Ida ​és Rabbat (Mágikus állatok iskolája - Végre vakáció! 1.) 36 csillagozás

Margit Auer: Ida és Rabbat

A Mágikus állatok iskolájában mindig történik valami szuperizgalmas! De mi lesz, ha beköszönt a nyár, és bezárulnak a Winterstein suli kapui?
Az első részből megtudhatjuk, hogyan nyaral Ida és Rabbat. Először egy strandon heverésznek, aztán egy hotelben lazítanak, ám ebben a hotelben egyre több rejtélyes dolog történik…

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2021
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632944074 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck
>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2019
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632944074 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck
>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2017
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632944074 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Ida · Mr. Mortimer Morrison · Elvira Kronenberg, az anya · Erik Kronenberg, az apa · Fabi · Miss Cornfield · Pelle, azaz Paul-Anton


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Nikolett_Kapocsi P>!
Margit Auer: Ida és Rabbat

Év elején – amikor még nyitva voltak a színházak – sikerült jegyet szereznünk a Kolibri színház Mágikus állatok iskolája című előadására. Korábban egyáltalán nem ismertük ezt a történetet, de kisfiamnak rögtön megtetszett az „élő” plüssállatok kalandjait bemutató történet. Aztán a könyvtárban rábukkantunk erre a kötetre, ami az alaptörténet folytatása egy nem mindennapi tengerparti nyaralás története. Főszerepben egy rejtély, aminek megoldásában nagy segítséget nyújt Rabbat, Ida mágikus állatkája. Kedves kis történet, de valahogy mégsem tudta annyira lekötni a kisfiam figyelmét, mint maga a színházi előadás.

Kek P>!
Margit Auer: Ida és Rabbat

Nyaralás Olaszországban. Ennyi erővel persze lehetett volna ez Görög- vagy Törökország is – tök mindegy, egy a lényeg: Szálloda és tengerpart és 1 hét. Merthogy nem derül ki, melyik város, nincs is a helynek nevezetessége. A gyerekek ki se dugják az orrukat a szállodából… Szóval ez egy helyszín nélküli 4 fal közé zárt unalmas hét – némi lopást kinyomozó mellékszállal. No meg a szálloda éttermi ellátását osztályozó pár zugfirkásszal. Nyilván ha Olaszország, akkor ennek a könyvnek icipicit az olasz konyha dicséretéről is kellett volna szólni, de ez a konyha nem olaszos, sőt! Hagyma, hagyma, hagyma, az összes személyzet külföldi, ki innen, ki onnan, a rejtett cukrászfenomén például német… és bár állítólag finom sütiket gyárt, de semmi egyedit. No, ennyi a bajom – amúgy jó a könyv. :) 2-3 óra alatt elfogyasztható. Se nem sós, se nem túl fűszerezett, se nem csömör édes. Pont elég laktató, hogy kellően jól essen.

unikornis83>!
Margit Auer: Ida és Rabbat

Hét éves gyermekem annyira odáig van a Mágikus állatok iskolájáért, hogy a piros pontokat, amiket a suliban kapott, ilyen kötetekre váltotta be. Kell ennél jobb ajánlólevél?
Ebben a részben Ida és Rabbat az olasz tengerpartra mennek nyaralni a szülőkkel. Megismerkednek egy különös kisfiúval, aki elsőre nem nyeri el Ida tetszését, aztán végül összebarátkoznak, és együtt derítenek fel néhány rejtélyes esetet, ami a hotelban történik.

Annamária_Seres P>!
Margit Auer: Ida és Rabbat

Aranyos kis történet, amiben Ida nyaralásának történetével ismerkedhetünk meg. Rabbat cuki, az olvasó úgy érezheti, hogy neki is kellene egy ilyen mágikus kisállat.

pöttyöspang G>!
Margit Auer: Ida és Rabbat

Az egyik kedvenc mágikus állatom Rabbat, a róka. Már jól indult a könyv, hogy az ő nyaralásáról olvashattam. A borító is nagyon szép, igazi nyári hangulata van. A nyomozás is tetszett, szerintem Pelle aranyos kisfiú, még ha Idát bosszantotta is :) spoiler

Vizidínó>!
Margit Auer: Ida és Rabbat

Ida és Rabbat, a róka nyaralni mennek Olaszországba, egy szállodába. Ott találkoznak egy gyerekkel, aki Ida szerint nagyon bosszantó, de azért közösen nyomoznak, hogy kiderítsék miért tűnnek el a dolgok? Érdekes történet, jópofa rajzokkal. El fogom olvasni a sorozat többi részét is.

Zsebilany>!
Margit Auer: Ida és Rabbat

Szeretjük a sorozatot és most ez a vakációs rész is nagyon izgalmas volt. Elsős lànyomnak olvasom fel. Jó kaland volt. Szeretjük Idàt és Rabbatot. Pellét is a szívünkbe zártuk, jó lenne nyáron ilyen szünidei pajtást találni.

BcnFra>!
Margit Auer: Ida és Rabbat

7 eves kisfiunak olvastam fel. Imadtuk az elso 10 reszt, ez a resz nem volt eleg jo. Kb a feleig nehezkes volt, utana elindult a tortenet. Az osztalykozosseg dinamikaja hianyzott, de mivel szeretjuk a sorozatot, evidens volt h vegigolvassuk.


