a gazdáját, aki megbecsüli.

138. oldal

Kek P>!

Miss Cornfield osztályában, a legnagyobb titokban ugyan, de csak úgy hemzsegtek a beszélő állatok.

19. oldal

Kek P>!

Mégis hogyan kell bankjegynyomdát készíteni?

35. oldal

Kek P>!

Abban megegyeztek, hogy a gépnek működőképesnek kell lennie. De legalább annyira fontos, hogy jól nézzen ki, ha tényleg el akarják hozni az első díjat.

40-41. oldal

Kek P>!

– Bill Russel – szólalt meg hirtelen Misa. – A volt kollégám, a kanadai. Legutóbb egy konferencián találkoztunk Barcelonában. Adott nekem egy speciális lakkot.
Karajan a fülét hegyezte.
– Azt mondta, nem teljesen ártalmatlan, de nagyon hatásos. Be is zártam a méregszekrénybe. Csukd be a szemed, Katinka! – És a kislány engedelmesen lehunyta a szemét.
Persze már régóta tudta, hogy apa a méregszekrény kulcsát celuxszal az íróasztala aljához ragasztotta.

86. oldal

Kek P>!

Megtörtént hát a katasztrófa. Nem villám, nem is földrengés. Az állatok szoborrá dermedtek – ám ezúttal nem játékból. És nem is tűnt úgy, hogy valaha újra megelevenednének.

101. oldal

Kek P>!

Ezek szerint most is kiment. De miért nem jött vissza rádiót hallgatni? Furcsa. Benni a homlokát ráncolta. Henrietta még egyetlen részt sem mulasztott el A harmadik dimenzióból.

104. oldal

Kek P>!

A flamingó valamit súgott Katinka fülébe, amitől a kislány megremegett – de azonnal tudta, mi a dolga: neki kell kiszabadítania a mágikus állatokat a dermedtségükből! Ez az ő feladata! Mint egy igazi hősnek! És ezúttal sikerülni is fog, hiszen itt van vele egy mágikus állat.
– Segítesz nekem, Polly? – suttogta, és végigsimított a madár rózsaszín tollain.
– Hát persze – felelte a flamingó meglepően magas hangon. – Bármit is teszel, én melletted állok, mostantól örökké veled leszek.

127. oldal

Kek P>!

Mindenki teljes erőbedobással, lelkesen dolgozott.
Azazhogy: majdnem mindenki.
Katinka egy széken ült, és nézte a többieket. Valahogy úgy alakult, hogy nem volt semmi dolga. Valahányszor csatlakozni akart a többiekhez, valaki mindig megelőzte. Nincs mit tenni, a többieknek sokkal jobb ötleteik vannak!

45. oldal


Népszerű triviák

Könyvmolyocska1 >!

Babai Éva, a Babilon Kiadó vezetője mondta el, hogy Margit Auer szerzőnővel történt interjúból hallottuk, hogy a Mágikus állatok című könyvsorozatból 12 kötet van most a fejében, hogy minden gyerek megkapja a mágikus állatát.

[www.youtube.com]

Kapcsolódó könyvek: Margit Auer: Mágikus állatok iskolája · Margit Auer: Rejtélyes gödrök · Margit Auer: A kísértetfolyosó · Margit Auer: Hű, de durva! · Margit Auer: Torta vagy bukta · Margit Auer: A nagy csobbanás · Margit Auer: Hová lett Mr. M? · Margit Auer: Totál bezúgva · Margit Auer: Kővé válva · Margit Auer: Odavagyunk!

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája
Margit Auer: Rejtélyes gödrök
Margit Auer: A kísértetfolyosó
Margit Auer: Hű, de durva!
Margit Auer: Torta vagy bukta
Margit Auer: A nagy csobbanás
Margit Auer: Hová lett Mr. M?
Margit Auer: Totál bezúgva
Margit Auer: Kővé válva
Margit Auer: Odavagyunk!

Kapcsolódó alkotók: Margit Auer


A sorozat következő kötete

Mágikus állatok iskolája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
Sam Copeland: Kicsi Charlie csirke lesz
Kertész Erzsi: Lássatok csodát!
Balázsy Panna: Csupaszív
Jeff Kinney: Egy ropi naplója
Charles Gilman: Démon tanár úr
Lauren Child: Abszolút Clarice Bean
Holly Webb: Pille új otthonra lel
Roberto Pavanello: A táncos lábú vámpír
Gill Lewis: Szimat és a kolbásztolvaj