46. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
53. legjobb gyermekkönyv kicsiknek könyv a molyok értékelése alapján

Kippkopp ​a fűben (Kippkopp 1.) 337 csillagozás

Marék Veronika: Kippkopp a fűben Marék Veronika: Kippkopp a fűben

Kippkopp, a gesztenyegyerek felébred téli álmából és játszótársat keres. Kalandos útja során rengeteg állattal megismerkedik. De vajon megtalálja-e elveszetnek hitt barátját, a katicabogarat? Kiderül a meséből, melyet az írónő gyönyörű színes rajzai kísérnek.
Marék Veronika meséin generációk nőttek fel, ne hagyja, hogy gyermeke kimaradjon!

Eredeti megjelenés éve: 1980

Kiadói ajánlás: 2 éves kortól · Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Ceruza, 2022
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155506178 · Illusztrálta: Marék Veronika
>!
Ceruza, 2021
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155506116
>!
Ceruza, Gyula, 2019
42 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155506116 · Illusztrálta: Marék Veronika

8 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 15

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 55

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Marék Veronika: Kippkopp a fűben

Az első Kippkopp színvonalában ugyanolyan kimagasló mint a többi, ráadásul ez is végtelenül aranyos. Színesen érdekesen mutatja be a mező élővilágát, különös tekintettel a rovaroknak. Rövid, mégis tartalmas és a rajzok is nagyon szépek.

Ottilia P>!
Marék Veronika: Kippkopp a fűben

„A mese az van, valahol a levegőben, csak el kell kapnom a csücskét és húzni lefelé, s ha már megvan, akkor le kell írnom” – mondta Marék Veronika egy interjúban.

Ez a könyve 40 éve jelent meg először, és a mai gyerekeknek is kedvence lett. Tele van könnyedséggel, telis-teli van természettel úgy a képeken, mint a szövegben, ráadásul nagymamabarát a betűméret, és még egy játékos, keresgélős oldal is található benne.

Kippkopp magányos egy kicsit, téli álmából ébredve a réten kalandozik, és végül barátra lel. Rengeteg állattal találkozik, és a képeken számos növény is pompázik, bár ők csak ritkán kerülnek a mesében megemlítésre. Ez persze nem baj, úgy már túl tömény lenne az ismeretterjesztés ennek a korosztálynak. A belső borítólapon viszont le vannak rajzolva és meg vannak nevezve a növények is, így igény esetén, vagy később ezek megismerését is szolgálhatja. A rajzok alapján meg lehet keresni a könyvben a színes változatot.

Milyen nagy szerencse, hogy az unokám akkor ismerkedett ezzel a mesével, amikor egy hónapra kimenekültünk a vírus miatt a városból. Három perc sétára volt szálláshelyünktől a rét, az úgynevezett „Nyilas”, és így a vakondon kívül minden a könyvben említett állattal találkozhatott (vakondtúrással is).

Nagyon szeretjük és nagyra becsüljük Marék Veronikát!

sztimi53>!
Marék Veronika: Kippkopp a fűben

Én nagyon szerettem gyerekkoromban, csináltam magamnak gesztenyéből saját Kippkoppot is, de most egy majdnem kétévessel olvasva döbbentem rá, hogy mennyi állatot és növényt meg lehet ismerni belőle. Szóval cuki, szépek a rajzok és informatív. Én meg nagyon örülök, hogy mai napig olvassák, ahogy én is annak idején.

5 hozzászólás
Jagika P>!
Marék Veronika: Kippkopp a fűben

Természetesen némi nosztalgia is szerepet játszik a csillagozásban, de ez a mesekönyv megérdemli az öt csillagot. Szépek az illusztrációk, tanítanak, szórakoztatnak. A könyv belső borítója külön elismerésben részesül a növényhatározó jellegéért. Szerencsére népszerű a mi könyvtárunkban is a könyv: jó volt látni a céltudatos olvasókat, ahogy keresgélték, melyiket nem „olvasták” még…

2 hozzászólás
gabiica P>!
Marék Veronika: Kippkopp a fűben

Nagyon szerettem. Ez egy olyan mese, ami bárhol, bármikor élvezhető, nem számít, hogy mikor íródott. Tipikusan olyan, amit bárkinek ajánlok. Nagyon hangulatos és élvezhető.

Noémi_Zsófi_Tóvári P>!
Marék Veronika: Kippkopp a fűben

Aranyos történet. Tetszik, hogy színesek a lapok, jók az illusztrációk, könnyen olvasható. Ebben a kötetben Kippkopp a rétet átszelve különböző kisebb állatokkal találkozik. Mivel kevés benne a szöveg egész kicsi gyerekekkel is lehet olvasni, közben pedig a kötetben szereplő rovarokkal, bogarakkal, állatokkal ismerkedhetnek meg.

Kiss_Julianna>!
Marék Veronika: Kippkopp a fűben

Kippkopp téli álmánól felébredve, kimegy a rétre. A fű között csodálatos világot fedez fel. Először látott, és játszott katicával ami elrepült. Az ő keresésére iddulva ismerkedik a rét élővilágával. Természetesen a végére a katicabogár is meg lesz, sok társával.

sztinus>!
Marék Veronika: Kippkopp a fűben

Egyszerűen azért kell értékelnem, mert valóban a legjobb mesék közé tartozik. Örök és csoda.
Megunhatatlan. Csilliószor olvastam, már nekem is mesélték, 8 éve én is mesèlem és mindig jó.

konyvolvaso>!
Marék Veronika: Kippkopp a fűben

Kipkopp segítségével ismerkedünk a természettel, az ott élő állatokkal. Az apropó az egészre az volt, hogy meg kell kereseni a katicabogarat akivel olyan jót lehet játszani, A katicabogár elrepült és megtalálni hová repült, ez volt a feladat.


Népszerű idézetek

MissFortune>!

Kippkopp egy gomba alá kuporodott, hogy meg ne ázzon.

Kapcsolódó szócikkek: gomba
1 hozzászólás
nodael >!

Kippkopp végre talált egy katicabogarat. Gömbölyű, piros hátán hét koromfekete pötty sötétlett. Vele igazán lehetett játszani.

nodael >!

– Megfújom a pitypang bóbitáját, s amerre a kis ejtőernyők szállnak, arra megyek én is.

Trudiz >!

Kippkopp lapulevélen csónakázott át a tó túlsó partjára.

Trudiz >!

A szöcske hipp-hopp, ugrott egy nagyot, és eltűnt.


A sorozat következő kötete

Kippkopp sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lázár Ervin: Öregapó madarai
Bálint Ágnes: Lepke az írógépen
Várszegi Adél: Bolyhos és Szofi kalandjai
Tasi Katalin: Vízcsepp
Kozma Ani: Jakab, a lúd tatai kalandjai
Bartos Erika: Déli part
Takács Viktória: Luca mese
Szabó Magda: Ki hol lakik?
Bartos Erika: Bogyó és Babóca foglalkoztatókönyv 12 új mesével
Csukás István: Ugrifüles, az illemtanár