66. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
72. legjobb gyermekkönyv kicsiknek könyv a molyok értékelése alapján

Kippkopp ​gyerekei (Kippkopp 5.) 160 csillagozás

Marék Veronika: Kippkopp gyerekei Marék Veronika: Kippkopp gyerekei

„Egy öreg fa gyökerei között lakott Kippkopp, a gesztenyefiú és Tipptopp, a gesztenyelány. – Úgy szeretem ezt a kuckót! – szólt Kippkopp egy napon. – Szép, szép… – sóhajtott Tipptopp – csak hiányzik belőle valami. – Ugyan mi? – Hát… egy gyerek. – Ezen könnyen segíthetünk! – kiáltotta Kippkopp. – Azt hiszem, éppen megérett a vadgesztenye!Odasiettek a gesztenyefához, de csalódottan látták, hogy a fa alatt csak néhány tüskés, zöld gömböcske hever…” – kezdődik a mese.

Eredeti megjelenés éve: 1986

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Ceruza, Gyula, 2019
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155506123
>!
Ceruza, Gyula, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155506079
>!
Ceruza, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638874597

6 további kiadás


Enciklopédia 3


Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Ottilia P>!
Marék Veronika: Kippkopp gyerekei

A Kippkopp könyvek a gyermekirodalom legkiválóbbjai közé tartoznak, az unokám is szereti, ez lesz az ötödik könyve a sorozatból.

Lendületes, eseménydús történet, bűbájos rajzokkal, állatokkal, növényekkel, tanulsággal a család fontosságáról, viszontagságokról és az összetartás, a leleményesség erejéről.

A belső borítón elhelyezett térképecske a fontosabb események helyszíneinek megjelölésével remek ötlet.

gabiica P>!
Marék Veronika: Kippkopp gyerekei

Imádnivaló ez a Kippkopp család! Teljesen a rabjává váltam a mesesorozatnak, hatalmas kedvenc lett, mindenképp be kell majd szereznem saját példányokat. Csodajó, élvezetes!

Kiss_Julianna>!
Marék Veronika: Kippkopp gyerekei

Kippkopp és tipptopp szeretnének gesztenye gyerekeket. Rá is bukkannak a fűben a gesztenyefa alatt, öt kis kipikopira. A név választás a gyerekeknek nam volt könnyű, sőt kalandosra sikeredett. De mint mindig, minden jó, ha a vége jó, szerencsése záródott a név keresés.

worsi P>!
Marék Veronika: Kippkopp gyerekei

Ez volt meg nekünk, itt ismerkedtem meg Kippkoppal. Kiskoromban is valószínűleg többször nézegettem, de tavaly ősszel biztosan. Vagy húszszor egy hét alatt legalább. És ez van olyan jó, hogy még így se untam meg – sok másik gyerekkönyvvel szemben.

2 hozzászólás
Laura_Bakos P>!
Marék Veronika: Kippkopp gyerekei

Nagyon aranyos mese :D Az unokahúgom is nagyon imádja.

Filippino P>!
Marék Veronika: Kippkopp gyerekei

Az egyik legédesebb mese, amit valaha olvastam. Az én gyerekkoromból kimaradt, de anyósom elhozta az unokájának férjem példányát, azóta majdnem mindennap előkerül. Kislányom legtöbbször Bogyó akar lenni, és legalább százszor el kellett mondani a kipikopik nevét neki, amíg nem tudta fejből. Lehet, hogy azért szimpatikus ez a történet, mert mi is 5 gyermeket szeretnénk. Azért kicsit orroltam a gesztenye szülőkre, amiért magukra hagyták a gyerkőcöket, amíg ők elmentek házat keresni. Na meg, hogy a kicsik oldják meg végül a gondokat! Persze gesztenyééknél lehet máshogy megy. :D

Sztike74 >!
Marék Veronika: Kippkopp gyerekei

Gyerekkoromban nekem valahogy kimaradtak a Kippkopp mesék. Most a kisfiamnak olvasom, s ez a legújabb a sorozatból. Leleményes gesztenyegyerekekről szól, akik megoldást találnak egy fontos problémára. Marék Veronika kedves meséi joggal nyűgözik le a legkisebbeket. Nagyon szerethetőek a figurái, szépek a rajzok, a történet tanulságos.

