Lassú ​Víz, Sebes Patak 11 csillagozás

Marék Veronika: Lassú Víz, Sebes Patak

Lassú Víz és Sebes Patak tökéletesen kiegészítik egymást: egyikük a kéz, másikuk az ész. A két testvér együtt indul útnak Fehér Hódhoz, hogy megszerezzék a medvefüvet beteg édesanyjuknak. Ám a különleges gyógynövényre Mosómedve is igényt tart… Vajon a testvérek képesek kicselezni egy tolvajt egymás nélkül? Mire képes a kéz, ha nincs vele az ész?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Már tudok olvasni! Móra

>!
Móra, 2022
48 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636030254 · Illusztrálta: Baranyai (b) András

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Tarja_Kauppinen IP>!
Marék Veronika: Lassú Víz, Sebes Patak

Ez milyen jó! Van két testvér, akikre rá vannak osztva a szerepek: egyik az ész, másik a kéz, és azonosulnak is ezzel. Igen ám, csakhogy aztán úgy alakul, hogy a magát butának gondoló fiú kell hogy megmentse a másikat, és ennek során egy csapásra kiderül, hogy valójában nagyon is talpraesett, csak interiorizálódott a környezete által sugallt tulajdonság. A „butának” titulált, és emiatt kissé önbizalomhiányos fiú kitör hát a skatulyából, és jellemfejlődésen megy keresztül – amihez segítséget nyújt a környezete is azáltal, hogy támogatják és megerősítik.

Ráadásul még egy izgalmas és hiteles indiántörténetet is olvashatunk.

Nikolett0907 P>!
Marék Veronika: Lassú Víz, Sebes Patak

„– Arannyal nem tudom az emberek fájdalmát csillapítani.”

Igazán boldog vagyok, mert végre egy olyan történetet vehettem kézbe, amely kedves, bájos és nagyon fontos üzenetet kíván átadni a kisebb olvasóknak.

Vajon van még olyan olvasó, aki ne ismerné valamilyen formában Marék Veronika írónő nevét? Ha netán mégis akad ilyen lélek, akkor csak annyit írnék, hogy nagyon sokrétű szerző, akinek több neves sorozatot is köszönhetünk. Számomra elsődlegesen Marék Veronika: Kippkopp a fűben mesesorozatával lopta be magát szívembe, de természetesen nem szabad elfeledkezni Marék Veronika: Boribon és Annipanni mesékről sem.

A mostani történet két testvérről szól, akik egy közös megegyezés alapján: az egyik az ész, a másik pedig a kéz alapon oldják meg a mindennapokat. Lassú Víz és Sebes Patak egy napon komoly feladatot vállalnak magukra, még pedig, hogy anyukájuk fájdalmaira elhozzák Fehér Hódtól a gyógykrémet. Ám az út igen sok veszélyt tartogat a két legényke számára, ráadásul a nagy szárazság időszakában senki sem kell útra szívesen. Vajon sikerül-e a testvéreknek elhozni a krémet és mitől változik meg az egyikük élete?

A mese nagyon kedves a számomra nem is tagadom, hiszen indián gyermekeket helyez a középpontba, ráadásul a történet események szempontjából is sokrétű és szépen kidolgozott. Rövidsége ellenére szép karakter fejlődést tapasztaltam és még izgalmas is volt a cselekmény szempontjából.

Nagyon jó szívvel ajánlom minden olvasást gyakorló gyermeknek, hiszen a szórakoztatás és gyakorlás mellett az üzenetet is könnyebb befogadni, megérteni.

>!
Móra, 2022
48 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636030254 · Illusztrálta: Baranyai (b) András
meseanyu P>!
Marék Veronika: Lassú Víz, Sebes Patak

Helyes történet, de nekem az alapfelállás sajnos nem tetszett, nem lett megindokolva, hogy miért élt eddig abban a tudatban az egyik testvér, hogy ő buta, és miért kellett elmenni a világ végére azért, hogy kiderüljön, hogy nem, miért nem tudta ezt a környezete, szülei megmutatni neki, hogy nem így van. Egyébként meg könnyen olvasható, izgalmas, kalandos, és végeredményben tanulságos is, ha az ember a kiindulópontot elfogadja.

Juca P>!
Marék Veronika: Lassú Víz, Sebes Patak

Kedves történet, az olvasás fejlesztéséhez tökéletes. Tetszett a végkifejlet, tanulságos mese.


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

– Arannyal nem tudom az emberek fájdalmát csillapítani.

12. oldal

Nikolett0907 P>!

Hol volt, hol nem volt, réges-régen, egy patak partján, valahol Észak-Amerikában volt egy kicsi indián falu.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Altay Margit: Indián mesék
Jékely Endre (szerk.): Hogyan győzte le a jaguárt a teknős?
Walt Disney – Pocahontas és a sasfióka
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas
Nadja: Bűvös-bájos mesék
Jaime de Angulo: Indián mesék
Dávid Ádám: Koppány dalokat ír
Petőfi Sándor: János vitéz
Boldizsár Ildikó: A fiú, aki Varjúvárról álmodott
Rigó Béla: Szaffi