Boribon, a kismackó elindul szamócát keresni, ám szamóca helyett egy kerek szalmakalapot, egy kék inget és egy pár piros cipőt talál.
Boribon és Annipanni (Boribon és Annipanni 1.) 181 csillagozás
Eredeti megjelenés éve: 1970

Apaló könyvtárba ment, így kedvesen megkérdeztük Julit, hozzon-e neki mesekönyvet. Igen. Milyet? Pirosat.
A történet tetszik neki (mióta megérkezett a könyv, mást se csinálunk, csak újra meg újra felolvassuk), különösen persze az foglalkoztatja, hogy Annipanni sír, a végén pedig mindig megállapítja, hogy ez egy jóó piros mese.
Nekem a ritmusa meg a bája tetszik. Beszerezzük itthonra.

Hát hogy ez mennyire cuki volt! A szamóca meg külön kedvencem, örülök, hogy ők is imádták.

Már régóta megvan ez a Boribon, tucatszor került rá a sor, mert úgy tűnik a fiúk is szeretik. A szamócázás nálunk idegen fogalom, egészen június végéig eprezés van, de mivel mindketten odavannak az eperért, teljesen érthető számukra minden öröm és bánat a könyvben. (És ismét a Dabasi Nyomda csodás munkáját csodálhatjuk ebben a kötetben.)

Nagyon szeretm Boribon történeteir, mert a kis mackó pont olyan „problémákkal” szembesül, mint a kisgyermekek.
Ugyan úgy szófogadatlan, vagy ép durcás, makacs, szomorú, beteg… De ahogy Marék Veronika meséiben, minden esetben jól vegződnek a történetek.
Igaz, a gyerekim már nagyok (10 és 6 évesek), még mindig sokszor kerülnek le ezek a rövid mesék esténként ❣

Sosem olvastam el az első részét. Hát ezt is kipipálhatjuk. Szerintem egy nagyon jó kis történet tele rajzzal, színnel, kevés szöveggel ami a gyerekeknek kellően kedvező.

Általános iskolás koromban nagyon szerettem Boribon sorozatát. Jó nosztalgiázni.
Ebben a történetben valójában azt tudjuk meg, hogyan ismerkedett meg Boribon és Annipanni. Bevallom, ez a mesekönyv nem fog kiemelkedni a többi közül, mert szinte alig szól bármiről is, de a rajzok szépen, valamint a vége aranyos volt.
![]() | Boribon és Annipanni sorozat · Összehasonlítás |