visszatükröződések 1 csillagozás

Márffy-Horváth Henrietta: visszatükröződések

Emlékek, pillanatképek, mesébe csomagolt torokszorító gondolatok, múlt és jelen történetei elevenednek meg a Visszatükröződések c. kötet oldalain. Tiszta és őszinte sorok, néha kissé szarkasztikus humorral átszőve. Hétköznapi, vidéki és városi egyszerű emberek élete, akikkel mi is találkozhatunk, ha kilépünk az utcára és vesszük a fáradságot, hogy odafigyeljünk másokra is. A XXI. századi „modern” civilizáció minden vívmánya és visszássága visszaköszön a sorokban és igazi tükröt tart elénk. A könyvet végigolvasva mi is gondolkodóba esünk: „Vajon mi a fontos az életünkben? A látszat, a csillogás, a karrier, a pénz, vagy egy-egy őszinte mosoly és a boldog család!”
Döntse el ki-ki maga, miután elolvasta az érzelmekkel, finom lélektani jellemábrázolásokkal megírt könyvet. – Bakos József felelős szerkesztő, kiadó

>!
154 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155812231 · Illusztrálta: Somogyi-Deák Mercédesz

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Magdileona>!
Márffy-Horváth Henrietta: visszatükröződések

E könyv igazából egy tükör. Milyenek voltunk sok évtizede, milyenek vagyunk most. Múlt, régmúlt pillanatai, emlékei; torokszorító vagy humoros történetek követik egymást.
Vannak elvont, képzeletbeli vagy szójátékos történetek; szájhagyomány alapján leírt, valósághű elbeszélések a könyvben, igazán mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
Személy szerint a Szentmártoni történet ragadott meg leginkább, de több novella is közeláll hozzám. Mindenkinek javaslom elolvasásra.


Hasonló könyvek címkék alapján

Csikász Lajos: Arany és vér
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Csikász Lajos: Az utolsó oroszlánkölyök
Csikász Lajos: Haragvó liliomok
Nádasdy Ádám: Milyen nyelv a magyar?
Durica Katarina: A rendes lányok csendben sírnak
Herczeg Zsolt: Büfik és bukások
Bächer Iván: Nagypapa hűlt helye
Bányai D. Ilona: A vér jogán
Nádasdy Ádám: Prédikál és szónokol