Coffi, ​Pocak, Paprika 46 csillagozás

Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika

Olyan sok levelet írtunk egymásnak, hogy könyv lett belőlük. Így aztán te is beleolvashatsz titkainkba. Ahány oldal, annyi mese, rejtvény, játék. Mert mindig olyan sok minden történik velünk! Hógolyózunk, jelmezbált rendezünk, kirándulunk az oroszlánokkal. Sziklát mászunk, nyomokat keresünk, sátorozunk. Hol összeveszünk, hol kibékülünk. Te is tarts velünk! Reméljük barátaid leszünk mi hárman: az okos Coffi, a piros sapkás Paprika és a pocakos Pocak. No meg Csoki, a kutya.

Eredeti megjelenés éve: 1984

>!
Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 2008
64 oldal · ISBN: 9789631962918 · Illusztrálta: Marék Veronika
>!
Móra, Budapest, 1984
60 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631135039 · Illusztrálta: Marék Veronika

Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
imma A+P
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika

Hát ez nagyon jó volt. Az embernek egyből kedve támad levelezni. Meg kavicsot gyűjteni. Meg bélyeget. Meg indián nevet választani.

1 hozzászólás
>!
olvasóbarát P
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika

A lányaim nagyon szerették gyerekkorukban. Segítette az írott szövegek olvasásának gyakorlását, érdekes volt és még példát is mutatott a szöveg írásában.

>!
lauranne
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika

Csodálatos kis levélregény! Igazi kordokumentum!
Kár, hogy a lányomat nem fogta meg! De még próbálkozom nála. Na, jó, tényleg nem egy Harry Potter történet. A vastag szelet párizsitól viszont egyenesen nosztalgikus hangulatba kerültem. Hol adnak ma már vastag szelet párizsit?! Imádni való!

2 hozzászólás
>!
Gelso P
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika

Lehet, hogy az eddigi értékelők között én vagyok a legkorosabb???!!! :-D
Könyv formájában még nem találkoztam vele – kisiskolás koromban annál inkább, mert én nagyon vártam Coffi-Pocak-Paprika-történetek végett a Kisdobos-t.
Markomban szorongatott ötforintossal (http://penzvero.hu/termekek/kivont_ermek/5-forintos-sor…) álltam a tanító néni asztala előtt és vártam a soromra.
Nagyon sok történet felidéződött bennem, fura, hogy a kisfiam, aki annyi éves most, mint én akkor, amikor ezt az Újságot olvasgattam, is élvezettel hallgatta, és nézegette, böngészgette; örült a gyerekek örömének, és örült a szép kézírásos formának is.

Legkedvesebb történetem az agyagszobrocskák készítése a Soselássalak-völgyből – nagyon sokáig őriztem azt a számot, de sajnos, már elveszett; viszont itt újraolvashattam, és nagyon elhomályosult a szemem, hogy kb. 32 év távlatából újra elém került ez a kedves történet.
Ill. hát ez sok kedves, szeretet teljes történet 3-4 gyerek és egy kutya barátságáról, meg az Oroszlánkör mindennapjairól, akikből később, mint abban a „korszakban” általában (valahány alsós gyereknél), szép csendesen Oroszlánszívűek Indiántörzsévé alakult.
(Elsőben, másodikban mi sokat indiánoztunk együtt…)

Vannak még kedves történeteim (pl. a titkosírásos, a madárpresszó vagy a kutyafejgyakorlatok törött kezűeknek) ebben a vékonyka könyvben, de a 3 gyerek leveleinek meleg hangulata, és nagyon közeli, szoros barátsága, amiről ezek a levelek tanúskodnak – ez a legkedvesebb…
Talán hármójuk közül Paprika volt mindig is a kedvencem, de Coffi kitartása a távolból, segítőkészsége a két srác közti villámok eloszlatásában, azt hiszem, a legfigyelemreméltóbb viselkedés, ami mellett persze nem feledkezhetünk meg a két srác jobbnál-jobb ötleteiről sem, amivel sokszor felvidították őt a messzi, idegen városban – mindezek az apró figyelmességek, pár soros üzenetek járultak hozzá, hogy barátságuk fennmaradt, és ilyen a hosszan tartó volt.

Mindenkinek ajánlom, Kisdoboson innen és túl…
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kisdobos
(Szeretném magamnak ezt a könyvet – vagy legalább újra azt az agyagos-történetet…)

2 hozzászólás
>!
bozs
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika

Imádom ezt a könyvet! Szeretem, hogy folyóírással van, szeretem benne a játékokat és szeretem hogy mindig jó irányban oldódnak meg a problámák. Tipikus gyerek könyv, nekem való :)

>!
NannyOgg SP
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika

Azt hiszem, talán harmadikos lehettem, amikor az egyik barátnőm kölcsönadta. Annyira tetszett, hogy suli után rohantam haza kiolvasni! Ötletes, kedves – imádtam! A gyerekeimnek tuti, hogy majd megveszem.

>!
ciluvagyok
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika

8-10 éves korban csúcsszupi!
Előtte egy kis Peti Ida és Picuri
tökjó volt
imádtam

>!
Gáborr_Nagy
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika

Gyereknek való, én is taknyos gyerekkoromban olvastam ezeket egy újságban. Egyre sem emlékeztem. Furi, hogy postán küldözgetnek egymásnak néha csak egymondatos leveleket a gyerekek. Csoki indián neve: Őrjöngő Állat!-ez azért rendben van!

>!
Szamღca
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika

Nagyon tetszett! Nekem is, meg a fiamnak is! Vicces, erdekes, es kedves tortenetek….


Hasonló könyvek címkék alapján

Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?
Hekli Éva: Játékos foglalkoztató ovisoknak
Tóth Szandra: Kukac Marci és az erdő titkai
Ligeti Róbert (szerk.): A kiskakas gyémánt félkrajcárja
Walt Disney – Csingiling Nagykönyv 2.
Julia Boehme: A nagy Bori-könyv
Szivárványvarázs Nagykönyv
Günter Wongel: Cikkcakk lapozó – Állatok
Nancy Parent: Micimackó – Írjunk együtt mesét!
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki