An ​Enchantment of Ravens 40 csillagozás

Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Isobel ​is a prodigy portrait artist with a dangerous set of clients: the sinister fair folk, immortal creatures who cannot bake bread, weave cloth, or put a pen to paper without crumbling to dust. They crave human Craft with a terrible thirst, and Isobel’s paintings are highly prized among them. But when she receives her first royal patron—Rook, the autumn prince—she makes a terrible mistake. She paints mortal sorrow in his eyes – a weakness that could cost him his life.

Furious and devastated, Rook spirits her away to the autumnlands to stand trial for her crime. Waylaid by the Wild Hunt’s ghostly hounds, the tainted influence of the Alder King, and hideous monsters risen from barrow mounds, Isobel and Rook depend on one another for survival. Their alliance blossoms into trust, then love, violating the fair folks’ ruthless Good Law. To save both their lives, Isobel must drink from the Green Well, whose water will transform her into a fair one—at the cost of her Craft, for… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2018
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481497596
>!
304 oldal · ASIN: B06ZXWGVDC
>!
320 oldal · ASIN: B07B5YDVWK

3 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Isobel · Rook · Aster · Gadfly


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 69


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

“You are like a living rose among wax flowers. We maybe last forever, but you bloom brighter and smell sweeter, and draw blood with your thorns.”

Természetesen a borító volt az, ami elsőre felkeltette az érdeklődésemet, a fülszöveg pedig csak fokozta a könyv iránti kíváncsiságomat.
Az első néhány fejezet alapján nagyon ígéretes olvasmánynak tűnt, a könyv stílusa hamar magával ragadott, és a főszereplő, Isobel is kedvelhetőnek bizonyult.
Voltak fejezetek, amiket kevesebb lelkesedéssel olvastam, összességében mégis tetszett a könyv, hiszen imádtam ezt a kitalált világot és a befejezés is kellemes meglepetésként ért.

1 hozzászólás
fannipfeiffer P>!
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

Nagyon jól indult a regény, elvarázsolt a világ és a gyönyörű fogalmazásmód, szóval biztos voltam benne, hogy végig elkápráztat majd.

Aztán sajnos a közepétől kibillent az egyensúlyából és kissé követhetetlenné vált a sztori. Egy idő után már nehéz volt megtalálnom a karakterek motivációit a cselekedeteik mögött. Igaz, ez egy fantasy regény tele varázslattal és természetfeletti elemekkel, tehát nem kell megragadni a realitás talaján, viszont a jól felépített világ igenis dolga lenne. Lehet csak hozzám nem ért el, de én hiányoltam a story arcot, azt az átívelő mozgató erőt, ami végig fenntartja az érdeklődésemet. A különböző udvarok viszonyát érdekes lett volna felfedezni, vagy az udvarok közti versengést a trónért, miközben creepy zombi lények törnek rá az emberek lakta városra. Érdekelt volna, hogy a Wild Hunt mi is valóban, mi a szerepe, honnan ered. A World Beyond is izgisnek hangzott, főleg mert elég nagy misztikum vette körül, ezért ha kicsit több betekintést enged ebbe világrészbe az író, még sokszínűbb lehetett volna az alapsztori.

Sok potenciál volt ebben a történetben, de sajnos elvitte a szerelmi szál, ami általában engem nem zavar, ha jól kidolgozott románcról van szó. Itt viszont nem ezt kaptam. Isobel és Rook kapcsolatára is inkább azt lehet mondani, hogy elvarázsolt, mert hogy miért is szerettek egymásba, az számomra nem derült ki.

Be kell látni viszont az írónő elképesztően tehetséges, hatalmas képzelőereje van és gyönyörűen ír. Már csak a kivitelezést kell kicsit finomítania, és akkor favorit lehet. Kíváncsi leszek mit tartogat a Sorcery of Thornsban.

lafayette P>!
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

Sikerült egy újabb abszolút kedvencet avatnom! :) Alapvetően ez egy cover-buy, vagyis egy borító alapú vásárlás volt nálam, de hál'istennek nem csak kívülről, hanem belülről is nagyon megkapó a könyv. A történet maga nagyon szépen van megfogalmazva, gyönyörű az írásmód, ráadásul nem kell nagyon hosszú bevezetésen átrágnunk magunkat, mire a cselekmény ténylegesen beindul. A szereplők is nagyon szimpatikusak, mind Isobel, mind Rook, ráadásul olyan zseniális humorral van átitatva a történet, amire egyáltalán nem számítottam. Nagyon tetszett maga a világ és ahogyan a tündérek ábrázolva vannak. A könyv elején a szerelmi szálnál kicsit húztam a számat, de a végére teljesen megbékéltem vele, tetszett ahogyan fejlődött ez a vonal és ahogyan történet végére átalakult. Maradtak még bennem kérdések, de összességében nézve nagyon a szívemhez nőtt a könyv. :)