Kek P>!
Marék Veronika: Kippkopp gyerekei

Ez nem a mi gyerekkönyvünk volt, anyukám eldugottjai között találtam – már biztos az unokáknak gyűjtötte be valahonnan. És… tudom is, hogy miért. Mert hogy épp 5 kipikopi, fogadott gyerek van benne, mint ahogy ők is 5-en voltak testvérek, s elég korán lettek félig-meddig fogadottak. Hja. Hogy miről árulkodhatnak valaki könyvespolcának furcsa darabjai…
Ettől elrugaszkadva a könyv nekem amolyan semleges volt: nem is tetszett, de nem is rossz. Merthogy a gyereket nem csak úgy találjuk, ha már eldöntöttük, hogy kellene… A mai házaspárok zöme egyszerűen hiába küzd azért, hogy saját gyerekük legyen. Hogy megszülethessen végre egy – nem öt! (Na, ez meg a másik véglet: az egyszerre 5 gyerek… – Bár, ha ebbe nagyon belemennénk, akkor ez milyen jó tanmese lehetne a lombikbébi programhoz is, nemcsak az örökbefogadáshoz!) Azért az örökbefogadó házaspárok is milyen sokat várnak, nem csak úgy kimennek a rétre, azt hopp. No, ennyit a mai világhoz való kapcsolhatóságáról – mert hogy a mese tanítása szép és emberi és anyámék idejében, a háború után talán még így is működött: újranősült vagy férjhez ment egy megözvegyült 40-es ember, és hirtelen kapott is egyből 5-6 csemetét… De azért óvatosan mindenféle párhuzammal és időutazással – lehet hogy csak a határon kell átlépni és még ma is találunk ilyen sokgyermekes családokat.


Népszerű idézetek

Kek P>!

Lefeküdtek, és akkor a kipikopik kuncogni kezdtek. – Van ám nevünk is! Eláruljuk, hogy ki kicsoda?
– Tipptopp elmosolyodott. – Rátok nézek, és már mondom is: Levél, Virág és Bogyó, Csigabiga, Mogyoró. Igaz? – Eltaláltad! – álmélkodtak a kipikopik. Aztán lassan elaludtak mind. Tipptopp még sokáig hallgatta békés szuszogásukat.

Szávitrí P>!

Egy öreg fa gyökerei között lakott Kippkopp, a gesztenyefiú és Tipptopp, a gesztenyelány.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: gesztenye
nodael>!

– Elmegyünk az erdőbe, és addig vissza sem jövünk, amíg nevet nem találunk magunknak.

Kapcsolódó szócikkek: erdő · névadás
Kek P>!

– Szép, szép… – sóhajtott Tipptopp – csak hiányzik belőle valami.
– Ugyan mi?
– Hát… egy gyerek.
– Ezen könnyen segíthetünk! – kiáltotta Kippkopp. – Azt hiszem, éppen megérett a vadgesztenye.

Kek P>!

Kippkopp gyorsan szétpattintotta a héjat: hát egy gesztenyegyerek ugrott ki belőle!
– Éppen ilyet szerettem volna! – örvendezett Tipptopp.

Kek P>!

Már-már elindultak hazafelé, amikor furdalni kezdte őket a kíváncsiság. – Vajon mi lehet a többi gömböcskében? – Sorra felnyitották mindet, és máris öt kipikopi ugrált körülöttük. – Hű, de sokan lettünk! – hökkent meg Kippkopp. – No, nem baj. Indulás haza, egy-kettő!


A sorozat következő kötete

Kippkopp sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Berg Judit: Ősz a Nádtengeren
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Dániel András: A kuflik és a mohamanyi
Bartos Erika: Bogyó és Babóca kertészkedik
Hohol Ancsa: Terka és a varázscsizma
Berg Judit: Maszat játszik
Kiss Ottó: Ati a tükör mögött
Salusinszky Miklós – Győri Hanna: A titokzatos levél
Harcos Bálint: Szofi varázsol
Kőszeghy Csilla: Bumburi a városban