77. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
96. legjobb gyermekkönyv kicsiknek könyv a molyok értékelése alapján

Boribon ​cicája (Boribon és Annipanni 12.) 167 csillagozás

Marék Veronika: Boribon cicája

Annipanni és Boribon réges-régen befogadott egy kóbor kiscicát, aki Annipanni papucsában náluk töltötte az éjszakát – és ott ragadt a mesebeli házban.

Azóta minden Boribon történetben fölbukkan: hol aggódva nézi a beteg Boribont, hol visszavárja a nagy kirándulókat, hol pedig részt vesz a játékban és segít Boribonnak házikót építeni. Olyan, mint egy kistestvér. De eddig még nem volt neve! Most, a tizenkettedik Boribonban a cica van főszerepben, és nevet kap, a cica- és Boribon-rajongók legnagyobb örömére.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2020
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634105961 · Illusztrálta: Marék Veronika
>!
Pagony, Budapest, 2018
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100706
>!
Pagony, Budapest, 2015
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100706 · Illusztrálta: Marék Veronika

1 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Marék Veronika: Boribon cicája

Nagyon kedves és tartalmas mese a legkisebbeknek. Szépen rajzolt aranyos történet, nincs tele nagy tanulságokkal, de szórakoztató, és rövid, szerintem teljesen jó az éppen csak ovisoknak. Ugyanolyan mint a többi Marék Veronika, kiegyensúlyozott, bájos, egyszerűen rajzolt.

Niitaa P>!
Marék Veronika: Boribon cicája

Nagyon aranyos kis mese, keresztlányom egyik nagy kedvence. Marék Veronika nagyon ért a gyermekek nyelvén. A képi illusztrációk is szépek, a szöveg éppen annyi, amennyit még a picik odafigyeléssel végignézik a könyvet.

Lady_L>!
Marék Veronika: Boribon cicája

Erről a részről eszembe jutott, hogy kéne egy kihívás, amelyiknek a feltétele, hogy három héten át, naponta legalább háromszor felolvasod ugyanazt a mesét. A plecsni csillogna-villogna, korona lenne rajta, szuperhős lenne rajta és plusz oklevél járna, ha nem tépted szét a könyvet.
Értem én, hogy miért ez a kedvence a 21 hónaposnak, ebben a részben aztán tényleg van minden, aggodalom spoiler, akció spoiler, keresés spoiler, boldog megkönnyebbülés bulival egybekötve spoiler, cicanevek felsorolása spoiler, és persze a legjobb benne, hogy spoiler!
El kell ismerni, tényleg jól fel van építve a sztori, a kölök érzelmei szinte tapinthatóak olvasás közben:D

7 hozzászólás
Csoszi>!
Marék Veronika: Boribon cicája

Aranyos könyv. Bár valószínűleg nagyon hamar megváltozna a véleményem, ha naponta többször is fel kellene olvasnom:)

2 hozzászólás
Gyöngyi0309 P>!
Marék Veronika: Boribon cicája

Nagyon kíváncsiak voltunk a cicás történetre, mert szinte mindegyik könyvben szerepel, Rókusnak nagyon tetszik, mindig nyávog, ha meglátja. Most már végre a nevét is tudjuk, nagy örömünkre Rókus most már minden alkalommal „tüsszög”, ha a cicát észreveszi.
Jó, hogy más cicák is vannak benne, nekik is el kell sorolni a nevüket.
Mi továbbra is szeretjük a sorozatot, a rajzokat különösen. Ez most könyvtári példány, de ezt a részt mindenképpen beszerezzük, mert naponta többször is meséljük.

Annamarie P>!
Marék Veronika: Boribon cicája

2013-ban, amikor először megjelent ez a könyv, már nem olvastam Boribon meséket a gyerekeimnek. Amikor meglátok egy újabb kötetet, mindig lecsapok rá. Tudom, hogy igazából a legkisebb korosztálynak íródik a sorozat, de higgyétek el, nagyon jó újra kicsit kétévesnek lenni, és ilyen egyszerűnek és simának látni a világot. A történetben most Boribonnak hirtelen lesz egy kiscicája, de amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is tűnt a kis jószág. Annipanni persze nem látta a jövevényt, de elhitte a mackónak, hogy volt itt egy cica. Természetesen segít neki megtalálni legújabb játszótársát. A Marék Veronikától megszokott, egyszerű illusztrációval.

kte P>!
Marék Veronika: Boribon cicája

A 2,5 éves kislányom imádja, ez a kedvenc mesekönyve. Többszöri olvasásra már édesen mondja a megfelelő helyeken, hogy Hap-ci és a többi cica nevét is nagyjából tudja.
Szerintem is nagyon aranyos mese, persze sokadik olvasásra már unalmas, de ebben a korban a kicsik még imádják újra és újra meghallgatni.

Anó P>!
Marék Veronika: Boribon cicája

Újabb kedves Boribon-történet. Lehetetlen nem szeretni!

Juca P>!
Marék Veronika: Boribon cicája

Ez egy nagyon aranyos mese. Sokkal jobban tetszett, mint a Boribon és Annipanni című első rész. Persze sokat segített, hogy szerepelt benne egy cica. Színes illusztrációkkal tarkítva remek olvasmány a kicsiknek. :)


Népszerű idézetek

imma P>!

– Neve mindenkinek van! Nézd csak: én vagyok Bozont, ő Körmös, ő Kormos, és ott fekszik Gombóc a gyerekeivel. Már nekik is van nevük: Pihe, Pici és Poci.


A sorozat következő kötete

Boribon és Annipanni sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

24 mese téli estékre
Walt Disney – Karácsonyi mesék
Walt Disney – Állatmesék
Bonny Becker: Medve látogatója
Catherine Leblanc: Akkor is szeretnél?
David Bedford: Találkoztam a Télapóval!
Micimackó álma
Gyárfás Endre: A madárijesztő
Bálint Ágnes: Én vagyok a Tévé-Maci
Hajnal Anna: A náthás medve