Kippkopp ​és a többiek (Kippkopp 8.) 53 csillagozás

Marék Veronika: Kippkopp és a többiek Marék Veronika: Kippkopp és a többiek

Elkészült a Kippkopp-sorozat nyolcadik kötete! A címe talányos egy kicsit. Vajon kik ezek a többiek? A rét és az erdő lakói: békák, egy mókus, csigák, a pók, süni és nyuszi, meg a kisrigók. És még nem említettem a teknősbékát és a kicsi baglyot. Rövid meséket találtok a könyvben sok-sok színes képpel. Remélem, tetszeni fog! – Marék Veronika

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Ceruza, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155506062
>!
Ceruza, 2016
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155506048 · Illusztrálta: Marék Veronika

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Marék Veronika: Kippkopp és a többiek

Egy-két mozzanattól eltekintve, pl. mikor Kippkopp-ban dúl az agresszió, nekem ez tetszett. Pont megfelelő hosszúságúak, és megfelelő bonyolultságúak szerintem ezek a történetek a Boribonból épp csak kinőtt korosztálynak. És tetszik, hogy mindig van valami érdekes ötlet, hasznos infó a növényekről, állatokról.

Kiss_Julianna>!
Marék Veronika: Kippkopp és a többiek

Több rövid történet ez a könyv. Különböző kalandokban van rész Kippkoppnak és Tipptoppnak. Tanulságos aranyos mesék, pont úgy mint a többi.

Futóhomok>!
Marék Veronika: Kippkopp és a többiek

Gondolkodóba estem, vajon miért nem aratott osztatlan sikert a célközönségnél, amikor jó pár újrázós Kippkoppunk van? Szerintem életkori sajátosságokban kell keresni a választ: a 2-3 évesek otthonosabban mozognak egy kerek-lassabb-részletezőbb, ám mégis igényesen szűkszavú történetben*, mint ezekben a kurta-furcsa, néha ide-oda kapkodó mesékben.
Középső csoporttól ajánlanám, mi is megpróbáljuk majd újra.

*Marék Veronika nagy mestere ennek pl. a Boribon-sorozatban, ahol a választékos megfogalmazás mellé járuló tiszta képek remekül bonthatók tovább a közös felolvasás-nézegetés alkalmával.

icu79 P>!
Marék Veronika: Kippkopp és a többiek

Tulajdonképpen tetszett, de volt benne néhány történet, ami nem egyértelmű vagy kicsit kesze-kusza. Az kifejezetten pozitívum, hogy sok benne a természettel kapcsolatos információ, még nekem is tudott újat mondani. A 3 éves kislányomat egyszeri felolvasás és néhány nézegetés erejéig kötötte le. Úgy gondolom, hogy az 1-2 évvel idősebbekket már jobban érdekelheti.

dianna76 P>!
Marék Veronika: Kippkopp és a többiek

Ez nekem tetszett, bár nincs viszonyítási alapom a többi Kippkopp könyvvel.
Kedvesek a mesék, a humoros, és váratlan helyzetek. Egyszerű történetek, mégsem unalmasak. Kippkoppék nagyon segítőkészek, bár ez néha balul sül el. Jómagam sem tudtam, hogy a rigó un. fészekhagyó madár. Marék Veronika sok állatot felvonultat a könyvében. Mindegyik mese tetszett, de kedvenc talán az esőházikós és a békás lett. Engem kicsit emlékeztetnek ezek a gesztenyés történetek a Vidám mesék-re. Az illusztrációk is szépek, kedvesek. Az egész kiadás színvonalas. Ide nekem még Kippkoppot!

>!
Ceruza, 2016
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155506048 · Illusztrálta: Marék Veronika
Boglárka_Madar P>!
Marék Veronika: Kippkopp és a többiek

Első találkozásunk Kippkoppal és Tipptoppal. Merthogy felolvastam Dórinak! A kötetben rövid, 4 oldalas meséken különböző, nem túl izgalmas bonyolult dolgok történnek Kippkoppékkal. A sok színes kép már néhol lekötötte Dórit, a történetek kevésbé.
Bár jelenleg az a ritka ha megül a fenekén.

worsi P>!
Marék Veronika: Kippkopp és a többiek

Marék Veronika azt írta, hogy „Remélem, tetszeni fog!”. Igen, tetszett! Pont azt tudja, mint a Kippkopp és a hónapok, rövid kis mesék vannak benne, és közben a gyerkőc mindenfélét megtanulhat az állatokról. Pl. eddig nem tudtam, hogy a rigók fészekhagyók.

3 hozzászólás
Eftímea>!
Marék Veronika: Kippkopp és a többiek

Ebben a kötetben több rövid történet szerepel. Nekem annyira nem tetszett, mint a többi, de a fiam élvezte :-)

Szelén>!
Marék Veronika: Kippkopp és a többiek

Utolsó záró rész, aranyos volt ez is, ahogy az egész sorozat, de valahogy kevésbé érzem kidolgozotnak, mint Boribonos sorozatot.
De a rajzok mégis nekem bájosabbak.
Ez a rész nem is annyira Kippkoppról és Tipptoppról szólt, három különálló mese.

Ocukáné_Kaszahara_Mei>!
Marék Veronika: Kippkopp és a többiek

Nagyon kedves, természetes mesék. A gyerekeim nagyon szeretik őket. Ha szeretném, hogy kicsit lenyugodjanak, szívesen olvasom a gesztenyegyerekek történeteit nekik. A Boribont nem szerettük, de ezt nagyon édesnek találom.


Hasonló könyvek címkék alapján

Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Csukás István: Süsü, a sárkány
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Berg Judit: A Nádtenger télen
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Berg Judit: Maszat számol
Csukás István: Egy kiscsacsi története
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában
Berg Judit: Tündérnaptár