Sárkányszárny ​I-II. (Halálkapu 1.) 11 csillagozás

Margaret Weis – Tracy Hickman: Sárkányszárny I-II. Margaret Weis – Tracy Hickman: Sárkányszárny I-II.

A Sárkánydárda-krónikák világhírű alkotói ezúttal egy új, különleges világba invitálják olvasóikat. A mitikus ősfajok istenháborúi megbontották az univerzum harmóniáját, darabokra törték és szerteszórták a teremtett népek szállásvidékeit. A legfelsőbb régiókban az emberek és a törpék roppant, lebegő sziklatömbökön élnek, és sárkányháton lovagolva tartják egymással a kapcsolatot. Ám a repülő birodalmak harmóniáját váratlanul gonosz intrikák és ármánykodások dúlják föl. Az események sora magával ragad két kalandort – egy hivatásos orgyilkost, és egy lázadó törpe mérnököt – akik nagyobb hatalmakkal keverednek viszályba, mintsem első pillantásra hinnék. A szálak egy titokzatos vándor kezében futnak össze, aki a kihaltnak hitt ősfajok küldetésében járva érkezett a világba a mindent elnyelő viharörvény, a Halálkapu túloldaláról…

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1999
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 963859327x · Fordította: Szántai Zsolt
>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1998
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638593237 · Fordította: Szántai Zsolt

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Noro P>!
Margaret Weis – Tracy Hickman: Sárkányszárny I-II.

A Weiss-Hickman páros itt nagy fába vágta a fejszét. Egészen egyedi világok rendszerét dolgozták ki, logikus belső szabályokkal és egy félbemaradt teremtés történetével. Az első világot kifejezetten a „látványra” élezték ki: elvégre ki ne szeretné a sárkányokat, égi hajókat és a levegőben úszó szigeteket? De sajnos a történet borzasztóan lassan indul, az igazán érdekes főszereplők nem kapják meg a kellő hangsúlyt, na és persze a piszmogós-darabolós magyar kiadás sem tett semmit azért, hogy az olvasók belerázódhassanak a történetbe.
Pedig a regények tele van rendkívül izgalmas célozgatásokkal: hova lettek a Sartanok? Miért bukkannak fel mindenütt a sárkányok? Hogyan romlottak el a világok? És honnan jött ez a fránya eb, aki mintha a valóság törvényeivel is szembeszállna, hogy a gazdájával maradhasson? A válaszok a magyarul már meg nem jelent negyedik részben kezdenek csak szállingózni.
Ej, ha a Halálkapu világait egy Sanderson vagy Erikson szintű szerző találta volna ki…

3 hozzászólás
Katamano>!
Margaret Weis – Tracy Hickman: Sárkányszárny I-II.

Nekem kifejezetten tetszett a könyv, igaz még nem olvastam a sokkal híresebb weiss- hickmann alkotásokat, a dárda könyveket. Ennek ellenére engem lebilincselt, de mégsem mondhatnám rá azt, hogy ez életem könyve. Sárkányok egyébként alig vannak benne, ha valaki sárkányosat akar ne ezt olvassa :D A világ amit alkottak nagyon hiteles, bár úgy érzem a vége kicsit el lett kapkodva. Ami nagyon zavaró volt még, hogy a könyv tele volt helyesírási hibákkal, kimaradt betűkkel, mondat elején elfelejtett nagy betűvel stb…. Jó, hogy fantasy könyv, de azért ennyire ne legyünk trehányak.

Gerda>!
Margaret Weis – Tracy Hickman: Sárkányszárny I-II.

Még gimi alatt olvastam, a Sárkánydárda könyvek nagy részén akkor már túl voltam. Nekem tetszett ez is, a másik sorozat után egy kis újdonság volt. Az alaptörténet nagyon érdekesnek ígérkezett, és kíváncsi lettem volna a végére is. Hogy lehet 3 rész után a 4.-et nem kiadni?


A sorozat következő kötete

Halálkapu sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Kardok vihara
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Patrick Rothfuss: A szél neve
Nora Roberts: A némaság völgye
Robin Hobb: Őrült hajó I-II.
K. F. Breene: A rózsák királysága
Deborah Harkness: Az élet könyve
Rebecca Yarros: Fourth Wing – Negyedik szárny
Jenn Lyons: Lelkek emlékezete
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja