A ​kísértetfolyosó (Mágikus állatok iskolája 3.) 63 csillagozás

Margit Auer: A kísértetfolyosó

Amikor Eddie is mágikus állat birtokába jut, őt irigyli az egész osztály. Azaz majdnem mindenki. Helént hidegen hagyják a mágikus állatok, őt csak a prímabalerina tanfolyam érdekli. És hogy mit szól ehhez Miss Cornfield? Ő leginkább az olvasás éjszakájának megszervezésével van elfoglalva. Aztán az ominózus éjszakán, a toronyszoba sötétjében minden…

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2022
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632943374 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck
>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2020
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632943374 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck
>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2015
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632943374 · Fordította: Nádori Lídia · Illusztrálta: Nina Dulleck

Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Chivas>!
Margit Auer: A kísértetfolyosó

Szuper kis sorozat ez! :) Azt hittem a harmadik könyvre már kifullad, de nem. Annyira cukik ezek a történetek, hogy egészen beleszerettem. :) Én is akarok egy mágikus állatot! :D

Aoimomo>!
Margit Auer: A kísértetfolyosó

A két új mágikus állat haláli! Eugénia, a cserfes kis denevér nem egyszer állított kihívás elé, pevedivig tuvudovok ivigy beveszévélnivi. De az abszolut favorit, a várva-várt macska, von Karajan, aki néha bosszantó, néha fárasztó, de olyan szép zöld a szeme… és vannak jó pillanatai. Az akcentusán pedig fetrengtünk a nevetéstől és elhatároztuk, hogy ideje újra megnézni a Rózsaszín párducot.

Mi a kedvenced? Nekem; Mörtimer
Güsztüsztalan!

2 hozzászólás
Juca P>!
Margit Auer: A kísértetfolyosó

Nagyon tetszettek az új mágikus állatok. Az előző kötetekben még nem is sejtettem, hogy megkedvelem majd Helént. Karajan is szimpatikus volt, kár, hogy keveset szerepelt.
Eugéniának több szerep jutott, nagyon aranyos kis denevér. És a végén Eddie problémájára is rájön, szóval igazán okos is. Én is szeretnék egy mágikus állatot, leginkább macskát.

Kek P>!
Margit Auer: A kísértetfolyosó

Tetszett. Naná. Bár a környezetvédelem, meg mindenféle zöld dolog engem idegesít, ha ennyire direktben megy. Szóval, van egy öreg gesztenyefa, amit meg kell menteni, mert a korrupt politikusok ki akarják vágni, s hogy máshogy, mint a sajtó és némi aláírásgyűjtés segítségével. No meg néhány védett állat beköltöztetésével a fa odvába. A 2 új mágikus állat is jópofa, az iskolába beköltözős éjszakai olvasást meg kimondottan jó ötletnek tartanám, ha korábban nem lett volna már részem nyári ifitalálkozós iskolai tanteremben alvós, laticeles-hálózsákos akciókban, s nem tudnám, hogy milyen kellemetlenül nyűgös. Helyette van Szakmák Éjszakája… még jó, hogy bent aludni nem kell. Szóval a virágnyelven beszélő kis plüssdenevér jópofa, de kíváncsi lennék, hogy eredetiben milyen ez a nyelv, hiszen magyarra könnyű volt átültetni a „tuvudsz ivigy beveszévélnivi?” ismertsége miatt.
Természetesen kíváncsi vagyok a többi részre és állatra is.

anesz P>!
Margit Auer: A kísértetfolyosó

borító + ill.: 5
tartalom: 5
stílus: 5
szereplők: 5
élmény: 5
mondanivaló: 5

Egyre jobban szeretem ezt a sorozatot. Újabb és újabb problémák derültek ki és persze újabb állatok találtak gazdára. Ezek pedig nagyon jól illettek emberbarátjukhoz, kiegészítették egymást. Nagyon tetszett, amikor kiderült, hogy Eddie miért ilyen szétszórt. Aztán Helen hiába igyekezett a látszat fenntartására, ezt művelni hosszú távon fárasztó. Nagy bátorságra vall, hogy elmondta az osztálynak a valós helyzetet. A kísértetfolyosó ismét bebizonyította, hogy csak egymásra számíthatnak, de arra biztosan. A fa megmentésére tett sikeres kísérlet eleinte nekem túl direkt volt, aztán ez is pozitív végkicsengést kapott.
Mindenképpen folytatom majd a sorozatot.

