Legvégül ​a szív 8 csillagozás

Margaret Atwood: Legvégül a szív

Amerikát ​romba döntötte a gazdasági válság. A munkanélküliektől és hajléktalanoktól hemzsegő rozsdaövezetekben bandák, vandálok és elmebetegek fosztogatnak. A fiatal házaspár, Stan és Charmaine azért van még életben, mert csodával határos módon megmaradt autójukban laknak, ám nemritkán így is másodperceken múlik a sorsuk. Egy nap megváltásként érkezik a hír: önkénteseket keresnek Consilience városába, a Pozitron Projektbe. A Projekt résztvevőinek rendes munka és kényelmes, tiszta otthon jár – minden második hónapban. A köztes időszakokat viszont a város és a projekt szívét jelentő Pozitron börtönben, fegyencként kell tölteniük, házukat pedig frissen szabadult váltótársaik foglalják el, akikkel szigorúan tilos érintkezniük – erről a Megfigyelés gondoskodik. Elsőre nem tűnik túl nagy áldozatnak egy rendezett életért cserébe, ám amikor Charmaine a szabályokat áthágva szenvedélyes viszonyba kezd váltótársával, nyugtalanító események láncolata veszi kezdetét, s előbb-utóbb kénytelenek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Jelenkor, Budapest, 2021
508 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635180684 · Fordította: Csonka Ágnes
>!
Jelenkor, Budapest, 2021
508 oldal · ISBN: 9789635180691 · Fordította: Csonka Ágnes

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 13

Várólistára tette 83

Kívánságlistára tette 125

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

cseri P>!
Margaret Atwood: Legvégül a szív

Ezt most egy kicsit, úgy érzem, elkomolytalankodta Atwood, aki lehet, hogy a legutópisztikusabb disztópiaíró címére pályázik. Mondasz neki három szót, és abból ír egy disztópiát. Na, ebben a könyvben többféle disztópikus elemet vegyített, de valahogy egy idő után spoiler, már csak azt vártam legyen vége, annyira nem lehetett komolyan venni.


Népszerű idézetek

Kkatja P>!

     Mi értelme bárminek?, morfondírozik sokszor. De mi értelme egyáltalán azon gondolkodni, hogy mi értelme van valaminek? Így inkább azt mondja :
    – Szívem, fő a vidámság!

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az élet értelme

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King – Owen King: Sleeping Beauties
Stephen King – Owen King: Sleeping Beauties (német)
Stephen King – Owen King: Csipkerózsikák
Emily St. John Mandel: Das Licht der letzten Tage
Cory Doctorow: Homeland (angol)
Sam Lewis – Anthony Pryor – Stevie McBride – Richard Garret Molpus – Stephan Wieck – Nigel D. Findley – Paul Hume – Christopher Kubasik – Tom Dowd: The Neo-Anarchist's Guide to North America
Cory Doctorow: Kis testvér
Emily St. John Mandel: Station Eleven
Emily St. John Mandel: Tizenegyes állomás
Steven Erikson: Tremorlor kapuja