Helén ​és Karajan (Mágikus állatok iskolája - Végre vakáció! 4.) 8 csillagozás

Margit Auer: Helén és Karajan

A mágikus állatok iskolájában mindig történik valami! De vajon milyen kalandokat hoz a vakáció, amikor a Winterstein iskola kapuja zárva van? Helén Párizsba repül Karajannal. A divat fővárosában rengeteg kalandot élnek át, bejárják a várost, sőt a kandúr számára emlékezetes helyekre is eljutnak. Közben kiderül, milyen sötét titkokat rejtenek a divatbemutatók csillogó kulisszái, és hogy a modellkedésnél léteznek fontosabb dolgok is.

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 9 éves kortól

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2020
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632946214 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck

Most olvassa 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Gvendolin P>!
Margit Auer: Helén és Karajan

A 4. vakációs kötetben Helént és Karajant kísérhetjük el, de nem egy wellness-szállóba, ahogy azt eredetileg anyjával tervezték, hanem egy párizsi divatbemutatóra, ahova Helént beválogatták. Helén a sorozat legelkényeztetettebb szereplője, aki rosszabb anyagi körülmények közé kerülve továbbra is úgy viselkedik, mint egy beképzelt hercegkisasszony, barátnői mintha szolgálólányai lennének, akik persze ezt nem veszik észre. Helén mágikus állatként egy ugyancsak öntelt és nagyképű kandúrt kap társként, akit különben én mindezek ellenére kedveltem a fősorozatban. A divatbemutató, illetve az arra való felkészülés nem úgy alakul, ahogy azt Helén várta: előkelő szálloda helyett egy bérlakás, ahol szinte mindig üres a hűtő, a próbák egy halcsarnokban zajlanak, nyáron téli ruházatot kell viselni, stb. Talán kicsit az írónő is ráunt arra, hogy a mágikus állatoknak idegenek jelenlétében plüssfigurának kell tettetni magukat, így Karajan itt a többi lány között is sokszor élőként mutatkozik. Helén megtapasztalja, milyen az, ha nem minden körülötte forog. Karajan az a mágikus állat, aki nem tekinthető egyértelműen segítőnek, hiszen Helénnek többször is rossz tanácsokat ad. Viszont végül így jutnak el ahhoz a családhoz, ahonnan Karajan egykor megszökött, és ahol senki sem sejtette, hogy a macska nem közönséges macska. A divatbemutató alakulása váratlan fordulatot hoz, ami Helén jövőre vonatkozó korábbi elképzeléseit is megváltoztatja. Az írónő egyértelműen rossz véleménnyel van az ábrázolt világról, amiért különben magam sem lelkesedek. Ettől függetlenül talán lehetett volna ellenpéldát is hozni. Nem igazán tetszett benne a szőrmeviselés ellen fellépők megjelenése sem, mert ezek a – sokszor agresszív tiltakozók – ugyanúgy egy végletet képeznek, ahogy a kegyetlen állattartás a másikat. Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy pont Helén, az egyik legegoistább szereplő lesz majd egyszer ügyvédként az, aki az elnyomottak érdekét fogja majd képviselni. Alapjában véve nem rossz történet, az is jó, hogy a mágikus állat is kilép a plüssállat szerepkörből, de mégsem ez lesz a kedvenc részem a nyaralós sorozatból.

Mógi>!
Margit Auer: Helén és Karajan

Nem igazán akaródzott elolvasni a sorozatnak ezt a részét. Párizs, divatbemutató? Nem az én világom, és a gyermekeimet is szerettem volna ettől a világtól távol tartani. De nagyon kellemes meglepetés volt. A szerző nem hagyott cserben, megint igazi értékeket közvetített, a barátság és az elfogadás fontosságát, az állatok védelmét és szeretetét, a bátorságot, és a csillogónak tűnő kifutó helyett a valódi élmények és a társas kapcsolatok felé tereli, indirekt módon a gyerekek figyelmét. Mindezt úgy hogy minden didaktikus, tanmese jelleget nélkülöz. Ez volt a 13. könyv, a sorozatból, amit olvastunk és folytatjuk.

Zsebilany>!
Margit Auer: Helén és Karajan

Kislányomnak nagyon tetszett ez a rész. Nekem nem szívem csücske Helén. Szerencsére jó irányba változott. Jó volt ez a Párizsi kaland.

OMajaAlexa>!
Margit Auer: Helén és Karajan

Nagyon tetszett a történet! Nagyon szeretem ezt a sorozatot és várom, hogy olvassam a folytatást! Bárcsak lenne egy mágikus állatom… És Párizshoz is kedvet kaptam…☺️


A sorozat következő kötete

Mágikus állatok iskolája - Végre vakáció! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Webb: Pille új otthonra lel
Kozári Dorka: Marcsi és a nyári kalamajka
Liane Schneider: Bori az állatkertben
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Irene Adler: A fekete dáma
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
Roberto Pavanello: A táncos lábú vámpír
Gill Lewis: Szimat és a kolbásztolvaj
Kertész Erzsi: Állat KávéZoo