Amrita IP>!
Margit Auer: A kísértetfolyosó

Kicsit bizonytalan voltam, hogy hány éves acélközösség mert az állatok miatt 8-10re, de a szóhasználat meg egy-egy reakció, a gyerekek egymáshoz viszonyulása miatt 11-13ra tenném. A szerelem a gyerekek között nem jelenik meg, mint problémaforrás, a fiúk és a lányok barátok, nem különülnek el, de már poénfaktor a szerelem, meg vannak kamaszos megnyilvánulások.
Engem őszintén szólva a nyelvezet néha zavart is, oké hogy a köznyelvben ez a korosztály szlenget használ, de vannak szavak, amik leírva rosszabbul hangzanak. Egyszerűen nem illik gyerekkönyvbe. Értem, hogy a nyelvezettel is az ő világukra akar hasonlítani a könyv, de szerintem túltolja. Irodalmi szövegben, mesében zavaró a szóhasználata helyenként.
A cselekmény és a karakterek tetszenek, nagy ötlet és valószínűleg egy csomó gyerek álma egy segítő állat.

Katona_Zsuzsanna>!
Margit Auer: A kísértetfolyosó

Nagyon tetszett ahogy Helén megváltozott a mágikus állata miatt, és mindent bevallott az osztálytársainak. Idáért és a gesztenyefáért történő összefogás is jó volt. De legjobban az tetszett, hogy a kis denevér kiderítette, hogy Eddie-nek valójában mire lenne szüksége. Már csak abban reménykedem, hogy így is elfogadják az osztálytársai.

PTJulia P>!
Margit Auer: A kísértetfolyosó

Nemcsak izgalmas történetet kapunk, hanem konflitkuskezelésről is szó esik: nagyképű osztálytárs – és ami a viselkedése mögött van. Figyelmetlen, szétszórt, mindig kinevetett gyerek – és ami a viselkedése mögött van. Természetesen ahhoz, hogy minderre fény derüljön, szükség van újabb mágikus állatokra, no meg a régi állatok és a gyerekek segítségére is. Tetszik, hogy a környezetvédelmet is sikerült belecsempészni a történetbe, akár követendő mintát is adhat, ha egy gyerek egy ilyen helyzettel találná magát szemben.

krautwurstkinga>!
Margit Auer: A kísértetfolyosó

Újabb kalandos történet a már ismert szereplőkkel és mágikus állataikkal. Ahogy a korábbi részekben, itt is van egy megoldandó feladat, amiben persze az állatok segítenek kis gazdáiknak.

Goszták_Abi>!
Margit Auer: A kísértetfolyosó

Nagyon tetszett ez a könyv nagyon izgalmas volt és egy kicsit félelmetes a tizenötödik fejezetben de atol még nagyon jó volt.


Népszerű idézetek

Aoimomo>!

Hoppá, ez meg mi volt? Egy kis állatka ült az út szélén, mancsát a magasba tartva. Mortimer Morrison már majdnem lefékezett, amikor felismerte miféle állatról van szó.
– A csíkosmókusokkal mindig csak baj van – kiáltott ki az ablakon. – Sajnálom, kis barátom, talán majd legközelebb!
És beletaposott a gázba.

1 hozzászólás
Chivas>!

Miss Cornfield egy nagyot sóhajtott, és fölállt.
– Most pedig végre elmondom, mi a tervem veletek jövő vasárnapra. Meglepetés!
Mindenki feszülten várta a folytatást.
– Megtartjuk az olvasás hosszú éjszakáját!
– Ajjaj – nyögött fel Henrietta a cipősdobozban.

60. oldal; Eddie és Eugénia az iskolában

Nordlicht>!

A hazugság hosszú távon elviselhetetlen teher.

133. oldal

Kek P>!

Benni elővett egy vastag könyvet, és a borítóra mutatott.
– Te jössz – szólt Henriettára.
– Az ezüstló tincse – olvasta a teknős. A könyv címe valójában ez volt: „Az Ezüst-tó kincse”.

126. oldal

1 hozzászólás
Kek P>!

Ida jobb híján pár szelet csokis kekszet tett a tányérra. Közben a konyhaasztalon heverő újságra pillantott.
– A Joachim nevű ciklon sok esőt hoz – olvasta hangosan.
Mintha meg akarná erősíteni a hallottakat, odakint megdördült az ég. Rabbat ijedtében összerezzent. Ida leült a konyhaasztalhoz, és megpaskolta a combját. Rabbat az ölébe ugrott, és kis gazdájához simult. Meghitt hangulatban rágcsálták a kekszet. Odakint eleredt az eső. Ida átlapozta az újságot. Amikor a helyi hírek rovatához ért, levegő után kezdett kapkodni.
– De hiszen ez itt van a ház előtt! – kiáltott föl. És valóban: az oldal közepén a Szent János téren készült fotót lehetett látni. Zöld overallos férfi állt egy teherautó előtt, fontoskodó arccal, kezében motoros fűrésszel. Ida átfutotta a rövid cikket, és dühösen majdnem félrenyelt egy kekszmorzsát.
– Hát ez nem lehet igaz! – kiáltotta dühösen. – Ki akarják vágni a gesztenyefát! Nem ám egy pár ágat, hanem az egészet. Ki-vág-ják!
Rabbat döbbenten emelte fel a fejét.
– Miket beszélsz?
Ida legszívesebben gombóccá gyűrte és a sarokba dobta volna az újságot, annyira dühös volt. Ujjával a fotót bökdöste.
– Itt, itt, tessék – lihegte. – Láthatod!
– Olvasd már fel, Piroska! – kérlelte a róka.
Ida az újság fölé hajolt.
– A kiöregedett gesztenyefa veszélyes a járókelőkre – olvasta akadozva. – A szakértők véleménye szerint nem zárható ki, hogy elkorhadt ágak zuhanjanak az alatta játszó gyerekek fejére. Ezért a fát ki kell vágni. – Ida letette az újságot.
– Az alatta játszó gyerekek! Ezt a marhaságot! Tudod, mi esik a fejükre? Legföljebb egy pár gesztenye.