Részletesebben: https://www.youtube.com/watch…

Blue_Nadine P>!
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

Rettentően jó fantasy. Kifejezetten jól kitalált tündérvilág, jól megmunkált karakterek, és színes fogalmazás mód. Roppantul élveztem az olvasását, kifejezetten jól szórakoztam Rook sokszori értetlenkedésén az emberi érzelmekkel kapcsolatban. Nagyon kedveltem a főszereplőnket Isobelt, mert nagyon reális volt, és semmilyen nagy butaságot, vagy rossz döntést nem követett el. Jól áttudtam érezni a gondolatait és azt mi játszódik le benne.
Egyedül a leírásoknál volt egy kis problémám a szövegértést illetően, mert annyi féle növény, és ezekhez hasonló idegen kifejezés volt benne számomra. Ettől függetlenül élveztem az olvasását. Egyszerre örülök, hogy standalone és szomorú vagyok miatta – egy ilyen jó világban, érdekes szereplőkről szívesen olvasnék még. Na, de majd ha még lesz más történet az írónőtől. :)

3 hozzászólás
vgabi >!
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

Először a borító fogott meg, de a leírás alapján is úgy éreztem, hogy érdekes könyv lehet – valamint eleinte több pozitív értékelés volt hozzá, a negatívakat pedig próbáltam úgy venni, hogy attól még nekem tetszhet.

Sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet.
Fejezetről fejezetre veszített el a könyv, a végére már alig bírtam figyelni, annyira nem sikerült megkedvelnem. És még most sem tudom eldönteni, volt-e bármi értelme egy-két dolognak.
A kötet cselekményének jelentős részét összefoglalja a fülszöveg, csak a végén történik olyasmi, ami nincs megemlítve, de igazából nem annyira meglepő. spoiler

Illetve akik nem szeretik, amikor kb. minden alap nélkül kialakul a szerelem a két főszereplő között, akkor ez nem az ő könyvük. Az elején ismerkednek meg, utána az írónő „stílusosan” beszúr egy és eltelt egy hónap utalást, amikor is Isobel már úgy gondolja, szerelmes Rookba. Ezt később ugyan megkérdőjelezi, de akkor meg már Rook állítja, hogy szerelmes belé.
Csak nem értem, mi alapján. Isobelnél még lehet arra fogni, hogy jó, 17 éves, megesik – de Rooknál?

Szóval a szép borító egy elég gyenge történetet takart.

2 hozzászólás
budvigszandi P>!
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

Már az olvasásom időtartamán is látszik, hogy sajnos nem sikerült magával ragadnia a történetnek. Charlie Bowater gyönyörű borítójának természetesen nem tudtam nemet mondani. Értékelésekből láttam hideget-meleget, de úgy gondoltam, nekem biztos tetszeni fog. Sajnos nem teljesen így alakult.
Az első pár fejezet, ahogy megismerjük Isobelt, a munkáját és Whimsy-t, nekem nagyon tetszett. Aztán amikor Rookkal útra indultak, ott kezdtem elveszteni a történetet. Nem tudtam figyelni rá, nem kötött le, ennek következtében nem is nagyon vettem észre különös előreutalásokat, rejtett jeleket. A szokásosnál sokkal kevesebb oldalt tudtam belőle egyszerre olvasni, annyira nem vitt magával a történet. A fele után volt pár fejezet, ami újra reményt ébresztett bennem spoiler, de ezután megint csak szenvedtem vele.
Nagyon akartam szeretni, szinte megtiltottam magamnak, hogy félbehagyjam, pedig az utolsó 80 oldal alatt, ami aztán tényleg nem sok, többször megfordult a fejemben. A kezdőlöket jó volt, de valamiért nem sikerült lenyűgöznie, másra számítottam. Az első félben még kicsit ACOTAR szaga is volt az egésznek, ami megint megzavarta számomra az élményt. Félreértés ne essék, szeretem az ACOTAR-t, a hasonlóság zavart. Részben próbálom arra fogni a véleményemet, hogy mostanában eléggé elkapott az olvasási válság. Nagy esélyes volt ez a könyv, hogy kihúz belőle, hiszen nem is hosszú a maga 300 oldalával, de úgy tűnik, kicsit mellényúltam most ezzel. A nyelvezete szép, van benne több gyönyörű sor, de ez önmagában nem elég. Nekem a szerelmi szállal szinte soha nem szokott bajom lenni, de most még az se volt az igazi…

