From fat girl to thin, from red hair to mud brown, from London to Toronto, from Polish count to radical husband, from writer of romances to distinguished poet – Joan Foster is utterly confused by her life of multiple identities. She decides to escape to an Italian hill town to take stock of her life. But first, she must organise her own death…
Lady Oracle 3 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 1976

Eddig Atwood minden regényét szerettem, amit olvastam, ez is nagyon tetszett. Imádom, hogy szerteágazó, mégis követhető történeteket ír, és nagyon szeretem a meglehetősen átlagos hősnőit, könnyű velük azonosulni.
Csak azért nem 5 csillag, mert Atwood könyveit csak egy bizonyos hangulatban tudom igazán élvezni, és ezt valahogy nem a megfelelő hangulatban olvastam.

Atwood soron következő regénye egy olyan nőről szól, aki szinte az egész életét hazugságokra építi. Mivel sajnos volt már szerencsém hasonló emberhez, ezért az írónőnek elég nehéz volt bármiféle együttérzést kiváltania belőlem a főhőse iránt. Pedig gyönyörűen felépíti a karaktert, kezdve a csalódásokkal teli gyerekkorral, a lázadó kamaszkoron át egészen a boldogtalan kapcsolatokkal tarkított felnőttkorig.