Népszerű idézetek

Vizidínó>!

Mirjam tudott a mágikus állatok titkáról, és mindennél jobban vágyott rá, hogy neki is legyen mágikus állata. Ráadásul Ashantit, a fekete mambát nézte ki magának! A halálosan veszélyes, mérges kígyót… Neki csak egy ártalmatlan hörcsöge volt otthon, ami persze beszélni sem tudott.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hörcsög · mamba
Kek P>!

– A pepperonival vigyázz! Finom, de ha túl sokat használsz belőle, ehetetlenül csípős lesz az étel! Igen, úgy, pontosan!

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pepperoni
Kek P>!

Beszállt a liftbe, megnyomta a hatos gombot, és elővette a műanyag kártyát. Ahogy az ajtóhoz ért, a zár elé tartotta, mire a zár kattant egyet, és az ajtó kinyílt.
Ida megkönnyebbült. Nem volt egészen biztos benne, hogy segítség nélkül ki tudja nyitni az ajtót.

67. oldal

Kek P>!

Sós tengeri levegő áramlott be a szobába, hogy kitessékelje a szoba áporodott és fülledt levegőjét.
– Kalandillat – állapította meg Rabbat.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rabbat
Kek P>!

Az otthoni íróasztalon tornyokban álltak a könyvek, füzetek, papírlapok. Kupacban a radírok, hegyezők, iratkapcsok és mindenféle fecnik. A szállodai szoba íróasztala ezzel szemben teljesen üres volt, leszámítva a lámpát és a bőrmappát, amely levélpapírt és egy golyóstollat rejtett.

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: füzet · iratkapocs · könyv · levélpapír · radír
Kek P>!

A kékes felirat egyre csak villogott és villogott a táblán. Mint egy titkos vezényszóra, a gyerekek fölálltak, és kórusban mondták a verset:

     Amerre lépünk, rejtvény terem,
     A közel s a távol csupa sejtelem.
     A világot felfedezni indulunk,
     Az idei lesz a legszebb nyarunk!

A mágikus állatok is lelkesen csatlakoztak a kórushoz.

19-20. oldal

Kek P>!

– Mi van a bőröndben? Csak nem egy nyuszi? Vagy mosómedve?
Mortimer Morrison megköszörülte a torkát.
– Khm… Izé… Egyik sem – hebegte. – Ma nem kap senki mágikus állatot. Ashantit keresem. Már megint megszökött.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bőrönd · Mr. Mortimer Morrison
Kek P>!

Miss Cornfield legyező alakban szétterítette maga előtt a borítékokat.
– Mindenkire vár egy-egy feladat – közölte. – A világ telis-tele van meglepetésekkel. Azt szeretném, ha nyitott szemmel járnátok. A vakáció alatt is.
A tanárnő végignézett az osztályon.
– Minden borítékba bekészítettem egy-egy megoldandó rejtvényt. A házi feladat egyszerű: fejtsétek meg! És ha sikerült, írjatok nekem egy képeslapot! Megértettétek?
Helén jelentkezett.
– De tanárnő, miért dolgoztat minket a vakáció alatt? Ez nem igazság!
Csoki vigyorgott.
– Szerintem vicces lesz. Nekem biztos olyan rejtvény jut, hogy mennyi csokis tejet tudok meginni anélkül, hogy rosszul lennék.
– Fogadjunk? – röfögött Pepperoni. – A tanárnő biztos nem fogja elhinni, hogy olyan sokat!

17-19. oldal

Kek P>!

– Kelj fel, kicsim! Le kell mennünk, különben nem kapunk reggelit.
Apa megcsípte Ida nagylábujját, ami kikandikált a takaró alól. Ida villámgyorsan a hasáig húzta a lábát.
– Miss Cornfieldtől azt a házi feladatot kaptuk, hogy aludjuk ki magunkat – közölte a kislány ellentmondást nem tűrően.
– A házi feladat azért házi feladat, mert otthon csináljuk. Milyen szerencse, hogy most nem otthon vagy – nevetett apa.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Erik Kronenberg, az apa · Ida
Kek P>!

Szombat délután Ida szülei egy táblát akasztottak a Frida fodrászszalon ajtajára: „Szabadságra mentünk! Kedves vendégeinket egy hét múlva várjuk!”
     […]
Az utolsó munkanap fárasztó volt. Ida szülei, Elvira és Erik megállás nélkül vágták, festették, szárították a vendégek haját, egy percre sem állt meg a kezük. Ida is besegített: összesöpörte a hajat, kimosta a törülközőket, és kávét főzött. Aztán végre becsukhatták a boltot, és kezdődhetett a nagy családi nyaralás!
A Kronenberg család lakása a fodrászüzlet fölött volt. Ida anyukája a hálószobában állt, a nyitott bőrönd előtt.

26-27. oldal


A sorozat következő kötete

Mágikus állatok iskolája - Végre vakáció! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lucy Strange: A fülemüleerdő titka
Balázs Ágnes: Lufi és Szamóca
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén
Ulrike Rylance: Tényleg semmi gond!
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében
Böszörményi Gyula: Az időkút
Julia Boehme: Bori a lovastanyán
Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka
Liz Kessler: Emily Windsnap, a sellőlány
Tea Stilton: A korallok hercegnője