Röviden és tömören egyetértek ezzel a Goodreads-es értékeléssel: https://www.goodreads.com/review/show/2069058021…

3 hozzászólás
Vicky3>!
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

Varázslatos mese.
❧ Ezzel a két szóval tudnám a legjobban jellemezni ezt a regényt, ami elrepít egy tündérekkel és varázslattal átszőtt világba, aminek képei festményként jelennek meg a szemed előtt olvasás közben. Nem túlzok, látszik, hogy az írónő művész, olyan bámulatosan és fantáziadúsan írta le a tájat, a jeleneteket és a szereplőket, szinte láttam a vibráló színeket, éreztem a talpam alatt a puha mohát és az erdő illatát. Tényleg olyan volt, mintha én is bejártam volna ezt a gyönyörű, de veszélyes erdőt Isobellel és Rookkal együtt. Nagyon tetszett még az a mód is, ahogy bemutatta Isobel festői tehetségét és ebből adódó természetét, ahogy a világ szépségét meglátja. Ezek mellett rengeteg apróság volt, amik színesebbé tették a történetet – a hollók, amik jelezték a veszélyt, Isobel ikerhúgai, akik eredetileg kecskék voltak, a festmények ereje a tündérekre, maga az erdő és lények leírása – és az írónő kreatív fantáziáját bizonyították. Emellett ki kell emelnem még a könyv varázslatos hangulatát is, amiről nekem a Tüskék és rózsák udvara ugrott be, nem véletlenül eléggé hasonlít rá bizonyos szinten.

❧ Ugyanakkor olvasás végén egy hatalmas kérdőjel villogott a fejem fölött. Önálló történet lévén mindent ebben a regényben kellett volna megkapnom, hogy összeálljon egy kerek egésszé a sztori, de sajnos ez nem sikerült.

❧ Én ezt inkább fiatalabbaknak, végtelenül romantikus lelkűeknek vagy örök fiataloknak ajánlanám, akik inkább a hangulatot és a történet bemutatását részesítik előnyben a cselekmény-központúsággal szemben.

Bővebben ➤ https://three-points-of-view.blogspot.hu/2017/12/tunder…

manami P>!
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

Most látom csak igazán, mennyit fejlődött az írónő, mire a boltokba került a Sorcery of Thorns. Mert ez a történet tényleg, nagyon sok kifogásolnivalót hagy maga után, és látszik, első kötete volt az írónőnknek.

A SoT-hoz képest (ahol szintén, nem is tudom, hiányzott valami a cselekményből) itt nem találtam meg azt a varázst, ami annyira megfogott korábban. Az írásmód már itt is gyönyörű – nem mondanám, hogy lírikus, vagy „virágos”, inkább varázslatos –, nagyon kifejező, de helyenként egyszerűbb, mint a következő könyvben. A történet maga, mármint az ötlet mögötte, nagyon jó. A kivitelezés csúszott el valahol, túlságosan egyszerűen van közölve minden. Amivel pedig a legnagyobb problémám volt, a karakterek (érdekes ezt mondani a SoT után), ugyanis a kapcsolatuk totálisan hihetetlenre sikeredett, még ebben a mesei közegben is. Volt egy-két jó jelenetük, de sokkal többre mentünk volna, ha mi is végignézhetjük a két fél összeismerkedését, ahogy (több hetet!) töltenek együtt. Ez sajnos teljesen kimaradt, és mi csak annyit észleltünk az egészből, hogy találkoztak, és egy oldallal később főszereplőnk már szerelmi bánatban szenved. Ezt az egyet kellett volna megváltoztatni, és még 50 oldalt a könyvhöz toldani – megoldotta volna az összes problémát, hisz így aggódtunk volna, féltettük volna a karaktereket. Így ez sajnos nem sikerült.

Annyi azonban biztos, hogy ha az írónő ilyen rövid idő alatt ekkora ugrásra volt képes, alig várom a következő kötetét.

