Játsszunk ​utazást! 21 csillagozás

Marék Veronika: Játsszunk utazást!

Biztosan utaztál már villamoson, autóbuszon. Ugye milyen gyorsan hazaértél? De a vonat még gyorsabban robog a síneken, a repülőgép még gyorsabban halad a levegőben. Vízen is utazhatunk, ha akarunk, erre való a hajó, a csónak. A föld alatt is utazhatunk? Igen, a metróval. Andi és Bandi együtt utaznak, útjukon sokféle járművel ismerkednek meg. Tarts velük, lapozz figyelmesen!

Eredeti megjelenés éve: 1975

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2009
keménytáblás · ISBN: 9789631186987 · Illusztrálta: Görög Júlia
>!
Móra, Budapest, 1981
22 oldal · ISBN: 9631125009 · Illusztrálta: Görög Júlia
>!
Móra, Budapest, 1975
22 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631103013 · Illusztrálta: Görög Júlia

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Trudiz
Marék Veronika: Játsszunk utazást!

Édes kis felelgetős könyv. A Kippkopp és a Boribon könyvek mellett ez is kedvenc lesz. Kiderül, hogy gyalog a leggyorsabb az utazás, hisz már a három király is megmondta: „gyalog jöttünk, mert siettünk.” :))

>!
Hintafa P
Marék Veronika: Játsszunk utazást!

A könyv, amit már gyerekként is rongyosra olvastam, felnőttként pedig a két gyerekemnek olvasom tovább (de csak a látszat kedvéért, mert már kívülről tudom).

>!
bonnie9 +SP
Marék Veronika: Játsszunk utazást!

Közös esti mese. Azaz együtt mesél szülő és gyerek. Anya/apa kérdez ("Menjek talán …-val/vel?"), gyerekek meg vihogva válaszolnak ("Nem, nem. Nem lakunk mi olyan messze.") És ez így megy sok-sok járművön keresztül. Mert van itt kérem repülő, vonat, HÉV, metró, villamos, autó, hajó, vízibusz, autóbusz és bicikli is nevesítve. És minden járműnél még vagy másik 5 egyéb jármű/épület/apróság a képen, ami mind-mind megér egy külön történetet, megjegyzést a gyerekeknek és noszalgiát a felnőtteknek.
Itt még a jó öreg orosz metrók zúgnak a föld alatt, a villamos csattogva zakatol a síneken, (a trolit hiányoltam nagyon), a távolban az Erzsébet-kilátó virító vörös csillaggal a Szomszédok főcím tv-torony mellett és a Vajdahunyad vára. Ugyan bagózik az utas a buszon és nincs gyerekülés sem az autóban, de van a villamoson előzékenyen intő fiatalember, aki előreengedi a kisgyermekes anyukát.
Aztán persze Bandi mégiscsak gyalog megy át Andihoz egy forró kakaóra, meg játszani az összes járművel, amire nem ült fel. Végül anya hazahívja a lurkót (ahol biztos, ami biztos mégegyszer átismétlik a járműveket), rendrakás, vacsi, alvás, jó éjszakát.
A gyerekeknek járműdömping, a felnőtteknek mosolygós-merengős nosztalgia családi kérdezz-felelekben tálalva.

>!
gab001 P
Marék Veronika: Játsszunk utazást!

Annyira aranyos volt, de olyan kis rövid. Még szívesen olvastam volna Andi és Bandi párbeszédét az utazásról vagy bármi másról. Egy oldalon is elférne a szöveg, de a lapozgatás, a képek igazi kalandot varázsoltak belőle. Olyan kedves, játékosan tanító könyvecske.

>!
Móra, Budapest, 1981
22 oldal · ISBN: 9631125009 · Illusztrálta: Görög Júlia
>!
kolika
Marék Veronika: Játsszunk utazást!

Felnőtt fejjel nem tudom annyira értékelni, mintha ovisként ismertem volna meg. Kedves, szerethető könyvecskeként marad meg bennem, s azzal a pozitív élménnyel, hogy a felolvasás és lapozgatás után, már a kisfiam is megtehette ugyanezt. Csudajó érzés volt hallani, ahogy a kishúgának olvassa fel, s együtt nézegetik a lapokat és beszélgetnek a képekről.

>!
ViraMors P
Marék Veronika: Játsszunk utazást!

Játsszunk utazást? kihíváshoz (http://moly.hu/kihivasok/jatsszunk-utazast) kértem kölcsön. Jópofa könyvecske, jópofa képekkel, kár hogy ilyen rövidke. Amolyan közös esti mese, a szülőnek aranyos, a gyereknek érdekes. Az a fajta, amit kicsinek biztos jobban értékeltem volna, mint most, nagynak, de ha egyszer lesz saját gyerekem, szeretném, ha ott lenne a polcon.

>!
Felixa P
Marék Veronika: Játsszunk utazást!

Igazi gyerekeknek való könyvecske. Jó ismeretterjesztő a járművek megismeréséhez. Az illusztrációk is gyerekközpontúak. A kérdezz-felelek stílus pedig játékosan tanít.

>!
JustOneMorePage P
Marék Veronika: Játsszunk utazást!

Aranyos kis könyv, ha lesz kis lurkóm biztosan megveszem neki :) Nem egy agybeteg buta mese mint a mai felhozata, gondolok itt az ilyen Szörnyegyetem meg stbre. Még engem is lekötött pedig 23 vagyok :)

>!
mackótestvér
Marék Veronika: Játsszunk utazást!

Vidéki kisgyerekként a felsorolt járművek nagy részét kamaszkoromig nem is láttam (se tv-ben, se élőben, kivéve az orosz vadászgépeket :) ), mégis kellemes érzés volt ismét elolvasni, megfigyelni, hogy a gyermek fejjel kidolgozottnak tartott rajzok mennyire mást jelentenek már így „felnőtt” fejjel. És persze reménykedem, hogy a lányomnak is akkora élmény lesz, mint amekkora nekem anno volt.

>!
csillagka P
Marék Veronika: Játsszunk utazást!

Nekem jobban bejön Boribon, de a stílus határozottan tetszett, 4-5 éves gyerekeknél ez a kérdez- felelek nagyon jó játék tud lenni, be lehet őket is vonni a mesébe.
Ami mai szemmel kicsit fura az az egyik képen kilátszó bugyi, ma már ilyen nagyon csúnya dolognak hat, ami akkor amikor rajzolták természetes és kicsit viccesnek tűnt inkább.
Nagyon megütötte a szemem.
Aranyos igazi fiús mesekönyv :) ami még egészségre és sportra is nevel.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó
M. Kácsor Zoltán: Taknyos Traktor
Sebők Zsolt: Origami járművek
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban
Sandra Noa: Járművek
Gyarmathy Ildikó: Járművek
Szorgos busz
Imre István: Stop! Közlekedj okosan! I-II.
Ursula Weller: Autók, teherautók
Andrea Erne: Az autók