72. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
86. legjobb gyermekkönyv kicsiknek könyv a molyok értékelése alapján

Kippkopp, ​hol vagy? (Kippkopp 7.) 141 csillagozás

Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?

Több mint húsz év után egy vadonatúj Kippkopp-történet!
A Dimbes-Dombos erdőre lecsap a vihar, és a szél elsodorja a gyerekeket. Keresés közben Kippkoppnak nyoma vész, hiába várják haza. Semmit nem lehet tudni róla, csak hogy nincs, sem azt, hogy szándékosan vagy véletlenül ment-e el, és hogy visszajön-e valaha. Ez a bizonytalanság (és az elhagyott, apanélküli gyerekek) a történet lényege. A kis család hét napra magára marad. Hogyan vészelik át a nehéz, szomorú napokat, és hogyan találják meg végül Kippkoppot?

Eredeti megjelenés éve: 2008

Ceruza, Budapest, 2017
50 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155506024 · Illusztrálta: Marék Veronika

nicosia P>!
Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?

Nagyon aranyos ez a rész is, nekem talán a legaranyosabb. Hozza a megszokott színvonalat, és ezúttal az összetartásról szól.

Kiss_Julianna>!
Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?

Nagy vihar támad, ezzel egy időben nagy felfordulás következik Kippkoppék életében. A bajban csak egymásra számíthatnak. Az összetartás, egymás segítése szép cselekedet. A megszokott kedves történet a gesztenye családról.

Trudiz>!
Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?

Szorgosan tevékenykedtek együtt ebben a történetben a kipikopik. A nagy viharban eltűnt Kippkopp, s jó sokáig nem került elő! Ám a mese végére boldogság kerekedett. Továbbra is szépséges illusztrációk követik egymást.

Ninácska P>!
Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?

Eddig egyáltalán nem ismertem a szerzőnő ezen sorozatának könyveit, de mivel még a szakdolgozatomban is megemlítettem őket, úgy gondoltam, ideje párat elolvasni. Mesékkel az ember úgysem járhat rosszul. Szerintem ez a mű még a felnőttek számára is élvezhető lehet, még akkor is, ha a történet számunkra már túlzottan a gyerekes, az illusztrációk biztosan megérnek egy misét.

Csoszi>!
Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?

Ebben a részben az összefogás fontosságán van a hangsúly. Nagyon tetszettek a képek is.

Szávitrí>!
Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?

Na, ilyen se volt még, hogy elolvasok egy könyvet, tetszik is, meg minden, aztán látom itthon a molyon, hogy már olvastam egyszer 6 évvel ezelőtt. Ettől függetlenül nagyon bájos, mint minden Kippkopp-történet és imádom a „térképet” a belső borítón.

Katona_Zsuzsanna>!
Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?

Bepillanthatunk a gesztenyecsalád mindennapjaiba. Közben Kippkopp eltűnik, de szerencsére közel a segítség. Legjobb a fedőlapokon lévő rajzocska, hogy hová mentek és mit csináltak. :) Nagyon aranyos!

Homolya_H_Tímea P>!
Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?

Ez a mese pont olyan, amilyet szeretek. Egy kerek egész történet, van eleje, vége, közepe, egykis izgalom, épp csak pici, gyereknek való, öröm és boldogság a végén :-)
Igazi Kippkopp történet :-)

Ninácska P>!

A Dimbes-Dombos erdő felett kisütött a nyári nap.

nodael>!

Tipptopp a beteg állatokat gyógyítgatta.

Kapcsolódó szócikkek: gyógyítás
nodael>!

– Mi történt vele? És mi lesz velünk?
– Sírjunk – hüppögte Bogyó.

Kapcsolódó szócikkek: sírás
nodael>!

Sétálgattak, játszottak, beszélgettek – és alig várták az estét. Mert vacsora után Kippkopp végre elkiáltotta magát:
– Lássuk, ki a legerősebb!
Ekkora birkózást még nem látott a Dimbes-Dombos erdő!!!

Kapcsolódó szócikkek: birkózás

Kippkopp sorozat · Összehasonlítás