FSzK P>!
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

Először is, köszönöm @lafayette, hogy ajánlottad nekem ezt a könyvet!
Nem értem miért ilyen alacsony ennek a könyvek a százaléka, mert szerintem nagyon különleges és olvasmányos történet. Vannak benne persze hibák, de ahhoz képest, hogy elsőkönyves a szerző ez egy nagyon jól sikerült könyv. Engem teljesen beszippantott, ahogy belelendültem nem nagyon tudtam letenni. Az írónő prózája gyönyörű, szerintem sosem olvastam még ilyen szépen megfogalmazott angol szöveget.
Én valamiért nem láttam, hogy ez YA, és az elején Isobelt egy 5 évvel idősebbnek gondoltam, mert felnőttesen viselkedett, aztán ahogy alakulni kezdtek a dolgok ő és Rook között már látszott hogy mégiscsak egy 17 éves lányról van szó, de szerintem aranyosak voltak, nem volt zavaró. Számomra az volt érdekesebb, hogy Rook annak ellenére hogy sok száz éves kb ugyanúgy reagált Isobelre, mint ő rá. Nagyon tetszett, ahogy Isobel megérti és megpróbálja Rook-kal is megértetni érzéseit.
A mágiarendszer talán lehetett volna kidolgozottabb, de az írónő nagyon izgalmas cselekményt hozott össze. Főleg az utolsó 60 oldal volt olyan, hogy inkább éjszakáztam csak érjek a végére!
És hát a borító kiemelkedően szép, irigylem azokat akiknek ott van a polcán!

1 hozzászólás
_NaRa_ I>!
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

Imádtam! :) Aranyos, romantikus történet. Isobel karakterét nagyon megszerettem, az, ahogy a világot látta, igazán festői élmény volt, nagyon tetszett a történet stílusa. :) Könnyed, humoros, édes sztorinak mondanám (azért néha a tündérkáprázat mögül előkerült egy-két rothadó dolog), tetszetős világgal. Rook nem lett a kedvencem, a karaktere kicsit sántított nekem a kevés magyarázat miatt spoiler , de nagyon vicces és szórakoztató volt az Isobellel való kapcsolata. :)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

lafayette P>!

„Have you ever stopped to think that just because you can do something doesn’t mean you should?”
His eyes narrowed. “No,” he said.

Kapcsolódó szócikkek: Isobel · Rook
Nymeria96>!

“You are like a living rose among wax flowers. We may last forever, but you bloom brighter and smell sweeter, and draw blood with your thorns.”

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aster
Nymeria96>!

“I don’t appreciate being used as a pawn in your game, sir.”
He looked at me a long moment in silence. “Ah, but you were not a pawn. All along, you have been the queen.”

293. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gadfly · Isobel
FSzK P>!

“You mortals are terribly strange,” he said, in a tight voice.
“Coming from you, I’m beginning to suspect that’s a compliment.

FSzK P>!

“Are you saying that you have a plan?” I inquired, not feeling very well at all, which explained why I found this rather funny also. “And if so, is it arrogant, ill advised, and likely to result in both our deaths anyway?”

Aglareth >!

Why do we desire, above all other things, that which has the greatest power to destroy us?

_Ada_>!

„Wretched teapot!” Rook's voice exclaimed in vexation.
Just like that, my fear melted away. My chest shook with laughter at the image of Rook staggering, drunk and affronted, through the labyrinth's crowded hallways, being assaulted by falling teapots. „Rook,” I whispered, trusting he would hear me, „are you all right out there?”
A mortified silence. Then, coolly: „I haven't the faintest idea why I wouldn't be all right.”
„That's true,” I said. „You slew a Barrow Lord, you shouldn't have any trouble with a kettle.”

Kapcsolódó szócikkek: Isobel · Rook
_Ada_>!

Walking along a blade's edge was only fun until the blade stopped being a metaphor.

Kapcsolódó szócikkek: Isobel
Nymeria96>!

“You aren’t weak,” I said. I knew no one had ever told him that before in all the long centuries of his life. “The ability to feel is a strength, not a weakness.”

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isobel
FSzK P>!

In the stories, maidens drank poison and jumped from high towers upon hearing of their princes’ deaths. But I wasn’t one of them.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Heir of Fire
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Alwyn Hamilton: Traitor to the Throne
Laura Sebastian: Ash Princess
Kristen Ciccarelli: The Caged Queen
Erika Johansen: The Fate of the Tearling
Roshani Chokshi: A Crown of Wishes