Több mint húsz év után egy vadonatúj Kippkopp-történet!
A Dimbes-Dombos erdőre lecsap a vihar, és a szél elsodorja a gyerekeket. Keresés közben Kippkoppnak nyoma vész, hiába várják haza. Semmit nem lehet tudni róla, csak hogy nincs, sem azt, hogy szándékosan vagy véletlenül ment-e el, és hogy visszajön-e valaha. Ez a bizonytalanság (és az elhagyott, apanélküli gyerekek) a történet lényege. A kis család hét napra magára marad. Hogyan vészelik át a nehéz, szomorú napokat, és hogyan találják meg végül Kippkoppot?
Kippkopp, hol vagy? (Kippkopp 7.) 141 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2008

Nagy vihar támad, ezzel egy időben nagy felfordulás következik Kippkoppék életében. A bajban csak egymásra számíthatnak. Az összetartás, egymás segítése szép cselekedet. A megszokott kedves történet a gesztenye családról.

Eddig egyáltalán nem ismertem a szerzőnő ezen sorozatának könyveit, de mivel még a szakdolgozatomban is megemlítettem őket, úgy gondoltam, ideje párat elolvasni. Mesékkel az ember úgysem járhat rosszul. Szerintem ez a mű még a felnőttek számára is élvezhető lehet, még akkor is, ha a történet számunkra már túlzottan a gyerekes, az illusztrációk biztosan megérnek egy misét.

Bepillanthatunk a gesztenyecsalád mindennapjaiba. Közben Kippkopp eltűnik, de szerencsére közel a segítség. Legjobb a fedőlapokon lévő rajzocska, hogy hová mentek és mit csináltak. :) Nagyon aranyos!

Ez a mese pont olyan, amilyet szeretek. Egy kerek egész történet, van eleje, vége, közepe, egykis izgalom, épp csak pici, gyereknek való, öröm és boldogság a végén :-)
Igazi Kippkopp történet :-)

– Mi történt vele? És mi lesz velünk?
– Sírjunk – hüppögte Bogyó.
![]() | Kippkopp sorozat · Összehasonlítás |