76-77. oldal

Kek P>!

Benni vajas kekszet osztogatott. Az anyukája sütötte.
– Nem rossz, cseppet sem rossz – nyammogott Henrietta.
– Gyvönyövörűvűsévégeves! – csivitelte Eugénia, és harapdálni kezdte Eddie fülcimpáját. – Imádom a toronyszobákat! De jó, hogy hozzád kerültem!

126. oldal

Kek P>!

A prímabalerina-tanfolyam estig elhúzódott. Helén rábeszélte az anyukáját, hogy utána térjenek be egy belvárosi japán étterembe. Már többször jártak itt, mindannyiszor szusit rendeltek. Helén szerette ezt a különleges ételt.
– Persze, jó ez a tánc – magyarázta, miközben a szusit belemártogatta a szójaszószba –, csak három óra egyben nagyon fárasztó. – Intett a pincérnek, aki azonnal odasietett hozzájuk. – Friss mangót kérek – mondta neki Helén.
– Nekem egy eszpresszót – tette hozzá anyukája

90-91. oldal

Kek P>!

Ebben a pillanatban kialudt a világítás. Koromsötét lett.
– Csak nem megint áramszünet? – sóhajtott a tanárnő.
Gyufa után kotorászott a táskájában, és újabb mécseseket gyújtott meg. De a fényük nem volt elég az olvasáshoz.
– No, sebaj – mondta Miss Cornfield. – Akkor mesélni fogok nektek. Csukjátok be a könyveket, és helyezzétek magatokat kényelembe.

127. oldal

Kek P>!

– Mutasd már meg! – kérlelte Finja.
– Nincs itt – mordult rá Helén. – Idióták vagytok, hogy nem értitek? Von Karajan úr úgy döntött, nem tisztel meg benneteket a társaságával.
– Jesszasz, lehet, hogy még nálad is undokabb? – vigyorgott Johnny.
Silas is elnevette magát.
– Hát akkor sok boldogságot!

122. oldal

Kek P>!

És Eddie csak rajzolt és rajzolt.

Eddie ceruzája is röpült a papíron.
Egy óra elteltével nemcsak a füzet telt be. A fekete szénceruzából is csak egy csonk maradt, már nem lehetett vele rajzolni.
– Elfogyott a ceruza. Nincs kedved eljönni velem egy újat venni? – szegezte Eugéniának a kérdést.
– Vávásávárovolnivi? Bármikor! – csivitelte Eugénia.

175. oldal


Népszerű triviák

Könyvmolyocska1 >!

Babai Éva, a Babilon Kiadó vezetője mondta el, hogy Margit Auer szerzőnővel történt interjúból hallottuk, hogy a Mágikus állatok című könyvsorozatból 12 kötet van most a fejében, hogy minden gyerek megkapja a mágikus állatát.

[www.youtube.com]

Kapcsolódó könyvek: Margit Auer: Mágikus állatok iskolája · Margit Auer: Rejtélyes gödrök · Margit Auer: A kísértetfolyosó · Margit Auer: Hű, de durva! · Margit Auer: Torta vagy bukta · Margit Auer: A nagy csobbanás · Margit Auer: Hová lett Mr. M? · Margit Auer: Totál bezúgva · Margit Auer: Kővé válva · Margit Auer: Odavagyunk!

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája
Margit Auer: Rejtélyes gödrök
Margit Auer: A kísértetfolyosó
Margit Auer: Hű, de durva!
Margit Auer: Torta vagy bukta
Margit Auer: A nagy csobbanás
Margit Auer: Hová lett Mr. M?
Margit Auer: Totál bezúgva
Margit Auer: Kővé válva
Margit Auer: Odavagyunk!

Kapcsolódó alkotók: Margit Auer


A sorozat következő kötete

Mágikus állatok iskolája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
Sam Copeland: Kicsi Charlie csirke lesz
Kertész Erzsi: Lássatok csodát!
Balázsy Panna: Csupaszív
Jeff Kinney: Egy ropi naplója
Charles Gilman: Démon tanár úr
Lauren Child: Abszolút Clarice Bean
Holly Webb: Pille új otthonra lel
Roberto Pavanello: A táncos lábú vámpír
Gill Lewis: Szimat és a kolbásztolvaj